BASIN BÜLTENİ Özersay Afganistan Dışişleri Bakanına taziye mesajı gönderdi - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ Özersay Afganistan Dışişleri Bakanına taziye mesajı gönderdi
Tarih: 24.01.2019 > Kaç kez okundu? 848

Paylaş


Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Afganistan Dışişleri Bakanı’na taziye mesajı gönderdi.

Özersay, Afganistan’ın Vardak vilayetinin merkezi Meydan Şehir’de gerçekleştirilen terör saldırısına ilişkin Afganistan Dışişleri Bakanı’na bir taziye mesajı gönderdi.

Özersay mesajında, çok sayıda Afgan güvenlik gücü mensubunun hayatını kaybettiği terör saldırısına ilişkin olarak derin üzüntüsünü dile getirerek, bakanlığı ve KKTC hükümeti adına yaşamını yitirenlere rahmet, yaralılara acil şifalar, Afganistan halkına da başsağlığı diledi.



Çavuşoğlu yarın KKTC’de temaslarda bulunacak



Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, temaslarda bulunmak üzere KKTC'ye geliyor.

Çavuşoğlu, 25 Ocak Cuma günü gerçekleşecek ziyaret çerçevesinde, başta KKTC Cumhurbaşkanı olmak üzere, KKTC makamları ve siyasi parti liderleriyle bir araya gelecek.

Görüşmelerde iki ülke arasındaki yakın işbirliğinin daha da geliştirilmesi, Kıbrıs konusundaki gelişmeler ve Doğu Akdeniz’deki enerji faaliyetleri ele alınacak.

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na ziyareti sırasında, Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Senatosu’nun almış olduğu karar doğrultusunda, Onursal Doktora takdim edilecek.



Spehar: “Son 1 yılda adada pozitif gelişme yaşanmadı”



Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Kıbrıs’taki BM Barış Gücü misyonunun görev süresinin uzatılıp uzatılmayacağını dün gerçekleştirilen kapalı oturumda ele aldı.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Elizabeth Spehar, konsey üyelerine yaptığı bilgilendirmede, Kıbrıs’ta son 1 yılda pozitif bir gelişme yaşanmadığının altını çizdi.

Spehar, kapalı oturumun ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Görev süresi 6 ayda bir yenilenen barış gücü misyonunun faaliyetlerine dair BM Güvenlik Konseyini bilgilendirdiğini söyleyen Spehar, Kıbrıs’ta son 1 yılda pozitif bir gelişme yaşanmadığını ve müzakerelerin başlamadığını ancak Guterres’in geçici danışmanı olarak görevlendirdiği Jane Holl Lute’un taraflarla istişarelerini sürdürdüğünü ifade etti.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin Kıbrıs sorununun çözümüne destek verdiğini belirten Spehar, ” Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, iki toplum arasındaki güven artırıcı ilave önlemleri destekliyor.” dedi.

Elizabeth Spehar, konseyin BM Barış Gücü misyonunun görev süresini yenileyip yenilenmeyeceğine ise birkaç gün içinde karar vereceğini sözlerine ekledi.

İngiltere’nin BM Daimi Temsilci Yardımcısı Jonathan Allen, ülkesinin adadaki barış gücü misyonunun görev süresinin uzatılmasına ilişkin tasarıyı gelecek günlerde konseye sunacağını söyledi ancak tasarının içeriğine ilişkin bilgi vermedi.

UNFICYP’nin görev süresi 31 Ocak 2019’da sona eriyor. BM’nin en uzun süreli faaliyette bulunan barış gücü misyonlarından biri olan UNFICYP, 1964’ten bu yana adada görev yapıyor ve barış gücünün görev süresi her 6 ayda bir uzatılıyor. (BRT)



KKTC Almanya’da Karavan -Motor Turizmi Fuarı’nda temsil edildi



Kuzey Kıbrıs, dünyanın tüketiciye yönelik en büyük ve en uzun tatil ve turizm fuarı kabul edilen Almanya’nın Stuttgart kentinde düzenlenen CMT (karavan – motor – turizmi) Fuarı’nda temsil edildi.

CMT Stuttgart Fuarı’nın turizmin başrol oyuncularını tek çatı altına toplaması yanı sıra, tüketiciye doğrudan hitap etmesi ve tatil satın almak isteyen yüz binlerce ziyaretçiyi de bir araya getirmesi bakımından Kuzey Kıbrıs için son derece önemli olduğuna işaret eden Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kuzey Kıbrıs standına gösterilen ilginin memnuniyet verici olduğunu belirtti.



27 - 28 Ocak Şehitleri pazar günü anılacak



Kıbrıs Türk halkının İngiliz sömürge yönetimine karşı 27 - 28 Ocak 1958’de verdiği mücadelede şehit düşenler pazar günü törenlerle anılacak.

Direnişin 61’incı yıl dönümü nedeniyle ilk tören saat 09.00’da Lefkoşa’da Şehitler Anıtı önünde yer alacak. İkinci tören aynı gün saat 09.30’da Küçük Kaymaklı Mezarlığı’nda yapılacak.













Enformasyon Dairesi







Facebook





Twitter





Instagram





Flickr





LinkedIn





Website













Dışişleri Bakanlığı







Facebook





Twitter





YouTube





Website













Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

Başbakan Yardımcılığı ve

Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 601 1800 - 01

Faks: +90 (392) 228 4847

E-Posta: pio@mfa.gov.ct.tr

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: @trncpio

Youtube: KKTCDisisleri