BASIN BÜLTENİ Eroğlu: “Masadan Rumlar kaçtı” - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ Eroğlu: “Masadan Rumlar kaçtı”
Tarih: 25.08.2017 > Kaç kez okundu? 1088

Paylaş


3’ncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, masadan kaçan ve anlaşmaya imza atmayan hep Rum tarafının olduğunu söyledi.

Diyalog gazetesine konuşan 3’ncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, iç ve dış politikaya ilişkin önemli mesajlar verdi.

Masadan kaçan ve anlaşmaya imza atmayan hep Rum tarafının olduğunu belirten Eroğlu, bunun dünyaya iyice anlatılmasını istedi.

Eroğlu “İzolasyonlar kaldırıldığı takdirde Kıbrıs Türkü çok rahatlayacaktır. Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere bize uygulanan bu insanlık ayıbından vazgeçmeli” dedi.



Rum yönetimi, yabancı bilim insanlarını tehditlerle engellemeye çalışıyor



Doğu Akdeniz Üniversitesi Kültür Mirasını Araştırma Merkez Başkanı Yrd. Doç. Dr. Bülent Kızılduman, Kıbrıs Rum Yönetimi resmi makamlarının uyguladığı politikalar nedeniyle Yunanistan ve Güney Kıbrıs’ta da arkeolojik çalışma yapmak isteyen yabancı bilim insanlarına Kuzey Kıbrıs’ta arkeolojik çalışma yapmaya çalıştıkları takdirde Yunanistan ve Güney Kıbrıs’ta çalışma yapma izni verilmeyeceği tehditlerinin yapıldığını belirtti.

Kaleburnu Kral Tepesi Kurtarma Kazı Projesi’nin 26 kişilik bir bilim heyeti tarafından yürütüldüğünü söyleyen Kızılduman tüm bunlara rağmen, kazı bilim heyetinde Kıbrıslı Türk bilim insanlarının yanı sıra Türkiye, Almanya, İtalya ve Arnavutluk’tan da bilim insanları ve öğrencilerin yer aldığını kaydetti.

Kızılduman, “Rum tarafının bu tehditleriyle Avrupalı birçok bilim insanının Kuzey Kıbrıs’ta çalışma yapmaları hatta bu insanların ülkelerindeki bilimsel kuruluşların Kuzey Kıbrıs’ta yapılacak projelere finasman sağlamalarına engel olunmaktadır” dedi.



KKTC halk oyunu ekibi Macaristan'da sahne aldı



Macaristan'ın çeşitli kentlerinde sahne alan KKTC Orak Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi (OKSEM) halk oyunu ekibinin gösterilerine Macarlar büyük ilgi gösterdi.

Macaristan'da faaliyet gösteren Csep Chepel Folklor Derneği ve Kisköbanya Halk Dansları Derneği'nin daveti üzerine Macaristan'da bulunan OKSEM halk oyunu ekibi, başkent Budapeşte ve Balatonfüred kentinde sahne aldı.

OKSEM ekibi program sonrası KKTC’nin Budapeşte Temsilcisi Selda Çimen'i ziyaret ederek, geleneksel Kıbrıs Türk Halk Dansları kıyafetlerinin motiflerinde hazırlanmış özel bir plaket sundu.

Çimen ise OKSEM ekibine verdiği bilgide Macaristan'da KKTC'ye gösterilen ilgiden memnun olduklarını, Budapeşte'deki KKTC temsilciliğinin de yaptığı faaliyetlerle bu ilgiyi arttırmaya çalıştığını belirterek, ''Macaristan'da Kıbrıslı Türklere büyük ilgi var. Düzenlenen etkinliklerde de hep görüyoruz. KKTC'de kültür ve sanat alanında faaliyet gösteren derneklerimizin Macaristan ve diğer ülkelerde sahne almaları, hem ülkemizin tanıtımına hem de KKTC'ye uygulanan uluslararası ambargoların aşılmasına katkıda bulunmaktadır'' dedi.

















Enformasyon Dairesi







Facebook





Twitter





Instagram





Flickr





LinkedIn





Website













Dışişleri Bakanlığı







Facebook





Twitter





YouTube





Website













KKTC Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 228 3365 / 228 3241

Faks: +90 (392) 228 4847

E-Posta: pio@mfa.gov.ct.tr

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: @trncpio

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 40
Dün Tekil 1787
Bugün Tekil 1238
Toplam Tekil 4069159
IP 3.136.97.64






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























11 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Sevgim - Millete!
Vurgunlu um - Azadl a ve adalete!
itaatim - Hocalar ma!
Borcum - Dostlar ma ve meslekta lar ma!
Nefretim - Yalanc lara ve iki y zl lere!

(Eb lfez EL BEY)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.192 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu