BASIN BÜLTENİ Candan, AKPA Siyasi İşler ve Demokrasi Komitesi toplantısında konuşma yaptı - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ Candan, AKPA Siyasi İşler ve Demokrasi Komitesi toplantısında konuşma yaptı
Tarih: 26.05.2018 > Kaç kez okundu? 1036

Paylaş


Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekili Armağan Candan, Atina'da düzenlenen Avrupa Konseyi Parlamenterler Asamblesi (AKPA) Siyasi İşler ve Demokrasi Komitesi toplantısında Cumhuriyet Meclisi'ni temsil etti.

Toplantı sırasında söz alan CTP Milletvekili Armağan Candan Yunanistan'ın ilgili bakanlarına ülkelerinin Kıbrıs politikasının ne olduğunu sorarak, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın geçtiğimiz günlerde Guterres çerçevesinde Kıbrıs müzakerelerine yeniden başlanması için çağrı yaptığını, Rum tarafından buna ilişkin net bir yanıt gelmediğini ifade etti. Yunanistan'dan da bu konuda bir açıklama yapmadığını vurgulayan Candan, ilgili bakandan Yunanistan'ın tavrının ne olduğunu açıklamasını istedi.

Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Giorgos Katrougalos, Yunanistan'ın BM Genel Sekreteri'nin iyi niyet misyonu çerçevesinde yürütülmekte olan Kıbrıs sorununa çözüm bulma çabalarını desteklediğini belirterek, kendilerini ilgilendiren hususun “güvenlik ve garantiler” olduğunu vurguladı ve diğer başlıkların Kıbrıs'taki taraflar arasında çözümlenmesi gerektiğini kaydetti.

Armağan Candan'ın Türkiye ile AB arasında mültecilere ilişkin olarak varılan mutabakatın sonuçlarının ne olduğuna ilişkin sorusu üzerine ise, Yunanistan Göç Politikası Bakanı Dimitris Vitsas, bu mutabakat sayesinde kaçak mülteci sayısında bir düşüş yaşandığını, Türkiye ile bazı konularda ikili anlaşmazlıklar olmasına rağmen bu konuda karşılıklı iyi niyetle başarılı bir işbirliği yürüttüklerini söyledi.

CTP Milletvekili Armağan Candan toplantıdan sonra diğer ülke heyetlerinin milletvekilleri ile birlikte Yunanistan Dışişleri Eski Bakanı ve Milletvekili Dora Bakoyanni'nin rezidansında düzenlenen davete katıldı.



Lakadamyalı: “Cenazesi Güneye gönderilebilir”



Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Lakadamyalı, Güney Kıbrıs’ta yaşayan Suriyeli bir ailenin, geçtiğimiz hafta Karpaz bölgesinde kıyılarımıza vuran dokuz mülteci arasında kendi akrabasının da olabileceğini öne sürerek Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) aracılığı ile geçtiğimiz gün KKTC Dışişleri Bakanlığı’na başvuruda bulunduğunu ifade etti.

Söz konusu ailenin ceset teşhisi yapmak için ülkemize gelme izni istediğini belirten Lakadamyalı, bakanlık olarak kendilerine iznin verildiğini ifade etti.

Lakadamyalı, ailenin ölen mülteciler arasında kendi akrabasını teşhis ettiğini, ancak cenazenin güneye iadesinin henüz netlik kazanmadığını sözlerine ekledi.

Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Sonat Altuğ ise konuyla ilgili olarak, ülkemizde ölen veya ölü olarak bulunan yabancılarla ilgili yasal bir prosedürün olduğunu belirterek, bir yabancının ülkemizde ölmesi durumunda ailesine teslim edilmesinin, ailesi olduğunu ispat etmesi şartıyla mümkün olduğunu ifade etti.

Kimliği tespit edilemeyen cesetlerde ise prosedürün biraz daha farklı olduğunu söyleyen Altuğ, öncelikle cesede otopsi yapıldığını, daha sonra ise ailesinden birinin gelme ihtimali düşünülerek cesedin bir süre morgda bekletildiğini ifade etti.

Cenazelerin de bekleme süresi olduğunu belirten Altuğ, “Cenazeler her ne kadar da morgda bekletilse de bir süre sonra deforme olup bozulmaya başlar. Bu sebeple bu süre zarfında ailesinden herhangi birine ulaşılamazsa cesetten örnekler alınır ve numaralandırılır. Daha sonra ise kimsesizler mezarlığına defnedilir” dedi.



Mağusa’nın tarihi Kiliseleri yeniden hayat buldu



Kültürel Miras Teknik Komitesi, Avrupa Komisyonu ve BM Gelişim Programı (UNDP),Gazimağusa’da bulunan St. Mary Ermeni Kilisesi ile St. Mary Carmel Kilisesi’ndeki koruma çalışmalarının tamamlandığını ve açılışlarının Cumartesi günü yapılacağını duyurdu.

Açılış töreni Mağusa Surlariçi’nde yer alan Martinengo Burcunda (Çiftemazgal) gerçekleştirilecek.













Enformasyon Dairesi







Facebook





Twitter





Instagram





Flickr





LinkedIn





Website













Dışişleri Bakanlığı







Facebook





Twitter





YouTube





Website













Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

Başbakan Yardımcılığı ve

Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 601 1800 - 01

Faks: +90 (392) 228 4847

E-Posta: pio@mfa.gov.ct.tr

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: @trncpio

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 63
Dün Tekil 1349
Bugün Tekil 854
Toplam Tekil 4074130
IP 18.118.145.114






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























15 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Asil yetimler anadan babadan de il, ilim ve ahlaktan yoksun olanlard r. (HZ. AL )


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.192 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu