BASIN BÜLTENİ Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş, 6’ncı ölüm yıl dönümünde törenle anıldı - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş, 6’ncı ölüm yıl dönümünde törenle anıldı
Tarih: 16.01.2018 > Kaç kez okundu? 1091

Paylaş


Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş, önceki gün 6’ncı ölüm yıl dönümünde Türk Mukavemet Teşkilatı (TMT) Anıtı’nda düzenlenen törenle anıldı.

Tören, Denktaş’ın anıt mezarındaki inşaat nedeniyle TMT Anıtı’nda yapıldı.

Törene, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Başbakan Hüseyin Özgürgün, Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, TC Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Tevfik Algan, Ana Muhalefet Partisi CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, 28.Tümen Komutanı Tuğgeneral Mahmut Altun katıldı.

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın eşi Aydın Denktaş ve Denktaş ailesi de törende hazır bulundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, törende yaptığı konuşmada, Denktaş’ın tarihte iz bırakan önemli bir lider olduğunu kaydetti.

Toplumların ve insanların hayatlarının içinden geçtikleri dönemlerin koşulları tarafından biçimlendirildiğini kaydeden Akıncı, 20’nci yüzyılın büyük bölümünün Kıbrıslı Türkler için var olma ve yaşadığı topraklara tutunma mücadelesiyle geçtiğini söyledi.

İkinci Dünya Savaşı sonrası oluşan koşulların ve soğuk savaş yıllarının siyasal yönelimleri biçimlendiren önemli unsurlardan olduğunu kaydeden Akıncı, “Toplumun her ferdi adadaki barış ve huzur ortamını bozan Rum-Yunan milliyetçiliğinin olumsuz etkilerine maruz kaldı. Kimisi canını, kimisi canı kadar sevdiği yakınını yitirdi” dedi.

Böylesi dönemlerde toplumsal mücadeleye yön verecek, insanları aynı amaç etrafında birleştirecek önderlerin ortaya çıkmasının tarihsel öneme sahip olduğunu vurgulayan Akıncı, “İşte Merhum Denktaş, Dr. Fazıl Küçük ile birlikte Kıbrıslı Türklerin var oluş mücadelesine yön veren, tarihte iz bırakmış önemli bir liderdir” ifadelerine yer verdi.

Denktaş’ın Rum liderliğinin kilise öncülüğünde sistemli “Enosis” çabalarına karşı yürütülen mücadelenin öncü kişilerinden biri olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, “Denktaş, Kıbrıslı Türklerin 500 yılda kök saldıkları adanın bir anda Yunan adasına dönüştürülmek istenmesiyle ortaya çıkan tehdide toplumuyla birlikte karşı durdu” dedi.

Enosise karşı yürütülen mücadelenin başarıya ulaşması için Kıbrıs’ta olup bitenin Kıbrıs dışında da bilinmesi gerektiğini söyleyen Akıncı, adadaki tehdidin anlatılmasının ve Kıbrıslı Türklerin bu tehdide karşı verdikleri mücadeleye destek sağlanmasının hayati öneme sahip olduğunu belirtti.

Denktaş’ın Dr. Fazıl Küçük ve diğer mücadele arkadaşlarıyla Kıbrıs Türk halkının bu adadaki varlığının ve haklarının korunması çabasında en başta Türkiye’de bir farkındalık oluşması için büyük gayret sarf ettiğini belirten Akıncı, “Bu sayede Kıbrıslı Türklerin tarihsel mücadelesine Türkiye’nin desteği sağlandı” dedi.

Çetin bir var oluş mücadelesinden sonra adada güven ve huzur içinde yaşama koşullarının öneminin çok daha iyi kavrandığını belirten Akıncı, şöyle devam etti:

“Bugün sorumluluklarımız devam etmektedir. Eşitlik, özgürlük ve güvenlik içinde ve uluslararası hukuk çerçevesinde, çağın gereklerine uygun koşullarda yaşayan bir halk olarak dünyada hak ettiğimiz yeri alma uğraşı elbette sürecek. Geçmişte verilen mücadeleler bugün Kıbrıslı Türklerin yarınlarına umutla bakmasını sağlamaktadır.”

Akıncı, Denktaş’ı, Dr. Fazıl Küçük’ü ve mücadele arkadaşlarını saygıyla ve rahmetle andıklarını da ifade etti.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, anma töreninde Anıt Özel Defterini de imzalayarak şunları kaydetti:

“Aziz Lider Rauf Denktaş, aramızdan ayrılışınızın 6. yılında sizi bir kez daha saygı ve rahmetle anıyoruz. Rum tarafının ‘Enosis’ hedefine karşı Kıbrıs Türk halkının bu adada azınlık olmaması ve özgürce yaşayabilmesi için verdiğiniz mücadele ve yaptığınız fedakarlıklar Kıbrıs Türk halkı tarafından hiçbir zaman unutulmayacak. Bu adada Kıbrıs Türkünün uluslararası hukuk çerçevesinde özgürlük, eşitlik ve güvenlik içinde başı dik olarak yaşayabileceği koşulların yaratılması için çabalarımız sürecek. Ruhunuz şad olsun.”



TC Dışişleri: "Denktaş, kalplerde ve tarihteki müstesna yerini her zaman muhafaza edecek"



TC Dışişleri Bakanlığı, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş'ın vefatının 6’ncı yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımlayarak Denktaş’ın her türlü zorluğun aşılmasında üstün liderlik sergilediği, kalplerde ve tarihteki müstesna yerini her zaman koruyacağını vurguladı..

Mesajda, hayatını Kıbrıs Türkü'nün var oluş uğruna verdiği onurlu mücadeleye adayan Denktaş'ın, Kıbrıs Türk halkının hak, eşitlik ve hürriyet davasını, ana vatan Türkiye ile fikir ve gönül birliği içinde dirayet ve özveriyle savunduğunu kaydedildi.

Her türlü zorluğun aşılmasında üstün liderlik sergileyen Denktaş'ın, kalplerde ve tarihteki müstesna yerini her zaman koruyacağı belirtilen mesajda, şu ifadelere yer verildi:

"Kıbrıs Türk halkının haklı davasında Rauf Denktaş’ın izinde sürdürdüğü kararlı mücadelenin, Ada’nın bölgede bir barış, istikrar ve refah alanına dönüşmesine vesile olacağı inancıyla, merhum Denktaş’ın aziz hatırası önünde bir kez daha saygı ve minnetle eğiliyoruz."



Özgürlük Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük, bugün anılıyor



Kıbrıs Türk Halkının Özgürlük Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük, 34’üncü ölüm yıldönümü dolayısıyla bugün törenlerle anılıyor.

İlk tören, Dr. Fazıl Küçük Anıtı’nda, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın anıta çelenk sunmasıyla başlayacak.

Küçük’ün oğlu Mehmet Küçük’ün anıta çelenk sunmasının ardından saygı duruşu yapılacak, İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar önce göndere çekilecek ardından yarıya indirilecek, anıt özel defteri imzalanacak.

Tören Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın konuşmasıyla sona erecek.

Bugün ayrıca Atatürk Kültür Merkezi’nde Dr. Fazıl Küçük’ü Anma Programı düzenlenecek.



Özgürgün: "Dr. Küçük Kıbrıs Türk toplumunun güç, güven ve direniş kaynağı oldu"



Başbakan Hüseyin Özgürgün, Dr. Küçük’ün, o zorlu yıllarda inançla verdiği mücadele sayesinde Kıbrıs Türk Halkı’nın bugün özgür, egemen, demokratik şartlarda bir yaşama, aydınlık ve refah günlere kavuştuğunu ifade etti.

Özgürgün Özgürlük Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük’ün ölümünün 34. yıldönümü vesilesiyle yayımladığı mesajında “Kıbrıs Türk Halkının var oluş mücadelesine ömrünü adayan Toplum Liderimiz Dr. Fazıl Küçük’ü ölümünün 34. yıldönümünde saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz. Aziz ruhu şad olsun” dedi.

Dr. Küçük’ün Kıbrıs Türkleri’nin karanlık günlerinde toplumuna büyük fedakarlıklarla öncülük ettiğini, kaydeden Özgürgün, Dr. Fazıl Küçük’ün baskı ve dayatmalarla ezilen, yok edilmek istenen Kıbrıs Türkleri’nin en zor zamanında ortaya çıkarak, vatan sevgisi, cesareti ve kararlılığı ile liderlik görevini üstlendiğini ifade etti. Özgürgün, O’nun Kıbrıs Türkleri için verdiği büyük mücadele ve hiçbir karşılık beklemeden milli dava uğruna yaptıklarının her zaman gururla hatırlanacağını da belirtti.

Özgürgün, “Dr. Küçük, dönemin zorlukları ile ayakta durmaya çalışan Kıbrıs Türkleri’nin her koşulda halkının yanında olmuş, halkına moral ve güç kaynağı olmuştur. Dr. Küçük, her zaman alçak gönüllü, halkı ile iç içe, yardımsever, yüreği insan sevgisiyle dolu kişiliğiyle toplumun tüm kesimleri tarafından büyük saygı ve sevgiyle karşılanan değerli bir kişiydi. O’nun halkı için ve milli mücadele uğruna yılmadan usanmadan yaptıkları Türk toplumunun güç, güven ve direniş kaynağı olmuştur” dedi.

Dr. Küçük’ün Kıbrıs Türkleri’nin davasının Anavatan Türkiye’de benimsenmesi ve Kıbrıs Türk Halkının tezinin dünyaya tanıtılmasında tarihi görüşmelere katıldığını ve konferanslarda da Kıbrıs Türklerini temsil ettiğini ifade eden Özgürgün, “ Ayrıca gazetesi Halkın Sesi’nde yazdığı yazılarıyla halkı aydınlatma ve örgütleme yolunda değerli gayretler ortaya koymuş, hekimlik ve fikir adamlığı yanında iyi bir mücahit olduğunu birçok savunma örgütü kuruculuğuna önderlik ederek ortaya koymuştur” ifadelerini kulandı.



Eroğlu: “Rum-Yunan ikilisinin hedefleri Kıbrıs adasını yunan hegemonyası altına almak”



3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Rum-Yunan ikilisinin hedeflerinin Kıbrıs adasını Yunan hegemonyası altına almak olduğunu, bölgedeki Rum-Yunan-İsrail ortaklığının pek çok şeyi anlattığını kaydetti.

“Ulusal Kanal” ile “Aydınlık Gazetesi”nin sorularını yanıtlayan Eroğlu, KKTC’nin epeyce mesafe aldığını, bir topluluk noktasından devlet sahibi bir halk konumuna geldiklerini kaydetti.

Bunun öneminin büyük olduğunu belirten Eroğlu, şunları söyledi:

“Hep vurguladığım üzere, KKTC Devleti bizim görüşme masasında da görüşme sürecinin dışında da en büyük gücümüzdür. Yapmamız gereken devletimize dört elle sarılmak ve Anavatan Türkiye ile kardeşçe ilişkilerimizi geliştirerek haklı davamızda istediğimiz sonuca ulaşmak için çabalarımızı sürdürmektir.

Rum tarafı bizimle devlet yetkisini paylaşmak istemiyor. Rum-Yunan ikilisinin hedefleri Kıbrıs adasını Yunan hegemonyası altına almaktır. Temel hedefleri Türkiye’yi Kıbrıs’tan çıkarmak bizleri Türkiye’nin desteğinden mahrum etmektir. Bölgedeki Rum-Yunan-İsrail ortaklığı pek çok şeyi anlatıyor inancındayım. Niyetleri açıktır: Bölgedeki doğalgaza sahip çıkmak ve doğalgaz, petrol ticareti için büyük öneme sahip olan Kıbrıs’ı yutmaktır. Dolayısı ile Kıbrıs Türk Halkı ve Türkiye’mizi önemli bir süreç beklemektedir. Bu süreçte KKTC’de güçlü, istikrarlı hükümetlerin görev yapması lazımdır.”

Rum tarafının kendilerinin haklarını hiçe sayarak Doğu Akdeniz’de doğal gaz arayışlarını devam ettirdiğini, buna yanıt verilmesi gerektiğini ifade eden Eroğlu, Türkiye’nin çok doğru bir adım atarak bir sondaj gemisi aldığını, bu sondaj gemisinin gezinti için alınmadığını, Türkiye ve KKTC’nin haklarının mutlaka korunacağının herkese gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

Ekonomik olarak da KKTC’nin yeni bir atılım sürecine girmesinin şart olduğunu dile getiren 3. Cumhurbaşkanı Eroğlu, şöyle konuştu:

“Türkiye Başbakan Yardımcısı Sayın Recep Akdağ çok doğru bir yaklaşımla ‘Kıbrıs Türk Halkı’nın kişi başına düşen milli gelirini 25 bin dolara yükseltmeyi hedeflediklerini, bunun olması halinde Kıbrıs konusunun kendiliğinden halledilmiş olacağını’ söylemiştir. Bu, benim yıllarca Anavatan Türkiye’ye anlatmaya çalıştığım ve başarmak için uğraştığım noktadır. Kıbrıs Türkü ekonomik olarak güçlü olursa Rum tarafı ile anlaşma olsun da nasıl olursa olsun yaklaşımında olanların propagandaları sonuçsuz kalacaktır. Ekonomi için de istikrarlı ve güçlü hükümet şart.”



Taçoy: “Rum-Yunan ikilisi MEB anlaşması ile Türkiye ve KKTC’nin haklarına saldırıyor”



Ulusal Birlik Partisi, Lefkoşa Milletvekili Hasan Taçoy, Rum-Yunan ikilisinin Münhasır Ekonomik Bölge (MEB) anlaşması ile Türkiye ve KKTC’nin haklarına saldırdığını vurguladı.

Taçoy, yaptığı yazılı açıklamada, “ Rum-Yunan ikilisinin Doğu Akdeniz’de Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin haklarını hiçe saymasının asla sineye çekilemeyeceğini, mutlaka gereğinin yapılacağını belirtti.

Taçoy, “ Rum-Yunan ikilisinin yarın imzalayacakları Münhasır Ekonomik Bölge Anlaşması’nın içinde Türkiye ve Kıbrıs Türk halkının da hakkı olduğuna” işaret ederek, bu davranışın barıştan, kazan-kazan anlayışından uzak düşmanca bir davranış olduğunu vurguladı.

Taçoy, Rum-Yunan ikilisinin tüm uyarılara kulak tıkamalarının, Türk tarafının iyi niyetli önerilerini reddetmelerinin artık bardağı taşırmakta olduğunu belirterek, güçlü Türkiye ve kararlı Kıbrıs Türk halkının bu saldırgan tutum karşısında gereğini yapabilecek durumda olduğunu, herkesin yakında göreceğini kaydetti.

“Kıbrıs Adası’nın etrafında Münhasır Ekonomik Bölge ilan ederek güney kesiminin koordinatlarını BM’ye ileten gaspçı Rum yönetimi, şimdi de aynı şeyi Ada’nın kuzey kesimi için de yapmaya hazırlanıyor” diyen Taçoy, bu amaçla Güney Kıbrıs ve Yunanistan’ın salı günü Doğu Akdeniz’de Münhasır Ekonomik Bölge Deniz Sınırlaması Anlaşması imzalayacaklarına dikkat çekti.

Rum basınında yer alan haberlere göre Türkiye’nin Münhasır Ekonomik Bölgesi’nin içinde bulunan 14,15,16 ve 17’nci parsellerin Güney Kıbrıs Münhasır Ekonomik Bölgesi olarak ilan edileceğini belirten Taçoy, Rum-Yunan ikilisini bunun da ötesine geçerek Kuzey Kıbrıs sahillerinden başlayan bölgeleri de sözde Kıbrıs Cumhuriyeti’nin Münhasır Ekonomik Bölgesi içine aldığını ifade etti.

Taçoy, bu gelişmelerin Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından yakından takip edildiğini vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

“Rum-Yunan ikilisini son kez uyarıyoruz; Barışçı yola geliniz. Kıbrıs’ın tek sahibi siz olmadığınız gibi denizlerinin sahibi de sadece siz değilsiniz. Koskoca Türkiye’yi ve Türk halkını kirli oyunlarınızla geriletemezsiniz. Türkiye hem kendisinin hem de Kıbrıs Türk halkının Doğu Akdeniz’deki haklarını sonuna kadar savunacaktır. Ateşle oynuyorsunuz. Bırakınız bu ihtirası ve akıl yoluna geliniz. Aksi takdirde başınıza gelenlerden siz sorumlu olacaksınız.

Madem ki Kıbrıs’ta bir BM’nin yerleşmiş parametreleri çerçevesinde bir anlaşma istemiyorsunuz geliniz kadife ayrılığı konuşalım. Herkes hakkını alsın, anlaşmazlık konularını bir sonuca bağlayalım ve herkes kendi devletinde yaşamını devam ettirsin.

Ama şunu biliniz ki gasp ettiğiniz Kıbrıs Cumhuriyeti ünvanını kullanarak haklarımızı daha fazla gasp edemeyeceksiniz. Yolun sonuna geldiniz”

Kıbrıs Türkü’nün büyük çoğunluğunun devletine sahip çıktığını ve Rum-Yunan ikilisine gereken yanıtın verilmesinden yana olduğunu kaydeden Taçoy, “7 Ocak seçim sonuçlarının da bu görüşlerini doğrular nitelikte olduğunu” ifade etti.



Yeni milletvekillerine mazbataları bugün veriliyor



Milletvekilliği Erken Genel Seçimi’nin resmi ve kesin sonuçlarının Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından milletvekili olmaya hak kazananlara mazbataları bugün ilçe seçim kurullarında düzenlenecek törenlerle veriliyor.

16 Lefkoşa milletvekili bugün saat 15.00’te Lefkoşa Kaza Mahkemesi başkanlık binasında düzenlenecek törenle mazbatalarını alacak.

Gazimağusa’nın 13 yeni milletvekilinin mazbatalarını alacağı tören saat 14.00’te Rauf Denktaş Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek. Törende Mağusa ilçesi milletvekili olarak Meclis’te görev yapacak 13 kişiye mazbataları verilecek.

Girne’deki mazbata töreni saat 14.00’te Girne İlçe Seçim Kurulu salonunda yer alacak. Törende 10 milletvekili mazbata alacak.

Güzelyurt ve Lefke’nin yeni milletvekilleri için de saat 15.00’te Güzelyurt Kaza Mahkemesi’nde mazbata töreni düzenlenecek. Törende Güzelyurt’tan seçilen 4, Lefke’den seçilen 2 milletvekili mazbatalarını alarak resmen göreve başlayacak.

İskele’deki 5 milletvekili için düzenlenecek tören ise saat 15.00’te İskele Kaza Mahkemesi’nde yapılacak.

Seçimin ardından anayasal süreç işlerken, Cumhuriyet Meclisi de seçim sonuçlarının Resmi Gazete’de ilanından 10 gün sonra kendiliğinden toplanacak.

Buna göre toplantı 22 Ocak Pazartesi günü saat 10.00’da en yaşlı üye sıfatını taşıyan milletvekili TDP Gazimağusa Milletvekili Hüseyin Angolemli başkanlığında yapılacak. En genç iki milletvekili de katiplik görevini üstlenecek.

Anayasa’ya göre seçimin ardından Cumhurbaşkanı, Bakanlar Kurulu’nu kurma görevini, güvenoyu alabilecek bir grup başkanına veya milletvekiline verecek. Bakanlar Kurulu’nu kurma görevini alan her milletvekili, bu görevini en geç 15 gün içinde tamamlamak veya görevi geri vermekle yükümlü…

Görevi alan grup başkanı veya milletvekilinin önerisine göre bakanlar Cumhurbaşkanı’nca atanacak. Bakanlar, milletvekili olmayan kişiler arasından da atanabiliyor. Yeni Bakanlar Kurulu Cumhurbaşkanı’nca atanıncaya kadar mevcut hükümet devam edecek.

Cumhurbaşkanınca atanan Bakanlar Kurulu’nun listesi, tam olarak, Cumhuriyet Meclisi’ne sunulacak. Bakanlar Kurulu’nun programı, atanma tarihinden başlayarak en geç bir hafta içinde, Başbakan veya bir bakan tarafından Cumhuriyet Meclisi’nde okunacak ve ardından güven oylamasına gidilecek.

Programın Cumhuriyet Meclisi’nde okunmasından sonra iki tam gün sonra görüşmeler başlayacak ve bittikten iki tam gün sonra oylama yapılacak. Anayasa’ya göre güvenoyu alan Bakanlar Kurulu’na karşı, güven oylamasından sonra üç ay geçmedikçe güvensizlik önergesi verilemiyor.



Rüya Taner Uzak Doğu turnesine çıkıyor



Piyanist Rüya Taner, 11 gün sürecek Uzak Doğu turnesine çıkıyor. Rüya Taner, ilk olarak Burnei Sultanlığında, Türkiye Büyükelçiliği ile Burnei Müzik Derneği işbirliği ve THY’nin katkılarıyla 17 Ocak’ta resital sunacak. Taner konser sonrasında oluşturulacak "Master Class"larda piyano öğrencilerine dersler verecek.

Taner, 22 Ocak Pazartesi gün Tayland'ın Başkenti Bangkok' a geçerek burada da resital verecek. Resitalinde müzisyen besteci olan Tayland Kralı Bhumibnol’un jazz elementlerinden esinlenerek bestelediği "Kinair Süiti’nden Nature Waltz”u seslendirecek.

Rüya Taner resitalinden ardından Bangkok' ta da Devlet Müzik Enstitüsü’nde piyano öğrencilerine ders verecek.













Enformasyon Dairesi







Facebook





Twitter





Instagram





Flickr





LinkedIn





Website













Dışişleri Bakanlığı







Facebook





Twitter





YouTube





Website













KKTC Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 601 1800 - 01

Faks: +90 (392) 228 4847

E-Posta: pio@mfa.gov.ct.tr

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: @trncpio

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 24
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 679
Toplam Tekil 4066813
IP 3.144.113.30






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.215 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu