BASIN BÜLTENİ Özersay: “Londra-Ercan uçuşlarında İstanbul’da uçaktan inilmeyecek - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ Özersay: “Londra-Ercan uçuşlarında İstanbul’da uçaktan inilmeyecek
Tarih: 26.07.2018 > Kaç kez okundu? 1206

Paylaş


Pegasus yolcuları artık, Londra’dan Ercan’a olan uçuşlarda İstanbul’da uçaktan inerek, güvenlik kontrolünden geçmek zorunda kalmayacak.

Başbakan Yardımcısı Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, konuyla ilgili olarak bugün Pegasus yetkilileriyle görüştüğünü ve birkaç gün içerisinde bu konuda olumlu bir gelişme yaşanacağını belirtti.

Özersay, “Artık en azından, Londra’dan Ercan’a olan uçuşlarda uçaktan indirme ve güvenlik kontrolünden geçirme işleminin yapılmayacağını buradan duyurmak istiyorum. Ve bu bağlamda da Türkiye Cumhuriyeti yetkilileri ile Pegasus yetkililerine özellikle teşekkür ediyorum.” dedi.

Özersay, İngiliz havacılık yetkililerinin Ercan’dan Londra’ya olan Pegasus uçuşlarında başlattıkları ikinci bir güvenlik kontrolü için İstanbul’da yolcuları uçaktan indirme uygulamasının ciddi bir sıkıntı olduğunu belirtti.

Kudret Özersay, Pegasus’un Londra’dan Ercan’a olan uçuşlarında da aynı uygulamanın yapıldığını ve yolcuların bu konuda mağduriyet yaşadıklarını belirterek, bundan sonra Londra Ercan uçuşlarındaki bu uygulamanın yapılmayacağını ifade etti.

Bakan Özersay, “Şimdi sıra Ercan’dan Londra’ya olan uçuşlarda İngiliz hükümeti tarafından talep edilen bu anlamsız uygulamayı kaldırmak için atacağımız adımlara geldi. Onun için de Londra’ya yaptığım son ziyarette oradaki vatandaşlarımıza verdiğimiz sözün gereği olarak elimizden geleni yapacağız.” ifadelerini kullandı.



Taşpınar Şehitleri, düzenlenen törenle anıldı



Taşpınar Şehitleri, Taşpınar Şehitliği’nde düzenlenen törenle anıldı.

Törene, Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, Merkez Kaymakamı Ahmet Arslan, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı’ndan 49. Alay Komutanı Piyade Albay Çağatay Güneş, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’ndan 2’nci Piyade Alay Komutanı Piyade Yarbay Aygün Osmanlı, bölge milletvekilleri, Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, siyasi parti, kurum, kuruluş ve dernekler, Taşpınar halkı ve şehit yakınları katıldı.

Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, Kıbrıslı Türklerin çok acılar çektiğini, birçok şehit ve kayıp verdiğini, 103 köyden göçmen edildiğini söyleyerek, şöyle devam etti:

“Hiç şüphesiz şehitleri olmayan bir halkın bağımsızlığı da olmaz ama şehitlerini unutan bir halkın da bağımsızlığını, istiklalini koruması mümkün değildir. Kıbrıs Türk halkı ulusal mücadelesinde verdiği şehitleri ve kahraman gazilerini asla unutmamalı. Yaşadığımız acıları, sıkıntıları, çaresizlikleri asla unutmamalıyız. Bugün de elbette sıkıntılarımız vardır. Ama devletimiz vardır, güven içinde yaşıyoruz. Özgürlüğümüz vardır. Yanı başımızda Anavatan Türkiye vardır. Anavatan Türkiye’nin kahraman Mehmetçikleri içimizdedir. Artık gelecekten bir endişemiz yoktur. Mehmetçikle mücahit omuz omuza nöbet tutuyor, güvenliğimizi, özgürlüğümüzü sağlıyor. Dış düşmanlar da boş durmuyor, bizi içerde de vurmaya, kendi devletimize düşman insan yaratmaya çalışıyorlar. Biz ay yıldızlı bayrakların altında yatan şehitlere asla ihanet etmeyeceğiz, bizden sonraki nesillere KKTC’yi milli bir devlet olarak sapasağlam devredeceğiz. Bu şehitlere borcumuzdur.”

Konuşmasında müzakerelere de işaret eden Töre, “Rumlar niyetlerinden vazgeçmiş değiller. Zihniyetleri aynı. Kıbrıs’ı Helen adası olarak görmeye devam ediyorlar. Kıbrıslı Türkleri eşit ortak olarak kabul etmiyorlar, azınlık bakış açılarını sürdürüyorlar. Biz azınlık değiliz. Azınlık olmamak için KKTC’ye ve bağımsızlığına sahip çıkacağız.”













Enformasyon Dairesi







Facebook





Twitter





Instagram





Flickr





LinkedIn





Website













Dışişleri Bakanlığı







Facebook





Twitter





YouTube





Website













Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

Başbakan Yardımcılığı ve

Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 601 1800 - 01

Faks: +90 (392) 228 4847

E-Posta: pio@mfa.gov.ct.tr

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: @trncpio

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 46
Dün Tekil 1947
Bugün Tekil 581
Toplam Tekil 4077309
IP 18.118.145.114






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























17 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Tanr nasip eder, mr m vefa ederse; Musul, Kerk k ve Adalar geri alaca m. Selanik de dahil Bat Trakya'y T rkiye hudutlar i ine kataca m.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.597 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu