BASIN BÜLTENİ Cumhurbaşkanı Akıncı, Lute ile bir araya geldi - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ Cumhurbaşkanı Akıncı, Lute ile bir araya geldi
Tarih: 24.07.2018 > Kaç kez okundu? 929

Paylaş


Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Kıbrıs sorunu için görevlendirdiği geçici özel danışman Jane Holl Lute’u kabul etti.

Görüşmede, Diplomasi ve Avrupa Birliği Özel Danışmanı Erhan Erçin de hazır bulundu.

Görüşmenin ardından açıklama yapılmadı.

Lute’nin, adada ve daha sonra garantör ülkeler İngiltere, Yunanistan ve Türkiye ile yapacağı temasların ardından Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’e temaslarla ilgili rapor sunması bekleniyor.

Kıbrıs konusunda müzakerelere devam edilmesi için gerekli zeminin oluşturulup oluşturulamayacağı konusunda görüşmeler yapmak üzere adaya gelen Lute, dün sabah da Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile görüşmüştü.



Çavuşoğlu KKTC’de



Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, çalışma ziyareti için dün akşam KKTC’ye geldi.

Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nu Ercan Havalimanı’nda TC Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay ve öteki yetkililer karşıladı.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın, Çavuşoğlu ile yaklaşık bir saat süren baş başa görüşmesinin ardından heyetlerin de katılımıyla toplantı yapıldı.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, bugün de Mevlüt Çavuşoğlu ve Meclis’te temsil edilen siyasi partilerin başkanları ve temsilcileriyle bir araya gelecek.

Cumhurbaşkanı Akıncı, görüşmenin ardından Çavuşoğlu ile ortak açıklama yapacak.



Burcu: “Akıncı, Lute’a ucu açık ve belirsizliklerle dolu bir müzakere sürecine taraf olmayacaklarını söyledi”



Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın, BM Genel Sekreteri’nin geçici danışmanı Jane Holl Lute’a, ucu açık ve belirsizliklerle dolu ve sırf müzakere olsun diye yapılacak bir müzakere sürecine taraf olmayacağını açıklıkla söyledi.

Sözcü Burcu, Cumhurbaşkanı Akıncı ile Lute’un görüşmesinin ardından yazılı açıklama yaptı.

Burcu, Akıncı’nın Lute’la yararlı bir görüşme yaptığını kaydederek, Lute’a Kıbrıs Türk tarafı olarak müzakere sürecinde bugüne kadar aldıkları yapıcı inisiyatifleri anlattığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Akıncı’nın geçici danışman Lute’a Kıbrıs Türk tarafının tüm olumlu çabalarına rağmen bugüne kadar bir çözüme ulaşılamamış olunmasının nedenlerini detaylı bir biçimde örnekleyerek aktardığını açıklayan Burcu, şunları kaydetti:

“Cumhurbaşkanımız Sayın Mustafa Akıncı her zaman çözüm odaklı ve yapıcı bir tutum sergileyen Kıbrıs Türk tarafının müzakere süreçlerinde yaşanan bu deneyimler ışığında ucu açık ve belirsizliklerle dolu ve sırf müzakere olsun diye yapılacak bir müzakere sürecine taraf olmayacağını da açıklıkla belirterek bundan sonra izlenmesi gereken yol ve yöntemle ilgili düşüncelerini paylaştı.”



Tuzla Şehitleri anıldı



Mili mücadele yıllarında çeşitli tarihlerde şehit düşen 21 Tuzlalı, düzenlenen törenle anıldı.

Tuzla Şehitliği’nde yer alan törende, Gazimağusa Kaymakamı Kemal Serpal, Türk Silahlı Kuvvetleri adına Gazimağusa Merkez Komutanlığı’ndan Personel Albay Serdar Ünal, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı adına 4. Piyade Alay Komutanı Piyade Kurmay Albay Ali Koruk, Gazimağusa Belediye Başkanı adına Meclis üyesi Türksal İnce, dernek, üniversite, kurum ve kuruluş temsilcileri çelenk koydu.

Saygı duruşu, saygı atışı, İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle devam eden törende, Türksal İnce ile Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre konuşma yaptı. Anma töreni, din görevlisi tarafından dua okunması ve şehitliği ziyaretle sona erdi.





Topçuköy Şehitleri düzenlenen törenle anıldı



Milli Mücadele Yılları ve 1974 Barış Harekatı sırasında şehit olan 9 Topçuköy’lü için dün Topçuköy Şehitler anıtı önünde tören düzenlendi.

Törenin açılış konuşmasını yapan İskele Belediye başkanı Hasan Sadıkoğlu, geçmişini bilmeyen toplumların, geleceğine yön veremeyeceklerini ifade ederek, 1954 yılından 1974 yılına kadar canlarını hiçe sayarak varoluş mücadelesinde yer alarak şehitlik mertebesine ulaşanlar sayesinde bugünlere gelindiğini söyledi.

Sadıkoğlu’nun konuşmasının ardından tören günün anlam ve önemine ilişkin şiirlerin okunmasıyla sürdü.

Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı, Zorlu Töre de törende bir konuşma yaptı.

Töre, Kıbrıs Türk halkının milli mücadele yılları ile 1974 Barış Hareketi sırasında verdiği mücadeleyi anlatarak, o günlerin unutulmamasını istedi.

Barış uğruna bir takım oyunlar oynandığını belirten Töre, “Devletimizden, vatanımızdan, anavatanın garantörlüğünden asla vazgeçmeyiz” diye konuştu.

“Bugün bu topraklarda güven içerisinde yaşayabiliyorsak şehitlerimiz sayesindedir” diyen Töre, şehitleri rahmet ve şükranla andığını sözlerine ekledi.



Erenköy Mücahitler Cemiyeti, “8 Ağustos Erenköy Şehitlerini Anma Töreni”ne başvuru kabul ediyor



Erenköy’de 8 Ağustos’ta düzenlenecek “1964 Erenköy Şehitlerini Anma Töreni”ne katılmak isteyenlerden başvuru kabul ediliyor.

Erenköy Mücahitler Cemiyeti, anma törenine katılacak vatandaşların ulaşım ve her türlü ihtiyaçlarının cemiyet tarafından karşılanacağını duyurdu.

Cemiyet başkanı Mustafa Arıkan, Erenköy’e gitmek isteyen vatandaşların, en geç 2 Ağustos’a kadar 0533 864 9464 numaralı telefonu arayarak, kimlik kartlarında yazılı olan isim, soy isim, kimlik kartı numarası ve adreslerini yazdırmalarını istedi.

Söz konusu telefona ulaşılamaması halinde; Lefkoşa bölgesinden 0533 851 2529; Girne bölgesinden 0533 861 1966; Güzelyurt bölgesinden 0533 864 5476 ve Gazimağusa bölgesinden 0542 854 2693 numaralı telefonların da aranabileceğini kaydeden Arıkan, son başvuru tarihinin 2 Ağustos saat 17.00 olduğunu duyurdu.













Enformasyon Dairesi







Facebook





Twitter





Instagram





Flickr





LinkedIn





Website













Dışişleri Bakanlığı







Facebook





Twitter





YouTube





Website













Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

Başbakan Yardımcılığı ve

Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 601 1800 - 01

Faks: +90 (392) 228 4847

E-Posta: pio@mfa.gov.ct.tr

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: @trncpio

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 43
Dün Tekil 1787
Bugün Tekil 1428
Toplam Tekil 4069349
IP 3.15.211.107






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























11 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Sevgim - Millete!
Vurgunlu um - Azadl a ve adalete!
itaatim - Hocalar ma!
Borcum - Dostlar ma ve meslekta lar ma!
Nefretim - Yalanc lara ve iki y zl lere!

(Eb lfez EL BEY)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.311 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu