TURAN-SAM || TURAN(TÜRK DÜNYASI) Stratejik Araştırmalar Merkezi || www.turansam.org

Vatan ne Türkiye'dir Türklere ne Türkistan, Vatan büyük ve müebbet bir ülkedir: TURAN! (Ziya GÖKALP). İSLAM'da TÜRK'ler: "Ben sizi kavim-kavim yarattım. Birbirinizi tanıyasınız, sevesiniz diye." /Hücürat Suresi, 13. Ayeti/; "TÜRKLER SİZE DOKUNMADIĞI, HARBETMEDİĞİ SÜRECE, SAKIN SİZ DE TÜRKLERE DOKUNMAYINIZ!" Hadis-i Şerif(en-Nesei, Sünen en-Nesei, 4, s. 44.); "SİZLER; TÜRKLERLE ÇARPIŞMADIKÇA KIYAMET KOPMAYACAKTIR" Hadis-i Şerif(el-Buhari, 4, s. 34, 35, 156; Sahih-i Müslim, 17, s. 37, 38.); "ALLAH(c. c.)u Teala'nın "Doğuda" bir ordusu vardır. Onun adını TÜRK koymuştur. Kendisine baş kaldıranlardan işte onlar vasıtasıyla intikam alır" (Hadisi nakleden: Kazvini. el-Kaşgari, Mahmud, Divanü'l-Lügat et-Türk, İstanbul, 1333, s. 292.). "İstanbul mutlaka fethedilecektir. Onu fetheden komutan ne güzel komutan, onu fetheden ordu ne güzel ordudur.”(Hadisi Şerif)








Küresellik zinciri kırılıyor mu? - Dr. Öğr. Üyesi Yurdagül ATUN
 Tarih: 21.03.2020 > 774 kez okundu.

Koronavirüs pandemisi zengin fakir ayırmadan tüm ülkelerde aynı tedbirlerin alınmasını mecbur kılıyor. Ülkeler resmen OHAL ilan etmeseler de mecburi durumlar dışında dışarı çıkılmaması konusunda özdenetimi harekete geçirecek ikna yollarını kullanıyor. Her an sokağa çıkma yasağının gelme ihtimali var ve bu ihtimal market raflarının adeta yağmalanı

> Makalenin devamı

‘Kıbrıslıtürk’ün bir üst sürümü: Kıbrıslılık - Dr. Yurdagül ATUN
 Tarih: 24.02.2020 > 755 kez okundu.

Ateş çemberinin tam ortasında bir coğrafyadayız. Ülkeler birbirleriyle askeri işbirlikleri yapıyor, askerler haritada zor bulabilecekleri ülkelere doğru yola çıkıyor. Stratejik açıdan önemli ve üstüne üstlük denizlerinde gaz olduğu ortaya çıkan KKTC, tüm olanlardan ve dahi olacaklardan habersiz, sessiz, kendi dünyasında yaşıyor.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Özersay: “Türkiye’nin ve Türk halkının acısını paylaşıyorum”
 Tarih: 06.02.2020 > 737 kez okundu.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, “Van'da yaşanan çığ felaketi için çok üzgünüm. Türkiye'nin ve Türk Halkının acısını paylaşıyorum” dedi. Özersay, Van'da 33 kişinin hayatını kaybettiği çığ felaketine ilişkin açıklama yaptı.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Akıncı’dan Erdoğan’a başsağlığı mesajı
 Tarih: 27.01.2020 > 806 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdiği mesajda Elazığ merkezli depremde meydana gelen can kayıpları için başsağlığı diledi. Cumhurbaşkanı Akıncı tüm Türkiye'ye başsağlığı ve sabırlar dilediği mesajında şöyle dedi:

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Özersay: “Doğu Akdeniz’deki kaynaklar ekonomimiz için kritik önemdedir”
 Tarih: 21.01.2020 > 775 kez okundu.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, BRT’de katıldığı programda Doğu Akdeniz’deki gelişmelere ve Kıbrıs Türkü’nün önünü açacak ekonomik atılımlara, proaktif bir diplomasiye dayalı vizyonuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Erdoğan: "Kuzey Kıbrıs'taki soydaşlarımızın haklarını korumakta kararlıyız"
 Tarih: 19.01.2020 > 709 kez okundu.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "2019 Yılı Değerlendirme Toplantısı"nda katılımcılara hitap etti. TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Doğu Akdeniz'deki hidrokarbon arama faaliyetlerini hem barışa hem de refaha katkı sağlayacak bir diplomasiyle takip ettiklerine işaret etti.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Özersay’dan Avustralya Dışişleri Bakanı’na taziye mesajı
 Tarih: 07.01.2020 > 778 kez okundu.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Avustralya’da Eylül 2019’dan beridir devam etmekte olan ve ülkede büyük kayıplara yol açan şiddetli yangınlara ilişkin Avustralya Dışişleri Bakanı’na KKTC Hükümeti adına bir taziye mesajı gönderdi.

> Makalenin devamı

Bağdadi ne kadar teröristse PYD/PKK elebaşıları o kadar terörist - Dr. Yurdagül ATUN
 Tarih: 28.10.2019 > 825 kez okundu.

Bağdadi'nin öldürülme hikayesini Trump'tan dinledim. Enteresean… 6 hattadır takiptelermiş. İstihbarat doğrultusunda iz sürmüşler. Bazen aldıkları istihbarat doğrultusunda gittikleri yerde bulamamışlar ancak son takipte operasyon düzenleyip öldürmüşler. Yanında iki karısı ve çocukları varmış, onlar da ölmüş. Bağdadi’ye DNA tespiti yapmışlar, kesin o

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Tatar, Anamur Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti
 Tarih: 24.10.2019 > 864 kez okundu.

Başbakan Ersin Tatar, Anamur Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti. Başbakan Tatar'ın Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz ile birlikte gerçekleştirdiği ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin her alanda başarısını desteklediklerini, doğu Akdeniz'deki çalışmaların da bu bölgeyi çok daha önemli bir noktaya taşıdığını ifade ederek,

> Makalenin devamı

Barış Pınarı Harekatına Kıbrıslı Türklerden tam destek - Prof. Dr. Ata ATUN
 Tarih: 14.10.2019 > 928 kez okundu.

Anavatan Türkiye’mizi terör örgütünden uzak tutmak için Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin kararlı diplomatik girişimleri sonrasında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Barış Pınarı adı altında gerçekleştirdiği harekat, Türkiye’de olduğu kadar Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde de (KKTC) sevinçle karşılanmıştır. AB ve NATO tarafından da terör örgütü kabul edil

> Makalenin devamı

Türkiye-Çin ticaretine hanımeli - Dr. Yurdagül ATUN
 Tarih: 10.10.2019 > 919 kez okundu.

Dünyadaki değişimlerin başlıca aktörlerinden olan Çin, ekonomi argümanlarının çeşitliliği ve insan gücü bakımından da tüm ülkelerle ilişki halinde. Dünya ekonomisinin ağırlık merkezinin, az nüfuslu Batı’dan, çok nüfuslu doğuya evrilmesinin doğal bir sonucu olarak Türkiye’nin de bu coğrafyaya ilgi ve ilişkisi sadece alım-satım bazında kalmıyor.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Akıncı, Çavuşoğlu’nu kabul etti
 Tarih: 10.09.2019 > 830 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, dün Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu kabul etti. Görüşmeden sonra Cumhurbaşkanı Akıncı, TC Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve Cumhuriyet Meclisinde yer alan siyasi parti liderlerinin yuvarlak masa toplantısı gerçekleştirildi.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Erdoğan, Doğu Akdeniz'de tüm Kıbrıs’ın haklarının olduğunu vurguladı
 Tarih: 03.09.2019 > 940 kez okundu.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Doğu Akdeniz'de tüm Kıbrıs'ın haklarının olduğunun altını çizdi. Katıldığı bir etkinlikte konuşan Erdoğan, "Bizim de haklarımız var, güneyin de var ama biz, Türkiye olarak garantör bir ülkeyiz orada bulunma hakkına sahibiz. Aynı şekilde Yunanistan garantör ülke, aynı şekilde İngilizler, aynı

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Başbakan Tatar: "Hakkımızın peşindeyiz"
 Tarih: 23.08.2019 > 827 kez okundu.

Başbakan Ersin Tatar, Doğu Akdeniz'deki gelişmelere ilişkin, "Zenginliklerin paylaşımında Türk milleti ve tabii ki KKTC halkı olarak hakkımızın peşindeyiz. Hakkımızı kimseye yedirtmeyiz. Dolayısıyla kararlılığımız ve birlikte hareket etmemiz milletimiz için fevkalade önemlidir" dedi.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Akıncı ile Anastasiadis bugün görüşüyor
 Tarih: 10.08.2019 > 877 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiadis, bugün görüşüyor. Beş aylık aranın ardından yapılacak görüşme, saat 09.30’da BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Elizabeth Spehar’ın ara bölgedeki resmi ikametgahında yer alacak.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Akıncı: “Rum tarafı hidrokarbon konusunda ortak komite kurulması önerimizi tekrar değerlendirmeli”
 Tarih: 10.08.2019 > 848 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, hidrokarbon konusunda ortak komite kurulması yönünde 13 Temmuz’da yaptığı önerinin Rum tarafınca tekrar değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı ve üçüncü taraflara da çağrıda bulundu.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Özersay: " Kıbrıs’ta federal ortaklığın şartları mevcut değil"
 Tarih: 10.08.2019 > 920 kez okundu.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, "Kıbrıs’ta federal ortaklığın şartları mevcut değil " dedi. Özersay, 11. Büyükelçiler Konferansı (BKON) kapsamında Türkiye'nin yurt dışında ve merkez teşkilatında görevli büyükelçilerine hitap etti.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Özersay Ankara’da
 Tarih: 10.08.2019 > 856 kez okundu.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen 11. Büyükelçiler Konferansı’nda katılımcılara hitap etmek ve bazı temaslarda bulunmak üzere bu sabah Ankara’ya gitti.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Akıncı, 9 Ağustos öncesinde Meclis'teki parti liderleriyle görüşecek
 Tarih: 02.08.2019 > 891 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı 9 Ağustos Cuma günü Rum Lider Nikos Anastasiadis ile yapacağı görüşme öncesinde hazırlıklarını sürdürüyor. Cumhurbaşkanı Akıncı’nın önümüzdeki hafta içinde Meclis’te temsil edilen hükümet ve muhalefet parti liderleri ile bir araya geleceği belirtildi.

> Makalenin devamı

Var mısınız? - Yurdagül ATUN
 Tarih: 01.08.2019 > 911 kez okundu.

Yunanistan’ın yeni başbakanı Kyriakos Mitsotakis Güney Kıbrıs’a gerçekleştirdiği ziyarette esti gürledi. “Türk işgalinin son bulmasının ilk öncelikleri olduğunu ve çağdışı garantiler sisteminin çözümle birlikte kaldırılması gerektiği”ni söyledi çiçeği burnunda başbakan.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Akıncı: Hidrokarbonlar konusunda önerimize, keşke Rumlar tarafından olumlu bir yaklaşım gösterilebilseydi”
 Tarih: 01.08.2019 > 860 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, “Hidrokarbonlar konusunda önerimize, keşke Rumlar tarafından olumlu bir yaklaşım gösterilebilseydi” diye konuştu. Akıncı, Kıbrıs Türk Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti.

> Makalenin devamı

İngiltere- Türkiye işbirliği KKTC’ye yansır mı? - Dr. Yurdagül ATUN
 Tarih: 26.07.2019 > 935 kez okundu.

Financial Times’ta, geçen yıl çıkmış bir yazı. Birileri çevirdiyse de görmedim. Geçtiğimiz günlerde gözüme çarptı, şaşkınlıkla okudum. Laura Pitel’in Ankara’dan edindiği bilgilerle desteklediği makaleyi Peggy Hollinger ve David Bond kaleme almış.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Cumhurbaşkanı Akıncı Lacroix’i Kıbrıs konusundaki son aşamayla ilgili bilgilendirdi
 Tarih: 26.07.2019 > 883 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin Barış Gücü Operasyonlarından Sorumlu Yardımcısı Jean-Pierre Lacroix'i, Kıbrıs konusunda gelinen son aşamayla ilgili bilgilendirdi ve BM Barış Gücü’yle ilgili Kıbrıs Türk tarafının görüşlerini iletti.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Başbakan Ersin Tatar ile Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay Kapalı Maraş’ta incelemelerde bulundu
 Tarih: 26.07.2019 > 893 kez okundu.

KKTC Başbakanı Ersin Tatar ile Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, dün Kapalı Maraş’ta incelemelerde bulundu. Tatar ile Özersay’ın incelemeleri sırasında Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Tevfik Algan ve Tuğgeneral Cemal Volkan da hazır bulundu.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Cumhurbaşkanı Akıncı, Lute ile telefonda görüştü
 Tarih: 26.07.2019 > 922 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs için görevlendirdiği geçici özel danışmanı Jane Holl Lute ile telefonda görüştü. Görüşme, Lute’un kendi talebi üzerine dün akşam saatlerinde gerçekleşti.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Akıncı ve Anastasiadis 9 Ağustos’ta görüşüyor
 Tarih: 26.07.2019 > 862 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Lider Nikos Anastasiadis, 9 Ağustos Cuma günü gayrı resmi görüşmede bir araya geliyor.

> Makalenin devamı

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı Mesajı 20.07.2019 - TC Cumhurbaşkanlığı
 Tarih: 21.07.2019 > 923 kez okundu.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı vesilesiyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Mustafa Akıncı’ya gönderdikleri mesaj aşağıda sunulmuştur. “Sayın Cumhurbaşkanı,

> Makalenin devamı

Türk toprakları nasıl el değiştirdi? - Yurdagül ATUN
 Tarih: 14.07.2019 > 946 kez okundu.

Dünyanın ilk 5 yıldızlı otellerinin bulunduğu, dünyanın en ünlü aktör ve aktristlerinin müdavimi olduğu tatil beldesi Maraş. Bundan 7 yıl kadar önce Amerikalı, AB’li yetkililerin gizlice bölgeyi gezmesinin ardından “verildi, veriliyor” söylentileriyle haberlerimize konu olan Maraş, bugünlerde yine gündemin başköşesine yerleşti.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Erdoğan: "Denizlerde çıkabilecek nema ne ise, Kıbrıs’ta yaşayanların hepsinin eşit hakkı var”
 Tarih: 29.06.2019 > 926 kez okundu.

TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Doğu Akdeniz’de çıkabilecek nema ne ise Kıbrıs'ta yaşayanların hepsinin orada eşit hakkı var” dedi.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Cumhurbaşkanı Akıncı, Fransa’nın Kıbrıs Büyükelçisi Troccaz’ı kabul etti
 Tarih: 29.06.2019 > 914 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Fransa’nın Kıbrıs Büyükelçisi René Troccaz’ı kabul ederek görüştü. Cumhurbaşkanlığı’nda dün saat 10.00’da gerçekleşen ve bir saat süren görüşmede, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu da hazır bulundu.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ KKTC ve Türkiye, "İşlevsel ve Yapısal İşbirliği Protokolü'ne Ek Protokol"e imza attı
 Tarih: 29.06.2019 > 935 kez okundu.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti (TC) Dışişleri Bakanlığı arasında "İşlevsel ve Yapısal İşbirliği Protokolü'ne Ek Protokol", Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Güneş Onar ile TC Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Önal tarafından dün Ankara'da imzalandı.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Özersay: “KKTC Hükümeti Maraş’ı açma kararı almadı”
 Tarih: 29.06.2019 > 891 kez okundu.

Başbakan Yardımcısı ve Dış İşleri Bakanı Kudret Özersay, hükümetin Maraş’ı açma kararı almadığını, kapalı Maraş içinde bir envanter çalışması planlandığını söyledi. A Haber’in sorularını yanıtlayan Özersay, Fatih Gemisi arama çalışmalarını sürdürürken Yavuz Sondaj Gemisi’nin Akdeniz’e doğru yola çıkması ve hükümetin 1974 yılından beri kapalı olan

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Erdoğan: “Türkiye kendi çıkarlarıyla beraber Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin çıkarlarını da savunmayı sürdürecek”
 Tarih: 29.06.2019 > 959 kez okundu.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin bölgede kendi çıkarlarıyla beraber Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) çıkarlarını da savunmayı sürdüreceğini belirtti.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Erdoğan: "Doğu Akdeniz'de Kıbrıs Türklerinin hak ve menfaatlerinin takipçisi olmaktan bizi hiç kimse alıkoyamaz"
 Tarih: 29.06.2019 > 896 kez okundu.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Doğu Akdeniz'de Kıbrıs Türkleri'nin hak ve menfaatlerinin takipçisi olmaktan bizi hiç kimse alıkoyamaz” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı bir etkinlikte yaptığı konuşmada, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin Fatih sondaj gemisinin personeline tutuklama kararı çıkarmasına ilişkin, "Biz de onlara dedik ki

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Bakanlar Kurulu, kapalı Maraş’ın açılması konusunda adım attı
 Tarih: 29.06.2019 > 881 kez okundu.

Bakanlar Kurulu, kapalı Maraş’ın açılması konusunda adım attı. Kurul, uzman bir ekip kurularak bilimsel bir envanter çalışması yapılması kararı aldı. Bakanlar Kurulu kararını, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay duyurdu.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Tatar: “Kıbrıs’a ilişkin olarak alınan karar mantıksız, tamamen Rum yanlısı”
 Tarih: 17.06.2019 > 1032 kez okundu.

Başbakan Ersin Tatar, Güney Avrupa Ülkeleri Zirve Bildirisi’nde, Kıbrıs’a ilişkin olarak alınan kararın mantıksız, tamamen Rum yanlısı olduğuna işaret etti ve bunu yapanların, Kıbrıs’ta bir uzlaşma istemediklerinin net olduğunu vurguladı.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Tatar: “Türkiye ve KKTC’yi Doğu Akdeniz’den dışlamaya, haklarımızı arzu ettikleri gibi gasp etmeye çalışıyorlar”
 Tarih: 11.06.2019 > 918 kez okundu.

Başbakan ve Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Ersin Tatar, “Hiç kimsenin Kıbrıs Türk halkı ve Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki haklarını yok sayamayacağını, kendilerini ve Türkiye’yi haklarından geri adım atmaya zorlayamayacağını” belirtti.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı: “Gelir anlaşması Kıbrıs Türk halkının eşit hak ve çıkarlarının gaspıdır”
 Tarih: 10.06.2019 > 902 kez okundu.

Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı Güney Kıbrıs’ın Noble Enerji Şirketi ve ortaklarıyla yaptığı doğal gaz gelir anlaşmasının Kıbrıs Türk halkının eşit hak ve çıkarlarının gaspı olduğunu bildirdi.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ UBP-HP Hükümetinin programı bugün Meclis’te görüşülüyor
 Tarih: 30.05.2019 > 888 kez okundu.

Başbakan Ersin Tatar başkanlığındaki Ulusal Birlik Partisi (UBP)-Halkın Partisi (HP) koalisyon hükümetinin programı, bugün Cumhuriyet Meclisi’nde görüşülüyor. Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, bugün hükümet programının görüşülmesi gündemiyle olağanüstü toplanacak.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Tatar: “Uluslararası hukuka göre, Rumların tek başlarına Fransa’ya üs vermeleri kabul edilemezdir”
 Tarih: 24.05.2019 > 952 kez okundu.

Başbakan Ersin Tatar, Rumların “Uluslararası hukuka göre, böyle tek başlarına Fransa’ya üs vermeleri kabul edilemezdir” dedi. Başbakan Ersin Tatar, Kıbrıs konusunda TAK ve BRT’ye değerlendirmelerde bulundu.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Kuzey Kıbrıs Klasik ve Spor Otomobil Kulübü ekibi Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100. yılı için düzenlenen etkinliklere katıldı
 Tarih: 21.05.2019 > 928 kez okundu.

Dünyanın en uzun rallilerinden Avrupa Orient Doğu-Batı Dostluk Rallisi’ne katılan Kuzey Kıbrıs Klasik ve Spor Otomobil Kulübü ekibi, Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100. yılı için düzenlenen etkinliklerde de yer aldı.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Çavuşoğlu: “KKTC’nin ruhsat verdiği alanlarda da sondaj çalışmalarımızı sürdüreceğiz."
 Tarih: 17.05.2019 > 960 kez okundu.

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Doğu Akdeniz’de Türkiye'nin ve Kıbrıs Türk halkının hakkını sonuna kadar savunacaklarını söyledi.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Akıncı, Tatar’ı hükümeti kurmakla görevlendirdi
 Tarih: 17.05.2019 > 971 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, hükümet kurma görevini Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Ersin Tatar'a verdi. Akıncı, Tatar’ı kabulde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı olarak "bu parti bu parti ile hükümeti kuracak" gibi duyumlarla hareket edemeyeceğini belirterek, mecliste temsiliyeti olan tüm partilerle tek tek, yüz yüze görüştüğünü söyledi.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Akıncı, bugün UBP, CTP ve HP Genel Başkanlarıyla görüşecek
 Tarih: 14.05.2019 > 894 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, yeni hükümeti kurma görevini vermezden önce bugün ve yarın Cumhuriyet Meclisi’nde temsil edilen altı partinin genel başkanlarıyla ayrı ayrı görüşecek.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Akıncı: "Görevlendirme gecikmeden hafta içi yapılacak"
 Tarih: 11.05.2019 > 941 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, hükümetin istifasını almasının ardından gecikmeden yeni görevlendirmeyi hafta içi yapacağını söyledi.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Akıncı Spehar’ı kabul etti
 Tarih: 09.05.2019 > 946 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Elizabeth Spehar’ı kabul etti.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ TC Dışişleri Bakanlığı: " ABD Dışişleri Bakanlığının 5 Mayıs 2019 tarihinde yaptığı açıklama gerçeklerden kopuktur"
 Tarih: 09.05.2019 > 957 kez okundu.

Türkiye, kendi kıta sahanlığında gerçekleştirmekte olduğu sondaj faaliyetine ilişkin olarak ABD Dışişleri Bakanlığının 5 Mayıs 2019'da yaptığı açıklamanın gerçeklerden kopuk olduğunu bildirdi.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Akıncı, Lute ile telefon görüşmesi yaptı
 Tarih: 06.05.2019 > 921 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Geçici Özel Danışmanı Jane Holl Lute ile dün akşam bir telefon görüşmesi yaptı.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Ürdünlü baba ve üç çocuğu Barış Gücü aracılığıyla Rum Yönetimi’ne teslim edildi
 Tarih: 03.05.2019 > 961 kez okundu.

Güney Kıbrıs’ta, önceki gün 3 çocuğunu kaçıran Ürdün uyruklu 42 yaşındaki Sufian Mohammad Abdallah Marie, çocuklarıyla birlikte KKTC’de tespit edilip Barış Gücü aracılığıyla Rum Yönetimi’ne teslim edildi.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Özersay, İstanbul temaslarını ve Akar ile görüşmesini değerlendirdi
 Tarih: 03.05.2019 > 1008 kez okundu.

Basbakan Yardimcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, İstanbul temaslarını ve TC Milli Savunma Bakani Hilmi Akar ile gerçekleştirdiği temasları BRT'ye değerlendirdi. Özersay, TC Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile ilk olarak pazartesi akşamı bir araya geldiğini kaydetti.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Başbakan Erhürman İslam Konferansı Gençlik Formu Başkanını kabul etti
 Tarih: 30.04.2019 > 956 kez okundu.

Başbakan Tufan Erhürman, İslam İşbirliği Teşkilatının bir kuruluşu olan İslam Konferansı Gençlik Forumu-Diyalog ve İşbirliği (İKGF-Dİ) Başkanlık görevini Ocak’ta üstlenen Taha Ayhan’ı kabul etti.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ KKTC, Dünya Sağlık Turizmi Formu’nda temsil edildi
 Tarih: 26.04.2019 > 1029 kez okundu.

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de toplanan Dünya Sağlık Turizmi Formu’nda KKTC’yi Dünya Sağlık Turizmi Başkan Yardımcısı ve Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Dr. Ahmet Savaşan temsil etti.

> Makalenin devamı

“KIBRIS SORUNUNUN BAŞLANGIÇ NOKTASI YUNANİSTAN’DAKİ EKONOMİK KRİZ”
 Tarih: 26.04.2019 > 1001 kez okundu.

Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi (KISBÜ) 24 Nisan tarihinde Kıbrıs’ta İngiliz Sömürge Çalıştayı gerçekleştirildi.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Akıncı, Guterres Raporu’nu değerlendirdi
 Tarih: 26.04.2019 > 885 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı BM Genel Sekreteri’nin BM Güvenlik Konseyi’ne dün sunularak resmileşen Kıbrıs raporunu değerlendirdi.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Akıncı, Guterres Raporu’nu değerlendirdi
 Tarih: 26.04.2019 > 843 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı BM Genel Sekreteri’nin BM Güvenlik Konseyi’ne dün sunularak resmileşen Kıbrıs raporunu değerlendirdi.

> Makalenin devamı

KKTC Üniversiteleri üzerinde oynanan oyunlar - Dr. Yurdagül ATUN
 Tarih: 24.04.2019 > 845 kez okundu.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) üniversite sektörünün yükselmesi ve öğrenci sayısının tahminlerin üzerine çıkması içten, dıştan birilerini rahatsız etmiş olmalı ki, karalamalar başladı.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Özersay, Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı kınadı
 Tarih: 23.04.2019 > 880 kez okundu.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, dün Ankara'nın Çubuk ilçesinde şehit sözleşmeli piyade er Yener Kırıkcı'nın cenaze namazının ardından bir grup tarafından yapılan saldırıyı kınadı.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Özersay, Çavuşoğlu ile görüştü
 Tarih: 23.04.2019 > 867 kez okundu.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay dün Ankara’ya gerçekleştirdiği günübirlik ziyaretinde TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya gelerek Kıbrıs meselesinde gelinen son aşamayı değerlendirdi.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Özersay: "BM müzakere zemini olmadığını kabul ediyor"
 Tarih: 18.04.2019 > 897 kez okundu.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Birleşmiş Milleter Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Kıbrıs Raporu’nu değerlendirdi.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı: “Silah ambargosunu kaldırmak büyük hata olur”
 Tarih: 18.04.2019 > 846 kez okundu.

Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı, ABD tarafından 1987 yılından bu yana Rum tarafına uygulanmakta olan silah ambargosunu kaldırma yönünde atılacak bir adımın, Doğu Akdeniz bölgesinde silahlanma yarışını tetikleyeceği uyarısında bulunarak bunun yangına körükle gitmek anlamı taşıyacağına dikkat çekti.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Özersay, Eren’i kabul etti
 Tarih: 18.04.2019 > 850 kez okundu.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, dün Türkiye Cumhuriyeti Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Abdullah Eren’i kabul etti.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Çavuşoğlu: " Garantörlük ve güvenlik bugün Kıbrıs'ta her zamankinden daha önemlidir”
 Tarih: 18.04.2019 > 849 kez okundu.

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Bugün tüm dünyanın gözü Doğu Akdeniz'dedir ve gerginlik alanıdır. Maalesef Doğu Akdeniz'i bir barış alanına dönüştüremedik, Kıbrıs sorunun çözümü dahil. Bugün bütün güçlü ülkeler oradadır. Amerika ve Rusya oradadır" dedi.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Özersay milli bilardocu Gaffari’yi kabul etti
 Tarih: 14.04.2019 > 909 kez okundu.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, 2017 Avrupa Gençler Bilardo Şampiyonası üçüncüsü, milli bilardocu Alara Gaffari’yi kabul etti. Özersay, kabulde yaptığı konuşmada, yetenek ve çalışma azmiyle kendine güvenen yeni bir nesil yetiştiğini;

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Akıncı: “Lute’un referans kavramlarını oluşturmaya yönelik çabasına en başından beri olumlu ve yapıcı bir şekilde katkı yapmaya çalıştık”
 Tarih: 14.04.2019 > 905 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs Türk tarafı olarak, BM Genel Sekreteri Geçici Özel Danışmanı Jane Holl Lute’un referans kavramlarını oluşturmaya yönelik çabasına en başından beri olumlu ve yapıcı bir şekilde katkı yapmaya çalıştıklarını kaydetti.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Akıncı, Guterres’in sunacağı rapor konusunda açıklama yaptı
 Tarih: 14.04.2019 > 829 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs Türk tarafının net duruşuna karşın, Kıbrıs Rum tarafının BM parametreleri çerçevesinde, siyasi eşitlik temelinde bir çözüme hazır olmadığının, yeniden kendileri tarafından teyit edildiğini belirtti.

> Makalenin devamı

Yabancı Büyükelçiliklere Kıbrıs dersi - Prof. Dr. Ata ATUN
 Tarih: 09.04.2019 > 991 kez okundu.

Kıbrıs İlim Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı ve Uluslararası Politika Uzmanı Prof. Dr. Ata Atun, Ankara’da görev yapan yabancı büyükelçileri ve elçilik misyonlarını Kıbrıs sorununun geçmişi ile Türkiye’nin Akdeniz’deki hakları üzerine bilgilendirdi. Moderatörlüğünü emekli büyükelçi Yiğit Alpogan’ın yaptığı toplantıda, Kuzey Kıbrıs Türk Cum

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Akıncı, Lute ile bir araya geldi
 Tarih: 09.04.2019 > 861 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, dün BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Kıbrıs sorunu için görevlendirdiği Geçici Özel Danışmanı Jane Holl Lute’la bir araya geldi.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Başçeri: “En önemli husus, tarafların Ada’nın geleceği için ortak bir vizyonu paylaşması"
 Tarih: 06.04.2019 > 892 kez okundu.

Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, Kıbrıs meselesinin çözümünde alternatif modellerin değerlendirilmesine açık olduklarını belirterek "Yeni fikirler bağlamında en önemli husus, tarafların Ada'nın geleceği için siyasi eşitlik temelinde ortak bir vizyonu paylaşmasıdır. Bu konuda herkesin yaratıcı düşünmesi gerekir. Türk tarafı olarak

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Akıncı: “Anastasiades’in bilinen olumsuz tavrı değişmedikçe Lute ile 3’lü bir görüşme yapmak bir işe yaramayacak”
 Tarih: 03.04.2019 > 871 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Rum liderin bilinen olumsuz tavrı değişmedikçe ve BM Genel Sekreteri’nin ortak bir zemin olup olmadığını saptamak üzere görevlendirdiği Jane Holl Lute’un da katılacağı bir 3’lü görüşme yapmanın bir şeyler oluyormuş gibi sahte algısı vermek dışında bir işe yaramayacağını söyledi.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Erciyes: “Kıbrıslı Türklerin siyasi eşitliği sağlandığı sürece her türlü yeni fikre açığız"
 Tarih: 02.04.2019 > 885 kez okundu.

TC Dışişleri Bakanlığı İkili Siyasi İşler ve Denizcilik-Havacılık Hudut Genel Müdür Vekili Büyükelçi Çağatay Erciyes, "Kıbrıslı Türklerin siyasi eşitliği ve güvenlik ihtiyaçları sağlandığı sürece her türlü yeni fikre açığız." dedi.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Akıncı: “Her şey bitti demek için erken”
 Tarih: 02.04.2019 > 906 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, BM’nin, Kıbrıs sorununa çözüm bulma konusunu kapatacağını açıklayacağı yönündeki yorumlara ilişkin “Her şey bitti demek için erken” dedi. Cumhurbaşkanı Akıncı, önceki akşam katıldığı ortak televizyon programında, Kıbrıs sorununda tıkanıklığın nedeninin,

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Erhürman, Oktay ile görüştü
 Tarih: 30.03.2019 > 896 kez okundu.

Başbakan Tufan Erhürman dün Ankara’ya günübirlik bir çalışma ziyareti gerçekleştirdi. Başbakan Erhürman, Ankara'ya gerçekleştirdiği günübirlik çalışma ziyaretinde Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile Ekonomik ve Mali İşbirliği Protokolü'nü, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ile de KKTC yükseköğretimini görüştü.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Dışişleri Bakanlığı’ndan Rum yönetimine çağrı: “Katil zanlılarını korumaktan vazgeçin”
 Tarih: 30.03.2019 > 853 kez okundu.

Dışişleri Bakanlığı, geçen eylül ayında öldürülen sanatçı Hasan Işık Özgöçmen’in katil zanlısı Muhammed Salman’ın KKTC’ye iade edilmesi için Rum Yönetimine çağrıda bulundu. Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, ülkenin yetiştirdiği en başarılı seramik, heykel ve resim sanatçılarından olan Hasan Işık Özgöçmen’

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Özersay’dan Rum liderliğine çağrı: “Bari bilime siyasetinizi karıştırmayın”
 Tarih: 30.03.2019 > 891 kez okundu.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Özersay son dönemde Güney Kıbrıs Rum yönetiminin KKTC üniversitelerinde yürütülen akademik faaliyetleri önlemeye dönük engelleyici ve yasakçı yaklaşımlarını artırdığına dikkat çekti.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Özersay: “Garantiler konusunda da halkımızın müsterih olmasını istiyorum”
 Tarih: 30.03.2019 > 937 kez okundu.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Başkanı Kudret Özersay dün katıldığı bir etkinlikte Kıbrıs sorunu, garantiler, son zamanlardaki GKRY’nin silahlanması ve bölgedeki hidrokarbon rezervleri konusunda yaşanan diplomatik gelişmeler hakkında vatandaşları bilgilendirdi.

> Makalenin devamı

Yeni Zelanda tokadı ve KKTC - Dr. Yurdagül ATUN
 Tarih: 30.03.2019 > 896 kez okundu.

Yükselen ırkçı terörizmin baş destekçileri olan, İslam ve yabancı düşmanlığından beslenen kimi siyasetçi ve medya kuruluşları, Yeni Zelanda’nın teröre ve teröriste çektiği rest karşısında suspus oldu. Sanırım ilk defa Hristiyan bir devlet başkanının, kendi dininden ve ırkından olmayan mağdurlara bu denli kucak açtığını izledik tüm dünyaca… Terör sa

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Özersay, İİT toplantısında
 Tarih: 30.03.2019 > 894 kez okundu.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın İstanbul’da düzenlediği Yeni Zelanda’daki terör saldırısıyla ilgili olağanüstü toplantıya katılıyor. Özersay, toplantı nedeniyle gittiği İstanbul’da Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’yla da görüştü.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı iki toplumlu futbol karşılaşması konusunda açıklama yaptı
 Tarih: 29.03.2019 > 888 kez okundu.

Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı, Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum sporcu ve izleyicilerin birlikte yer alacağı bir organizasyonda, güvenliğin ilgili tarafların polisince sağlaması gerekirken, BM’nin yeterli güvenliği sağlayamayacağı gerekçesi ile maçın ara bölgedeki stadyumda değil de Güney’de kalan bir stadyumda oynanması hususundaki ısr

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ “Rum tarafını silahlanma konusunda uyarıyoruz”
 Tarih: 29.03.2019 > 821 kez okundu.

Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ni (GKRY) özellikle son dönemde artan ve savunma maksadını aşan silahlanma faaliyetlerini bir an önce durdurması konusunda uyardı.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Akıncı Dünya Turizm Yazarları ve Gazetecileri Federasyonu ve Aturjet üyelerinden oluşan heyeti kabul etti
 Tarih: 29.03.2019 > 959 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, yönetim kurulu toplantısı için KKTC’de bulunan Dünya Turizm Yazarları ve Gazetecileri Federasyonu (FİJET) Başkanı ve Tunus Eski Turizm Bakanı Tijani Haddad başkanlığındaki heyeti kabul etti.

> Makalenin devamı

Vatandaşlık uygulaması gözden geçirilmeli - Prof. Dr. Ata ATUN
 Tarih: 29.03.2019 > 860 kez okundu.

Hala daha Rum’dan medet uman kişilerin uygulamaya koydukları ve ısrarla sürdürmek istedikleri “Vatandaş yapmama” politikaları, özellikle de Türkiye’den gelen kardeşlerimizi ve soydaşlarımızı dışlamak, bu topraklara yerleşmelerini önlemek için önlerine engel çıkartmak uygulamaları, birçok insanımızı ve aileyi mağdur etmekte kalmıyor, hem nüfusun az

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ KKTC MITT Moskova Turizm Fuarı’nda
 Tarih: 29.03.2019 > 820 kez okundu.

Kuzey Kıbrıs’ın bir turizm markası olarak yurt dışında tanıtılması faaliyetlerini sürdüren Turizm ve Çevre Bakanlığı, ITB Berlin Turizm Fuarı’nın ardından Rusya’nın başkenti Moskova’da devam eden MITT Moskova Turizm Fuarı’na katıldı.

> Makalenin devamı

Basın Bülteni Merhum İrsen Küçük devlet töreni ile defnedildi
 Tarih: 29.03.2019 > 849 kez okundu.

Eski Başbakan merhum İrsen Küçük için bugün Cumhuriyet Meclisi’nde devlet töreni düzenlendi. Küçük’ün naaşı UBP’nin Sarayönü’ndeki Lefkoşa İlçe Binası’ndan Cumhuriyet Meclisi önüne kadar omuzlarda taşındı.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Eski Başbakan merhum İrsen Küçük için bugün resmi cenaze töreni düzenlenecek
 Tarih: 29.03.2019 > 845 kez okundu.

Eski Başbakan merhum İrsen Küçük için bugün resmi cenaze töreni düzenlenecek. Küçük için ilk olarak Ulusal Birlik Partisi’nin Sarayönü’ndeki merkezinde saat 09.45’te bir anma programı gerçekleştirilecek.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Başbakan Erhürman KKTC’ye döndü
 Tarih: 29.03.2019 > 849 kez okundu.

Başbakan Tufan Erhürman, yoğun bir programla gerçekleştirdiği Londra temaslarını tamamlayarak önceki gece KKTC'ye döndü. Erhürman, Kıbrıs Türk toplumunun en yoğun şekilde yaşadığı Londra'da tüm kesimlerle, iş insanları, sivil toplum örgütleri, öğrenciler, gençler ile bir araya geldi, taleplerini sıkıntılarını beklentilerini dinledi.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Erhürman: "Kıbrıs Rum tarafında zaman bizden yana işliyor anlayışı hakim"
 Tarih: 29.03.2019 > 824 kez okundu.

Başbakan Tufan Erhürman, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin Kıbrıs müzakerelerinde zamanın kendi lehine çalıştığı inancıyla süreci uzatmaya çalıştığını belirterek, "Nicos Anastasiadis'te de bu çok somut bir şekilde ortaya çıkıyor. O yüzden Kıbrıs Türk tarafı olarak biz ve Türkiye Cumhuriyeti eş güdüm içerisinde böyle bir şeye fırsat tanımamakta kararlıy

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ
 Tarih: 09.03.2019 > 873 kez okundu.

Cumhurbaşkanlığı’nda elektrik şebekelerinin sürekli bağlantısı konusunda toplantı yapıldı Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Rum lider Nikos Anastasiadis’e 26 Şubat’taki buluşmasında karar verilen güven artırıcı önlemlerin bir an önce uygulamaya geçmesi için atılacak somut adımlar konusunda toplantıları çerçevesinde dün de elektrik konusunda bir toplan

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Başbakan Erhürman, Londra’da temaslarda bulunuyor
 Tarih: 09.03.2019 > 902 kez okundu.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Londra’da bulunan Başbakan Tufan Erhürman, dün akşam KKTC Londra Temsilciliği’nin düzenlediği ilk Kıbrıslı Türk kadın gazeteci Bedia Okan Göreli’nin hayatının konu alındığı “Söz’ün Son Kadını: Bedia Hanım Belgeseli” gösterimine katıldı.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Özersay’dan uluslararası topluma çağrı: “Doğal gaz konusunda harekete geçin”
 Tarih: 09.03.2019 > 869 kez okundu.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay uluslararası topluma doğal gaz konusunda harekete geçme çağrısında bulundu.

> Makalenin devamı

KKTC’ye Hocalı Soykırım Anıtı dikilmeli - Prof. Dr. Ata ATUN
 Tarih: 03.03.2019 > 977 kez okundu.

1992 yılının 25 Şubat’ı 26 Şubata bağlayan gecede ve o meşum günün sabahında Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesinin en önemli kenti olan Hocalı’da yaşanan soykırım, insanlığın yüz karası. 20. Yüzyılın insani değerleri ile hiç bağdaşmayan bir cinayetler serisi.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Akıncı, Anastasiadis ile görüşmesinin ardından basına açıklama yaptı
 Tarih: 27.02.2019 > 848 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, güven yaratıcı önlemler çerçevesinde elektrik şebekelerinin kalıcı olarak bağlantısının sağlanması ile cep telefonlarının her iki tarafta da kullanılabilir hale getirilmesi konusunda Rum lider Anastasiadis ile mutabakat sağlandığını açıkladı.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Çavuşoğlu: “Kıbrıslı Rumlar, Kıbrıslı Türklerin siyasi eşitliğini hala sindiremiyor"
 Tarih: 27.02.2019 > 842 kez okundu.

TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Kıbrıslı Rumlar, haksız ve insanlık dışı ambargolardan acı çekmeye devam eden Kıbrıslı Türklerin siyasi eşitliğini hala sindiremiyor” dedi.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Akıncı ve Anastasiadis yarın görüşüyor
 Tarih: 27.02.2019 > 856 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis, yarın bir araya geliyor. Liderlerin gayrı resmi görüşmesi, Kıbrıs’taki Birleşmiş Milletler Barış Gücü Misyon Şefi ve BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Elizabeth Spehar’ın Lefkoşa ara bölgedeki ikametgâhında yer alacak.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Uluçay, TBMM Başkanı Şentop’u kutladı
 Tarih: 27.02.2019 > 842 kez okundu.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına seçilen Mustafa Şentop’u telefonla arayarak kutladı.

> Makalenin devamı

Kıbrıslı Rumların Bizans entrikaları - Prof. Dr. Ata ATUN
 Tarih: 23.02.2019 > 847 kez okundu.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, mevcut durumu devam ettirmek ve dönemin Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Makarios tarafından “Zorunluluk Doktirini” gibi hiçbir geçerliliği olmayan bir mahkeme kararının arkasına saklanarak ele geçirdiği sözde Kıbrıs Cumhuriyetini elde tutmak için, her tür yolu -etik ve yasal olup olmadığına bakmaksızın- deniyor.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Erhürman, “26 Şubat’ta Anastasiades’in ne demek istediğini netleştirmesi gerekiyor”
 Tarih: 23.02.2019 > 882 kez okundu.

Başbakan Tufan Erhürman 26 Şubat’ta Anastasiades’in ne demek istediğini netleştirmesi gerekiyor” dedi. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Başbakan Tufan Erhürman, bugün haftalık olağan görüşme çerçevesinde yaklaşık bir saat süren bir toplantı yaptı.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Akıncı, Meclisi bilgilendirdi
 Tarih: 23.02.2019 > 904 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs konusundaki son gelişmeler hakkında Cumhuriyet Meclisi'ni bilgilendirdi. Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nun Cumhurbaşkanı Akıncı’nın da katılımıyla yaptığı olağanüstü toplantı yaklaşık 5 saat sürdü.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Erdoğan: “Doğu Akdeniz’de, Kıbrıs’ta, Ege’de haklarımız korumazsak karşımıza nasıl bir manzara çıkacağını biliyoruz”
 Tarih: 18.02.2019 > 902 kez okundu.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı bir etkinlikte yaptığı konuşmada, "Ülke olarak öyle bir dönemden geçiyoruz ki yaptığımız her tercih geleceğimizi yakından ilgilendiriyor. Suriye meselesindeki en küçük bir yalpalamanın ileride bize nasıl büyük maliyetler getireceğini çok iyi biliyoruz.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Erhürman: “Rum lider şu anki duruşunu sürdürürse, siyasi eşitlik temel parametre olmazsa çözüm ihtimali zor"
 Tarih: 15.02.2019 > 864 kez okundu.

Başbakan Tufan Erhürman, “Rum lider şu anki duruşunu görüşünü, sürdürürse, siyasi eşitlik temel parametre olmazsa, çözüm ihtimali zor" dedi.

> Makalenin devamı

Rumlar eşit haklara dayalı devlet istemiyor - Prof. Dr. Ata ATUN
 Tarih: 15.02.2019 > 919 kez okundu.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi başkanı Nikos Anastasiadis, Kıbrıs müzakereleri sonucunda bir anlaşmaya varılabilecekse, kurulacak devletin Kıbrıslı Rumların salt yönetimi ve denetimi altında olması gerektiğini söylüyor.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Akıncı: “Rum liderliğinin yalpalamaları çözümün önündeki en ciddi engel"
 Tarih: 15.02.2019 > 860 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs Rum liderliğinin yalpalamalarının, önce kabul ettiklerinden geri adım atmasının, siyasi eşitliğin temel parametrelerini inkara yönelmesinin çözümün önündeki en ciddi engel olduğunu kaydetti.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Akıncı ile Anastasiadis 26 Şubat'ta görüşüyor
 Tarih: 11.02.2019 > 905 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Rum lideri Nikos Anastasiadis ile 26 Şubat Salı günü görüşüyor. Liderler saat 10.30'da BM Genel Sekreteri'nin Özel Temsilcisi Elizabeth Spehar'ın ara bolgedeki konutunda gayrı resmi bir görüşme yapacak.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ KKTC ve Türkiye arasında “Suçların Önlenmesi ve Ülkeye Giriş Çıkışlarda Sakıncalı İnsanların Tespitine Yönelik İşbirliği Protokolü” imzalandı
 Tarih: 10.02.2019 > 875 kez okundu.

KKTC İçişleri Bakanlığı ve Türkiye İçişleri Bakanlığı arasında “Suçların Önlenmesi ve Ülkeye Giriş Çıkışlarda Sakıncalı İnsanların Tespitine Yönelik İşbirliği Protokolü” imzalandı. Protokolün imzalanması öncesinde KKTC İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars Kadri ve Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu görüşme gerçekleştirdi. İçişleri Bakanı Baybars gör

> Makalenin devamı

Avrupa Parlamentosuna aldatmaca aday - Prof. Dr. Ata ATUN
 Tarih: 10.02.2019 > 859 kez okundu.

Kıbrıs Rum tarafından, sol bir parti olan AKEL’in, softa şaşırtması yaparak Rum kesiminde ikamet eden bir Türk’ü Avrupa Parlamentosuna (AP) aday göstermesi, tek kelime ile aldatmaca ve göz boyama. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi yıllardır uluslararası hukuka aykırı olarak Avrupa Parlamentosunda Kıbrıslı Türklere ayrılmış iki sandalyeyi zorla işgal ve ist

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Akıncı, Spehar’ın ev sahipliğinde şubat sonu görüşmek için tarafların istişare içinde olacağını açıkladı
 Tarih: 10.02.2019 > 841 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıslı Rum Lider Nikos Anastasiadis’le görüşmesinin şubat ayının son haftasında gerçekleşmesi için tarafların istişare içinde olacağını söyledi.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Aydın Denktaş son yolculuğuna uğurlandı
 Tarih: 05.02.2019 > 846 kez okundu.

Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş’ın eşi, Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın annesi Aydın Denktaş dün son yolculuğuna uğurlandı.

> Makalenin devamı

Aydın Hanım - Dr. Yurdagül ATUN
 Tarih: 03.02.2019 > 942 kez okundu.

“Anı yazmak, ölümün elinden bir şey kurtarmaktır” der Andre Gide… Bana göre röportajlar da öyle. Hele hele bu kişiler tarihin önemli dönemlerine tanıklık etmişlerse her ölümde biraz daha eksildiğimizi, toplumsal hafızayı aktaracak neferlerin bizi terk etmesiyle işimizin daha da zorlaşacağını düşünüyorum zira geçmişi anlatan olmayınca, geleceğim

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Akıncı: "Kıbrıs Türk tarafının üzerinde hassasiyetle durduğu kavramlar artık güvenlik konseyi kararlarına da dönüşmekte”
 Tarih: 02.02.2019 > 869 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, “Kıbrıs Türk tarafının üzerinde hassasiyetle durduğu ve bıkmadan usanmadan gündeme taşıdığı kavramların artık Güvenlik Konseyi kararlarına da dönüşmekte” olduğunu ifade etti.

> Makalenin devamı

Rum Ekonomisi krizin eşiğinde - Prof. Dr. Ata ATUN
 Tarih: 02.02.2019 > 947 kez okundu.

Avrupa Birliği ve ABD, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) ile Malta’nın kara para aklamasından çok şikayetçi. O yüzden de denetçi üstüne denetçi gönderiyorlar bu iki küçük ada ülkesine.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ BB Yrd ve Dışişleri Bakanlığı: “Kıbrıs Türk tarafı olarak işbirliği mekanizmasının bir an önce kurulmasına yönelik BM nezdinde girişimlerimizi başlatacağız”
 Tarih: 02.02.2019 > 830 kez okundu.

Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı Birleşmiş Milletler Barış Gücü’nün (BMBG) adadaki görev süresinin uzatılması hakkında açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi:

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Turizm ve Çevre Bakanlığı, EMİTT 2019 Turizm Fuarı’na katılacak
 Tarih: 02.02.2019 > 841 kez okundu.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu başkanlığında, turizm profesyonelleri, sektör temsilcileri ve Bakanlık yetkililerinden oluşan bir ekip, EMİTT 2019 Turizm Fuarı’na katılacak.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Akıncı: “Federasyon modeli seçenek olmaktan çıkmadı”
 Tarih: 29.01.2019 > 922 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, tarafların mutabakatıyla masada olan federasyon modelinin bugün de seçenek olmaktan çıkmadığını ve kabul edilebilir en gerçekçi model olmayı sürdürdüğünü belirterek “Fakat Sayın Anastasiadis başka bir arayış içindeyse, bilmelidir ki bu model de siyasi eşitliği mutlak şekilde içerecektir” dedi.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Çavuşoğlu KKTC’de
 Tarih: 27.01.2019 > 862 kez okundu.

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi ziyaret için dün akşam KKTC’ye geldi. Çavuşoğlu’nu Ercan Havalimanı’nda Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay ile Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri ve öteki yetkililer karşıladı. Çavuşoğlu, temaslarına bu sabah GAÜ’de düzenlenecek onursal doktora töreniyle başlayaca

> Makalenin devamı

Ege adalarındaki soydaşlarımız asimile ediliyor - Prof. Dr. Ata ATUN
 Tarih: 27.01.2019 > 910 kez okundu.

Kıymetli bir akademisyen arkadaşımın, Rodos, İstanköy (Kos) ve On İki Ada’larda yaşayan soydaşlarımız ile ilgili yazdığı kitapları bana göndermesinden sonra konu ile ilgili bulabildiğim tüm kitapları okumaya başladım ve Yunanistan’ın uyguladığı korkunç denilebilecek düzeydeki soydaşlarımızı asimile etmek çabalarından haberim oldu, derinlemesine bi

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Özersay Afganistan Dışişleri Bakanına taziye mesajı gönderdi
 Tarih: 24.01.2019 > 861 kez okundu.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Afganistan Dışişleri Bakanı’na taziye mesajı gönderdi. Özersay, Afganistan’ın Vardak vilayetinin merkezi Meydan Şehir’de gerçekleştirilen terör saldırısına ilişkin Afganistan Dışişleri Bakanı’na bir taziye mesajı gönderdi.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Çavuşoğlu: " KKTC’nin bize ruhsat verdiği alanlarda artık biz de sondaja başlıyoruz."
 Tarih: 24.01.2019 > 885 kez okundu.

TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Münhasır ekonomik bölgemizde ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) bize ruhsat verdiği alanlarda artık biz de sondaja başlıyoruz" dedi.

> Makalenin devamı

ABD yolun sonuna mı geldi? - Prof. Dr. Ata ATUN
 Tarih: 23.01.2019 > 864 kez okundu.

Geçmişte, imparatorluk, padişahlık, hanlık, krallık ve benzeri gibi kelimelerle tanımlanmış her devlet, doğmuş, büyümüş ve zamanı gelince de tarihten silinmiş.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Özersay: “Kıbrıs Türk tarafının görüşlerinin aktarılması açısından temaslarımız verimli geçti”
 Tarih: 17.01.2019 > 923 kez okundu.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Birleşmiş Milletler Barış Gücü’nün (BMBG) görev süresi ve Kıbrıs Türk tarafının görüşlerinin aktarılması açısından ABD’de gerçekleştirdikleri temaslarının verimli geçtiğini söyledi.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Özersay, ABD’deki temaslarına devam ediyor
 Tarih: 12.01.2019 > 857 kez okundu.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki temaslarını sürdürüyor. Özersay Washington’da ABD Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçi ve Demokrat Kongre Üyeleri ile görüşmeler gerçekleştirdi.

> Makalenin devamı

KKTC’de büyük oyun oynanıyor - Prof. Dr. Ata ATUN
 Tarih: 12.01.2019 > 909 kez okundu.

KKTC’de yaşayan Kıbrıs Türklerini Rum egemenliği altına sokmak için 17 yıl önce önce senaryosu yazılmış ve sonra da uygulamaya konulmuş, uzun vadeli sinsi bir plan, istikrarlı bir şekilde yürütülmekte.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Özersay: “Çözüm olmasını beklemeden işbirliği yapmaya başlayabilmeliyiz”
 Tarih: 12.01.2019 > 889 kez okundu.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay ABD’nin Başkenti Washington’daki temasları kapsamında, güvenlik ve doğal zenginlikler konularında önde gelen kuruluşlardan biri olan Atlantik Konseyi’nde bir konuşma yaptı. Özersay, Kıbrıs sorununun geleceğini ve Doğu Akdeniz’deki doğal gaz konularını değerlendirdi.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Özersay: "Rum tarafı BM Barış Gücü'nde değişikliği önleme çabasında"
 Tarih: 09.01.2019 > 926 kez okundu.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, BM Barış Gücünün aynen devamından yana olan anlayışa, yani statükonun devamına karşı olduklarını belirterek, bu yöndeki diplomatik girişimlere kararlılıkla devam edeceklerini söyledi.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Özersay New York'ta BM yetkilileri ile görüştü
 Tarih: 09.01.2019 > 915 kez okundu.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, New York'taki Birleşmiş Milletler (BM) Genel Merkezi'nde görüşmeler yapıyor.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Özersay New York’a gitti
 Tarih: 09.01.2019 > 934 kez okundu.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay temaslarda bulunmak üzere dün New York’a gitti. Bakan Özersay’ın ziyareti, Birleşmiş Miletler (BM) Barış Gücü’nün görev süresinin uzatılması tartışmalarının ve akabinde Güvenlik Konseyi’nde ele alınıp karara bağlanacak rapora ilişkin istişarelerin en yoğun şekilde yapılacağı haftada gerçekleş

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Özersay: “Sürecin gidişatıyla ve olasılıklarla ilgili bir değerlendirme yaptık”
 Tarih: 05.01.2019 > 892 kez okundu.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, hükümet ortağı parti başkanları olarak Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yla görüşmelerinde Kıbrıs sorununun geleceği ve BM’nin bundan sonra ne şekilde hareket edeceği konusunu ele aldıklarını açıkladı.

> Makalenin devamı

Yunanistan’dan Türkiye’ye bakış - Prof. Dr. Ata ATUN
 Tarih: 05.01.2019 > 1024 kez okundu.

Eskiden, daha doğrusu 20 Temmuz 1974 Barış Harekatı öncesi yıllarda Türkiye’yi “Anavatan” olarak tanımlarken, İngiltere’yi de “Üvey anavatan” (Motherland in law) olarak tanımlar ve gülümserdik.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı’ndan ülkemize giriş yapmak isteyen yabancı uyruklu kişilerin Larnaka Havalimani’nda geri çevrilmesi hakkında açıklama:
 Tarih: 03.01.2019 > 974 kez okundu.

Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı, KKTC’ye giriş yapmak isteyen yabancı uyrukluların Larnaka Havalimanı’ndan girişinin engellenmesinin, Kıbrıs Türkü’nün dünyayla temas etmesine, nefes almasına her fırsatta engel olmaya çalışan bir zihniyetin sonucu olduğunu ve kabul edilmesinin mümkün olmadığını açıkladı.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Akıncı: "Çözüm, BM çerçevesinde ve müzakerelerle elde edilecek"
 Tarih: 02.01.2019 > 874 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs sorununa çözümün Birleşmiş Milletler çerçevesinde ve müzakerelerle elde edileceği belirtti.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Özersay: “Doğal kaynaklar üzerinde ulusların egemenliği vardır devletlerin değil”
 Tarih: 02.01.2019 > 780 kez okundu.

Başbakan Yardımcısı Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, doğal kaynaklar üzerinde devletlerin değil ulusların daimi egemenliği ve hakları olduğuna işaret ederek, kaynakların kullanılması ya da satılmasının Kıbrıslı Türklerle uzlaşma şartına bağlanması gerektiğini dile getirdi.

> Makalenin devamı

Orta Doğu yeni oluşumlara gebe - Prof. Dr. Ata ATUN
 Tarih: 02.01.2019 > 819 kez okundu.

1914 yılında yaşanan I. Dünya Savaşında emperyalist (yayılmacı) Avrupalıların bitmeyen hırsları ve açgözlülükleri nedeni ile asırlardır huzur ve barış içinde yaşayan Orta Doğu’da uzun zamandan bu yana kan akmakta. Akan kana ilaveten de huzursuzluk, düşmanlık, katliamlar ve göçmenlik hat safhada, insanlığın doğduğuna inanılan bu coğrafyada.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Özersay: “Ortak vizyon eksikliği göz ardı edilirse sonuç yine aynı olur”
 Tarih: 27.12.2018 > 868 kez okundu.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay BM Genel Sekreteri adına geçici olarak görevlendirilmiş olan Lute’un Kıbrıs’taki temasları konusunda değerlendirmelerde bulunarak “Birleşmiş Milletler şapkadan tavşan çıkarmayacak demiştim, nitekim durum tam da öyledir.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Akıncı: “Azınlık toplum statüsü hiçbir zaman geçerli olmadı ve olamayacak”
 Tarih: 27.12.2018 > 881 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, bir taraf adanın sahibi, bir taraf da ona yamalanmaya layık görülen azınlık toplum statüsünün hiçbir zaman bu topraklarda geçerli olmadığını ve olamayacağını söyledi.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Dışişleri Bakanı Özersay'dan, Netanyahu'ya sert tepki
 Tarih: 27.12.2018 > 882 kez okundu.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun `Türkiye'nin, Kuzey Kıbrıs'ı işgal ettiği´ yönündeki açıklamalarına sert tepki gösterdi.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Özersay: “Taraflar neyi müzakere edecekleri konusunda anlaşmaları gerekir”
 Tarih: 27.12.2018 > 922 kez okundu.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Kıbrıs konusunda sonuç alıcı bir müzakere olabilmesi için tarafların neyi müzakere edecekleri konusunda anlaşmaları gerektiğini söyledi.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Akar: “Ege’de, Akdeniz’de, KKTC’nin ve TC Devleti’nin milletin zerre kadar hakkından dahi geri adım atmamız söz konusu değildir”
 Tarih: 22.12.2018 > 955 kez okundu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Ege'de, Akdeniz'de, KKTC'nin ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin milletin zerre kadar hakkından dahi geri adım atmamız söz konusu değildir” ifadelerini kullandı.

> Makalenin devamı

Kıbrıs’ta çözüm için yeni fikirler gerekli - Prof. Dr. Ata ATUN
 Tarih: 22.12.2018 > 884 kez okundu.

Kıbrıs Müzakerelerinin Crans Montana’da kopmasına ve çökmesine neden olanın, Anastasiadis’in isteklerinin hiç bitmemesi olduğunu söylemiştim geçen haftaki yazımda.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Bakan Özersay Spehar’la görüştü
 Tarih: 20.12.2018 > 901 kez okundu.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay BM Barış Gücü Misyon Şefi ve BM Genel Sekreteri’nin Özel Temsilcisi Elizabeth Spehar ile görüştü.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Burcu: “Önemli görünen noktalar, Lute’a aktarıldı”
 Tarih: 20.12.2018 > 860 kez okundu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın bugün BM Genel Sekreteri Geçici Danışmanı Jane Holl Lute ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, görüşmede, Kıbrıs Türk halkı bakımından önemli görünen noktaların, Jane Holl Lute’a aktarıldığını kaydetti.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Akıncı, Lute ile bugün yeniden görüşecek
 Tarih: 20.12.2018 > 999 kez okundu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın BM Genel Sekreteri Geçici Danışmanı Jane Holl Lute ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, “referans kavramları” (terms of references) hazırlık çalışmalarının bir süre daha süreceğinin anlaşıldığını belirtti. Burcu, Cumhurbaşkanı’nın Lute ile bugün 10.30’da bu çerçevede ye

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Özersay: “Zenginliğin nasıl paylaşılacağına Anastasiadis tek başına karar verecek değildir, böyle bir hakkı yoktur”
 Tarih: 18.12.2018 > 895 kez okundu.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Rum lider Anastasiadis tarafından doğal gaz zenginliği konusunda yapılan açıklamaya tepki gösterdi ve “Bu zenginliğin nasıl paylaşılacağına Anastasiadis tek başına karar verecek değildir, böyle bir hakkı yoktur” dedi.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Özersay, Fransa Dışişleri Bakanına taziye mesajı gönderdi
 Tarih: 18.12.2018 > 897 kez okundu.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay Fransa’nın Strazburg kentinde 11 Aralık 2018 tarihinde meydana gelen terör saldırısı sebebiyle Fransa Dışişleri Bakanına taziye mesajı gönderdi. Bakan Özersay, Bakanlığı ve hükümeti adına saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınları ile Fransa halkına başsağlığı diledi.

> Makalenin devamı

Fırat’ın Doğusunun gerçekleri - Prof. Dr. Ata ATUN
 Tarih: 18.12.2018 > 921 kez okundu.

Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ve Genel Kurmayı, Türkiye-Suriye sınırı boyunca güvenli bir koridor oluşturmak hedefinde. Baba Hafız Esad’ın 1982 yılında Suriye’de PKK’ya kucak açması sonrasında Türkiye’nin maruz kaldığı terör olayları ve sivil halkımıza yapılan saldırılar, gelecekte güven içinde yaşanabilmesi için böylesi bir güvenlik tedbirinin alın

> Makalenin devamı

Maronite ‘Evet’, Kıbrıs Türküne ‘Hayır!’ - Dr. Yurdagül ATUN
 Tarih: 18.12.2018 > 916 kez okundu.

Maronit açılımıyla ilgili yazıdan sonra birçok e-mail ve mesaj aldım. Bu açılımın gerekçesini soranların yanında, Maronitlerin Kıbrıs Türklerine yaptıklarını hatırlatanlar oldu.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Uluçay: “ KKTC, TC ile birlikte spor ambargosunun aşılması için elinden gelen tüm çabayı ortaya koyacak”
 Tarih: 18.12.2018 > 889 kez okundu.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay, Spor Şurası Genel Kurulu’na katılmak amacıyla KKTC’ye gelen Türkiye Cumhuriyeti (TC) Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve beraberindeki heyeti kabul ederek, KKTC’nin TC ile birlikte spor ambargosunun aşılması için ellerinden gelen tüm çabayı ortaya koyacağını ifade etti.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Şiddetli yağışlar can aldı
 Tarih: 07.12.2018 > 936 kez okundu.

Önceki gece ve dün özellikle Girne, Girne Boğazı, Alsancak, Lapta ve Dikmen’de etkili olan yağışlar neticesinde meydana gelen sel ve toprak kaymaları, can ve mal kaybına neden oldu. Girne Boğazı Ciklos mevkiinde sel sularına kapılan bir araçta bulunan 3 gencin cesedine ulaşıldı. Bir kişi ise halen aranıyor.

> Makalenin devamı

ABD’den Kıbrıs’ta yeni girişimler - Prof. Dr. Ata ATUN
 Tarih: 07.12.2018 > 881 kez okundu.

Kıbrıs sorununun çözümü konusunda, daha doğrusu Kıbrıs’ta Yunanistan’ın açgözlülüğü sebebiyle uçup giden “Batı blokunun egemenliğinin tekrar kurulması” yolunda ABD’nin ve AB’nin ayak oyunları bitmek bilmiyor.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Akıncı, Verwey ve beraberindeki heyeti kabul etti
 Tarih: 07.12.2018 > 870 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Avrupa Komisyonu’nun Yapısal Reformları Destekleme Ofisi Genel Direktörü Maarten Verwey ve beraberindeki heyeti kabul ederek görüştü.

> Makalenin devamı

KKTC’de büyük tehlike: Maronit açılımı - Dr. Yurdagül ATUN
 Tarih: 05.12.2018 > 868 kez okundu.

KKTC Cumhurbaşkanlığından, Maronitlerin KKTC’ye dönmesi için gerekenlerin acilen yapılması yönünde bir uyarı geldi bazı dairelere.

> Makalenin devamı

KKTC’de büyük tehlike: Maronit açılımı - Dr. Yurdagül ATUN
 Tarih: 05.12.2018 > 948 kez okundu.

KKTC Cumhurbaşkanlığından, Maronitlerin KKTC’ye dönmesi için gerekenlerin acilen yapılması yönünde bir uyarı geldi bazı dairelere.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Akıncı: “Kıbrıs’ta çözüm için tartışılabilecek çok sayıda alternatif olduğunu söylemek gerçekçi bir yaklaşım değil”
 Tarih: 05.12.2018 > 916 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs’ta çözüm için tartışılabilecek çok sayıda alternatif olduğunu söylemenin gerçekçi bir yaklaşım olmadığını vurguladı.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Erhürman: “Anastasiadis zaman kazanmak istiyor”
 Tarih: 30.11.2018 > 892 kez okundu.

Başbakan Tufan Erhürman BRT’de yayınlanan Birinci Boyut programında yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile haftalık olağan görüşmesinin ayrıntılarını aktardı. Cumhurbaşkanı ile Kıbrıs konusundaki son gelişmeleri ele aldıklarını ifade eden Erhürman, Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin yurt içinde veya yurt dışında Kıbrıs konusunda yaptığı gö

> Makalenin devamı

Rumların algı operasyonları gene başladı - Prof. Dr. Ata ATUN
 Tarih: 30.11.2018 > 899 kez okundu.

Rumlar, Türklerle silahlı çatışma ile başa çıkamayacaklarını anlayınca daha bir asır öncesinden mücadele yöntemlerini politik savaş olarak belirlediler. Başta ABD Senatosu ve Kongresi olmak üzere çeşitli ülkelerin Meclisleri ve sivil toplum örgütleri içinde faaliyet alanları yarattılar.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Akıncı: “Sorun BM parametrelerinde değil, Rum yönetiminin zihniyetinde”
 Tarih: 30.11.2018 > 857 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, "Sıkıntı BM parametrelerinde değil, Rum yönetiminin zihniyetinde" dedi. Türkiye Cumhurbaşkanlığı himayelerinde düzenlenen “Barışın Sürdürülmesi ve Herkes İçin Kalkınma” ana temalı 9. Boğaziçi Zirvesi'nin onursal açılış konuşmasını yapan Akıncı, İstanbul'da Habertürk’ün sorularını da yanıtladı.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Erhürman: “Uluslararası şirketlerin faaliyetleri hukukun ve meşruiyetin sınırlarının dışına taşmış durumda"
 Tarih: 29.11.2018 > 860 kez okundu.

Başbakan Tufan Erhürman, Kıbrıs etrafındaki doğal kaynaklar konusunda faaliyet gösteren uluslararası şirketlerin faaliyetlerinin hukukun ve meşruiyetin sınırlarının dışına taşmış durumda olduğunu söyledi.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Akıncı: “Kıbrıs Rum Liderliği tek yanlı girişimlerle ortak zenginlikleri tek başına sahiplenme anlayışını terk etmelidir”
 Tarih: 28.11.2018 > 872 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, adayı paylaşan iki toplumun bir yandan gelecek nesillere, diğer yandan tüm bölgeye ve dünyaya karşı tarihsel bir sorumlulukla karşı karşıya olduğunu vurgulayarak, iki topluma ait olan doğal kaynakların, yine bu iki toplumun refahını artıracak şekilde değerlendirilmesinin şart olduğunu vurguladı.

> Makalenin devamı

Türk Akımı ve Türkiye-Rusya İlişkileri - Prof. Dr. Ata ATUN
 Tarih: 26.11.2018 > 968 kez okundu.

Hafta içinde son doğalgaz bağlantı borusu T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Viladimir Putin tarafından yerine konan Türk Akımı doğalgaz boru hattı Türkiye’nin yeni uluslararası siyasetinin bir başarısı ve yeni ufukların habercisi.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Akıncı ve Erhürman, 9. Boğaziçi Zirvesi’nde “Uluslararası Gaz Ticareti ve Gereksinimleri” başlıklı oturumun açılış konuşmasını yapacak
 Tarih: 26.11.2018 > 862 kez okundu.

Başbakan Tufan Erhürman dün, 9. Boğaziçi Zirvesi’ne katılmak üzere İstanbul’a gitti. Uluslararası İşbirliği Platformu’nca düzenlenen zirve bugün başlayacak. Zirvenin açılışında Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da konuşma yapacak.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Yıldırım: “Denizlerimizdeki her türlü oldubittiye anında karşılık veririz”
 Tarih: 23.11.2018 > 850 kez okundu.

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, “Doğu Akdeniz’de KKTC’nin menfaatlerine, ülkemizin çıkarlarına aykırı her türlü oldubittiye Türkiye anında karşılık verir, gereğini yapar.” dedi.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Güney Kıbrıs Rum Yönetimi planlı provokasyonlarla Denya-Serhatköy bölgesinde gerginlik yaratmaya devam ediyor
 Tarih: 21.11.2018 > 932 kez okundu.

Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı, Denya-Serhatköy bölgesinde GKRY tarafından yaratılan gerginlik ile ilgili olarak bugün bir açıklama yaptı. Bakanlık açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Dışişleri Bakanlığı: “Gerekli çalışmaları başlatacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın”
 Tarih: 19.11.2018 > 826 kez okundu.

Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı, Rum Yönetimi’nin Kıbrıs Türkü’nün Doğu Akdeniz’de bulunan doğal kaynaklar üzerindeki haklarını göz ardı eden, tek yanlı, hukuka ve hakkaniyete aykırı faaliyetlerini maalesef devam ettirdiğine dikkat çekerek, “KKTC olarak daha önce açıkladığımız çerçevede adım atmamız artık kaçınılmaz olmuştur. Kıbrıs ad

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Akıncı: “Biz her zaman olduğu gibi yapıcı olacağız; ancak haklarımızı sonuna kadar korumanın da bilincinde hareket edeceğiz”
 Tarih: 16.11.2018 > 860 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs konusunda her zaman olduğu gibi yapıcı olacaklarını, ancak Kıbrıs Türk halkının haklarını sonuna kadar korumanın da bilincinde hareket edeceklerini vurguladı.

> Makalenin devamı

Cumhuriyetimizi Ana Vatana borçluyuz - Prof. Dr. Ata ATUN
 Tarih: 16.11.2018 > 868 kez okundu.

Bugün 35. Kuruluş yıldönümünü kutladığımız Kuzey Kıbrıs Cumhuriyeti kolay kurulmadı. Soykırıma uğrayan Kıbrıs Türkleri, gözyaşı, göçler, geleceği kaybetmek, ata topraklarını terk etmek, her tür saldırıya direnmek ve şehitler vermek pahasına cumhuriyetine kavuştu.

> Makalenin devamı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: KKTC’nin hiçbir hakkına halel getirtmeyeceğiz
 Tarih: 15.11.2018 > 847 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, "Çözüm konusunda Rum tarafı makul seviyeye gelirse ne ala ama gelmeyecek olursa KKTC’nin hiçbir hakkına halel getirtmeyeceğimizi ifade etmek isterim." dedi.

> Makalenin devamı

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı: Sonuç odaklı olmayan müzakereler artık geride kaldı
 Tarih: 15.11.2018 > 831 kez okundu.

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, "Ucu açık, sonuç odaklı olmayan müzakere süreçleri artık geride kaldı. Bu hususun Birleşmiş Milletler raporlarında da yer almaya başlamış olması memnuniyet vericidir." dedi.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Cumhurbaşkanı Akıncı, Oramiral Özbal’ı kabul etti
 Tarih: 14.11.2018 > 880 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, KKTC’nin kuruluş yıldönümü etkinliklerine Türk Silahlı Kuvvetleri’ni (TSK) temsilen katılmak üzere ülkeye gelen Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal’ı kabul etti.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Cumhurbaşkanı Akıncı, Kıbrıs konusunda gelinen aşamayı değerlendirdi
 Tarih: 13.11.2018 > 906 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, düzenlediği basın konferansıyla Kıbrıs konusundaki son gelişmeleri değerlendirdi. Basın Konferansının esas amacının Rum lider Nikos Anastasiadis’e yanıt vermek olmadığını ancak bazı konulara da açıklık getirmek istediğini söyleyerek konuşmasına başlayan Akıncı, Kıbrıs’ta çözüme çok yaklaşılan noktaya gelinmesine rağme

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Derinya ve Aplıç kapıları bugün geçişlere açılıyor
 Tarih: 12.11.2018 > 847 kez okundu.

Kıbrıs Türk tarafının iyi niyet göstergesi olarak ilki 23 Nisan 2003'te açılan sınır kapılarına, bugün iki yeni kapı daha ekleniyor. Halen 7 olan sınır kapısı sayısı, bugün geçişlere açılacak Gazimağusa bölgesindeki Derinya ve Lefke bölgesindeki Aplıç kapılarıyla 9'a yükselecek.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Akıncı’nın pazartesi düzenleyeceği basın toplantısının saati belli oldu
 Tarih: 10.11.2018 > 827 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın, Kıbrıs sorunundaki son duruma ilişkin Pazartesi düzenleyeceği açıklanan basın toplantısının saati 19.30 olarak açıklandı.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Özersay: “Siyasi eşitliği budama girişimi"
 Tarih: 08.11.2018 > 870 kez okundu.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis’in ademi-i merkeziyetçilik tartışmalarıyla Kıbrıslı Türklerin siyasi eşitliğini budamaya çalıştığını söyledi.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Oktay: “Kıbrıs'ı herhangi bir konuda yalnız bırakma gibi ne şansımız ne de lüksümüz var”
 Tarih: 08.11.2018 > 843 kez okundu.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kıbrıs'ı yakinen takip ettiklerini, etmeme gibi bir şansları olmadığını kaydederek, “Kıbrıs'ı herhangi bir konuda yalnız bırakma gibi ne şansımız ne de lüksümüz var. Kıbrıs'taki sorunlar bizim sorunlarımızdır. Hem koordinasyon hem de ortak çalışma devam edecek” dedi.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Cumhurbaşkanı Akıncı, Alman Büyükelçi Kremp’i kabul etti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Alman Büyükelçi Franz Josef Kremp’i kabul etti.
 Tarih: 08.11.2018 > 875 kez okundu.

Töre, Ecevit’in ölüm yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, 20 Temmuz 1974 Mutlu Barış Harekâtı Başbakanı Bülent Ecevit’in 12. ölüm yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Onu minnet ve sevgiyle anıyoruz” ifadelerini kullandı.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Uluçay: ‘Kapıların açılması turizm ve ekonomiye olumlu yansıyacak’
 Tarih: 08.11.2018 > 878 kez okundu.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay, Derinya ve Aplıç kapılarının açılmasının turizm ve ekonomiye olumlu etki yapacağını söyledi. Uluçay yaptığı açıklamada, "Bilindiği üzere Derinya ve Aplıç kapıları eş zamanlı olarak varılan uzlaşı neticesinde 12 Kasım’da açılıyor. Kapıların açılmasıyla; Aplıç kapısıyla Lefke Bölgesinde, Derinya kapısı il

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Erhürman: “Süreç yönteme ilişkin taleplerimizle uyumlu bir şekilde ilerliyor”
 Tarih: 03.11.2018 > 839 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Başbakan Tufan Erhürman dün haftalık olağan görüşmelerini gerçekleştirdi. Görüşme sonrasında Başbakan Tufan Erhürman basına açıklamada bulundu.

> Makalenin devamı

Yunanistan’ın Ege ve Kıbrıs siyaseti değişiyor - Prof. Dr. Ata ATUN
 Tarih: 03.11.2018 > 830 kez okundu.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’ın. Dışişleri bakanı Kocias’ın istifasından sonra Ege adaları, Balkanlar, Türkiye ve Kıbrıs'a ilişkin konulardan sorunlu tek yetkili haline gelmesi Yunanistan’ın Ege ve Kıbrıs konusunda yeni bir strateji uygulayacağının habercisi gibi.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Akıncı, Lute’u kabul etti
 Tarih: 01.11.2018 > 879 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Kıbrıs sorunu için görevlendirdiği geçici özel danışmanı Jane Holl Lute’u kabul etti. Cumhurbaşkanlığı’nda gerçekleşen görüşmeye, Cumhurbaşkanlığı yetkilileri de katıldı.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Özersay’dan Endonezya Dışişleri Bakanı’na taziye mesajı
 Tarih: 31.10.2018 > 841 kez okundu.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, uçak kazası nedeniyle Endonezya Dışişleri Bakanı’na taziye mesajı gönderdi.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Akıncı: “Bir ortaklık devletinin kurulabilmesinin temeli karşılıklı güvendir”
 Tarih: 30.10.2018 > 863 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, bir ortaklık devletinin kurulabilmesinin temelinin karşılıklı güven olduğunu ve olası bir ortaklıkta ortaklaşa alınacak kararlara iki tarafın da eşit katılımının esas olduğunu vurgulayarak, Rum tarafının gerçek bir yüzleşmeyi yapması gerektiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Akıncı, katıldığı bir etkinlikte yaptığı konuşmada

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Erhürman: “Biz Kıbrıs Türk tarafı olarak gevşek federasyon yapısıyla bir sorun yaşamıyoruz”
 Tarih: 27.10.2018 > 828 kez okundu.

Başbakan Tufan Erhürman, Kıbrıs Türk tarafının “gevşek federasyonla” sorun yaşamadığını, bunun müzakere sürecini uzatacak bir şey olmayacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile haftalık olağan görüşmesinin tamamlanmasının ardından basına açıklama yapan Erhürman, görüşmenin ana gündem maddesinin Kıbrıs sorunu olduğunu belirtti.

> Makalenin devamı

Kıbrıs sorunu çözüm kulvarında - Prof. Dr. Ata ATUN
 Tarih: 27.10.2018 > 776 kez okundu.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis, 24 Nisan 2004 tarihinde yapılan tarihi Annan Planı Referandumundan evvel DISY Başkanı olarak ortaya attığı ve arkasında durduğu “Zayıf Merkezi hükümet, güçlü kurucu eyaletler (Devletler)” bugünün tanımı ile “Gevşek Federasyon” düşüncesini geçtiğimiz haftalarda tekrar ortaya attı ve ilgili kesimle

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Akıncı, Anastasiadis ile bir araya geliyor
 Tarih: 27.10.2018 > 816 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum lider Nikos Anastasiadis, yarın saat 10.00’da ara bölgede, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi ve Misyon Şefi Elizabeth Spehar’ın ikametgahında bir araya gelecek. Öte yandan BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs sorunu için görevlendirdiği geçici özel danışmanı Jane Holl Lute, 31 Ekim’de Kıbrıs’a geliyor. Lu

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Özersay: “Müzakereleri aynı şekilde devam ettirirsek, kısır döngü devam edecek”
 Tarih: 24.10.2018 > 834 kez okundu.

Başbakan Yardımcısı Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, “Müzakereleri aynı şekilde devam ettirirsek, kısır döngü devam edecek gibi bir endişemiz vardır. Bunu her platformda söylüyoruz” dedi.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Özersay: “Güzelyurt’ta belirsizlik yatırımla ortadan kalkar”
 Tarih: 24.10.2018 > 862 kez okundu.

Başbakan Yardımcısı, Dışişleri Bakanı ve Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, Güzelyurt’ta belirsizliğin ancak yatırımla ortadan kalkabileceğini, ekonomik ve sosyal kalkınmanın üretime verilecek destekle olacağını belirtti. Halkın Partisi geçtiğimiz ay başlattığı “Sadece Seçimde Değil, Her Zaman Halkın İçinde” sloganıyla köy ve bölge ziyar

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Akıncı ile Anastasiadis görüşüyor
 Tarih: 19.10.2018 > 850 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis 26 Ekim Cuma sabahı saat 10.00'da ara bölgede buluşuyor. BM Barış Gücü Sözcülüğü'nden yapılan açıklamaya göre, görüşmeye BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Elizabeth Spehar ev sahipliği yapacak.

> Makalenin devamı

Diplomaside almadan verilmez - Prof. Dr. Ata ATUN
 Tarih: 19.10.2018 > 935 kez okundu.

Uluslararası politikanın neredeyse binyıllık kuralıdır bu “Al-Ver” uygulaması. Önemli bir konu hakkında uyuşmazlık içinde olan iki devlet söz konusu sorunlu konuyu çözmek için müzakereye başlamışsa, illaki sonuca ulaşmak için karşılıklı “Al-ver” süreci içine girmesi lazımdır. Al-ver olmazsa adilane ve sağlıklı bir sonuç alınamaz. Ki, dünya siyaset

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Cumhurbaşkanı Akıncı, ABD'nin Lefkoşa Büyükelçisi Doherty’le görüştü
 Tarih: 18.10.2018 > 856 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, ABD'nin Lefkoşa Büyükelçisi Kathleen Ann Doherty’i kabul ederek görüştü. Cumhurbaşkanlığı’ndaki görüşme dün saat 10.00’da gerçekleşti.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ
 Tarih: 18.10.2018 > 802 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Akıncı, Guterres raporunu değerlendirdi Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Rum lider Nikos Anastasiadis ile yakında gerçekleşmesini umduğumuz görüşmede, yeni görüşleri varsa dinlemekten memnun olacağını ancak çözüm, federal ortaklık devleti olacaksa, ortaklaşa kullanılacak yetkilerde tarafların etkin katılımının kaçınılmaz olacağını belir

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Özersay Ankara ziyareti öncesi Akıncı tarafından kabul edildi
 Tarih: 16.10.2018 > 863 kez okundu.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun davetlisi olarak 15 – 17 Ekim 2018 tarihlerinde Ankara’ya gerçekleştireceği çalışma ziyareti öncesinde dün Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı ziyaret ederek bir süre görüştü. Görüşmede Kıbrıs konusuyla ilgili olarak son dönemde yaşanan gel

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Erhürman: “Israrla ve inatla çalışmaya devam edeceğiz”
 Tarih: 15.10.2018 > 831 kez okundu.

Uluslararası Dr. Fazıl Küçük Spor Oyunları açılış kokteyli Başbakan Tufan Erhürman’ın da katılımıyla geçtiğimiz Cuma günü Acapulco Otel’de yapıldı. Bu yıl 18.’si gerçekleştirilen etkinlik 10-28 Ekim 2018 tarihleri arasında 5 dalda, 19 ülkeden 431 sporcu ve yöneticinin katılımıyla düzenleniyor.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Akıncı: “15 Ekim sonrası Rum lider Anastasiadis ile bir araya gelmeyi arzu ediyorum”
 Tarih: 11.10.2018 > 831 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs raporunun BM Genel Kuruluna sunulacağı 15 Ekim sonrası Rum Lider Nikos Anastasiades ile görüşmeyi arzu ettiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, hükümeti oluşturan siyasi partilerin başkanlarını kabul etti. Görüşme sonrası basına açıklama yapan Akıncı, New York temasları ve yaptığı görüşmeler ile ilgil

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Akıncı bugün Spehar’ı kabul edecek ve hükümet partilerini bilgilendirecek
 Tarih: 11.10.2018 > 846 kez okundu.

Akıncı bugün saat 11.00’de BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Elizabeth Spehar’ı kabul edecek. Cumhurbaşkanı Akıncı’nın, Spehar ile görüşmesinde Derinya ve Aplıç kapılarının açılmasına yönelik son hazırlıkları ele alması bekleniyor.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Akıncı, Spehar`ı kabul edecek
 Tarih: 08.10.2018 > 839 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, yarın BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Elizabeth Spehar’ı kabul edecek. Cumhurbaşkanı Akıncı’nın Elizabeth Spehar ile görüşmesinde Derinya ve Aplıç kapılarının bir an önce açılabilmesi için son hazırlıkları ele alması bekleniyor.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Akıncı: “Derinya ve Aplıç konusunda siyasi iradeyi 3 yıl önce ortaya koyduk”
 Tarih: 05.10.2018 > 905 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Derinya ve Aplıç kapıları konusunda Kıbrıs Türk tarafının siyasi iradeyi 3 yıl önce ortaya koyduğunu belirterek, Kıbrıs Türk tarafının bu kapıların açılması için çabalarını sonuna kadar sürdüreceğini vurguladı.

> Makalenin devamı

Uluslararası Adalet Mahkemesi’nden sürpriz karar - Prof. Dr. Ata ATUN
 Tarih: 05.10.2018 > 869 kez okundu.

ABD, Başkan Obama döneminde, bir türlü diş geçiremediği ve Ortadoğu kara kıtası içinde çıkan petrolü, tümüyle kendi kontrolüne almak çalışmalarında en büyük engel olarak gördüğü İran’a, nükleer çalışmalarını bahane gösterip bilinçli bir şekilde ambargolar ve kısıtlamalar koymuştu.

> Makalenin devamı

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı: Kıbrıs Türk halkı, Kıbrıs'ta çözüm istiyor
 Tarih: 04.10.2018 > 806 kez okundu.

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, "Kıbrıs Türk halkı Kıbrıs'ta çözüm istiyor, statükonun devamını istemiyor, olası bir çözümde haklı yerini almak istiyor." dedi.

> Makalenin devamı

Kıbrıs, yeniden gündemde… - Necdet SİVASLI
 Tarih: 03.10.2018 > 938 kez okundu.

Kıbrıs sorunu bir türlü çözülemiyor. Tarafların bazı konulardaki israrının çözümü kilitlediği görülüyor. Ancak, Türk tarafının gösterdiği anlayış, yaklaşım ve iyi niyetin, Rumlar tarafından gösterilmediğinin de altını çizelim. Hiç kuşkusuz Rumlar, AB’nin de desteği ile daha büyük haklar elde etmeyi hedefliyor.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Akıncı: “Guterres, Kıbrıs Türk tarafının tüm süreçlerdeki olumlu katkısının farkında”
 Tarih: 01.10.2018 > 869 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’le önceki gün New York’taki Birleşmiş Milletler Genel Merkezi’nde Kıbrıs sorunuyla ilgili değerlendirmelerde bulunmak üzere bir araya geldi. İsviçre’nin Crans-Montana kentinde geçen yıl temmuz ayında düzenlenen Kıbrıs Konferansı’nın başarısızlıkla sonuçlanmasıy

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Cumhurbaşkanı Akıncı, Maas ve Blok’la görüştü
 Tarih: 28.09.2018 > 832 kez okundu.

New York’taki temaslarını sürdüren Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Mass ve Hollanda Dışişleri Bakanı Stef Blok ile ayrı ayrı görüştü. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’le bugün yapacağı görüşme için New York’ta bulunan Cumhurbaşkanı Akıncı’nın, Maas ve Blok ile gerçekleşen görüşmelerinde, Kıbrıs sorunuyla ilgili Kıb

> Makalenin devamı

Rumların garantörlük aldatmacası - Prof. Dr. Ata ATUN
 Tarih: 28.09.2018 > 835 kez okundu.

Rum lider Anastasiadis’in “dünya üzerinde Kıbrıs’tan başka hiçbir yerde bağımsız bir devletin garantörleri yok” ile “21. Yüzyılda artık garantörlük yok” cümlesinin -derinlemesine araştırma yaptıkça- yalan ve Kıbrıslı Türkler ile BM’yi aldatmaya yönelik olduğu bir bir ortaya çıkıyor.

> Makalenin devamı

Rumların garantörlük aldatmacası - Prof. Dr. Ata ATUN
 Tarih: 28.09.2018 > 841 kez okundu.

Rum lider Anastasiadis’in “dünya üzerinde Kıbrıs’tan başka hiçbir yerde bağımsız bir devletin garantörleri yok” ile “21. Yüzyılda artık garantörlük yok” cümlesinin -derinlemesine araştırma yaptıkça- yalan ve Kıbrıslı Türkler ile BM’yi aldatmaya yönelik olduğu bir bir ortaya çıkıyor.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Cumhurbaşkanı Akıncı New York’ta Mogheriniyle görüştü
 Tarih: 28.09.2018 > 822 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, New York’taki temasları çerçevesinde Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi ve Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Federica Mogherini ile görüştü.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Akıncı: “New York’a yapıcı bir ruhla, makul ve uygulanabilir olanda uzlaşma arzusuyla gidiyorum”
 Tarih: 26.09.2018 > 846 kez okundu.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’le görüşmek üzere bu sabah Amerika’ya hareket eden Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, New York’a yapıcı bir ruhla, makul ve uygulanabilir olanda uzlaşma arzusuyla gittiğini vurguladı.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Cumhurbaşkanı Akıncı bugün New York’a gidiyor
 Tarih: 25.09.2018 > 794 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’le görüşmek üzere bugün New York’a gidiyor. Akıncı-Guterres görüşmesi 29 Eylül Cumartesi günü öğleden sonra yapılacak.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Akıncı, Guterres ile görüşecek
 Tarih: 24.09.2018 > 846 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’le görüşmek üzere yarın New York’a gidiyor. Yarım asrı aşan Kıbrıs sorunu, bir kez daha BM’nin merkezine taşınıyor.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ “Yeni bir hukuksuzluk girişimi”
 Tarih: 21.09.2018 > 870 kez okundu.

Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı, Kıbrıs Rum liderliğinin bölgedeki zenginliklerin geleceği konusunda dün itibariyle yapmaya kalkıştığı şeyin “yeni bir hukuksuzluk girişimi olduğunu ve Kıbrıs Türk halkının haklarını gasp etmeye çalışmak anlamını taşıdığını” belirtti.

> Makalenin devamı

Dolara bağımlılıktan kurtulabilir miyiz? - Prof. Dr. Ata ATUN
 Tarih: 21.09.2018 > 919 kez okundu.

Bu soruya çok farklı yanıtlar gelecektir ama bana göre, rahatımızdan biraz ödün verirsek kesinlikle dövizdeki artış durdurulabilir ve ekonomimiz canlanabilir. Bunun en basit yöntemi bir hafta boyunca olanaklar elverdiğince özel araç kullanmamak olabilir zira bir haftalık araç kullanmama zincirinin yarattığı etkinin ucu ABD’nin Merkez Bankası olan

> Makalenin devamı

Krize Rum formülü - Dr. Yurdagül ATUN
 Tarih: 20.09.2018 > 839 kez okundu.

Ekonomik kriz, üretime dayalı ekonomisi olmayan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni (KKTC) Türkiye’den daha fazla etkileyince malum çevrelere gün doğdu. Kimi sosyal medya paylaşımlarında ekonomik krizden kurtulmanın tek çaresi olarak “çözüm ve AB’ye katılım” gösteriliyor.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Akıncı Spehar’ı kabul etti
 Tarih: 19.09.2018 > 838 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Elizabeth Spehar’ı kabul etti.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Akıncı: “Sonuç odaklı olmayan dipsiz bir sürece dahil olmayacağız”
 Tarih: 18.09.2018 > 865 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, ucu açık sonuç odaklı olmayan dipsiz bir sürece dahil olmayacaklarını buna sadece kendilerinin değil BM Genel Sekreterliği’nin de sıcak bakmadığını ima ettiğini söyledi.

> Makalenin devamı

Hani 21. yüzyılda garantörlük yoktu - Prof. Dr. Ata ATUN
 Tarih: 14.09.2018 > 892 kez okundu.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis işine gelen konularda bol keseden atmakla kalmayıp, yüzümüze baka baka, gerçekleri bile bile yalan söylüyor. Bu konulardan bir tanesi de 1960 Kıbrıs Cumhuriyeti Anayasası EK I’de yer alan Garanti ve İttifak Anlaşması ile ilgili. Türkiye’nin Kıbrıs Cumhuriyeti Anayasasına göre Yunanistan ve İngilte

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Ataoğlu: “Türkiye’nin turizm tecrübesinden daha fazla yararlanmak istiyoruz”
 Tarih: 13.09.2018 > 869 kez okundu.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile görüştü. Bakanlar ve heyetler arası yapılan görüşmelerde, Türkiye'nin turizm alanında yaptığı çalışmalardan Kuzey Kıbrıs’ın daha fazla yararlanması konusu değerlendirilirken, ülkedeki arkeolojik alanların gün yüzüne çıkarılması ile ilgili çalışma

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Akıncı: “Bir yol tek taraflı yürünmez, Rum liderliği de atılan adımlara karşılık vermelidir”
 Tarih: 10.09.2018 > 891 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, “Bir yol tek taraflı yürünmez. Rum liderliği de atılan adımlara karşılık vermelidir” dedi. Cumhurbaşkanı Akıncı, önceki gün katıldığı bir etkinlikte yaptığı konuşmada, Kıbrıs sorununa değinerek, ay sonu New York’ta Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüşüleceğini anımsattı.

> Makalenin devamı

Oyunlar Kıbrıs üzerine - Prof. Dr. Ata ATUN
 Tarih: 07.09.2018 > 898 kez okundu.

Latince güzel bir dil. Roma İmparatorluğunun ve tüm Avrupa’nın bir dönem dinsel, devlet, hukuk ve yazım dili olarak Latinceyi kullanmış olması boşuna değil. Neredeyse tüm Batı Avrupa dillerinin atası Latince.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Erhürman, Erdoğan tarafından kabul edildi
 Tarih: 06.09.2018 > 927 kez okundu.

Başbakan Tufan Erhürman ile TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara’da bir araya geldi. Görüşmede Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, TC Cumhurbaşkanlığı Yardımcısı Fuat Oktay, TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve KKTC Ankara Büyükelçisi Kemal Köprülü de hazır bulundu.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Başbakan Tufan Erhürman Ankara’da
 Tarih: 05.09.2018 > 966 kez okundu.

Başbakan Tufan Erhürman, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak dün akşam Ankara’ya gitti. Başbakan Erhürman bugün öğleden sonra Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşecek. Başbakan Erhürman’a ziyareti sırasında Başbakanlık Müsteşarı Berkan Tokar, Maliye Bakanlığı Müsteşarı Cengiz Çoli

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Özersay: “Dengeler değişiyor, değişen stratejik konumlanmada yerimizi alacağız”
 Tarih: 04.09.2018 > 953 kez okundu.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, “Dengeler değişiyor, değişen stratejik konumlanmada yerimizi alacağız” dedi. Özersay, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun davetlisi olarak Ankara’ya hareketinden önce BRT’de Ankara temasları ve Kıbrıs konusuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Özersay, Çavuşoğlu’nun davetlisi olarak bugün Ankara’ya gidiyor
 Tarih: 03.09.2018 > 979 kez okundu.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun davetlisi olarak bugün Ankara’ya gidiyor. Özersay ile Çavuşoğlu arasında yapılacak görüşmelerde, iki ülke arasındaki yakın işbirliğinin daha da geliştirilmesi, bölgedeki hareketlilik, enerji konusunda iki ülkenin işbirliği içerisinde a

> Makalenin devamı

KKTC-TC Savunma İşbirliği Anlaşması - Prof. Dr. Ata ATUN
 Tarih: 31.08.2018 > 930 kez okundu.

ABD, İsrail Devletinin bağımsızlığını ilan ettiği 1948 yılından beridir fiilen İsrail’e kapağı atmakla kalmadı, ekonomik ve askeri olarak hep yanında yer aldı. Özellikle 6 Ekim 1973'te başlayan Yum Kippur savaşının ilk dört gününde Mısır ve Suriye ordularının kuzeyden ve güneyden eşzamanlı saldırıları karşısında büyük bir yenilgiye uğrayan İsrail,

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Özersay: “Rum Yönetimi’nin üniversitelerimize yönelik saldırıları artıyor”
 Tarih: 28.08.2018 > 930 kez okundu.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Kıbrıs Rum Dışişleri Bakanlığının KKTC’de bulunan üniversiteleri ve KKTC limanlarını kullanan gemi şirketlerini giderek artan bir biçimde hedef aldığını ve son dönemde yaptığı girişimlerle Kıbrıs Türk tarafını ekonomik olarak bir kıskaca almaya çalıştığını söyledi.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Sucuoğlu: “Rum tarafı uzlaşma yerine düşmanlığı tercih ediyor”
 Tarih: 27.08.2018 > 965 kez okundu.

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefkoşa Milletvekili Faiz Sucuoğlu, Kıbrıs konusundaki gelişmeleri değerlendirdi ve Rum tarafını eleştirdi.

> Makalenin devamı

Güney Kıbrıs’ın çarpık ilişkileri - Prof. Dr. Ata ATUN
 Tarih: 24.08.2018 > 908 kez okundu.

Türkiye’de gerçekleşen anayasal değişiklikten sonra Türkiye’ye yapılan ABD kökenli silahsız saldırıları anlamak için birkaç adım geriye çekilip o noktadan gelişmeleri izlemek ve neler döndüğünü anlamak gerekiyor.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Cumhurbaşkanı Akıncı: “Taraflar Eylül ayında New York’ta bir araya gelecek”
 Tarih: 17.08.2018 > 918 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, tarafların Eylül ayında Kıbrıs sorunu gündemiyle New York’ta bir araya geleceğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Akıncı, hem hükümet ortaklarıyla yaptığı toplantı hem de Kıbrıs konusunda yaşanan son gelişmelerle ilgili açıklama yaptı.

> Makalenin devamı

ABD ve İncirlik Üssü - Prof. Dr. (İnş. Müh.), Dr. (Ulus. İliş.) Ata ATUN; Akademisyen; KKTC III. Cumhurbaşkanı Politik Danışmanı
 Tarih: 17.08.2018 > 941 kez okundu.

ABD ile Türkiye arasında yaşanan gerilimin içinde Türkiye’nin elindeki en büyük kozlardan bir tanesi ABD’nin Adana’daki İncirlik üssü. Her ne kadar Türkiye’de 40 tane daha ABD üssü bulunmaktaysa da, bunların içinde en önemlileri İncirlik ve beş tane olan Nükleer bomba depoları. İncirlik baş sırada.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Akıncı: “Hem ekonomik akla, hem de ortak akla her zamankinden çok daha fazla ihtiyaç var”
 Tarih: 17.08.2018 > 915 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Türkiye’de de, KKTC’de de hem ekonomik akla, hem de ortak akla her zamankinden çok daha fazla ihtiyaç olduğunu söyledi.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ
 Tarih: 14.08.2018 > 980 kez okundu.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı heyeti, Ankara’da temaslarda bulundu Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı heyeti, Ankara’da temaslarda bulundu. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Ercan Sınay, Bakanlık Müdürü Mehmet Biray, Su İşleri Dairesi Müdürü Nazife Yılmaz, Tarım Dairesi Müdürü Kuntay Vurana, O

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ
 Tarih: 14.08.2018 > 876 kez okundu.

KKTC ASAM, Macaristan’da Türk Hun Kurultayı’na katıldı KKTC Akdeniz Stratejik Araştırmalar Merkezi (KKTC ASAM), her iki yılda bir Macaristan’da düzenlenen Türk Hun Kurultayı’na KKTC’yi temsilen katıldı.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ
 Tarih: 13.08.2018 > 870 kez okundu.

KKTC ASAM, Macaristan’da Türk Hun Kurultayı’na katıldı KKTC Akdeniz Stratejik Araştırmalar Merkezi (KKTC ASAM), her iki yılda bir Macaristan’da düzenlenen Türk Hun Kurultayı’na KKTC’yi temsilen katıldı.

> Makalenin devamı

Aramızdaki omurgasızlar - Prof. Dr. (İnş. Müh.), Dr. (Ulus. İliş.) Ata ATUN; Akademisyen; KKTC III. Cumhurbaşkanı Politik Danışmanı
 Tarih: 10.08.2018 > 887 kez okundu.

Aramızda çok sayıda Grekofiller (Rum hayranları), AB’nin para ile tutulmuş destekçileri ile ABD’nin, profesyonelce yetiştirilmiş ve aramıza serpiştirilmiş provokatörleri bulunmakta. Bu üç grup, üç koldan Türkiye düşmanlığının yaratılması, KKTC’nin lağvedilmesi, Türkiye’nin garantörlüğünün iptal edilmesi ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin adadan gitmesi

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ
 Tarih: 09.08.2018 > 881 kez okundu.

Erenköy Direnişi ve direnişte şehit düşenler anıldı Şanlı Erenköy Direnişi’nin 54’üncü yıldönümü ve direnişte şehit düşenler, Erenköy’de düzenlenen törenle anıldı. Erenköy Şehitliği önünde düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhuriyet Meclisi BaşkanıTeberrüken Uluçay, Başbakan Tufan Erhürman, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıs

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Erenköy direnişi ve şehitleri bugün düzenlenecek törenle anılacak
 Tarih: 08.08.2018 > 899 kez okundu.

Kıbrıslı Türklerin Rumlara karşı verdiği varoluş mücadelesin çok önemli bir yere sahip olan Erenköy direnişi ve direniş sırasında şehit düşenler, bugün düzenlenecek törenle anılacak.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Akıncı: “Uluslararası toplumun bir parçası olmak, hakkımızdır”
 Tarih: 07.08.2018 > 986 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, katıldığı bir etkinlikte yaptığı konuşmada, diplomatik alanda, uluslararası hukuk içinde ve sporda, uluslararası toplumun bir parçası olmak bizim hakkımızdır” diyerek Kıbrıslı Türklerin bu hakkının 1963 yılından beridir gasp edildiğini belirtti. Kıbrıslı Türklerin gasp edilen haklarını sonuna kadar savunup, mücadele e

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ “Farklı bir süreç için çalışılacak”
 Tarih: 06.08.2018 > 906 kez okundu.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin dış politikadaki ilk 100 günlük hedefini kapsayan eylem planını kamuoyuyla paylaştı. Erdoğan'ın, "Cumhurbaşkanlığı 100 Günlük İcraat Programı" toplantısında açıkladığı ilk 100 günlük hedefte, dış politikayı ilgilendiren 22 madde yer aldı.

> Makalenin devamı

Son fırsat masalı - Prof. Dr. (İnş. Müh.), Dr. (Ulus. İliş.) Ata ATUN; Akademisyen; KKTC III. Cumhurbaşkanı Politik Danışmanı
 Tarih: 03.08.2018 > 962 kez okundu.

Birkaç gündür basında UNFICYP raporu BM Güvenlik Konseyinde görüşülürken, özellikle kulislerde yaşanan tartışmalarda, Kıbrıs sorununun çözümü çabalarında sık sık ‘son fırsat’ ifadesinin yer aldığı ve Kıbrıs sorununun ‘yeni müdahalenin bitişinin ardından öyle ya da böyle sona ereceği’ söylemlerinin dile getirildiği görülüyor.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ 1 Ağustos “Toplumsal Direniş Bayramı” kutlandı
 Tarih: 02.08.2018 > 910 kez okundu.

1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı çerçevesinde, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın (GKK) 42’nci, Türk Mukavemet Teşkilatı’nın (TMT) 60’ıncı kuruluş yıldönümleri ile Kıbrıs’ın fethinin 447’nci yıl dönümü dün tüm yurtta törenlerle kutlandı.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Özersay: “Müzakereler aynen devam edemez”
 Tarih: 31.07.2018 > 961 kez okundu.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, BRT'de katıldığı programda Kıbrıs konusuna değindi. Müzakerelerin aynen geçmişte olduğu gibi devam edemeyeceğini vurgulayan Özersay, hükümetin yanı sıra Cumhurbaşkanı'nın da bu görüşte olduğunu, bunun bir devlet politikası olarak benimsendiğini belirtti. Dışişleri Bakanlığı olarak, Kıbrıslı

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlıği, BM Güvenlik Konseyi’nin Ada’daki BMBG’nin görev süresini uzatan kararını reddettiğini açıkladı
 Tarih: 30.07.2018 > 927 kez okundu.

Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK), Ada’daki Birleşmiş Milletler Barış Gücü’nün (BMBG) görev süresini uzatan kararını reddettiğini açıkladı.

> Makalenin devamı

Prof. Dr. Ata ATUN - Prof. Dr. (İnş. Müh.), Dr. (Ulus. İliş.) Ata ATUN; Akademisyen; KKTC III. Cumhurbaşkanı Politik Danışmanı
 Tarih: 27.07.2018 > 945 kez okundu.

Kıbrıs’ı silah atmadan ele geçirmek 1974 Mutlu barış Harekatından sonra Türkiye’ye konan ambargolar, Birlemiş Milletlerin Rum yanlısı “hayali” kararları, AB’nin adanın Rumlara teslim edilmesi yönündeki baskıları, girişimleri, tehditleri ve şantajları para etmeyince, Hıristiyan kökenli üst akıl(lar) sonucu hemen değil ama uzun vadede alınacak bi

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Özersay: “Londra-Ercan uçuşlarında İstanbul’da uçaktan inilmeyecek
 Tarih: 26.07.2018 > 1207 kez okundu.

Pegasus yolcuları artık, Londra’dan Ercan’a olan uçuşlarda İstanbul’da uçaktan inerek, güvenlik kontrolünden geçmek zorunda kalmayacak.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Akıncı: “Lute’un gelişi ‘müzakereler yeniden başlıyor’ şeklinde yorumlanmamalı”
 Tarih: 25.07.2018 > 925 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, BM Genel Sekreteri Antoni Guterres’in geçici misyonlar görevlendirdiği Jane Holl Lute’un adaya yaptığı ziyaretin, “müzakereler yeniden başlıyor” şeklinde yorumlanmaması gerektiğini belirtti.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Cumhurbaşkanı Akıncı, Lute ile bir araya geldi
 Tarih: 24.07.2018 > 937 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Kıbrıs sorunu için görevlendirdiği geçici özel danışman Jane Holl Lute’u kabul etti. Görüşmede, Diplomasi ve Avrupa Birliği Özel Danışmanı Erhan Erçin de hazır bulundu.

> Makalenin devamı

RUM BASIN BÜLTENİ (TAK) 21 TEMMUZ 2018 AKEL OKTAY’IN KKTC’YE GELİŞİNİ KINADI
 Tarih: 23.07.2018 > 948 kez okundu.

Lefkoşa, 21 Temmuz 18 (T.A.K): AKEL, Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın 20 Temmuz dolayısıyla KKTC’ye yaptığı ziyareti ve açıklamaları kınadı.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Akıncı: "Çözüm hedefine varılamamışsa sorumlusu biz değiliz”
 Tarih: 23.07.2018 > 977 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, çözüm iradesini defalarca kanıtlayan, dostane ilişkilerin savunucusu olan Kıbrıslı Türklerin nabzının her zaman barıştan, çözümden, işbirliğinden yana attığını kaydederek, “Çözüm hedefine varılamamışsa sorumlusu biz değiliz” dedi. Cumhurbaşkanı Akıncı, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı nedeniyle Lefkoşa Dr. Fazıl Kü

> Makalenin devamı

Yasal müdahale ve bizleri kurtarmak, işgal mi? - Prof. Dr. (İnş. Müh.), Dr. (Ulus. İliş.) Ata ATUN Akademisyen; KKTC ııı. Cumhurbaşkanı Politik Danışmanı
 Tarih: 20.07.2018 > 949 kez okundu.

1796 yılında Ferros Rigas’ın koşullarını belirlediği ve Bizans İmparatorluğunun devamı olarak öngördüğü “Büyük Yunanistan İmparatorluğu”nun kurulmasını amaçlayan “Megali İdea” (Büyük Ülkü) doğrultusunda, Yunanistan’da görev başında olan Albaylar Cuntası, Kıbrıs adasının Yunanistan’a ilhak edilmesi (Enosis) hedefi ile 15 Temmuz 1974 tarihinde Yunani

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ BMGK: "Çözüm için gerçek siyasi irade ve sorumluluk ortaya koyun"
 Tarih: 19.07.2018 > 960 kez okundu.

BM Güvenlik Konseyi, Kıbrıs’ta taraflara, “Kıbrıslılar ve bölge için, gerçek siyasi irade ve sorumluluk” ortaya koyup, çözüm için gereken uzlaşıları sağlama çağrısında bulundu. Konsey ayrıca, tarafların, Güvenlik Konseyi kararları çerçevesinde ve BM'nin danışmanlığıyla anlamlı istişarelere başlama ve iki bölgeli, iki toplumlu federal çözüm yolunda

> Makalenin devamı

Hıyanet sözcüleri ABD’den bildiriyor! - Dr. Yurdagül ATUN
 Tarih: 19.07.2018 > 1039 kez okundu.

İnternette bir yazı gözüme çarptı. Uzaktan gazel okumuş Michael Rubin diye biri. Milliyetçiliğin en berbat, en insafsız, en pervasız formunu sergileyen ülkenin yazarı tüylerimizi diken diken edecek kehanetlerde bulunmuş oturduğu yerden. Hem de daha dün kıyılarımıza kendi lanetleri, insan bedeni formunda vurmuşken…

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Cumhurbaşkanı Akıncı, Lute ile görüşecek
 Tarih: 18.07.2018 > 923 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Kıbrıs sorunu için görevlendirdiği geçici özel danışmanı Jane Holl Lute ile pazartesi günü görüşecek. Cumhurbaşkanlığı’ndan elde edilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Akıncı, Lute’u saat 15.30’da kabul edecek. Lute, Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis ile de aynı gün görüşecek.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Cumhurbaşkanı Akıncı, İngiliz Yüksek Komiseri Lillie’yi ve ABD Büyükelçisi Doherty'yi kabul etti
 Tarih: 18.07.2018 > 933 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, dün ayrı ayrı, İngiliz Yüksek Komiseri Stephen Lillie’yi ve ABD’nin Lefkoşa Büyükelçisi Kathleen Doherty'yi kabul etti.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Özersay: “Değişen şartlarda barış gücü işlevini önemli ölçüde yitirdi"
 Tarih: 16.07.2018 > 961 kez okundu.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, BM Barış Gücü'nün 1964 yılından bu yana değişen şartlarda işlevini önemli ölçüde yitirdiğini ve Kıbrıs’taki statükoyu temsil eder konuma geldiğini söyledi.

> Makalenin devamı

Rumların UNFICYP Korkusu - Prof. Dr. (İnş. Müh.), Dr. (Ulus. İliş.) Ata ATUN; Akademisyen; KKTC ııı. Cumhurbaşkanı Politik Danışmanı
 Tarih: 13.07.2018 > 859 kez okundu.

ABD Başkanı Trump’ın, batık ABD hazinesini kurtarmak ve borçlarını azaltmak için aldığı tedbirlerin arasında bazı ithal mallarına gümrük uygulamak, yerel istihdamın çoğaltılarak yerel üretimin arttırılması girişimleri içinde BM’ye yapılan yardımların ve verilen katkıların azaltılması da var. Trump yönetimi, Birleşmiş Milletler ve diğer küresel orga

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı: “Rapor, hem içerik hem de teknik açıdan kaygı verici”
 Tarih: 13.07.2018 > 965 kez okundu.

Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı, Kıbrıs’taki Birleşmiş Milletler Barış Gücü’nün (BMBG) dönemsel raporunu hem içerik hem de teknik açıdan kaygı verici bulduğunu duyurarak, “BM adadaki durumun devamına yönelik tavır aldığını BM Güvenlik Konseyi’ne yazılı olarak sundu” açıklamasında bulundu.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Akıncı: “Doğal kaynakları barışçı iş birliği modelleri ile değerlendirmek, yapılacak en doğru iştir”
 Tarih: 11.07.2018 > 916 kez okundu.

Dün akşam KKTC’ye günübirlik ziyaret için gelen Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile baş başa ve heyetler arası görüşme geçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Cumhurbaşkanlığı’ndaki heyetler arası görüşmenin tamamlanmasının ardından ortak basın açıklaması yapıldı.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Akıncı: “Lute’un gelişi, sonu gelmez yeni bir müzakere sürecinin başlangıcı olarak nitelendirilmemeli”
 Tarih: 11.07.2018 > 883 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, “Lute’un gelişi, sonu gelmez yeni bir müzakere sürecinin başı olarak görülmemeli” dedi. Cumhurbaşkanı Akıncı, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi ve Kıbrıs’taki Birleşmiş Milletler Barış Gücünden Sorumlu Elizabeth Spehar ile yaptığı görüşmenin ardından basına açıklamalarda bulundu.

> Makalenin devamı

Rum tarafında mali kriz kapıda - Prof. Dr. Ata ATUN; KKTC III. Cumhurbaşkanı Politik Danışmanı
 Tarih: 07.07.2018 > 1046 kez okundu.

Kıbrıs Rum kesiminde 2010 yılında kendini gösteren ve 2013 yılının Mart ayında büyük bir gürültü ile patlak veren “Mali Kriz” bugünlerde yine hissedilmeye başlandı.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Özersay: “Maronit açılımının somut biçimde hayata geçebilmesi için tapu, altyapı ve benzeri konularla ilgili yapılması gerekenler var”
 Tarih: 07.07.2018 > 1032 kez okundu.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Maronit açılımının somut biçimde hayata geçebilmesi için yapılması gerekenler olduğunu söyledi.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Erdoğan salı günü KKTC’ye resmi ziyarette bulunacak
 Tarih: 05.07.2018 > 977 kez okundu.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 10 Temmuz Salı günü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne resmi ziyarette bulunacak.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Özersay: “Kıbrıs’taki müdahale uluslararası bir anlaşmaya dayanıyor”
 Tarih: 05.07.2018 > 986 kez okundu.

Özersay, Azerbaycan’daki işgal sorunuyla KKTC’deki durumu benzeştirip “bahane yaratanlar” olduğunu fakat Kıbrıs’taki müdahalenin uluslararası bir anlaşmaya dayandığını ve hiçbir şekilde iki konunun mukayese kaldırmadığını, arada dağlar kadar fark olduğunu belirtti.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarlığı görevine Güneş Onar getirildi
 Tarih: 05.07.2018 > 968 kez okundu.

Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarlığı görevine Güneş Onar getirildi. Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu olan Onar, uzun yıllar Dışişleri Bakanlığında diplomat olarak çalıştı; KKTC Washington Temsilciliğinde diplomat olarak dışı görev yaptı; Annan Planı döneminde müzakerelerde görev yapt

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı'ndan AB'ye eleştiri
 Tarih: 05.07.2018 > 968 kez okundu.

Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği'nin bilindik taraflı pozisyonunun Genel İşler Konseyi Sonuç Bildirgesi’nde bir kez daha tekrarlandığını belirterek, kabul edilemez olduğunu açıkladı.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Erhürman: “Derinya ve Aplıç Kapıları konusunda kararlıyız”
 Tarih: 30.06.2018 > 1050 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Başbakan Tufan Erhürman, dünkü haftalık rutin görüşmelerinde, ağırlıklı olarak Derinya ve Aplıç Kapıları ile KKTC’deki Maronitler konusunu ele aldı.

> Makalenin devamı

Rumların Kıbrıs hayalleri - Prof. Dr. Ata ATUN; KKTC III. Cumhurbaşkanı Politik Danışmanı
 Tarih: 30.06.2018 > 963 kez okundu.

Rum lider Anastasiadis pembe hayaller kurmakla meşgul her zamanki gibi. Herhalde -çok nadir olarak- ayık gezdiği zamanlarda doğruları görebiliyor ve ağzını açmıyor. Dalgada olduğu zamanlar da bol bol hayallerinden bahsediyor.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Başbakan Erhürman, Türkiye Başbakanı Yıldırım’ı kutladı
 Tarih: 30.06.2018 > 969 kez okundu.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Tufan Erhürman, Başbakan Binali Yıldırım'ı seçim zaferi dolayısıyla tebrik etti. Erhürman, Yıldırım'ı 24 Haziran seçim sonuçlarından dolayı kutladı.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Akıncı, Skoda ile görüştü
 Tarih: 27.06.2018 > 1093 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, dün sabah Slovakya’nın Lefkoşa Büyükelçisi Jan Skoda’yla görüştü. Görüşme sonrasında basına herhangi bir açıklama yapılmadı. Lakadamyalı 1 Temmuz’da yeni görevine başlıyor

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTEN Yurt dışındaki KKTC Yurttaşlarının E-Kimlik alabilmeleri için başlatılan çalışmalar Bakü'de de sonuçlandı
 Tarih: 27.06.2018 > 1011 kez okundu.

Yurt dışında yaşayan KKTC yurttaşlarının e-kimlik alabilmeleri için başlatılan çalışmalar Bakü'de de sonuçlandı. KKTC Ankara Büyükelçiliği, İstanbul Başkonsolosluğu, Londra Temsilciliği, Mersin ve İzmir Başkonsolosluklarından sonra Bakü Temsilciliği de e-kimlik kartı hizmet ağına eklendi.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Cumhurbaşkanı Akıncı ile Başbakan Erhürman bir araya geldi
 Tarih: 22.06.2018 > 1033 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Başbakan Tufan Erhürman haftalık olağan görüşme için dün bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığında yer alan görüşme yarım saat sürdü. Görüşme sonrasında açıklama yapılmadı. Burcu: “Büyük haksızlık"

> Makalenin devamı

ABD’nin yeni Türkiye planları yolda - Prof. Dr. Ata ATUN; KKTC III. Cumhurbaşkanı Politik Danışmanı
 Tarih: 22.06.2018 > 1003 kez okundu.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti Mississipi Senatörü Roger Wicker’in, ABD Kongresi'ne Türkiye'nin de aralarında bulunduğu bazı ülkelere karşı yaptırımlar uygulanmasını talep ettiği Ulusal Yetkilendirme Yasası (NDAA) tasarısı çok masum değil. Tasarıya Cumhuriyetçi Parti Kuzey Carolina Senatörü Thom Tillis’i

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Yüksek Seçim Kurulu: “Seçmenler, kimlik kartı, polis kimlik kartı pasaport ve ehliyet ile oy kullanabilecek”
 Tarih: 20.06.2018 > 1129 kez okundu.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 24 Haziran tarihinde yapılacak Yerel Kuruluş Organları Genel Seçimleri’nde sandık seçmen listesinde kayıtlı olan seçmenlerin oy kullanmasına ilişkin duyuru yayımladı.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Şehit Teğmen Caner Gönyeli - 2018 Arama Kurtarma Tatbikatı başladı
 Tarih: 19.06.2018 > 931 kez okundu.

Şehit Teğmen Caner Gönyeli - 2018 Arama Kurtarma Tatbikatı, Türkiye Cumhuriyeti ile KKTC Arama Kurtarma Teşkilatı’nda yer alan sivil ve askerî unsurların katılımıyla 18-22 Haziran tarihleri arasında gerçekleştiriliyor.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Özersay: “Yurt dışındaki Kıbrıslı Türklere yönelik proje hayata geçiyor”
 Tarih: 19.06.2018 > 959 kez okundu.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, hükümet programının bir parçası olan yurt dışında yaşayan Kıbrıslı Türklere yönelik projenin, bir nüfus projesi değil de, orada yaşayan vatandaşları kendi iradeleriyle kayıt altına alma ve bağlarını güçlendirme; dönmek isteyenlerin de dönüşünü kolaylaştırma projesi olduğunu söyledi.

> Makalenin devamı

Loizidou, Tazminat ve İade - Prof. Dr. Ata ATUN; KKTC III. Cumhurbaşkanı Politik Danışmanı
 Tarih: 17.06.2018 > 999 kez okundu.

Kıbrıs Rum tarafı Loizidou konusunda bilinçli girişimler yapıyor, çok akıllıca siyasi oyunlar oynuyor ve uzun vadeli politik tuzaklar kuruyor. Zaten başka bir seçeneği de yok. Hiçbir zaman ve hiçbir koşulda Türklere karşı askeri bir zafer kazanması mümkün değil. Tek çaresi her zaman yaptığı gibi bir Hristiyan kulübü olan Avrupa Birliği’ne sığınmak,

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Akıncı: “Doğu Akdeniz’deki rezervleri ortak akılla değerlendirmek önemli bir sorumluluk”
 Tarih: 13.06.2018 > 1121 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, son yıllarda Doğu Akdeniz’de saptanan önemli doğal kaynak rezervlerinin ortak akılla en başta bölge halklarının ve tüm insanlığın yararına değerlendirilmesinin önemli bir sorumluluk olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Türkiye ve Avrupa'nın en büyük enerji projesi olarak nitelenen “Trans Anadolu Doğal Gaz B

> Makalenin devamı

Atalarımızın unuttuğumuz Ramazan Adetleri - Prof. Dr. Ata ATUN; KKTC III. Cumhurbaşkanı Politik Danışmanı
 Tarih: 08.06.2018 > 984 kez okundu.

“On Bir Ayın Sultanı” Rahmet ayı Ramazan’ın ilk günü de yarın. Oruç tutabilenlerin orucunu Allah kabul etsin. Bugün Yatsı namazından sonra mübarek Ramazan ayının ilk teravih namazı kılınacak. İlk sahuru ise bugünü yarına bağlayan gece yapacağız. Atalarımızın tabiri ile sahur vaktinin bittiği an, beyaz ipliğin siyah iplikten ayırt edilebildiği andı

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Şehit Teğmen Caner Gönyeli Arama Kurtarma Tatbikatı 18-22 Haziran'da icra edilecek
 Tarih: 07.06.2018 > 1063 kez okundu.

Şehit Teğmen Caner Gönyeli -2018 Arama Kurtarma Tatbikatı, Türkiye Cumhuriyeti ile KKTC Arama Kurtarma Teşkilatı’nda yer alan sivil ve askerî unsurların katılımıyla, 18-22 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Tatbikatın kara safhası 19 Haziran’da Girne 101 Evler (St. Hilarion) bölgesinde, deniz safhası ise Doğu Akdeniz’de, Gazimağusa açı

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ
 Tarih: 04.06.2018 > 985 kez okundu.

Akar: "Ege, Akdeniz ve Kıbrıs'ta uluslararası hukuk ve anlaşmalardan kaynaklanan hak ve menfaatlerin korunması için gerekli faaliyetler kararlılıkla yürütülmektedir"

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Erhürman: “Anastasiadis hala, olması gereken noktada değil”
 Tarih: 01.06.2018 > 978 kez okundu.

Başbakan Tufan Erhürman, Rum Lider Anastasiadis’in “Çoğunluk yönetir kavramını ısrarla ortaya koyması ve çoğunluk-azınlık denklemi üzerinden Kıbrıs sorununun çözümüne ilişkin açıklamalar yapmış olması, hala, olması gereken noktada olmadığını gösteriyor” dedi.

> Makalenin devamı

Kıbrıs’ta kadife ayrılık kapıda - Prof. Dr. Ata ATUN; KKTC III. Cumhurbaşkanı Politik Danışmanı
 Tarih: 01.06.2018 > 987 kez okundu.

Kıbrıslı Rum lider Anastasiadis gerçek bir şovmen. Yalan söylemenin de kitabını yazmış.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Akıncı: “Anastasiades’in olumsuz cevabı kaygı verici ama sürpriz değil”
 Tarih: 01.06.2018 > 948 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, 30 Nisan’daki çağrısına kesin bir dille olumsuz cevap veren Rum liderin kaygı verici bu tutumunun sürpriz olmadığını söyledi.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Karpaz ’da cesetleri bulunan 9 mülteci, Lefke ’de toprağa verildi
 Tarih: 29.05.2018 > 979 kez okundu.

Karpaz bölgesi kıyılarında 13 ve 14 Mayıs’ta cesetleri bulunan 9 mülteci, Lefke’de toprağa verildi. Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’nin morgunda muhafaza edilen ve DNA testlerinin yapıldığı açıklanan 9 mülteci, kılınan cenaze namazının ardından, Lefke Kabristanlığı’na defnedildi.

> Makalenin devamı

Okumanın, öğrenmenin yaşı yok derler - Prof. Dr. Ata ATUN; KKTC III. Cumhurbaşkanı Politik Danışmanı
 Tarih: 26.05.2018 > 999 kez okundu.

Okumanın, öğrenmenin yaşı yok derler, çok doğrudur. 2011 yılında başladığım ikinci anadal eğitimim geçtiğimiz gün itibarıyla doktora payesiyle –şimdilik-tamamlandı. Araştırmacı ve yazar yönümden ötürü birçokları benim anabilim dalımın inşaat mühendisliği olduğunu bilmez, siyaset bilimci sanır. O nedenle de gece gündüz okuyarak/araştırarak edindiğim

> Makalenin devamı

KTHY’yi hayata geçirme zamanı geldi - Prof. Dr. Ata ATUN
 Tarih: 26.05.2018 > 969 kez okundu.

BM Güvenlik Konseyi’nin insanlığın yüz karası 18 Kasım 1983 tarih ve 550 No.lu kararı ile bizlere uygulanan ulaşım ambargosu, zorlaşan ekonomik koşullar, azan enflasyon, fırsatçı hava yollarının bayramlarda, özel günlerde ve üniversitelerin dönem sonlarında aniden fiyat yükseltmeleri nedeni ile Kıbrıs Türk hava Yollarının tekrardan hayata geçirilme

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Candan, AKPA Siyasi İşler ve Demokrasi Komitesi toplantısında konuşma yaptı
 Tarih: 26.05.2018 > 1041 kez okundu.

Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekili Armağan Candan, Atina'da düzenlenen Avrupa Konseyi Parlamenterler Asamblesi (AKPA) Siyasi İşler ve Demokrasi Komitesi toplantısında Cumhuriyet Meclisi'ni temsil etti.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Özersay Lillie’yi kabul etti
 Tarih: 24.05.2018 > 983 kez okundu.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, göreve yeni başlayan İngiliz Yüksek Komiseri Stephen Lillie’yi kabul etti. Dışişleri Bakanlığı’nda gerçekleşen görüşmede, Bakan Özersay, Yüksek Komiser Lillie’yi atanmasından dolayı kutlayarak görevinde başarı diledi.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ
 Tarih: 21.05.2018 > 1020 kez okundu.

Akıncı: “ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması tarihsel gerçekleri görmezden gelen, sağduyudan uzak ve barış çabalarına büyük bir darbe anlamında”

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Akıncı ve Özersay İİT Zirvesine katılıyor
 Tarih: 20.05.2018 > 973 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi’ne katılmak amacıyla bugün İstanbul’a gidecek. Cumhurbaşkanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın saat 16.15’te KKTC’den ayrılacağı ve öncesinde Ercan Havaalanı’nda basın toplantısı yapacağı kaydedildi.

> Makalenin devamı

BM ne kadar meşru? - Prof. Dr. Ata ATUN
 Tarih: 20.05.2018 > 999 kez okundu.

Gazze sınırındaki silahsız protestocuların İsrail askerleri tarafından katledilmesi sonrasında dünyanın geleceği için asıl önemli olan BM’de nelerin yaşandığı ve BM’nin artık ne kadar meşru olduğudur.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Akıncı, İİT Olağanüstü Zirvesi’ne katılacak
 Tarih: 20.05.2018 > 1019 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi’ne katılmak amacıyla yarın İstanbul’a gidecek. TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın davetlisi olarak yarın İstanbul’da düzenlenecek İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi’ne katılacak olan Akıncı Cumartesi günü KKTC’ye dönecek.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı İsrail ve ABD’yi kınadı
 Tarih: 20.05.2018 > 951 kez okundu.

Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı, Gazze’de yaşanan olaylardan dolayı Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve İsrail’i kınadı.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Akıncı: “Eşitlik, özgürlük ve güvenlik aşırı değil, asgari taleplerdir”
 Tarih: 14.05.2018 > 949 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, eşitliğin, özgürlüğün ve güvenliğin aşırı değil, asgari talep olduğunu vurguladı. Akıncı, Kıbrıs Türk tarafının ilkelerinin, kendilerini güvende hissedecekleri, kararlara etkin katılımının, dönüşümlü başkanlığın, siyasi eşitliğin yer alacağı ve bir tarafın diğeri üzerinde tahakküm kurmayacağı bir yapıda olduğunu kayde

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Özyiğit Akdağ tarafından kabul edildi
 Tarih: 11.05.2018 > 978 kez okundu.

Ankara’da bulunan Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, TC Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ tarafından Çankaya Köşkü'nde kabul etti.

> Makalenin devamı

AB’nin Türkiye hayalleri - Prof. Dr. Ata ATUN; KKTC III. Cumhurbaşkanı Politik Danışmanı
 Tarih: 11.05.2018 > 998 kez okundu.

Kıbrıs Rum tarafı, Kıbrıs adasının Kuzey yarısında yaşamlarını sürdüren Kıbrıslı Türkler ile Türkiye’yi yok sayarak tek taraflı ilan ettikleri egemenlikleriyle, tek başlarına anlaşmalar yapmakta, ittifaklar imzalamakta. Tabi burada önemli olan Rumların ne yaptığı değil, üst akılların bölgedeki girişimleri.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Özersay, Avrupa Parlamentosu yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirilen eylemi değerlendirdi
 Tarih: 09.05.2018 > 992 kez okundu.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Gazimağusa’da dün Avrupa Parlamentosu yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirilen eylemin olaysız ve sorunsuz bir şekilde tamamlandığını belirterek, “Eylemin olaysız tamamlanması memnuniyet vericidir” dedi.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Burcu: “Cumhurbaşkanımız, çözümün tüm ilgili tarafların yararına olacağı bilinciyle hareket etti”
 Tarih: 09.05.2018 > 990 kez okundu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Kıbrıs’ta karşılıklı kabul edilebilir bir çözümün tüm ilgili tarafların yararına olacağı, Doğu Akdeniz’i gerginlik değil işbirliği alanına dönüştüreceği, Türk-Yunan ve Türkiye-AB ilişkileri açısından da olumlu olacağı bilinciyle hareket ettiğini belirtti.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Akıncı: “Güvenlik düzenlemelerinde Türkiye’nin dışlanacağı bir durum söz konusu değildir”
 Tarih: 07.05.2018 > 989 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı “Güvenlik düzenlemeleri içerisinde Türkiye’nin dışlanacağı bir durum söz konusu değildir. Böyle bir şey asla gündemde de yoktur. Maalesef son günlerde bu konularda çok çarpıtmalar yapılıyor” dedi. Bir etkinlikte konuşan Cumhurbaşkanı Akıncı, yaptığı konuşmada, Rum tarafına eski maksimalist tutumlarında ısrar etmemeleri

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın “Guterres Çerçevesi” ile ilgili açıklaması
 Tarih: 05.05.2018 > 957 kez okundu.

30 Nisan tarihinde yaptığım çağrı üzerine yoğun bir tartışma yaşanmaktadır. 30 Nisan konuşmamda Rum tarafını Guterres Çerçevesi’ni sulandırmadan ve kendi yorumlarıyla çarpıtmadan olduğu gibi kabul etmeye davet etmiştim. 30 Haziran’da sunulan bu belgeyi dün yaptığım konuşmada da olduğu şekliyle izah etmiştim. Bu çerçeve, 30 Haziran 2017 tarihinde BM

> Makalenin devamı

Kabullenmeden kabul etmiş gibi gözükmek - Prof. Dr. Ata ATUN, KKTC III. Cumhurbaşkanı Politik Danışmanı
 Tarih: 04.05.2018 > 1033 kez okundu.

Rum lider Anastasiadis’in gerçekte oynadığı oyun bu. Bugüne değin yedi Rum lider geldi geçti müzakerelerden. Hepsinin de taktiği aynı oldu. Kıbrıs adasının Rum egemenliği altına girmesinin dışında hiçbir öneriyi kabul etmemek ama kabul etmiş gibi görünüp, dünyayı kandırmak, Türk tarafını da suçlu durumuna sokmak…

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Akıncı: “Rum tarafı Guterres çerçevesini sunulduğu şekliyle kabule hazırsa, bunu açıklasın”
 Tarih: 03.05.2018 > 1014 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Rum tarafından “Guterres çerçevesini” sulandırmadan, kendi yorumuyla çarpıtmadan ve sunulduğu şekliyle kabul etmeye hazırsa, bunu bir an önce açıklamasını istedi.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Ataoğlu:"KKTC'de yatırım maliyetleri güneye göre daha uygun"
 Tarih: 03.05.2018 > 993 kez okundu.

KKTC'den 19 firmanın da katıldığı "12.Gayrimenkul Fuarı ve Arap-Türk Zirvesi" İstanbul'da yapılıyor. Fuara, bu amaçla önceki akşam İstanbul'a giden Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da katıldı.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Uluçay Erdoğan tarafından kabul edildi
 Tarih: 03.05.2018 > 985 kez okundu.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay, dün ayrıca Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edildi. Cumhurbaşkanlığı külliyesinde gerçekleşen ve yaklaşık 40 dakika süren görüşmeye, TBMM Başkanı İsmail Kahraman da katıldı.

> Makalenin devamı

AB’den ne bekleniyordu? - Prof. Dr. Ata ATUN; KKTC III. Cumhurbaşkanı Politik Danışmanı
 Tarih: 03.05.2018 > 989 kez okundu.

AB Komisyonu geçen hafta içinde Türkiye ile ilgili bir rapor yayınladı. AB için yüz karası olacak bu raporun ilginç tarafı, Türkiye-AB müzakereleri ağırlıklı olması gerekirken, daha çok Kıbrıs ile bağlantılı olması. Dengesiz ve taraflı hazırlanan bu raporun maksadı akıllarınca Türkiye’yi kötülemek ve köşeye sıkıştırmak.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Cumhurbaşkanı Akıncı, Nobel ödüllü Prof. Sancar’ı kabul etti
 Tarih: 03.05.2018 > 1002 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, 2015 Nobel Kimya ödülü sahibi bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar’ı kabul etti. Kabulde Sancar, Cumhurbaşkanı Akıncı'ya çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.

> Makalenin devamı

RUM BASIN BÜLTENİ (TAK) ABD’NİN LEFKOŞA BÜYÜEKLÇİSİ DOHERTY HAKKINDA ÇIKAN HABERLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI
 Tarih: 03.05.2018 > 1055 kez okundu.

Lefkoşa, 25 Nisan 18 (T.A.K): ABD’nin Lefkoşa Büyükelçisi Kathleen Doherty, Rum basınında geçtiğimiz Pazar günü çıkan “ABD ve Güney Kıbrıs arasındaki savunma işbirliğine olumsuz yaklaştığı” şeklindeki haberle ilgili açıklama yaptı.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Akıncı, Maronit Başrahip Hashem’i kabul etti
 Tarih: 25.04.2018 > 1094 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Lübnan Maronitlerinin Başrahibi Namatallah Hashem ve beraberindeki heyeti kabul etti. Genelde Maronit açılımı, özelde ise Gürpınar’daki Prophet Elias Manastırı’nın restorasyonu ile ilgili bilgi alışverişinde bulunulan toplantıda, Prophet Elias Manastırı’nın yakın zamanda Kültürel Miras Teknik Komitesi’nde öncelikle r

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Erhürman: “Yol ayırımı görmüyorum, ancak yöntem bundan önceki gibi olmayacak”
 Tarih: 21.04.2018 > 962 kez okundu.

Başbakan Tufan Erhürman, “şu an itibarıyla ben bundan sonrası için çok büyük bir değişimin olacağı bir zemin görmüyorum; çünkü hukuksal durum uluslararası konjonktür, hepsini bir arada değerlendirdiğinizde çok büyük bir yol ayırımı noktası görmüyorum” dedi.

> Makalenin devamı

Avrupa’nın medeniyeti nereye kadar - Prof. Dr. Ata ATUN; KKTC III. Cumhurbaşkanı Politik Danışmanı
 Tarih: 21.04.2018 > 976 kez okundu.

Mart 2016'da, Ankara ve Brüksel arasında imzalanan ve Ege'deki insan kaçakçılığına son vermek için imzalanan anlaşma, birçok AB üyesi ülkenin kendi paylarına düşen miktarı ödemeyi reddetmesi nedeni ile sıkıntıya girdi. Bu ülkeler Türkiye’ye ödeme sözü veren Avrupa Komisyonu'nun bir sonraki 3 milyar avroluk fonun finansmanını sağlayacağına inandıkla

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Özersay: ‘İzolasyon sürdükçe Kıbrıslı Rumlar çözüme yaklaşmaz’
 Tarih: 18.04.2018 > 991 kez okundu.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, KKTC’nin Kıbrıs Türk Devleti adıyla gözlemci üyesi olduğu Ekonomik İşbirliği Teşkilatı’nın Tacikistan’nın Başkenti Duşanbe’de düzenlenen “23. Bakanlar Konseyi” toplantısına katıldı.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Akıncı: “Hepimiz bu adada barış istiyoruz, huzur istiyoruz"
 Tarih: 16.04.2018 > 999 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, “Hepimiz bu adada barış istiyoruz, huzur istiyoruz. Gelecek kuşakların bu adada bizlerin çektiği sıkıntıları yaşamamalarını istiyoruz. Bu adanın hepimize yeterli olduğunu değerlendiriyoruz ve bu nimetlerden adil bir şekilde yararlanabileceğimizi düşünüyoruz” dedi.

> Makalenin devamı

ABD’nin karizması çiziliyor - Prof. Dr. Ata ATUN; KKTC III. Cumhurbaşkanı Politik Danışmanı
 Tarih: 13.04.2018 > 997 kez okundu.

Suriye’deki iç savaş, ABD ve AB’nin istediği gibi gitmiyor. Beklentileri ve emelleri hiç gerçekleşmedi. Orta Doğu ile ilgili uzun vadeli planları da suya düştü. Yırtıp attılar. Türkiye-Rusya-İran ittifakı ABD ve AB’nin kısa ve uzun vadeli bütün planlarını fena bozdu. Rusya’nın ABD’ye kıyasla teknolojik üstünlüğü, Türk Ordusunun inanılmaz başar

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Akıncı: “Bağnaz ezberlerin kuşatması yarılmadan yeni bir dönem başlatılamaz”
 Tarih: 13.04.2018 > 1014 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, “Bağnaz ezberlerin kuşatması yarılmadan yeni bir dönem başlatılamaz” dedi. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, İstanbul’da katıldığı “Çağımızın İkilemi (Teknoloji versus Politika)” Temalı 21. Avrasya Ekonomi Zirvesi’nde konuşma yaptı.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Cumhurbaşkanı Akıncı, Akdağ’ı kabul etti
 Tarih: 13.04.2018 > 1003 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ’ı kabul etti. Çeşitli temaslarda bulunmak üzere dün KKTC’ye gelen Akdağ, dün sabah ilk olarak Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile bir araya geldi.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Akıncı, 21. Avrasya Ekonomi Zirvesi’ne katılıyor
 Tarih: 11.04.2018 > 1014 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Eşi Meral Akıncı ile birlikte, Marmara Grubu Vakfı’nın davetlisi olarak, 21. Avrasya Ekonomi Zirvesi’ne katılmak amacıyla bugün öğleden sonra İstanbul’a gidecek.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı: “Bu zihniyet güvensizliği derinleştirir”
 Tarih: 10.04.2018 > 1024 kez okundu.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanlığı, yurt dışında yaşayan Kıbrıslı Rumların spor gibi son derece insani ve barışçıl bir aktiviteye karşı göstermiş olduğu tahammülsüzlüğün kaygı verici olduğunu belirtti.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Akıncı: “16 Nisan’da gündem, asıl konuşulması gerekenler olacak”
 Tarih: 09.04.2018 > 1025 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, 16 Nisan’da Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis’le bir araya gelecekleri yemekteki gündemin “asıl konuşulması gerekenler” olacağını söyledi. Katıldığı bir etkinlikte konuşan Cumhurbaşkanı Akıncı, Kıbrıs’ın gelecek kuşaklarının barış ve huzur içinde olmasını tek başına Kıbrıs Türk tarafının istiyor olmasının yetmediğini,

> Makalenin devamı

Kıbrıslı Türkler Rum mu olmuş? - Prof. Dr. Ata ATUN; KKTC III. Cumhurbaşkanı Politik Danışmanı
 Tarih: 08.04.2018 > 1041 kez okundu.

2 Nisan Pazartesi günü Türkiye’nin amiral gemisi olarak tanımlanan bir gazetesinde yer alan “Kıbrıs’ta 110 bin Türk Rum vatandaşı oldu” başlıklı haber gerçekten de hem yanıltıcı hem de üzücü. Söz konusu gazeteyi kınıyorum.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Başbakan Yardımcısı Özersay, Meclis Başkanı ve Milletvekillerini kabul etti
 Tarih: 05.04.2018 > 958 kez okundu.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay ve Cumhuriyet Meclisi’ni gerek Avrupa Konseyi Parlamenterler Asamblesi’nde (AKPA) gerekse Avrupa Parlamentosu’nda (AP) temsilen temaslarda bulunacak olan milletvekilleri heyeti, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay’ı ziyaret ederek Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle bir araya geldi. Zi

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Çağatay bugün anılıyor
 Tarih: 03.04.2018 > 1053 kez okundu.

Merhum Başbakan Mustafa Çağatay, 29’uncu ölüm yıl dönümünde bugün mezarı başında anılıyor. Çağatay için Karaoğlanoğlu Mezarlığı’ndaki kabrinde tören düzenlenecek.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Akıncı ile Anastasiadis 16 Nisan’da bir araya geliyor
 Tarih: 02.04.2018 > 959 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis, uzun bir aranın ardından 16 Nisan’da bir araya geliyor. BM’den yapılan açıklamaya göre, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Elizabeth Spehar’ın ara bölgedeki konutunda gerçekleşecek "resmi olmayan" toplantı saat 19.00’da başlayacak.

> Makalenin devamı

Afrin’den Mesaj var - Prof. Dr. Ata ATUN
 Tarih: 30.03.2018 > 966 kez okundu.

Türkiye, Afrin kanalı ile AB ve ABD’ye son mesajını verdi. Mesaj çok açık ve Türkçe. “Ben bu bölgede söz sahibiyim ve sınırsız destek verdiğiniz Kürtlerin yönetimi ve denetimi altında hiçbir oluşuma, idareye veya da yapılaşmaya asla izin vermeyeceğim” dedi Türkiye. Tabii anlayana…

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Akıncı : “Yeni bir müzakere süreci bundan önceki gibi olmaz”
 Tarih: 30.03.2018 > 1002 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis’le çok uzak olmayacak bir tarihte bir şekilde bir buluşmanın olacağını belirterek “Ancak, niyetlerin anlaşılması bakımından bir araya gelinmesi, yeni bir müzakere süreci anlamı taşımaz, yeni bir müzakere süreci de bundan önceki gibi olmaz” dedi.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Cumhurbaşkanı Akıncı, Avusturya Büyükelçisi’ni kabul etti
 Tarih: 29.03.2018 > 1043 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Avusturya’nın yeni atanan Büyükelçisi Eva Maria Zeigler’i kabul etti. Cumhurbaşkanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanlığı’ndaki görüşme dün saat 10.00’da yapıldı. Erdoğan, "Doğu Akdeniz’deki hidrokarbon kaynakları konusundaki tavrımızdan geri adım atmamız söz konusu değil"

> Makalenin devamı

Bize doğum kontrolü, kendilerine çocuk teşviki! - Dr. Yurdagül ATUN
 Tarih: 28.03.2018 > 1071 kez okundu.

Geçtiğimiz günlerde facebookta bir arkadaş, KKTC nüfusunun artırılmasına yönelik talepleri eleştirmiş, zengin ülkelerde yaşayanların az çocuk yaptığını veya az çocuklu ülkelerin zengin olduğunu yazmış.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Özersay: “AB, Kıbrıs Türk tarafının menfaatlerini göz ardı eden bir tavra büründü”
 Tarih: 28.03.2018 > 1029 kez okundu.

Meclis Genel Kurulu’nda dün konuşan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay AB’nin, Kıbrıs Rum tarafının AB’ye girmesinin ardından, Kıbrıs Türk tarafının menfaatlerini göz ardı eden bir tavra büründüğünü dile getirdi. Özersay, bunun aslında AB’nin itibarını zedeleyen bir süreç olduğunu kaydetti.

> Makalenin devamı

Afrin Harekatı neden gerekliydi?- Dr. Yurdagül ATUN
 Tarih: 26.03.2018 > 1107 kez okundu.

Afrin Harekatı, KKTC de dahil, dünyanın birçok yerindeki Türkiye düşmanlarını rahatsız etti. “İşgal” olarak göstermek isteyenler de oldu, sivil halkın katledildiği yönünde algı operasyonu yürütenler de…

> Makalenin devamı

Rum liderin timsah gözyaşları - Prof. Dr. Ata ATUN; KKTC III. Cumhurbaşkanı Politik Danışmanı
 Tarih: 26.03.2018 > 1059 kez okundu.

Rum Yönetimi eski başkanlarından Yorgos Vasiliu’nun otobiyografisinin ikinci cildini yayınlaması nedeniyle Politis gazetesinde yayınlanan özel söyleşisi tam bir aldatmaca. Özellikle de Ghali Fikirler dizisinin kabulü ve üzerinde mutabakata varılması konusundaki sözleri tam bir softa yanıltması içeriğinde.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Akıncı: “AB’nin Türkiye ile ilişkilerinin gelişmesi hem Türkiye, hem AB, hem de Kıbrıs için iyidir”
 Tarih: 26.03.2018 > 998 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, uzun bir aradan sonra bugün, Avrupa Birliği ile Türkiye’nin Varna’da bir araya geleceğine ve bunun Kıbrıs’ı da ilgilendiren önemli bir gün olduğuna işaret ederek, “Biz AB-Türkiye ilişkilerinin iyiye gitmesini istiyoruz. AB’nin Türkiye ile ilişkilerinin gelişmesi hem Türkiye, hem AB, hem de Kıbrıs için iyidir” dedi.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Akıncı: “Rum liderle buluşmama, bir araya gelememe gibi bir derdim yok”
 Tarih: 23.03.2018 > 964 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Rum liderle buluşmama, görüşmeme ve bir araya gelememe gibi bir derdi olmadığına işaret ederek, sosyal içerikli de olsa bir buluşmanın imkân dâhilinde olup olmadığının önümüzdeki günlerde değerlendirileceğini kaydetti.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Özersay: "Doğal gaz konusunda kum saati çalışıyor"
 Tarih: 23.03.2018 > 972 kez okundu.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Kıbrıs adası etrafındaki doğal kaynaklara ilişkin olarak; "Kum saati çalışıyor. Kıbrıs Rum tarafı bu konuda bizimle oturup görüşmeye, bir uzlaşmaya, bir ara formülde uzlaşmaya varsa bunu bir an önce yapmasında yarar vardır, eğer bu yönde adım atmazlarsa biz zaten çalışmalarımızı belli bir takv

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Özersay: “Kıbrıs sorununun geleceği, deniz yetki alanları ve doğal gaz konusunda tam bir mutabakat içindeyiz”
 Tarih: 23.03.2018 > 1019 kez okundu.

Ankara’da TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Türkiye ve KKTC'nin, Kıbrıs sorununun geleceği, deniz yetki alanları ve doğal gaz konusunda tam bir mutabakat içinde olduğunun altını çizdi.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Özersay, Çavuşoğlu ile bir araya gelecek
 Tarih: 23.03.2018 > 1110 kez okundu.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, bugün Türkiye Cumhuriyeti’ne resmi ziyaret gerçekleştiriyor. Özersay, ziyaret çerçevesinde Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya gelecek.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Akıncı: “Rum yönetiminin hayal kırıklığı yaratan olumsuz tutum ve davranışlarından vazgeçmesini istiyoruz”
 Tarih: 19.03.2018 > 975 kez okundu.

18 Mart Şehitleri Anma Günü çerçevesinde Türkiye’yle birlikte KKTC’de de törenler düzenlendi. Lefkoşa’da Tekke Bahçesi Şehitliği, Gazimağusa’da Çanakkale Şehitliği, Girne’de Karaoğlanoğlu Şehitliği, Güzelyurt’ta Atatürk Anıtı, İskele’de Larnaka Şehitleri Anıtı, Lefke’de, Lefke Kemal Özalper Şehitliği olmak üzere ilçelerde anma törenleri düzenlendi

> Makalenin devamı

ABD ile AB’nin ticaret savaşı - Prof. Dr. Ata ATUN; KKTC III. Cumhurbaşkanı Politik Danışmanı
 Tarih: 16.03.2018 > 1037 kez okundu.

Birinci ve İkinci Dünya savaşları genelde ticari nedenlerle başlamış, sonra da içerik değiştirmişti. Bugün de dünyada aynı gerekçelerle savaşlar yürütüldüğünü söylemek olası. Açıklayalım;

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı, bir İsveç vatandaşının St. Hilarion’daki ölümüyle ilgili gerekli girişimlerin yapıldığını belirtti
 Tarih: 14.03.2018 > 1064 kez okundu.

Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı, ülkede turist olarak bulunan İsveç vatandaşının St. Hilarion Kalesi'nde hayatını kaybetmesi üzerine gerekli girişimlerin yapıldığını, önceki akşam İsveç Büyükelçiliği ile temasa geçerek olayla ilgili bilgi verildiğini belirtti.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Mitchell Kıbrıs’a geliyor
 Tarih: 13.03.2018 > 1040 kez okundu.

ABD’nin Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı A. Wess Mitchell Cuma günü Kıbrıs’a geliyor. ABD Dışişleri Bakanlığı’nın konuyla ilgili açıklamasında, Mitchell’in, Doğu Akdeniz’deki doğal gazla ilgili gelişmeler de dahil olmak üzere ikili ilişkiler ve bölgesel konuları ele almasının beklendiği belirtildi.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Özersay Reuters’e konuştu: "Ucu açık müzakereye sıcak bakmıyoruz"
 Tarih: 12.03.2018 > 1109 kez okundu.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Kıbrıs sorununun geleceği ve doğal gaz konusunda, “Kıbrıs Türk tarafı olarak biz sürekli olarak vurguluyoruz ve bu konuda pozisyonumuz nettir, ortak bir vizyona sahip miyiz değil miyiz, önce bunun netleştirilmesi gerekir. Kısır döngüye dönüşen, ucu açık ve sonuç alınmayacak bir müzakere süreci

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Başbakan Erhürman: "Ekonomik ve sosyal alanda hızla hedef yükseltiyoruz"
 Tarih: 09.03.2018 > 1059 kez okundu.

Başbakan Tufan Erhürman, Türkiye Cumhuriyeti’ne gerçekleştirdikleri ziyaret çerçevesinde KKTC’nin nüfusunun, yüzölçümünün, ekonomik durumunun ölçeğinde ama hızla hedef yükseltmek şeklinde bir hedefleri oluştuğunu söyledi. Başbakan Tufan Erhürman, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile gerçekleştirdikleri haftalık olağan toplantı sonrasında basına açıkla

> Makalenin devamı

Suudi Arabistan kulvar değişiyor - Prof. Dr. Ata ATUN; KKTC III. Cumhurbaşkanı Politik Danışmanı
 Tarih: 09.03.2018 > 1074 kez okundu.

Suudi Arabistan Prensi Muhammed bin Salman, Türkiye’yi neredeyse bir yüzyıl önce Osmanlı İmparatorluğu'nun çöktüğü zaman ortadan kalkmış olan İslami Hilafet'i geri getirmek için çaba sarf etmekle suçlamaya başladı. Belli ki Türkiye, Suudi Arabistan’ın Arap dünyasındaki liderliğini sallamaya başlamış.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Başbakan Erhürman ve Başbakan Yardımcısı Özersay Ankara’ya gitti
 Tarih: 07.03.2018 > 1004 kez okundu.

Başbakan Tufan Erhürman ile Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Binali Yıldırım’ın resmi davetlisi olarak dün akşam Ankara’ya gitti.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Akıncı: “Kıbrıs Türk edebiyatı, zorluklarla baş etmesini bilen, kendiyle barışık, üretken ve kültürel derinliğe sahip Kıbrıs Türk toplumunu yansıtan zengin bir kaynak”
 Tarih: 06.03.2018 > 1122 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs Türk edebiyatının, zorluklarla baş etmesini bilen, kendiyle barışık, üretken ve kültürel derinliğe sahip Kıbrıs Türk toplumunu yansıtan zengin bir kaynak olduğunu kaydetti. Akıncı, “Her bir destanda, masalda, şiirde, öyküde ve romanda Kıbrıs Türk insanı ve Kıbrıs Türk toplumu vardır” dedi.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Akıncı, Lacroix’yi kabul etti
 Tarih: 05.03.2018 > 1006 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, adada temaslarda bulunan Birleşmiş Milletler’in Barış Gücü Operasyonlarından Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Jean- Pierre Lacroix’yi geçtiğimiz Cuma günü kabul etti.

> Makalenin devamı

Doğu Akdeniz’de Doğalgaz krizi yükseliyor - Prof. Dr. Ata ATUN; KKTC III. Cumhurbaşkanı Politik Danışmanı
 Tarih: 02.03.2018 > 1048 kez okundu.

Eski adı ile Levant olan Doğu Akdeniz bölgesinde doğalgaz krizi bayağı ciddi boyutlara ulaşmaya başladı. Türkiye ve Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından desteklenen ve Suudi Arabistan’ın hışımından kurtarılan Katar’ın Emiri Hamad Bin Halifa al Thani, 25 Şubat günü Yunanistan’ın başkenti Atina’ya resmi bir ziyaret yaptı. Liar marka kişisel jet uçağı

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Dışişleri Bakanlığı: “Tusk’ın tek yanlı açıklaması kabul edilemez”
 Tarih: 02.03.2018 > 1092 kez okundu.

Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk’ın Güney Kıbrıs’ın tek yanlı faaliyetlerine destek mahiyetindeki ifadeleri hakkında açıklama yaptı. Bakanlık açıklamasında şöyle denildi: “Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Donald Tusk, 23 Şubat 2018 tarihinde 27 üye ülkenin Devlet veya Hükümet Başkanlarının katılımıyla ger

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Özersay: “Doğalgaz konusu sadece maddi anlam taşımıyor”
 Tarih: 28.02.2018 > 1089 kez okundu.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada kendileri için doğalgaz konusunun sadece maddi anlam taşımadığını kaydetti.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Akıncı bugün Spehar ile görüşüyor
 Tarih: 27.02.2018 > 1035 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, bugün Birleşmiş Milletler (BM) Kıbrıs Barış Gücü Misyon Şefi ve BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Elizabeth Spehar’ı kabul edecek. Görüşme Spehar’ın talebi üzerine gerçekleşecek. Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis, bir süre önce Spehar’ı makamına davet edip, hidrokarbon konusunda yaşanan son gelişmele

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Özersay: "KKTC olarak Türkiye’nin yanındayız ve destekçisiyiz"
 Tarih: 26.02.2018 > 1062 kez okundu.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde terör örgütlerine yönelik yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, KKTC olarak tam anlamıyla Türkiye'nin yanında ve destekçisi olduklarını söyledi.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Özersay: “Biz bu sular ısınsın diye değil soğusun diye diplomatik girişim yaptık”
 Tarih: 23.02.2018 > 1002 kez okundu.

Başbakan Yardımcısı Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, BRT’de yayınlanan ‘Haber Toplantısı’na’ konuk oldu. Özersay, Doğu Akdeniz’de doğal gaz arama faaliyetlerini ve Türk tarafının girişimlerini değerlendirdi.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Cumhurbaşkanı Akıncı hükümet ortakları ve Meclis’te temsil edilen siyasi parti liderleriyle görüştü
 Tarih: 23.02.2018 > 1004 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı dün hükümet ortaklarıyla ve Meclis’te temsil edilen siyasi parti liderleriyle görüştü. Cumhurbaşkanı Akıncı, ilk olarak CTP Genel Başkanı, Başbakan Tufan Erhürman’la görüştü. Bu görüşmenin ardından HP Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, TDP Genel Başkanı, Milli Eğitim Kültür Bakanı Ce

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Akıncı, bugün hükümet ve Meclis'teki siyasi partilerle görüşecek
 Tarih: 23.02.2018 > 1046 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı bugün, hükümet ve Cumhuriyet Meclisi’nde temsil edilen siyasi parti yetkilileriyle görüşecek. Akıncı saat 10.00’da Başbakan ve CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman’la bir araya gelecek. Saat 10.30’da toplantıya koalisyon hükümetinde yer alan siyasi partilerin başkanları HP Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Ba

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Özersay: “Kıbrıs Türk halkını muhatap almak zorunda kalacaklar”
 Tarih: 23.02.2018 > 992 kez okundu.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Kıbrıs Rum tarafının ve petrol–doğal gaz şirketlerinin bir aşamada Kıbrıs Türk Halkını muhatap almak ve bulunacak kaynakları paylaşmayı konuşmak zorunda kalacaklarını, denizlerdeki kaynakların her iki halka da ait olduğunu açıkça kabul ederlerken Kıbrıs Türk halkını daha fazla göz ardı edemeye

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Dışişleri Bakanlığı, Kıbrıslı Türkün aracının Güney Kıbrıs’ta saldırıya uğramasını kınadı
 Tarih: 23.02.2018 > 1025 kez okundu.

“Güney Kıbrıs Rum Yönetiminde, son dönemlerde Kıbrıslı Türkleri hedef alan saldırıların artarak devam devam ettiği ve giderek normalleşmekte olduğu gözlemlenmektedir. Bugüne kadar benzeri olayların birçok kez yaşandığı Güney Kıbrıs’ta, dün öğlen saatlerinde bir Kıbrıslı Türkün aracı saldırıya uğramış ve tahrip edilmiştir. Bu çirkin saldırıyı kını

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Dışişleri Bakanlığı, Kıbrıslı Türkün aracının Güney Kıbrıs’ta saldırıya uğramasını kınadı
 Tarih: 19.02.2018 > 983 kez okundu.

“Güney Kıbrıs Rum Yönetiminde, son dönemlerde Kıbrıslı Türkleri hedef alan saldırıların artarak devam devam ettiği ve giderek normalleşmekte olduğu gözlemlenmektedir. Bugüne kadar benzeri olayların birçok kez yaşandığı Güney Kıbrıs’ta, dün öğlen saatlerinde bir Kıbrıslı Türkün aracı saldırıya uğramış ve tahrip edilmiştir.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Hükümet, 27 kabul, 22 ret oyuyla Meclis’ ten güvenoyu aldı
 Tarih: 19.02.2018 > 939 kez okundu.

CTP-HP-TDP-DP Koalisyon Hükümeti, Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda oyçokluğuyla güvenoyu aldı. Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, dün Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay başkanlığında CTP-HP-TDP-DP Koalisyon Hükümeti için güven oylaması gündemiyle toplandı.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ “Guterres, Kıbrıs'ın çevresinde bulunan doğal kaynaklardan her iki toplumun da yarar sağlaması çağrısını yineledi”
 Tarih: 15.02.2018 > 1091 kez okundu.

Birleşmiş Milletler (BM), Güney Kıbrıs Rum yönetiminin Doğu Akdeniz'deki tek taraflı hidrokarbon faaliyetleri nedeniyle "artan gerginlikten üzüntü duyulduğunu" ve Genel Sekreter Antonio Guterres'in "Kıbrıs'ın çevresinde bulunan doğal kaynaklardan her iki toplumun da yarar sağlaması çağrısını yinelediği" bildirdi.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Erdoğan: “Yanlış hesap yapanların senaryolarını bozarız”
 Tarih: 14.02.2018 > 1085 kez okundu.

TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs açıklarındaki doğalgaz arama ve Ege'deki kayalıklarla ilgili fırsatçı girişimlerin dikkatlerinden kaçmadığını belirterek, “Yanlış hesap yapanların senaryolarını nasıl Fırat Kalkanıyla, Zeytin Dalı operasyonuyla çok yakında Münbiç'te ve diğer bölgelerde atacağımız adımlarla bozuyorsak, onların hesabını d

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Başbakan Erhürman: "Hükümet eşitliğin teminatı"
 Tarih: 13.02.2018 > 1160 kez okundu.

Cumhuriyet Meclisi’nde Hükümet Programı üzerindeki görüşmeler 14 saatte tamamlandı. Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu'nda CTP-HP-TDP-DP Koalisyon Hükümeti'nin programının güven oylaması, perşembe günü saat 10.00'da yapılacak.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ
 Tarih: 13.02.2018 > 1065 kez okundu.

Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı: “Haklarımızı yok sayan adımlar atıldığı, işbirliğine yanaşılmadığı sürece KKTC olarak Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte mukabil adımlar atmaktan kaçınmayacağız”

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ
 Tarih: 09.02.2018 > 1074 kez okundu.

Bugün toplanacak olan Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nun gündeminde hükümet programı ve başkanlık divanı seçimi var Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu bugün toplanıyor. Genel Kurul’un gündeminde hükümet programı ve başkanlık divanı seçimi var.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Erhürman:“Koalisyonun temeli ilkelerdir”
 Tarih: 07.02.2018 > 1042 kez okundu.

Başbakan Tufan Erhürman dörtlü koalisyonun yürümemesi için hiçbir neden olmadığını ifade ederek, koalisyonun temelinin ilkeler olduğunu kaydetti ve “Bu koalisyon bozulursa ortakların ilkelere uymamasından bozulur” dedi.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Cumhurbaşkanı Akıncı: “Şu an itibarıyla yeni bir müzakereci atamayı düşünmüyorum”
 Tarih: 06.02.2018 > 1105 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, müzakerelere ancak Kıbrıs Rum tarafında bir zihniyet değişimi olması halinde yeniden başlanabileceğini söyledi ve bugünkü şartlarda yeni bir müzakereci atamayı düşünmediğini bildirdi.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Cumhurbaşkanı Akıncı 4’lü Koalisyon Hükümetinin Bakanlar Kurulu listesini onayladı
 Tarih: 05.02.2018 > 1088 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhuriyetçi Türk Partisi, Halkın Partisi, Toplumcu Demokrasi Partisi, Demokrat Parti Koalisyon Hükümeti’nin Bakanlar Kurulu listesini onayladı. Hükümeti kurma görevi alan CTP Genel Bakanı Tufan Erhürman, Bakanlar Kurulu listesini Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya sundu. Kabinede yer alan isimler şöyle: Başbakan: Tufa

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ CTP-HP-TDP-DP koalisyon hükümetinin protokolü imzalandı
 Tarih: 02.02.2018 > 1129 kez okundu.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), Halkın Partisi (HP), Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) ve Demokrat Parti (DP) koalisyon hükümeti protokolü imzalandı.

> Makalenin devamı

Sağduyu sahibi akil adamlar - Prof. Dr. Ata ATUN; KKTC III. Cumhurbaşkanı Politik Danışmanı
 Tarih: 02.02.2018 > 1107 kez okundu.

Afrika gazetesinin Afrin operasyonuyla ilgili manşetini ve CTP Milletvekili Doğuş Derya'nın Meclisteki yemin töreninde attığı slogan ve Afrin Harekatı ile ilgili yaptığı açıklamaları sonrasında yapılan protesto eylemleri nedeniyle, Lefkoşa’da 22 Ocak günü bir yürüyüş gerçekleştirildi.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Dışişleri Bakanlığı : “Kıbrıs Türk tarafıyla istişare dahi edilmemesi kabul edilmez”
 Tarih: 01.02.2018 > 1064 kez okundu.

Dışişleri Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ni yanlı davranmakla suçladı, Kıbrıs Türk tarafı ile “Güçler Statüsü Anlaşması” imzalaması gerektiğini söyledi.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Hükümeti kurma görevi Özgürgün’den Erhürman’a geçti
 Tarih: 31.01.2018 > 1139 kez okundu.

Hükümeti kurma görevi Özgürgün’den Erhürman’a geçti. Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı, Başbakan Hüseyin Özgürgün, hükümeti kurma görevini Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya iade etti.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ EMİTT Fuarı'nda Kuzey Kıbrıs standı ikinci kez birincilik ödülü aldı
 Tarih: 29.01.2018 > 1062 kez okundu.

Dünyanın önemli turizm fuarlarından olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMİTT)’de, Kuzey Kıbrıs standı ikinci kez birincilik ödülü aldı. 100’den fazla ülkeden turizm profesyonelini İstanbul’da bir araya getiren EMİTT’te, eko ev konsepti tasarlanan Kuzey Kıbrıs standına, Avustralya, Kanada, Çin, Amerika, Latin Amerika, Orta Asya

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ 27 - 28 Ocak Şehitleri yarın anılacak
 Tarih: 26.01.2018 > 1070 kez okundu.

Kıbrıs Türk halkının İngiliz sömürge yönetimine karşı 27 - 28 Ocak 1958’de verdiği mücadelede şehit düşenler yarın törenlerle anılacak. Direnişin 60’ıncı yıl dönümü nedeniyle ilk tören yarın Lefkoşa’da Şehitler Anıtı önünde yer alacak. Protokol sırasına göre çelenklerin anıta konulmasının ardından saygı duruşunda bulunulacak ve saygı atışı yapılac

> Makalenin devamı

Rum Başkanlık seçimleri - Prof. Dr. Ata ATUN; KKTC III. Cumhurbaşkanı Politik Danışmanı
 Tarih: 26.01.2018 > 1063 kez okundu.

Kıbrıs Rum tarafında, Pazar günü Başkanlık seçimi yapılacak. Favoriler mevcut başkan Nikos Anastasiadis ve AKEL tarafından desteklenen Stavros Malas.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Milletvekilleri bugün ant içecek
 Tarih: 22.01.2018 > 1943 kez okundu.

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, bugün, milletvekillerinin ant içmesi gündemiyle toplanıyor. 7 Ocak erken genel seçimini kazanan, mazbatalarını 15 Ocak’ta alan Ulusal Birlik Partisi’nden (UBP) 21, Cumhuriyetçi Türk Partisi’nden (CTP) 12, Halkın Partisi’nden (HP) 9, Toplumcu Demokrasi Partisi’nden (TDP) 3, Demokrat Parti’den (DP) 3 ve Yeniden Doğuş

> Makalenin devamı

Rumları iyi okumak gerekli - Prof. Dr. Ata ATUN; KKTC III. Cumhurbaşkanı Politik Danışmanı
 Tarih: 20.01.2018 > 1068 kez okundu.

Rum lider Anastasiadis bir çok güzel işler yapmış gibi öne çıkmaya ve dikkat çekmeye çalışıyor ama açıkça şov yaptığı ve seçimlere oynadığı kesin. Rum başkanlık seçimlerine 10 gün kala, kararsızları cezp etmek ve oylarını artırmak için Rum lider Anastasiadis’in yapmadığı kalmadı. Hem kendi, hem yandaş basın, hem de hükümetin üst düzey bürokratları

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Dışişleri Bakanlığı: “Kıbrıs Rum tarafının adımları son derece tehlikeli”
 Tarih: 17.01.2018 > 1119 kez okundu.

Dışişleri Bakanlığı, Kıbrıs Rum tarafının son dönemde attığı tek taraflı adımların “son derece tehlikeli” olduğu uyarısında bulundu.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Siber: “BM’nin Rum lidere çağrıda bulunmasını ümit ve arzu ederiz”
 Tarih: 16.01.2018 > 1060 kez okundu.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, çözüm arzusunu her fırsatta dile getiren Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis’in, özellikle seçime giderken tüm dünyaya aslında nasıl bir çözüm arzuladığı mesajını gayet açık verdiğini kaydederek, “Rum lider Anastasiadis, Crans Montana’da dile getirdiği ‘sıfır garanti’ isteğini, Roma Zirvesi’nde ortak mutabakata

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş, 6’ncı ölüm yıl dönümünde törenle anıldı
 Tarih: 16.01.2018 > 1098 kez okundu.

Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş, önceki gün 6’ncı ölüm yıl dönümünde Türk Mukavemet Teşkilatı (TMT) Anıtı’nda düzenlenen törenle anıldı. Tören, Denktaş’ın anıt mezarındaki inşaat nedeniyle TMT Anıtı’nda yapıldı.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Siber, Macaristan heyetini kabul etti -
 Tarih: 12.01.2018 > 1104 kez okundu.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Macaristan’dan gelen Belediye Şehir Konseyi Birliğinden bir heyeti kabul etti. Meclis Şeref Salonu’nda gerçekleşen kabulde konuşan Siber heyeti ülkede görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ülkelerarası temas, işbirliği ve karşılıklı ziyaretlerin ülkelere ve dünya barışına olumlu katkılar sağladığını

> Makalenin devamı

KKTC Seçimlerinden aldığım mesaj - Prof. Dr. Ata ATUN; KKTC III. Cumhurbaşkanı Politik Danışmanı
 Tarih: 12.01.2018 > 1108 kez okundu.

7 Ocak Pazar günü KKTC’de yapılan Milletvekili seçimlerinin sonucunun, kendi içinde sessizce verdiği birçok mesaj var. Önemli olan bu mesajların nasıl değerlendirildiği. Öncelikle kadın milletvekillerinin sayısının 9, yani Meclisin yüzde 18’i olması KKTC tarihinde bir ilk. Kotanın işe yaradığının çok açık göstergesi ve çok memnuniyet verici bir

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Çavuşoğlu: “Kıbrıs'ta atacağımız adımlar için bir an önce hükümetin kurulmasında fayda var”
 Tarih: 12.01.2018 > 1143 kez okundu.

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Kıbrıs müzakereleri için de veya Kıbrıs'ta atacağımız adımlar için de bir an önce hükümetin kurulmasında fayda var. Her ne kadar müzakereyi cumhurbaşkanı yürütse de" dedi. Anadolu Ajansı’nın (AA) gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Çavuşoğlu, KKTC’deki erken genel seçim sonuçları ve adadaki çözüm süreci

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ YSK milletvekilliği erken genel seçimi resmi sonuçlarını açıkladı
 Tarih: 12.01.2018 > 1143 kez okundu.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), pazar günü yapılan milletvekilliği erken genel seçiminin resmi sonuçlarını açıkladı. Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Narin Ferdi Şefik, düzenlediği basın toplantısında, seçim sonuçlarını duyurdu. UBP’nin 21, CTP’nin 12, HP’nin 9, TDP’nin 3, DP’nin 3 ve YDP’nin de 2 milletvekili çıkardığını açıklayan Şefik, karma oyların yüz

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Olgun ve Ertuğ: “Müzakereler toplumsal düzeyden kurucu devletlerin eşit statüleri zemine taşınmalı”
 Tarih: 05.01.2018 > 1096 kez okundu.

Kıbrıs müzakere süreçlerinde görüşmecilik yapan M. Ergün Olgun ve Osman Ertuğ, ileriki dönemde Kıbrıs Rum tarafıyla yapılabilecek herhangi bir temas veya görüşmenin, eşitlik prensibini pratik ve kurumsal düzeye taşıyacak nitelikte olması, müzakerelerin toplumsal düzeyden kurucu devletlerin eşit statüleri zemine taşınması gerektiğini vurguladılar

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Çavuşoğlu: “Bu parametrelerle 10 yıl da müzakere etsek Rum tarafı çözüme yanaşmayacak”
 Tarih: 04.01.2018 > 1180 kez okundu.

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kıbrıs konusunda müzakerelerin başarısız olduğunu hatırlatarak, Türk tarafının yapıcı tutumunun herkes tarafından görüldüğünü ve takdir edildiğini vurguladı.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Akıncı: “Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak”
 Tarih: 02.01.2018 > 1068 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs sorunu konusunda hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını söyleyerek, “hiç kimse bizden bir 50 yıl daha sonuçsuz, takvimsiz, belirsiz bir ortamda müzakereleri yürütmemizi beklememelidir” dedi. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, yeni yıl vesilesiyle basın mensuplarına verdiği resepsiyonda yaptığı konuşmada, 2017’nin h

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Dışişleri Bakanlığı: “Kıbrıslı Rumların hidrokarbon faaliyetlerini sürdürmesi siyasi ortaklık temelinde bir çözümün mümkün olamayacağının göstergesidir”
 Tarih: 29.12.2017 > 1108 kez okundu.

Dışişleri Bakanlığı, Kıbrıslı Rumların Doğu Akdeniz’deki hidrokarbon faaliyetlerini sürdürmesinin, değişmeyen zihniyetlerinin ve siyasi ortaklık temelinde bir çözümün mümkün olamayacağının bir göstergesi olduğuna işaret ederek, iki devletli bir çözüm müzakeresinin bir tercih olarak gündeme gelebileceğini açıkladı.

> Makalenin devamı

Geçmişten bir yılbaşı gecesi - Prof. Dr. Ata ATUN, KKTC III. Cumhurbaşkanı Politik Danışmanı
 Tarih: 29.12.2017 > 1080 kez okundu.

1961 yılı benim için çok önemli olayları yaşadığım bir yıldı. Zaten gelişinden de belliydi önemi. İlk defa rahmetlik Annem ve Babam beni, kendileri ile beraber Yılbaşı kutlamasına götürmüşlerdi. Onlar için, benim bu kutlama dediğim kavram akşam yemeği idi ama benim için evin dışında, ışıklardan, müzikten, birlikte şarkıların söylendiği, dansların

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Başpiskopos sevgi yerine kin aşılamaya çalışıyor
 Tarih: 28.12.2017 > 1088 kez okundu.

Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos, Noel nedeniyle bütün kiliselerde okutulan genelgesinde “yobazlık yapmak, sevgi yerine kin ilan etmekle” suçlanıyor.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Küçük Kaymaklı kayıplarından Ömer Hasan Depreli, ölümünden 54 yıl sonra törenle defnedildi
 Tarih: 27.12.2017 > 1074 kez okundu.

Küçük Kaymaklı’da 26 Aralık 1963 tarihinde kayıp olan ve yapılan çalışmalar sonucunda bulunarak kimlik tespiti tamamlanan Şehit Ömer Depreli’nin naaşı, öldürülmesinden 54 yıl sonra askeri törenle Tekke Bahçesi’nde defnedildi. Küçük Kaymaklı’daki evinden 26 Aralık 1963’te bazı Rumlar tarafından alınarak öldürülen ve “kayıp” edilen Depreli’nin, naa

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Ertuğruloğlu: "Sayın Cumhurbaşkanı çözümün KKTC devletinin kabulünden geçtiğini görsün"
 Tarih: 26.12.2017 > 1110 kez okundu.

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Sayın Cumhurbaşkanı artık çözümün KKTC devletinin kabulünden geçtiğini görsün. Bu devleti ortadan kaldırarak çözüme gidileceği rüyasından da uyansın” dedi.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Özgürgün, BM’nin Kudüs kararını değerlendirdi: “Dünya ve Ortadoğu’nun tarihinde bir dönüm noktasıdır”
 Tarih: 25.12.2017 > 1115 kez okundu.

Başbakan Hüseyin Özgürgün, BM Genel Kurulu’nun Kudüs konusunda ezici çoğunlukla aldığı kararın, çok önemli ve memnuniyet verici olduğunu belirterek, kararın, dünya ve bölge tarihinde bir dönüm noktası olduğunu söyledi. Başbakan Hüseyin Özgürgün, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nda Kudüs tasarısının 9'a karşı 128 oyla kabul edilmesini İhlas

> Makalenin devamı

Kıbrıs konusu da BM’de sonuçlanmalı - Prof. Dr. Ata ATUN; KKTC III. Cumhurbaşkanı Politik Danışmanı
 Tarih: 25.12.2017 > 1070 kez okundu.

Kudüs’ün ABD tarafından İsrail’in başkenti olarak tanınması ve Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararının ardından Türkiye ile Yemen tarafından hazırlanan ve Birleşmiş Milletlere üye tüm devletlere "Kudüs'te diplomatik misyon kurmaktan kaçınma" çağrısı yapan karar tasarısının, BM Genel Kurulu'nda ABD’nin tüm tehditlerine rağmen 128 oyla kabul edilmes

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Dışişleri Bakanlığı BM Genel Kurulu’nda oylanan Kudüs kararı hakkında açıklama yaptı
 Tarih: 22.12.2017 > 1111 kez okundu.

Dışişleri Bakanlığı Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda oylanan Kudüs kararı hakkında açıklama yaptı. ABD Başkanı Donald Trump’ın “Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma” kararı tüm dünyanın tepkisini çekmiştir. Bu kararın geri alınmasına yönelik Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne sunulan karar tasarısının üye ülkelerin tümünün kabul oyun

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Dışişleri Bakanlığı BM Genel Kurulu’nda oylanan Kudüs kararı hakkında açıklama yaptı
 Tarih: 22.12.2017 > 1113 kez okundu.

Dışişleri Bakanlığı Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda oylanan Kudüs kararı hakkında açıklama yaptı. ABD Başkanı Donald Trump’ın “Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma” kararı tüm dünyanın tepkisini çekmiştir. Bu kararın geri alınmasına yönelik Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne sunulan karar tasarısının üye ülkelerin tümünün kabul oyun

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinde hayatını kaybedenler, düzenlenen tören ve etkinliklerle anılıyor.
 Tarih: 22.12.2017 > 1205 kez okundu.

21-25 Aralık Mücadele ve Şehitler Haftası çerçevesinde Lefkoşa Şehitler Abidesi önünde düzenlenen törene; Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Başbakan Hüseyin Özgürgün, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı (KTBK) Tümgeneral Yı

> Makalenin devamı

Kıbrıs’ta çözümün modeli değişiyor - Prof. Dr. Ata ATUN; KKTC III. Cumhurbaşkanı Politik Danışmanı
 Tarih: 22.12.2017 > 1087 kez okundu.

Müzakerelerin ucu açık ve Rumların keyfine kalacak şekilde devam etmeyeceği artık kesinleşmeye başladı. Müzakereler konusunda yaptırımcı etkileri olan siyasilerin söylediklerini dikkatle okuyorum, özellikle KKTC ve Türkiye’deki siyasiler ile Rum lider Anastasiadis ve görüşmecisi Mavroyannis’inkileri.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Özgürgün: “Üzerinden 54 yıl geçmesine rağmen bugün yaşananlar Kıbrıs Rumlarının bu ülküden vazgeçmediklerini gösteriyor”
 Tarih: 21.12.2017 > 1076 kez okundu.

Başbakan Hüseyin Özgürgün, adadaki var olma mücadelesi sırasında tarihe “Kanlı Noel” olarak geçen trajik olayların üzerinden 54 yıl geçmiş olmasına rağmen bugün yaşananların, Kıbrıs Rumlarının bu ülküden hâlâ vazgeçmediklerini gösterdiğini kaydetti.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ 1974’de şehit olan 5 kişi, yarın Muratağa - Sandallar Şehitliğine defnedilecek
 Tarih: 20.12.2017 > 1082 kez okundu.

Atlılar, Sandallar ve Muratağa’da 1974 yılında şehit edilen Halil Hüseyin Kasap, Zalihe Hüseyin, Fatma Mehmet Tavukçu, Derviş Sadık ve Havva Derviş’in naaşları askeri törenle Muratağa-Sandallar Şehitliğine defnedilecek. 14 Ağustos 1974 tarihinde Atlılar, Sandallar ve Muratağa’da Rumlar tarafından gerçekleştirilen katliam sonucu toplu olarak gömüle

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Çavuşoğlu: “Kıbrıs'ta sorunun çözülmesi için çaba sarf ettik ancak çözemedik, bunun sorumlusu Türkiye değil”
 Tarih: 19.12.2017 > 1183 kez okundu.

TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kıbrıs'ta sorunun çözülmesi için çaba sarf ettiklerini ancak çözemediklerini dile getirdi ve bunun sorumlusunun Türkiye olmadığını ifade etti.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Beşparmak Düşünce Grubu’ndan Cumhurbaşkanı’na mektup
 Tarih: 18.12.2017 > 1212 kez okundu.

Beşparmak Düşünce Grubu, Rum tarafı ile gelecekte yer alması olası herhangi bir diyalog veya temasın, ancak statükonun devamına hizmet edecek "müzakerelerin bırakıldığı yerden yeniden devamı" şeklinde değil, Ada'da mevcut iki devletin eşit statüleri zemininde alternatif işbirliği olasılıklarını ele alacak bir anlayışla yapılması gerektiği görüşünü

> Makalenin devamı

Ankara’da söylenmeyenler - Prof. Dr. Ata ATUN, KKTC III. Cumhurbaşkanı Politik Danışmanı
 Tarih: 18.12.2017 > 1062 kez okundu.

1950’li yıllarda babamın dış ülkelerdeki görevi nedeni ile ilkokulu TED Ankara Koleji’nde yatılı okumuştum. 5 yaşında girmiştim TED Ankara Kolejine ve yatılı. Bütün yaşdaşlarım ağlayıp zırlarken, bu yaşam beni hayata hazırlamıştı. Tek başıma her sorunun üstesinden gelmeyi daha bu yaşlarda öğrenmiştim. Ve de Türkçemin, Kıbrıslı Türk olmama rağmen mü

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Cumhurbaşkanı Akıncı: “Ucu açık, sonu gelmez müzakere bitmiştir”
 Tarih: 15.12.2017 > 1077 kez okundu.

Yakın Doğu Üniversitesi İrfan Günsel Kongre Merkezi’nde “Geçtiğimiz İki Yılın Ardından Kıbrıs Sorununda Gelinen Son Nokta” konulu konferans veren Cumhurbaşkanı Akıncı, “Ucu açık, sonu gelmez müzakere döneminin bittiğini” söyledi.

> Makalenin devamı

İsrail’in ABD vesayeti - Prof. Dr. Ata ATUN
 Tarih: 14.12.2017 > 1168 kez okundu.

Geçen yazımda, ABD’nin 1950’li yıllardan başlayarak Türkiye’yi nasıl kıskacı altına aldığını, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin en derin noktalarına kadar nasıl nüfuz ettiğini yazmıştım. Bugünkü yazımda da ABD’nin patronunun kim olduğuna ve nasıl vesayet altına alındığına değineceğim.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Cumhurbaşkanı Akıncı İİT Olağanüstü Zirvesi’nde konuştu
 Tarih: 14.12.2017 > 1085 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi’nde konuştu. Cumhurbaşkanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Akıncı, İstanbul’daki zirvede yaptığı konuşmada, üç semavi dinin kutsal mekanlarına ev sahipliği yapan kadim şehir Kudüs’ün, dünya barışına hizmet etmekten uzak adımlarla gerilimin odağı haline getirilmesinin, insanl

> Makalenin devamı

ANASTASİADİS BRÜKSEL’E GİDİYOR CİPRAS’TAN ERDOĞAN’IN ATİNA ZİYARETİ HAKKINDA BİLGİ ALACAK
 Tarih: 13.12.2017 > 1065 kez okundu.

Lefkoşa, 13 Aralık 17 (T.A.K): Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Avrupa zirvesi için bugün Brüksel’e gidecek. Anastasiadis’in, TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Atina temasları hakkında Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’tan ayrıntılı bilgi alması bekleniyor.

> Makalenin devamı

A) RUM BASININDA ÖNE ÇIKAN HABERLER VE KÖŞE YAZILARI (ENF)
 Tarih: 13.12.2017 > 1168 kez okundu.

Kathimerini gazetesi Kathimerini gazetesinin internet sayfasında yer alan habere göre, dün akşam Rum Başkanlık Sarayı’nda Ermeniler onuruna düzenlenen bir etkinlikte konuşan Rum lider Anastasiadis, Kıbrıs sorununa dair açıklamalarda bulundu. Rum lider, müzakerelerin yeniden başlaması fırsatının verileceği bir sonraki turda, Rum halkının önüne sun

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Akıncı, İİT’nin Kudüs gündemli zirvesine katılacak
 Tarih: 13.12.2017 > 1262 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın (İİT ) olağanüstü zirvesine katılmak üzere bugün öğle saatlerinde İstanbul’a gidiyor. İİT Dönem Başkanı Türkiye Cumhuriyeti’nin ev sahipliğinde İstanbul’da düzenlenecek olağanüstü zirvede, Kudüs’ün ABD tarafından

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Erdoğan: "Kıbrıslı Türkler, ortak sahibi oldukları Ada’da asla 'azınlık' konumuna indirgenmeyecektir"
 Tarih: 13.12.2017 > 1028 kez okundu.

TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıslı Rumların Kıbrıs'ı bir "Elen Adası" olarak görmeye devam ettiklerini belirterek "Açıkça söylemek isterim ki Rumların bu hayalleri asla gerçekleşmeyecektir. Kıbrıslı Türkler, ortak sahibi oldukları Ada’da asla Kıbrıslı Rumların arzu ettiği şekilde bir 'azınlık' konumuna indirgenmeyecektir" dedi.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Erdoğan: "Minderden kimlerin kaçtığını biliyorum"
 Tarih: 13.12.2017 > 1038 kez okundu.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs'taki müzakere sürecine ilişkin, "Takip ettiğim bu süreçte de minderden kimlerin kaçtığını da çok iyi biliyorum. Bu konuyla ilgili de bütün belgeleri, bilgileri rahatlıkla verebilirim. Buna eğer hassas davranır, dikkat edersek çok şeyi aşarız diye düşünüyorum." dedi.

> Makalenin devamı

Rumların Enerji İttifakı - Prof. Dr. Ata ATUN
 Tarih: 13.12.2017 > 1086 kez okundu.

Rumlar, Kıbrıslı Türklere ve Türkiye’ye karşı her tür ittifakı kurmanın peşine düşmüşler. 1992 yılında dönemin Rum Yönetimi başkanı Klerides Avrupa Birliğine başvururken yaptığı açıklamada, “Kıbrıs’ta kaybettiğimiz toprakları Avrupa Birliğini arkamıza alarak tekrardan kazanacağız” demişti. 1 Mayıs 2004 tarihinde de AB’ye kabul edildikten sonra Türk

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Akdağ: “Türkiye Cumhuriyeti çözüm için KKTC ile birlikte, bir garantör ülke olarak, çalışmalarına devam edecek”
 Tarih: 13.12.2017 > 1026 kez okundu.

TC Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, çözüm için Türkiye Cumhuriyeti’nin, KKTC ile birlikte, bir garantör ülke olarak, çalışmalarına devam edeceğini söyledi. Akdağ, TRT Haber'de canlı yayınlanan "Anadolu Soruyor" programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları cevaplandırdı.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Özgürgün: “Kıbrıs Türk kadını, toplumsal yaşamda tarihi görevler üstlendi”
 Tarih: 06.12.2017 > 1109 kez okundu.

Başbakan Hüseyin Özgürgün, Kıbrıs Türk kadınının, toplumsal yaşamda tarihi görevler üstlendiğini belirtti. Özgürgün, “5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü” dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Dünya kadınlarının, insanca yaşama isteğini dile getirdiği dayanışma günü olan bugün (dün), Atatürk’ün öncülüğünde, Türk kadınına milletvekili seçme ve seçilme

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ İİT üye ülkelerinde ihracat stratejileri çalıştayı bugün başlıyor
 Tarih: 05.12.2017 > 1166 kez okundu.

Dışişleri Bakanlığı ile İslam Ticareti Geliştirme Merkezi (ICDT) ortak organizasyonunda gerçekleştirilecek “İİT Üye Ülkeleri’nde İhracat Stratejileri” konulu bölgesel eğitim çalıştayı yarın Girne’de başlıyor.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Akıncı: “İrtibatın sağlanması ve işbirliği koşullarının tesis edilebilmesi için BM Barış Gücü devreye girmeli”
 Tarih: 04.12.2017 > 1174 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, adadaki BM Barış Gücü’nden, Rum tarafının Atalasa Psikiyatri Hastanesi’nde yürüttüğü kazılarla ilgili irtibat sağlanması ve işbirliği koşullarının tesis edilebilmesi için devreye girmesini istedi.

> Makalenin devamı

ABD’deki tiyatro - Prof. Dr. Ata ATUN
 Tarih: 04.12.2017 > 1026 kez okundu.

ABD’de gerçekte Türkiye’yi yıpratma yönünde bir oyun oynanıyor. ABD'de yaşanan mahkeme tiyatrosunun ne denli saçma ve uluslararası hukuka aykırı olduğu gözler önünde ve Türkiye'de işlendiği iddia edilen bir suçun ABD'de görülmesinin Uluslararası Hukukta yeri yok. Başkan Trump'ı cinsel tacizle suçlayan kadının davasısının Türkiye'de görülerek Başkan

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Başbakan Özgürgün: “Başpiskopos alışılmış saygısızlığını sürdürüyor”
 Tarih: 01.12.2017 > 1153 kez okundu.

Başbakan Hüseyin Özgürgün, Kıbrıs adasının tarihi sürecinde Kıbrıs Türklerine karşı her türlü düşmanca eylem ve söylemlerin mimarı, finansörü Rum Ortodoks Kilisesi’nin şimdiki Başpiskoposu II. Hrisostomos’un, hala alışılmış saygısızlığını sürdürmeye devam ettiğini söyledi.

> Makalenin devamı

Rumlardan yeni bir oyun daha - Prof. Dr. Ata ATUN; KKTC III. Cumhurbaşkanı Politik Danışmanı
 Tarih: 01.12.2017 > 1062 kez okundu.

Rumlar bilinçli olarak ucu bize dokunmak üzere, daha doğrusu bizi sırtımızdan hançerlemek amaçlı yeni bir tezgah daha kurmaya başladılar. Bu çirkin tezgahın başlangıcında biz yokuz ama sonunda boy boy biz varız.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Ertuğruloğlu, Uluslararası Ziraat Mühendisleri Birliği’ni kabul etti
 Tarih: 29.11.2017 > 1124 kez okundu.

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, KKTC’ye resmi ziyarette bulunan Uluslararası Ziraat Mühendisleri Birliği (CIGR) heyetini kabul etti. Dışişleri Bakanlığı’nda yer alan görüşmede, CIGR üyesi ve Türkiye Ziraat Mühendisleri Odası Genel Başkanı Özden Güngör, Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu’na, 22-25 Nisan 2018 tarihleri arasında Girne’de düzenlenec

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Yıldırım ile May iki ülkenin Kıbrıs dahil birçok konuda işbirliğinin artarak devamı konusunda mutabık kaldı
 Tarih: 28.11.2017 > 1070 kez okundu.

TC Başbakanı Binali Yıldırım'ın İngiltere Başbakanı Theresa May ile görüşmesinde, iki ülkenin yeni dönemde, Kıbrıs dahil birçok konuda işbirliğini daha ileriye taşıma konusundaki ortak iradesi ve kararlılığı vurgulandı.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Akıncı: “Çözümü kimin engellediği çok net görüldü ama çıkan raporlar bu gerçeği dillendirmekte aciz kaldı”
 Tarih: 27.11.2017 > 1112 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, "Kimin çözümü engellediği çok net görüldü ama sonra çıkan raporlar bu gerçeği dillendirmekte aciz kaldı" diye konuştu. Cumhurbaşkanı Akıncı, İngiltere'de faaliyet gösteren KKTC bağlantılı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve Kıbrıslı Türklerle bir araya geldi.

> Makalenin devamı

Türkiye’nin yardımları ne zaman başladı? - Prof. Dr. Ata ATUN
 Tarih: 27.11.2017 > 1094 kez okundu.

Sevdiğiniz bir konu ile ilgili araştırma yapmak, kitap okumak ve arşiv karıştırmak gerçekten hem çok faydalı hem de çok haz verici. KKTC Meclisindeki “Gazete Arşivi” benim için gerçek bir hazine. Yakın geçmişimizle ilgili her bilgiyi bulabiliyorum. Aynı şekilde TBMM Kütüphanesindeki arşiv de öyle. Kıbrıs konusu ile ilgili birçok gün yüzü görme

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Akıncı, Birleşik Krallık Parlamentosu’nda KKTC Dostluk Grubu’nun düzenlediği toplantıda konuşma yaptı
 Tarih: 24.11.2017 > 1091 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, İngiltere’deki Kıbrıs Türk toplumu ile bir araya gelmek üzere gittiği Londra’da, Birleşik Krallık Parlamentosu’nda KKTC Dostluk Grubu’nun düzenlediği toplantıda konuşma yaptı.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Dışişleri Bakanlığı, Mısır ile Güney Kıbrıs arasında imzalanan anlaşmaları değerlendirdi: “Kıbrıslı Türkleri hiçbir şekilde bağlamaz”
 Tarih: 22.11.2017 > 1168 kez okundu.

Dışişleri Bakanlığı, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi’nin gerçekleştirmekte olduğu Güney Kıbrıs ziyareti çerçevesinde imzalanan ikili anlaşmaların yanı sıra dün gerçekleştirilen Güney Kıbrıs Rum Yönetimi-Mısır-Yunanistan üçlü görüşmesi neticesinde ortaya çıkacak işbirliği anlaşmalarının Kıbrıslı Türkleri hiçbir şekilde bağlamadığını ve yok hükmünde sayılac

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Cumhurbaşkanı Akıncı Londra’ temaslarda bulunacak
 Tarih: 21.11.2017 > 1100 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, İngiltere’deki Kıbrıs Türk toplumu ile bir araya gelmek üzere bugün Londra’ya gidiyor. Akıncı’nın Birleşik Krallık Parlamentosu’nda KKTC Dostluk Grubu’nun düzenlediği toplantıda bir konuşma yapması da bekleniyor. Söz konusu toplantı, yarın gerçekleşecek. Cumhurbaşkanı Akıncı, Perşembe günü ise, İngiltere’de faaliyet

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Ertuğruloğlu: “İki devlet masaya oturacaksa müzakere sürecine varız”
 Tarih: 20.11.2017 > 1110 kez okundu.

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Kıbrıs’ta yeni bir müzakere sürecine karşı olmadıklarını, ancak bu yeni sürecin devletten devlete zemininde olması gerektiğini ifade ederek, “Masada iki devlet olacaksa biz bu müzakere sürecine varız. Yoksa masada onlar devlet, biz toplum olduğumuz sürece kimse çözüm rüyasını görmesin” dedi.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Özgürgün: “TSK mensuplarının 43 yıl önce adaya getirdiği barış ve huzur devam ediyor”
 Tarih: 17.11.2017 > 1127 kez okundu.

Başbakan Hüseyin Özgürgün, Mustafa Buğur başkanlığındaki TC Muharip Gaziler Derneği Konya Şubesi heyetini kabul etti. Başbakan Özgürgün kabulde yaptığı konuşmada, TSK mensuplarının 43 yıl önce adaya getirdiği barış ve huzurun devam ettiğini belirterek, Türk askerinin canını ortaya koyarak sağladığı bu ortamda Kıbrıs Türkler yanında Kıbrıslı Rumlar

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Akıncı: “Kıbrıs Türk tarafının izolasyonlar altında yaşatılmasının hiçbir haklı mazereti kalmadı”
 Tarih: 16.11.2017 > 1144 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, çözüm doğrultusunda her türlü fedakarlığı göstererek gerekli adımları atan, 13 yıl önceki referandumda büyük bir oy çokluğu ile Annan Planı’nı onaylayan, Crans-Montana’da da yapıcı tavrını sürdüren Kıbrıs Türk tarafının izolasyonlar altında yaşatılmasının hiçbir haklı mazereti kalmadığını söyledi. KKTC’nin 34’üncü kur

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Özgürgün: “Kıbrıs Türk halkının haklılığı anlaşılmak istenmiyor”
 Tarih: 15.11.2017 > 1300 kez okundu.

Başbakan Özgürgün, birçok anlaşma taslağına evet diyen Kıbrıs Türk tarafının haklılığının anlaşılmak istenmediğinin açıkça görülebildiğini söyledi. Özgürgün, KKTC’nin kuruluş yıl dönümü kutlamalarına katılmak ve 55’inci TGF Başkanlar Konseyi toplantısı için KKTC’de bulunan Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Karaca

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Akıncı: “Rum liderliği ve toplumunda zihniyet dönüşümü olursa çözüm için yeni bir yönteme başvurabiliriz”
 Tarih: 14.11.2017 > 1066 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs Rum liderliği ve toplumunun, ocak ayında yapılacak başkanlık seçimlerin sonucunda zihniyet dönüşümünü başarabilen yeni bir yaklaşımı geliştirebilmesini umut etmek istediğini söyledi. Akıncı, bunun yaşanması halinde Kıbrıs sorununu “eşitlik, özgürlük ve güvenlik” temelinde adil ve kalıcı bir çözüme kavuşturmak iç

> Makalenin devamı

İzini bırakıp giden babam Hakkı Atun - Prof. Dr. Ata ATUN
 Tarih: 12.11.2017 > 1158 kez okundu.

Rahmetlik Babam Prof. Dr. İbrahim Hakkı Atun bundan tam sekiz sene evvel Allah’ın Rahmetine kavuştu, sessiz, sakin ve yüzünde bir gülümseme ile. Sabah uyandığımızda bizi çoktan bırakıp gitmişti.

> Makalenin devamı

“Hukuksuz yasalar” ülkesi - Yurdagül ATUN
 Tarih: 12.11.2017 > 1095 kez okundu.

27 Mart 2017 tarihinde Meclis’te onaylanan bir yasa var. Cumhurbaşkanının bir kez geri gönderdiği bir yasa. Cumhurbaşkanının YÖDAK’ın yetkilerinin zayıflatılması gibi bir zafiyet gördüğü için reddettiğini okumuştum. Umarım reddetme gerekçesi yasadaki anomaliyi anlamasındandır. Zira yasayı bugüne kadar tek anlayan çıkmamış.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Özgürgün : “Atatürk’ün düşüncelerini anlamak ve aktarmak, ilkelerine olan bağlılığımızı sonsuza dek sürdürmek en asli vazifemizdir”
 Tarih: 10.11.2017 > 1094 kez okundu.

Başbakan Hüseyin Özgürgün, “Kıbrıs Türk Halkı olarak kopmaz bir parçası olduğumuz Türk Ulusu ile birlikte Atatürk’ün ileriyi görebilen aydın düşüncelerini anlamak ve genç nesillere aktarmak, ilkelerine olan bağlılığımızı sonsuza dek sürdürmek en asli vazifemizdir” dedi.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Atun: “KKTC, enerji denkleminde yerini alacak"
 Tarih: 08.11.2017 > 1129 kez okundu.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Kıbrıs sorununda Türkiye ile beraberliği güçlendirici bir modeli desteklediklerini belirterek, "Anavatanımız Türkiye'nin bölgede yükselen siyasi gücü ve vizyonuyla oluşturduğu projeler içinde KKTC de varlığı kabul edilen ve özellikle enerji alanında bir çözüm ortağı olarak şu anda yeniden şekillenen enerji denkl

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Kıbrıs Rum Meclisinin çözüm sürecine darbe vuran kararına ilişkin tezkere oyçokluğuyla onaylandı
 Tarih: 07.11.2017 > 1204 kez okundu.

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulunda, Ulusal Birlik Partisi Grubu adına Gazimağusa Milletvekili Dursun Oğuz’un sunduğu “Kıbrıs Rum Meclisinin Çözüm Sürecine Darbe Vuran Kararına İlişkin Karar Önerisinin Komitede İvedilikle Görüşmesi”ne ilişkin tezkere ele alındı ve oyçokluğuyla onaylandı. Tezkereye ilişkin söz alan Oğuz, Kıbrıs Rum Meclisinin aldığı

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Akıncı, BM ekibini kabul etti
 Tarih: 06.11.2017 > 1161 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, adada bulunan Birleşmiş Milletler(BM) ekibini kabul etti. BM Güvenlik Konseyi kararı doğrultusunda Birleşmiş Milletler Barış Gücü’nün (BMBG) stratejik bağlamda gözden geçirilmesi amacıyla adada bulunan BM ekibi, konuyla ilgili olarak Kıbrıs Türk tarafının görüşlerini almak amacıyla Akıncı’yı ziyaret etti.

> Makalenin devamı

KKTC-Türkiye arasında yeni ticaret anlayışı - Prof. Dr. Ata ATUN
 Tarih: 06.11.2017 > 1112 kez okundu.

Cuma günü, KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun ile T.C. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi arasında Ankara’da yapılan “Gıda ürünleri ile endüstri ürünlerinin gözetime tabii tutulmadan, gümrükten muaf tutularak ihracatına ilişkin anlaşma” ve söz konusu anlaşma sonrası yapılan geleceğe yönelik mutabakatlar çok önemli.

> Makalenin devamı

İstanbul’a 3’cü Havalimanı gerekli miydi? - Prof. Dr. Ata ATUN; KKTC III. Cumhurbaşkanı Politik Danışmanı
 Tarih: 04.11.2017 > 1154 kez okundu.

İstanbul’da yapımı süren 3’cü havaalanının gerekli olup olmadığı konusundaki doğru bilgilere, Avrupa’nın nabzını tutarak ve havaalanının yapılışına yaklaşımını doğru değerlendirerek ulaşmak gerekiyor. Türkiye’de ise bazı kişiler, gerçekçi bir analiz ve araştırma yaptıktan sonra tarafsız bir değerlendirme yapmak yerine, bir takım yüzeysel gerekçeler

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Ertuğruloğlu: “Kıbrıs’ta var olmaya devam edeceğiz”
 Tarih: 04.11.2017 > 1164 kez okundu.

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Kıbrıs adasında bugün varız var olmaya da devam edeceğiz dedi. Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ve beraberindeki heyet, TC Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ’ı makamında ziyaret etti.

> Makalenin devamı

BASIN BİLDİRİSİ Lord Sharkey: “Kıbrıs Rum tarafının anlaşmaya varma isteği ve motivasyonu yok”
 Tarih: 04.11.2017 > 1213 kez okundu.

İngiltere Lordlar Kamarası’nda 16 Ekim 2017 tarihinde gerçekleştirilen Kıbrıs konulu toplantı sırasında Parlamento nezdindeki KKTC Dostluk Grubu Başkanı Lord Sharkey, 50 yıldır süregelen Kıbrıs görüşmelerinin bir kez daha başarısızlıkla sonuçlandığına dikkat çekerek, Crans Montana’da yaşanan başarısızlığın Kıbrıslı Türklere fatura edilmesinin kabul

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, Türkiye Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Yalçın'ı kabul etti
 Tarih: 04.11.2017 > 1286 kez okundu.

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Ümit Yalçın'ı kabul etti. Dışişleri Bakanlığı’nda yer alan görüşmede Kıbrıs'taki son gelişmeler değerlendirildi.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Siber: “Cumhurbaşkanı Akıncı yasayı imzalayacak”
 Tarih: 01.11.2017 > 1158 kez okundu.

Cumhurbaşkanlığı’nda Seçim ve Halkoylaması Yasası’nın ele alındığı toplantı yapıldı. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın davetiyle gerçekleşen toplantıya, Meclis Başkanı Sibel Siber, Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik, UBP Genel Başkanı Başbakan Hüseyin Özgürgün, DP Genel Başkanı Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, Ana Muhalefet CTP Genel Başk

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Akıncı: "Müzakereleri 50 yıl daha amaçsız sürdürme niyetimiz yoktur"
 Tarih: 31.10.2017 > 1168 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs Türk tarafının BM parametrelerini çöpe atma yanlışına düşmeyeceği gibi, müzakereleri bir 50 yıl daha ucu açık bir şekilde sürdürme hatasına da düşmeyeceğini söyledi.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Başbakan Özgürgün: “Türk Milleti’nin kopmaz bir parçası olarak Cumhuriyet Bayramı’nı gururla kutluyoruz”
 Tarih: 30.10.2017 > 1235 kez okundu.

Başbakan Hüseyin Özgürgün, Türkiye’nin en büyük bayramının Kıbrıs Türk halkının da bayramı olduğunu belirterek, “Büyük Türk Milleti’nin kopmaz bir parçası olan Kıbrıs Türkleri olarak Cumhuriyet Bayramı’nı gururla kutluyoruz” dedi.

> Makalenin devamı

Kocaeli Kartepe Zirvesi - Prof. Dr. Ata ATUN; KKTC III. Cumhurbaşkanı Politik Danışmanı
 Tarih: 30.10.2017 > 1207 kez okundu.

26 Ekim Perşembe günü Kocaeli’nin ünlü Kartepesi’ndeki Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonu ile “The Green Park Kartepe Otel”de yapılan “Uluslararası 15 Temmuz ve Darbeler Sempozyumu”na katıldım.

> Makalenin devamı

Rumların garantisi mi? - Prof. Dr. Ata ATUN
 Tarih: 27.10.2017 > 1123 kez okundu.

Kıbrıs Rum tarafından Başkanlık seçimleri ufukta gözükünce Rum lider Nikos Anastasiadis, “Sıfır garanti ve sıfır asker” söylemini papağan gibi tekrarlayıp öne çıkarmaya ve Kıbrıslı Türklere verilecek garantilerden bahsetmeye başladı. Duyan da kendisini Türk hamisi sanacak. 15 Temmuz 1974 darbesini yapan ve geçmişinde onlarca, yüzlerce Kıbrıslı Türk

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Ertuğruloğlu: “Yeni süreç iki egemen ve eşit devlet masaya oturacaksa başlayabilir”
 Tarih: 27.10.2017 > 1115 kez okundu.

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Kıbrıs Türk halkının tek seçeneğinin Rumlarla ortaklık olmadığını belirterek, “50 yıl süren ve başarısızlıkla sonuçlanan müzakereler, Rum seçiminden sonra aynı şekilde kaldığı yerden asla devam edemez. Yeni süreç; masada iki egemen devlet ve eşitler oturacaksa olur” dedi.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Ertuğruloğlu konuk Taekwondo Federasyonları başkan ve yetkililerini kabul etti
 Tarih: 26.10.2017 > 1110 kez okundu.

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Taekwondo Judo Karate Federasyon yetkilileri ile Uluslararası Taekwondo Şampiyonasına katılmak üzere KKTC’de bulunan federasyonların başkan ve yetkililerini kabul etti.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Çavuşoğlu: “Kıbrıs konusunda sağlanacak çözüm herkesin yararına olacak”
 Tarih: 25.10.2017 > 1185 kez okundu.

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias ile yaptığı görüşmede Kıbrıs meselesinin de ele alındığını belirtti. Çavuşoğlu ve Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias, Bakanlıkta yaptıkları görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Atun: “KKTC, Akdeniz’in enerji fotoğrafında yerini alacak”
 Tarih: 24.10.2017 > 1186 kez okundu.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Akdeniz açıklarındaki petrol ve doğalgaz araştırmalarından elde edilen örneklerin bölgede önemli bir doğalgaz rezervi olduğuna işaret ettiğini belirterek, "Bölgede yerleştireceğimiz sondaj platformu beraberinde muhtemel bir boru hattının oluşmasına yol açacak. Dolayısıyla bu durum bölgenin enerji fotoğrafında KK

> Makalenin devamı

Rum Basın Bülteni
 Tarih: 23.10.2017 > 1099 kez okundu.

1. ) KÜLTÜREL MİRASIN KORUNMASI GÜNEY KIBRIS’IN ÖNCELİKLERİ ARASINDA Lefkoşa, 23 Ekim 17 (T.A.K): Güney Kıbrıs’ın BM Daimi Temsilcisi Kornilios Korniliu, kültürel mirasın korunmasının, Güney Kıbrıs’ın dış politikasının temel önceliklerinden biri olduğunu ifade etti.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Ertuğruloğlu: “Yeni bir süreç ancak eşitlik temelinde ve devletten devlete zemininde başlayabilir”
 Tarih: 23.10.2017 > 1131 kez okundu.

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, özel bir televizyon kanalında konuk olduğu programda, eski Kıbrıs müzakere sürecinin İsviçre’nin Crans Montana kasabasında yer alan zirvede bittiğini ve Güney Kıbrıs’ta yapılacak seçimlerin ardından canlandırılmasının da söz konusu olmadığını, yeni bir sürecin ancak eşitlik temelinde ve devletten devlete zemini

> Makalenin devamı

Ortak devlet kurulacak Rumları tanımak gerek - Prof. Dr. Ata ATUN KKTC III. Cumhurbaşkanı Politik Danışmanı
 Tarih: 22.10.2017 > 1107 kez okundu.

Rumların Türklerle ortalık kurma ve Kıbrıs adasını Türklerle ortak egemen olarak yönetme niyetlerinin gerçek, samimi ve içten olup olmadığını anlamak için, onları iyice tanımak lazım.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Akıncı: “KKTC, bir çözüm olması durumunda eşit kurucu devlet olarak yerini alacak, çözüm olamıyorsa da yoluna devam edecek”
 Tarih: 20.10.2017 > 1057 kez okundu.

ODTÜ Kuzey Kıbrıs’ın önceki akşam düzenlediği Ekonomi ve Politika Semineri’nde konuşan Cumhurbaşkanı Akıncı, KKTC’nin bir çözüm olması durumunda eşit kurucu devlet olarak yerini alacağını, çözüm olamıyorsa da yoluna devam edeceğini belirterek, “Başka arayışlara girmeye gerek yoktur” dedi.

> Makalenin devamı

Kredilerde, “Hayat Sigortası” aldatmacası - Prof. Dr. Ata ATUN
 Tarih: 20.10.2017 > 1143 kez okundu.

Ülkemizde ve Türkiye’de bankalardan kredi talep ederseniz, miktarı ne olursa olsun kredi talep edeni “Hayat Sigortası” yaptırmaya mecbur eder söz konusu krediyi verecek olan banka. Gerekçesi de hazırdır. “Kredi ödenmeden vefat ederseniz kredinin ödenmemiş bakiyesini sigorta ödemesinden almak için” derler ama kredi talep edenin malını, mülkünü ipote

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu KTOB heyetini kabul etti
 Tarih: 19.10.2017 > 1186 kez okundu.

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Kıbrıs Türk Otelciler Birliği'nden (KTOB) bir heyeti kabul etti. Bakan Ertuğruloğlu, Kıbrıs Türk Otelciler Birliği Başkanı Fethi Özboğaç ile beraberindeki heyeti kabulünde, Birliğin sorunlarını ve taleplerini dinledi.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Cumhurbaşkanı Akıncı, Özgürgün ve Denktaş’la görüştü
 Tarih: 18.10.2017 > 1191 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, dün Başbakan Hüseyin Özgürgün ve Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş’la Başbakanlık’ta görüştü. Cumhurbaşkanı Akıncı, görüşmeden çıkışta basının erken seçimle ilgili sorusunu yanıtında, “Ocak’ta bu işin olmasıyla ilgili bir konsensüs oluştu. Ama şöyle ama böyle, benim gözlemlediğim bu. Meclis bir karar

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Özgürgün: "Kıbrıs Türk halkı, anavatan Türkiye’nin etkin ve fiili garantisini içermeyen bir anlaşmaya asla onay vermez, vermeyecektir"
 Tarih: 17.10.2017 > 1174 kez okundu.

Kıbrıs adasında tüm kötülüklerin anası olarak bilinen “ENOSİS kararını” kaldırmayan Rum Meclisi, geçtiğimiz hafta sonu Rum Lider Anastasiadis’in slogan haline getirdiği ve müzakere sürecini berhava ettiği “ Sıfır garanti, sıfır asker” söylemini karara dönüştürerek gerçek amacının çözüm değil, Enosis’e hizmet olduğunu bir kez daha net bir biçimde gö

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Siber: “Tanınmamış olmak, uluslararası temasları engellememeli”
 Tarih: 16.10.2017 > 1206 kez okundu.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Kıbrıs Türk halkının kendi parlamentosu olduğunu ve bunun demokratik bir seçimle oluştuğuna dikkat çekerek, tanınmamış olmanın uluslararası alanda halkın temsiliyetinin engelleneceği anlamına gelmediğini vurguladı.

> Makalenin devamı

Anavatan-Yavruvatan nereden çıktı - Prof. Dr. Ata ATUN KKTC III. Cumhurbaşkanı Politik Danışmanı
 Tarih: 15.10.2017 > 1254 kez okundu.

Dünya üzerindeki Türklerin, nerede olurlarsa olsunlar anavatanları Türkiye’dir. Sorunca bunu gururla söylerler. Yurt dışında yaşayan Türkler için bu tanımı kimin çıkardığını ve edebiyatımıza, konuşma dilimize kimin kattığını bulmak mümkün değil. Yurtdışında yaşayan her Türk bu kelimeyi daha doğarken öğrenir. İçgüdüseldir bu tanım.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Ertuğruloğlu: “Kıbrıs Türk halkı Kıbrıs'ta azınlık değil eşit ortaktır”
 Tarih: 13.10.2017 > 1128 kez okundu.

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, İngiltere'nin başkenti Londra'da temaslarda bulunuyor. Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, Londra temasları kapsamında Birleşik Krallık Parlamentosunda bazı milletvekilleri ile görüşmeler yapacak, dostluk grubuna brifing verecek ve basınla mülakatlar gerçekleştirecek.

> Makalenin devamı

Vize krizi niye çıktı? - Prof. Dr. Ata ATUN; KKTC III. Cumhurbaşkanı Politik Danışmanı
 Tarih: 13.10.2017 > 1121 kez okundu.

Gerçekte Türk halkının ilgisini vize krizine yoğunlaştırıp, arada fark ettirilmeden yapılmak istenen bir iş var. Ona geçmeden önce bir hatırlatma yapalım; 1970’lerin ve 1980’lerin Türkiye’si ve Milli İstihbarat Teşkilatı yok artık Türkiye’de. Çok daha gelişmiş, göbeğinden bağlı olmayan, teknolojiyi yakalamış ve gerek kendi içinde, gerekse de komşu

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Başbakanlık: "Rum ve Türk tarafının tavırlarının eşitlenmesi asla kabul edilemez”
 Tarih: 12.10.2017 > 1090 kez okundu.

Başbakanlık, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Kıbrıs raporunda, Rum tarafının menfi tutumunu Türk tarafının cömert tavrıyla eşitleme yönüne gitmesinin asla kabul edilemez bir yaklaşım olduğunu belirtti.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Akıncı, Siber’i ziyaret etti
 Tarih: 11.10.2017 > 1132 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, dün sabah Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber’i ziyaret etti. Yenilenen Genel Kurul salonunu da ziyaret eden Akıncı, yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

> Makalenin devamı

ABD’nin vize yasağı KKTC’yi kapsamadı - Yurdagül ATUN
 Tarih: 10.10.2017 > 1121 kez okundu.

Amerika Birleşik Devletleri Lefkoşa Büyükelçiliği Kuzey Ofisi KKTC’deki vize başvurularında hiçbir değişikliğe gidilmediğini açıkladı. Buna göre Kıbrıslı Türkler vizelerin durdurulması gerginliğinden etkilenmeyecek. Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) göçmen olmayan vize hizmetlerini askıya alması, iş dünyası yanında, eğitim, sağlık ve aile bağl

> Makalenin devamı

Rumların akademik ambargosu - Prof. Dr. Ata ATUN
 Tarih: 09.10.2017 > 1169 kez okundu.

Kıbrıs Rum Yönetiminin KKTC’ye yönelik “Algı Operasyonu” etkisi altında kalıp, her fırsatta Rum tarafının öven veya haklı gören nesebi bozuklar ile "Aşağılık aklın yerli hain piyonları" son birkaç yıldır Anastasiadis Yönetiminin Kıbrıs Türk Üniversitelerine karşı başlattığı aşağılık saldırıyı bir türlü görmemezlikten geliyorlar.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Atun: “Enerji hatlarının oluşmasıyla KKTC de Tayvan modeli gibi literatüre girecek”
 Tarih: 06.10.2017 > 1150 kez okundu.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, mevcut enerji ve doğal kaynak araştırma ve değerlendirmeleriyle beraber, enerji hatlarının oluşmasıyla KKTC’nin de Tayvan modeli gibi, kendi özel durumuyla literatüre “KKTC modeli” olarak gireceğini söyledi.

> Makalenin devamı

Vatandaşlıklardan rahatsızlar! - Prof. Dr. Ata ATUN
 Tarih: 06.10.2017 > 1116 kez okundu.

Bugünlerde yine vatandaşlıklar gündemde. Adadaki Türk nüfusun artmasından endişe eden bazı Rum savunucuları, Kıbrıslı Rumların asimile olacağını bile söyleyecek kadar ileri gitmekteler, zira onlara göre Türkiyeliler ayrı, kendileri ayrı ırktan!

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Dışişleri Bakanlığı: "BM konvoyu KKTC’ye sorunsuz geçti"
 Tarih: 06.10.2017 > 1195 kez okundu.

Dışişleri Bakanlığı, Karpaz'da yaşayan Kıbrıslı Rumlara tıbbi malzeme taşıyan Birleşmiş Milletler (BM) Barış Gücü konvoyunun bugün sorunsuz bir şekilde KKTC'ye geçiş yaptığını bildirdi.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Özgürgün: “Rumların zihniyetiyle eşit ortak olmanın mümkün olmadığı belli oldu”
 Tarih: 04.10.2017 > 1135 kez okundu.

Başbakan Hüseyin Özgürgün, Rumların Kıbrıs Türklerini eşit olarak görmediği gibi, Ermeni ve Maronitler gibi azınlık olarak gördüğünü resmi belgelerlerine de yansıttığına işaret ederek, böyle bir zihniyetle eşit ortak olmanın mümkün olmadığının belli olduğunu söyledi.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Özgürgün: KKTC’de başkanlık sistemi artık iyice düşünülmeli
 Tarih: 04.10.2017 > 1130 kez okundu.

Başbakan Hüseyin Özgürgün, KKTC’de başkanlık sisteminin artık iyice düşünülmesi gerektiğini söyledi. BRT’ye konuşan Başbakan Özgürgün, hükümete yönelik eleştirilerden ciddi olanları her zaman dikkate aldıklarını ifade etti.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Atun: "Akdeniz gazında Mısır alternatifi ekonomik değil"
 Tarih: 02.10.2017 > 1159 kez okundu.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Shell'in Mısır'daki sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) terminalleri üzerinden İsrail açıkları ve Afrodit sahasındaki doğu Akdeniz gazını taşıma görüşmelerine ilişkin, "Söz konusu kaynakların KKTC üzerinden TP'nin de çözüm ortaklığıyla Ceyhan'a nakledilmesi ve o şekilde AB'ye ulaştırılması çok daha uygun, ekonomik ve

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Siber, Akdağ’ı kabul etti
 Tarih: 02.10.2017 > 1192 kez okundu.

Geçtiğimiz Cuma günü günübirlik resmi ziyaret amacıyla KKTC’ye gelen Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Recep Akdağ, Cumhurbaşkanı Vekili, Meclis Başkanı Sibel Siber tarafından kabul edildi. Kabulde konuşan Akdağ, Kıbrıs Konusuna da değinerek, şunları söyledi:

> Makalenin devamı

Rumların garantisi - Prof. Dr. Ata ATUN; KKTC III. Cumhurbaşkanı Politik Danışmanı
 Tarih: 02.10.2017 > 1109 kez okundu.

Kıbrıs Müzakerelerinin Crans Montana’da kopmasına ve çökmesine neden olan, Anastasiadis’in beceriksizliği değil, isteklerinin hiç bitmemesidir gerçekte. Karşısında Rumların her istediklerini vermeye hazır bir Kıbrıslı Türk Cumhurbaşkanı görünce, bir türlü isteklerinin sonunu getirmeyip, aldıkları ile yetinmedi ve “görüşmelerin çökmesine neden olan

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Özgürgün: “Kıbrıs Türk halkının gelişmesini ve ilerlemesini durduramayacaklar”
 Tarih: 29.09.2017 > 1115 kez okundu.

Başbakan Hüseyin Özgürgün, Rum tarafının Türk tarafındaki en küçük olumlu gelişmeye bile tahammül edemediğini vurguladı. Başbakan, Güney Kıbrıs üzerinden KKTC’ye gelen yabancı turistlere çıkarılan zorluğun da bu tahammülsüzlüğün sonucu olduğunu söyledi.

> Makalenin devamı

Kuzey Irak’taki referandum ve KKTC - Prof. Dr. Ata ATUN; KKTC III. Cumhurbaşkanı Politik Danışmanı
 Tarih: 28.09.2017 > 1177 kez okundu.

Kerkük’e ilk gidişim 1966 yılında olmuştu. Üniversitemizin bir başka Fakültesinde okuyan “Güler” adlı Türkmen bir arkadaşımız davet etmişti biz Türkçe konuşan çok az sayıdaki öğrencileri Kerkük’e. Güler ile ilk tanıştığımda bana adının “Gular” olduğunu söyleyince çok garibime gitmişti. Gençliğin verdiği bilgisizlik ve ukalalıkla adının “Gular” deği

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Dışişleri Bakanlığı: “Kitaplar sorunsuz şekilde okullara ulaştırıldı”
 Tarih: 28.09.2017 > 1107 kez okundu.

Dışişleri Bakanlığı, Dipkarpaz Rum ilkokulu ve ortaokulunda yeni eğitim döneminde okutulacak ders kitaplarının söz konusu okullara sorunsuz şekilde ulaştırıldığını bildirerek, “Güney Kıbrıs Rum Yönetimi bir kez daha yalana başvurarak, makamlarımızı karalamaya çalışıyor” açıklamasında bulundu.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Ertuğruloğlu ABD Kongresinde temaslarda bulundu
 Tarih: 28.09.2017 > 1129 kez okundu.

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Kongresinde temaslarda bulundu. Washington'da gün boyu süren yoğun temaslarda bulunan Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, ABD Kongre üyeleriyle görüştü, Kıbrıs'taki son gelişmelerle ilgili bilgiler verdi ve görüş alışverişinde bulundu.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Ertuğruloğlu Washington'da temaslarda bulunuyor
 Tarih: 26.09.2017 > 1131 kez okundu.

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) başkenti Washington'da temaslarda bulunuyor. Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, dün bu çerçevede ilk olarak ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ile görüştü. Ertuğruloğlu, ardından Türkiye Cumhuriyeti Washington Büyükelçiliğini ziyaret ederek, büyükelçi Serdar Kılıç ile bir ar

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Dışişleri Bakanlığı: “Rum Yönetimi’nin kuzeyde yaşayan Rum ve Maronitlere tüketim malzemesi göndermesi uygulaması sonlandırılıyor”
 Tarih: 25.09.2017 > 1067 kez okundu.

Dışişleri Bakanlığı, Rum Yönetimi’nin Kuzey’de yaşayan Kıbrıslı Rum ve Maronitler’e Birleşmiş Milletler Barış Gücü aracılığıyla çeşitli günlük tüketim malzemeleri gönderdiğini, Rum ve Maronitler’in ihtiyaç duymadıkları bu malzemeleri Kıbrıslı Türklere satmakta olduklarının tespit edildiğini duyurdu ve KKTC hükümetinin mevcut uygulamayı sonlandırmay

> Makalenin devamı

Propaganda amaçlı Rum yardımlarına vergi - Prof. Dr. Ata ATUN; KKTC III. Cumhurbaşkanı Politik Danışmanı
 Tarih: 24.09.2017 > 1145 kez okundu.

Kıbrıs Rum Yönetimi, KKTC’nin Karpaz bölgesinde yaşayan Rumları kalmaya teşvik etmek için her ay maaş olarak para gönderiyor, erzak gönderiyor, giyim kuşam, ayakkabı gönderiyor, bir de Tassos Papadopulos döneminde dönemin Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ı politik oyuna getirerek açtıkları okula öğrenci sayısından fazla öğretmen gönderiyor. Amaç maz

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Akıncı: “Sonuç almaksızın bir 50 yıl daha heba edilmemeli"
 Tarih: 22.09.2017 > 1142 kez okundu.

BM Genel Kurul çalışmaları nedeniyle New-York’ta bulunan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Sosyalist Enternasyonal Başkanı Yorgos Papandreu’nun daveti üzerine dün New York’daki BM Merkezi’nde Sosyalist Enternasyonal’in Başkan ve Başkan Yardımcılarının bir araya geldiği Başkanlık Konseyi (Presidium) toplantısında konuştu.

> Makalenin devamı

Paralı vatandaşlık - Prof. Dr. Ata ATUN - KKTC III. Cumhurbaşkanı Politik Danışmanı
 Tarih: 22.09.2017 > 1103 kez okundu.

Aramızda sesi çok çıkan ama sayıları fazla olmayan çığırtkanlar var. Bunlar, Kıbrıslı Rumlar ne yapsa alkışlar, yanlış yapsa ağzını kapar ve sesini çıkarmaz ama iş KKTC’ye ve Türkiye’ye geldi mi eleştirilerin ve saldırıların en alasını yapar.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Ertuğruloğlu: "Kıbrıslı Türklerin sebebi olmadıkları bir sorunun esiri haline getirilmesi büyük bir haksızlıktır ve insanlık dışıdır"
 Tarih: 20.09.2017 > 1051 kez okundu.

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu çalışmaları kapsamında her yıl düzenli olarak organize edilen Ekonomik İşbirliği Teşkilatı’nın (EİT) Gayrı resmi Bakanlar Konseyi Toplantısı’na katılarak, üye ülkelere hitap etti.

> Makalenin devamı

Ata Atun’un yazısı Rusların kitabında - Prof. Dr. Ata ATUN
 Tarih: 20.09.2017 > 1106 kez okundu.

Valery Tishkov’un Academia.edu sitesine yüklediği 650 sayfalık Araştırma kitabının, 501.ci sayfasında Prof. Dr. Ata Atun’un “Solution: how close to Cyprus” adlı makalesine atıf yapıldı.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Cumhurbaşkanı Akıncı yarın New York’a gitmek için KKTC’den ayrılacak
 Tarih: 18.09.2017 > 1242 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, yarın New York'a gitmek üzere KKTC’den ayrılacak. Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Akıncı'nın BM Genel Sekreteri Guterres ile görüşmesi 23 Eylül Cumartesi günü gerçekleşecek. Akıncı'nın görüşme öncesinde New York'ta çeşitli temaslar yapması bekleniyor.

> Makalenin devamı

Kıbrıs müzakereleri başlayacak mı? - Prof. Dr. Ata ATUN, KKTC III., Cumhurbaşkanı Politik Danışmanı
 Tarih: 17.09.2017 > 1176 kez okundu.

Rum lider Anastasiadis’in Cumartesi günü Resmi Rum Radyo-Televizyonu olan RİK’te yayınlanan açıklaması, BM’nin 72’nci Genel Kurul çalışmaları çerçevesinde görüşeceği BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’den müzakere masasına oturmak için neler istediğini ortaya koyuyor.

> Makalenin devamı

Yeni bir müzakere olacak mı? - Prof. Dr. Ata ATUN
 Tarih: 15.09.2017 > 1142 kez okundu.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Rum lider Nikos Anastasiadis’e ve KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya gönderdiği resmi mektuplar, BM Genel Sekreterliği tarafından hazırlanmış olan ve bundan sonra yapılacak görüşmeye zemin teşkil edecek bir “Çerçeve”nin varlığını ortaya koymakta. Gerçekte Guterres, içeriğinde altı adet değişken olan bu çerçe

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Ertuğruloğlu, Maronit Başpiskopos Soueif'i kabul etti
 Tarih: 14.09.2017 > 1028 kez okundu.

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Maronit Başpiskopos Youssef Soueif’i kabul etti. Bakanlık Müsteşarı Mustafa Lakadamyalı ile Genel Müdür Kemal Köprülü’nün de yer aldığı görüşmede, Maronitlerin köylerine dönüşüyle ilgili KKTC tarafından alınan karar değerlendirildi ve görüş alış verişinde bulunuldu.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Siber: “Birleşmiş Milletler Genel Sekterinin Kıbrıs konusundaki raporunun objektif olmasını bekliyoruz”
 Tarih: 14.09.2017 > 1061 kez okundu.

Meclis Başkanı Sibel Siber, dün Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından kabul edildi. Akıncı’nın önümüzdeki haftaki New York ziyareti üzerine gerçekleşen görüşme sonrasında basına açıklama yapan Siber, Birleşmiş Milletler Genel Sekteri Antonio Guterres’in Kıbrıs konusundaki raporunun açıklanmasını beklediklerini söyledi, “Bu raporun durumu somut şe

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Siber: “Birleşmiş Milletler Genel Sekterinin Kıbrıs konusundaki raporunun objektif olmasını bekliyoruz”
 Tarih: 13.09.2017 > 1036 kez okundu.

Meclis Başkanı Sibel Siber, dün Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından kabul edildi. Akıncı’nın önümüzdeki haftaki New York ziyareti üzerine gerçekleşen görüşme sonrasında basına açıklama yapan Siber, Birleşmiş Milletler Genel Sekteri Antonio Guterres’in Kıbrıs konusundaki raporunun açıklanmasını beklediklerini söyledi, “Bu raporun durumu somut şe

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Akıncı New York öncesi Meclis Başkanı ve siyasi partilerle görüşüyor
 Tarih: 12.09.2017 > 1049 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı önümüzdeki hafta yapacağı New York ziyareti öncesinde, Meclis Başkanı ve Meclis’te temsil edilen siyasi partilerle görüşüyor.
 Cumhurbaşkanı Akıncı bu çerçevede bugün Meclis Başkanı Sibel Siber, ardında da UBP Genel Başkanı ve Başbakan Hüseyin Özgürgün ile Demokrat Parti Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Mali

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Akdağ: “KKTC’nin kalkınmasına odaklanılmalı”
 Tarih: 11.09.2017 > 1156 kez okundu.

Katıldığı bir programda konuşan TC Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Kıbrıs görüşmelerine ilişkin soru üzerine, Akdağ, çözüme ilişkin bir taraftan diplomatik adımlar tespit edilirken, diğer taraftan KKTC'nin kalkınmasına odaklanılması gerektiğini bildirdi.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ
 Tarih: 07.09.2017 > 1032 kez okundu.

20. Türksoy Opera Günleri 11 Eylül'de başlıyor Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı, TÜRKSOY ve T.C. Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nün işbirliğinde, 1994 yılından beri düzenlenen TÜRKSOY Opera Günleri etkinliğinin 20’ncisi için geri sayım başladı. Etkinlik kapsamında her yıl Türkiye’de ve KKTC’de

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Özgürgün: “Halkımız canını ortaya koyarak, hiçbir esareti kabullenemeyeceğini tüm dünyaya ispatlamıştır”
 Tarih: 06.09.2017 > 1129 kez okundu.

Yeşilırmak Direniş ve Bütünleşme Günü’nün 43’üncü yıldönümü törenlerle kutlandı; direnişte şehit düşenler anıldı. Başbakan Hüseyin Özgürgün, Yeşilırmak Direnişi’nin 43’üncü yıldönümü vesilesiyle yayımladığı mesajda, Yeşilırmak Direnişi’nin Kıbrıs Türkü'nün toplumsal varoluş mücadelesinin en anlamlı direnişlerinden biri olduğunu vurguladı.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Atun: "Akdeniz gazında Mısır alternatifi ekonomik değil"
 Tarih: 05.09.2017 > 1054 kez okundu.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Shell'in Mısır'daki sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) terminalleri üzerinden İsrail açıkları ve Afrodit sahasındaki doğu Akdeniz gazını taşıma görüşmelerine ilişkin, "Söz konusu kaynakların KKTC üzerinden TP'nin de çözüm ortaklığıyla Ceyhan'a nakledilmesi ve o şekilde AB'ye ulaştırılması çok daha uygun, ekonomik ve

> Makalenin devamı

Rumların AB üyeliğinin nedeni - Prof. Dr. Ata ATUN
 Tarih: 05.09.2017 > 1090 kez okundu.

Kıbrıs Rum Yönetimi eski başkanı Glafkos Klerides’in 1992 yılında niye Avrupa Birliğine üyelik için başvurduğu, 29 Ağustos Salı günü Rum Avrupa Parlamentosu Kıbrıs (Rum) Milletvekili Neoklis Silikiotis’ın yaptığı açıklama ile bir kez daha gözler önüne serildi.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ KKTC’ye deniz altından elektrik için geri sayım
 Tarih: 28.08.2017 > 1032 kez okundu.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Türkiye ile enerji iş birliği anlaşması kapsamında deniz altına döşenecek kablo sayesinde elektrik sağlanması projesi için oluşturulan ortak çalışma gruplarının çalışmalarını neredeyse tamamladığını belirterek, "Bundan sonrası da siyaseten şekillendirebileceğimiz bir sürece bakıyor.

> Makalenin devamı

Rumların KKTC’yi istimlak cüreti! - Prof. Dr. Ata ATUN
 Tarih: 28.08.2017 > 1106 kez okundu.

Rum basınında okuduğum bir haber eminim benim gibi, sizlerin de tüylerini diken diken edecek. Bizim basında ve ajanslarda yer almadı maalesef bu çok önemli haber. Sebebini bilmiyorum, sonrasında araştıracağım.

> Makalenin devamı

Kıbrıs’ta ‘devletten devlete’ çözüm - Hasan A. Deveci
 Tarih: 26.08.2017 > 1097 kez okundu.

Çözümü federasyonda aradığımız kır kiki yılda ‘asker ve garantiler’ her iki tarafın kırmızıçizgisi olduğundan anlaşmayı kısmen önlediği söyleniyor. Görüşme masasına sevk edilmeyen bu başlıkların güncelleşmesini takiben, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, BM parametreleriyle sürdürülen müzakerelerin bitmişliğini ve olacaksa yeni bir sürecin ‘d

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Kıbrıslı Türklere yönelik ırkçı saldırılar devam ediyor
 Tarih: 25.08.2017 > 1095 kez okundu.

Güney Kıbrıs’ta Kıbrıslı Türklere yönelik olarak gerçekleştirilen ırkçı saldırılar devam ediyor. İngiliz turist grubunu Güney Kıbrıs’ta bulunan Larnaka havaalanından alıp KKTC’ye transferini gerçekleştiren araç Rum fanatiklerin saldırısına uğradı.

> Makalenin devamı

Rumların hayal gücü sınırsız - Prof. Dr. Ata ATUN
 Tarih: 25.08.2017 > 1143 kez okundu.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ndeki (AİHM) davaları almakla tanınan ayrıca Titina Loizidu’nun avukatlığını da yapan Rum avukat Ahilleas Dimitriadis’in Fileleftheros gazetesine verdiği söyleşisini okudum, satır satır, kelime kelime.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Eroğlu: “Masadan Rumlar kaçtı”
 Tarih: 25.08.2017 > 1096 kez okundu.

3’ncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, masadan kaçan ve anlaşmaya imza atmayan hep Rum tarafının olduğunu söyledi. Diyalog gazetesine konuşan 3’ncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, iç ve dış politikaya ilişkin önemli mesajlar verdi.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Piyade Er Allahverdi Kılıç anılacak
 Tarih: 23.08.2017 > 1029 kez okundu.

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nda askerlik hizmetini yaparken, görevi başında Rum askerlerinin menfur saldırısı sonucu ateşli silahla vurularak nöbet mahallinde şehit olan Piyade Er Allahverdi Kılıç, şehit edilişinin 21’inci yıldönümü olan 8 Eylül’de törenle anılacak.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Ertuğruloğlu, Hekimoğlu'nu kabul etti
 Tarih: 22.08.2017 > 1078 kez okundu.

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Kıbrıslı Türk sprinter Yiğitcan Hekimoğlu'nu kabul etti. Dışişleri Bakanlığı’ndaki görüşmede, Hekimoğlu'na antrenörü Celal Keleş de eşlik etti.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Burcu, Paşaköy’de Kıbrıslı Rum kayıpların olduğu düşünülen alanda kazı yapılması önünde engel bulunmadığını belirtti
 Tarih: 22.08.2017 > 1129 kez okundu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Paşaköy’de Kıbrıslı Rum kayıpların olduğu düşünülen alanda kazı yapılmasının önündeki her türlü engelin kaldırılmasını sağladığını, söz konusu alanda kazı çalışmaları yapılmasına hiçbir engel bulunmadığını belirtti.

> Makalenin devamı

Kıbrıs konusu boyut değiştiriyor - Prof. Dr. Ata ATUN
 Tarih: 22.08.2017 > 1079 kez okundu.

BM, AB ve ABD belli ki 54 yıldır gündemlerini işgal eden, enerjilerini tüketen Kıbrıs sorunundan bıkmış durumda. Yavaş yavaş su yüzüne çıkıyor bu bıkkınlık.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Akıncı, değerlendirme ve bilgilendirme toplantılarını sürdürüyor
 Tarih: 22.08.2017 > 1085 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, sonuçsuz kalan Crans Montana zirvesi sonrası başlattığı değerlendirme ve bilgilendirme toplantılarını sürdürüyor. Bir süredir, meclis, hükümet ve ilgili taraflarla görüşmeler yapan Cumhurbaşkanı Akıncı, bugün sivil toplum örgütleri ile 3. kez bir araya gelecek.

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Başbakan Özgürgün: “Kıbrıslı Türkler Mutlu Barış Harekatı’nın önemini bir kez daha idrak etti”
 Tarih: 18.08.2017 > 1080 kez okundu.

Serdarlı, Gazimağusa ve Lefke’de düzenlenen törenlerle kurtuluşumuzu coşkuyla kutlarken, Muratağa, Atlılar, Sandallar’da vahşice katledilen ve katliam çukurlarına gömülen günahsız, savunmasız çocuk, kadın, yaşlı şehitlerimizin mezarları önünde acılara boğulduk” diyen Özgürgün, Kıbrıslı Türklerin bugün bir kez daha Mutlu Barış Harekatı’nın hayati ön

> Makalenin devamı

Kıbrıs’ta azınlık olmak - Prof. Dr. Ata ATUN
 Tarih: 18.08.2017 > 1079 kez okundu.

Dinine, imanına meraklı olmayan, yaban ellerdeki dini yapılarımızın, Osmanlı eserlerinin ve camilerimizin ne halde olduklarını pek merak etmez. Araştırmaz, sormaz da. “Türk Askeri Kıbrıs adasından gitsin, Türkiye elini çeksin, Rumlarla ortak yaşayalım” hayalleri kuran bazı nesebi bozuklar, bunun için elinden gelen mücadeleyi verip, yürüyüşlerler

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ Akıncı: “14 Ağustos 1974 gecesi yaşananlar insanlık dışı bir vahşet”
 Tarih: 16.08.2017 > 1172 kez okundu.

"Cumhurbaşkanı Akıncı, 14 Ağustos 1974 gecesi yaşananların insanlık dışı bir vahşet olduğunu ancak bunun gerekçesinin sadece milliyetçilik olarak gösterilmesinin doğru olmayacağını ifade etti. Akıncı, bundan dolayı da tüm Rum toplumuna lanet okunmaması gerektiğini, ancak bu vahşeti yapanların bazılarının halen elini kolunu sallayarak gezdiği yönde

> Makalenin devamı









Aktif Ziyaretçi 26
Dün Tekil 2050
Bugün Tekil 969
Toplam Tekil 4079747
IP 18.222.179.186






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























18 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Hepiniz birer T rk Bayra s n z. Bayra lekelemeyin, kirletmeyin yere d rmeyin.
(Alpaslan T RKE )


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.096 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu