BASIN BÜLTENİ Ataoğlu:"KKTC'de yatırım maliyetleri güneye göre daha uygun" - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ Ataoğlu:"KKTC'de yatırım maliyetleri güneye göre daha uygun"
Tarih: 03.05.2018 > Kaç kez okundu? 984

Paylaş


KKTC'den 19 firmanın da katıldığı "12.Gayrimenkul Fuarı ve Arap-Türk Zirvesi" İstanbul'da yapılıyor. Fuara, bu amaçla önceki akşam İstanbul'a giden Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da katıldı.

Fuarda "Kuzey Kıbrıs Günü" düzenlendi. Dün düzenlenen etkinlikte konuşan Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, hem ülke hakkında hem de yatırımcılara uygulanan teşviklerle ilgili bilgiler verdi.

Tarihi zenginlikleri fazla olan KKTC'yi yılda bir milyon turistin ziyaret ettiğini ifade eden Ataoğlu, tipik Akdeniz ikliminin hüküm sürdüğü adanın bir turizm adası olduğunu vurguladı.

Ataoğlu, yılın 10 ayı güneşi bol adada 8 ay boyunca denize girilebildiğini belirterek dört mevsim spor ve turizm yapılabildiğini anlattı.

KKTC'de yatırım yapmak isteyenlere yerli veya yabancı olmalarına bakılmaksızın teşvik belgesi verilerek birtakım yatırım teşviklerinden yararlandırıldığını anlatan Bakan Ataoğlu, DPÖ'nün belirlediği kalkınmada öncelikli bölgelerde yatırım indirimi oranının mal oluş bedeli üzerinden yüzde 200; diğer bölgelerde ise yüzde 100 olduğunu anlattı.

Ataoğlu, Güzelyurt, Lefke, İskele ve Geçitkale'nin kalkınmada öncelikli bölge olarak belirlendiğini kaydetti.

Teşvik belgesi kapsamında ithal edilecek makinelere gümrük ve fon indirimi de uygulandığını belirten Fikri Ataoğlu, yerli veya ithal makine ve teçhizattan KDV alınmadığını bildirdi.

Bakan Ataoğlu, KKTC'de yapılacak yatırımın maliyetlerinin Güney Kıbrıs'a göre daha uygun olduğunu da sözlerine ekledi.



AFAD ve Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı arasında işbirliği protokolü imzalandı



TC Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile KKTC Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı (SSTB) arasında, Afet ve Acil Durumlar Yönetimi Alanında İşbirliği Protokolü imzalandı.

Protokol, afet ve acil durumlar oluşmadan önce, işbirliği alanlarının saptanıp geliştirilmesi, afet ve acil durumlarda insani yardım faaliyetlerinin evrensel kurallar çerçevesinde kurumsal bir şekilde icrası ile bilimsel, teknik ve hukuksal bilginin değişiminin sağlanmasını amaçlıyor.

Protokole AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu ile Sivil Savunma Teşkilat Başkanı Erdoğan Çelebi imza koydu.

Lefkoşa Merit Otel’de yer alan protokol imza töreninde, Sivil Savunma Teşkilat Başkanı Erdoğan Çelebi ve AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu birer de konuşma yaptı.

Afet ve Acil Durumlar Yönetimi Alanında İşbirliği Protokolü’nün içeriği şöyle:

“Protokol, Taraflar arasında uzun yıllardır mevcut olan kurumsal işbirliği alanlarının geliştirilmesini; Çalışan personelin karşılıklı diyaloglarının gelişimi ve bilgi paylaşımının sağlanması için personel değişim programı oluşturulmasını; Afet öncesi eğitim, tatbikat, kongre ve çalıştay gibi etkinliklere karşılıklı davetlerin yapılmasını; Deprem gözlem sistemlerinin kurulması, işletilmesi, veri paylaşımı ve sisteminin geliştirilmesini; Uluslararası Arama Kurtarma Danışma Grubu (INSARAG) harici sınıflandırma kapsamında gerekli eğitim, tatbikat ve sınav hazırlıkları ile ilgili gerekli desteğin sağlanmasını; Köpekli arama kurtarma ekibinin oluşturulması için ihtiyaç duyulacak eğitmen eğitimi, köpek eğitimi ve teminini; Kullanımı izne tabii olan basılı ve dijital belge, doküman, yayın ve bu gibi bilgilerin karşılıklı paylaşımını; Ulusal ve uluslararası afet ve acil durum hizmet alanlarında taraf ekiplerinin birlikte çalışmasını kapsamaktadır.”



TC Büyükelçiliği: "KKTC’deki seçmenlerin kayıtları 2 Mayıs’ta ilan edilecek"



Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği, yurt dışında yaşayan ve seçmen niteliğini taşıyan Türk vatandaşlarının, Yurt Dışı Seçmen Kütüğü’ndeki kayıtlarının, 2 Mayıs Çarşamba günü ilan edileceğini ve 12 Mayıs Cumartesi günü ilanın sonlandırılarak tutanak altına alınacağını duyurdu.

Açıklamaya göre, 12 Mayıs’tan sonra yapılacak başvurular, ilçe seçim kurulları, Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu ve dış temsilciliklerce kabul edilmeyecek.

Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği’nin konuyla ilgili yaptığı açıklama şöyle;

“Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Cumhurbaşkanı ve 27'nci Dönem Milletvekili Genel Seçimine ilişkin seçim takvimini 26 Nisan 2018 tarihinde açıklamıştır. Yurt dışında yaşayan ve seçmen niteliğini taşıyan Türk vatandaşlarının Yurt Dışı Seçmen Kütüğündeki kayıtları, Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğünce, www.ysk.gov.tr adresinde 2 Mayıs 2018 Çarşamba günü Türkiye saati ile 08.00'de ilân edilecektir. Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğünce Yurt Dışı Seçmen Kütüğünün ilânı; 12 Mayıs 2018 Cumartesi günü Türkiye saati ile 17.00'de sonlandırılarak tutanak altına alınacaktır. Bu tarihten sonra yapılacak başvurular, ilçe seçim kurulları, Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu ve dış temsilciliklerce kabul edilmeyecektir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde öğrenci olan seçmenlerden pasaportu bulunmayanlar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde okuduğuna dair öğrenci kimliği ve geçerli kimlik belgesi ile başvuruda bulunabilirler. Cumhurbaşkanı ve 27'nci Dönem Milletvekili Genel Seçiminde yurtdışında oy kullanmak isteyen, KKTC’de yaşayan ve seçmen niteliğini taşıyan vatandaşlarımız www.ysk.gov.tr adresinden yurtdışı seçmen sorgulaması yapmak suretiyle seçmen durumlarını kontrol ederek, yurtdışı seçmen statüsünde bulunmamaları halinde adres beyanında bulunmak üzere; 12 Mayıs 2018 Cumartesi günü dahil Büyükelçiliğimize müracaat edebilirler.”



Kayıp Şehit Ahmet Derviş Çınarlı Mezarlığı’na defnedildi



Mağusa’da1963’te çalıştığı işyerinden Ağrotur’a giderken Lefkoşa’da Kaymaklı veya Baf Kapısı bölgesinde Rumlar tarafından şehit edilen ve kalıntıları yıllar sonra kayıp kazıları çerçevesinde bulunarak kimlik tespiti yapılan Şehit Ahmet Derviş, Cuma günü askeri törenle Çınarlı Mezarlığı’na defnedildi.

NAAFI Şirketinde şoförlük yaptığı sırada kayıp edilen Derviş’e ait kalıntılar, kayıp kazıları çerçevesinde Tekke Bahçesi’ndeki Ayvasıl Mezarları’ndan çıkarılmıştı.

Cenaze namazının kılınması sonrasında, saygı duruşu ve saygı atışı ile birlikte cenazenin sarılı olduğu bayrak Derviş’in oğlu, Derviş Kocayiğit’e teslim edildi.

























Enformasyon Dairesi







Facebook





Twitter





Instagram





Flickr





LinkedIn





Website













Dışişleri Bakanlığı







Facebook





Twitter





YouTube





Website













Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

Başbakan Yardımcılığı ve

Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 601 1800 - 01

Faks: +90 (392) 228 4847

E-Posta: pio@mfa.gov.ct.tr

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: @trncpio

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 48
Dün Tekil 1787
Bugün Tekil 1148
Toplam Tekil 4069070
IP 18.117.138.44






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























11 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Sevgim - Millete!
Vurgunlu um - Azadl a ve adalete!
itaatim - Hocalar ma!
Borcum - Dostlar ma ve meslekta lar ma!
Nefretim - Yalanc lara ve iki y zl lere!

(Eb lfez EL BEY)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.597 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap