BASIN BÜLTENİ Erdoğan, Doğu Akdeniz'de tüm Kıbrıs’ın haklarının olduğunu vurguladı - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ Erdoğan, Doğu Akdeniz'de tüm Kıbrıs’ın haklarının olduğunu vurguladı
Tarih: 03.09.2019 > Kaç kez okundu? 932

Paylaş


Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Doğu Akdeniz'de tüm Kıbrıs'ın haklarının olduğunun altını çizdi.

Katıldığı bir etkinlikte konuşan Erdoğan, "Bizim de haklarımız var, güneyin de var ama biz, Türkiye olarak garantör bir ülkeyiz orada bulunma hakkına sahibiz. Aynı şekilde Yunanistan garantör ülke, aynı şekilde İngilizler, aynı şekilde Avrupa Birliği... Ama kimse bize 'Niye oradasınız' deme hakkına sahip değildir. İşte oradayız" dedi.



Burcu: “Lute’un referans kavramlarını tamamlamaya yönelik çalışmaları sürüyor”



Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs sorununun çözümü için görevlendirdiği Geçici Özel Danışmanı Jane Holl Lute’un referans kavramlarını tamamlamaya yönelik çalışmalarının sürdüğünü ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Lute’un bu kapsamda bugün yeniden görüşeceğini bildirdi.

Barış Burcu, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Geçici Özel Danışmanı Lute ile dün yaptığı görüşmenin ardından bir değerlendirme yaptı.

Sözcü Burcu, "Cumhurbaşkanımız, Sayın Jane Holl Lute ile bugün (dün) de görüşmelerini sürdürmüştür. Sayın Jane Holl Lute’un referans kavramlarını tamamlama yönündeki çalışmaları devam etmektedir. Cumhurbaşkanımız bu kapsamda Sayın Lute’u yarın (bugün) saat 17.00’de yeniden kabul ederek görüşecektir" dedi.



AB’ye ve Güney’e sondaj mesajı



Adalet ve Kalkınma Partisi Sözcüsü Ömer Çelik, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki arama ve sondaj çalışmalarının devam edeceğini vurguladı. Türkiye’nin Doğu Akdeniz ile ilgili hak ve menfaatlerinin korunmasına ilişkin ortaya koyduğu tutuma bazı ülkelerin olumsuz yaklaşımlarının devam ettiğini söyleyen Çelik, bunun Avrupa Birliği değerleriyle uyumlu bir yaklaşım olmadığını ifade etti. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Rum Yönetimi ve Yunanistan’ın arkasında olduklarına yönelik açıklamasını anımsatan Çelik, “Bu açıklama sadece bir mahalle dayanışması açıklamasıdır. Ne oradaki gerçeklerle uyum gösteriyor ne de uluslararası hukuka uygun bir açıklamadır.” diye konuştu. Çelik, Türkiye’nin bölgedeki arama ve sondaj çalışmalarına devam edeceğini vurgulayarak, “Hem Türkiye’nin hak ve menfaatlerinin korunması bakımından hem de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin izin verdiği ruhsat sahalarında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin hak ve menfaatlerinin korunması bakımından bu çalışmalar devam edecek.” dedi. KKTC makamlarının 13 Temmuz’da ortak bir komite kurulması yönünde teklifte bulunduğunu ve bu teklifin Rum Yönetimi tarafından reddedildiğini hatırlatan Çelik, Rum Yönetimi’nin bir yandan garantörlüğün modasının geçtiğine ilişkin açıklamalar yaparken bir yandan da KKTC’nin hak ve menfaatlerini zedeleyecek adımlar atmaktan çekinmediğini söyledi. Çelik, “Eğer gerçekten bu konuda düşündükleri şey orada çıkan kaynakların adanın tamamı için kullanılması ise adanın tamamı için bir değerlendirme perspektifine sahiplerse burada yapmaları gereken ilk iş bu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti makamları tarafından dile getirilen ortak komite kararına pozitif yaklaşım sergilemeleri olacaktır.” şeklinde konuştu.



Kıbrıs konusu ve Kıbrıslı Türklerin müzakere sürecindeki duruşuyla ilgili makaleler yayınlamış olan Prof. Dodd yaşamını yitirdi



Kıbrıs konusu ve Kıbrıslı Türklerin müzakere sürecindeki duruşuyla ilgili sayısız makaleler yayınlamış olan Prof. Clement Dodd 93 yaşında yaşamını yitirdi.

18 Ağustos tarihinde vefat eden, Kıbrıs’la ilgili birçok yazı, araştırma ve kitaba imza atan İngiliz siyaset bilimi uzmanı Profesör Clement Dodd, dün toprağa verildi.

1926 yılında İngiltere’nin Chester bölgesinde doğan Clement H. Dodd, üniversite eğitiminde Türkçe ve Farsça ile Tarih ve Siyaset Teorisi bölümlerinden mezun olmuştu.

Hull Üniversitesi’nde 44 yaşında Profesörlük unvanı alan Dodd, o zamana kadar Leeds, Durham ve Manchester Üniversitelerinde siyaset dersi vermişti.

Dodd, ayrıca, Türkiye’de bulunan Ortadoğu Teknik Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi’nde de misafir profesörlük yapmıştı.

Clement H. Dodd’un yayınlamış olduğu kitaplar arasında; “The History and Politics of the Cyprus Conflict” , “The Cyprus Imbroglio, Update on the Cyprus Conflict”, “Disaccord on Cyprus: The UN Plan and After”, “Storm Clouds Over Cyprus: A Briefing”, “The Cyprus Issue: A Current Perspective” , “The Crisis of Turkish Democracy”, “Democracy and Development in Turkey, Political Change (Inaugurallectures / University of Hull)” ve “Politics and Government in Turkey” yer alıyor.















Enformasyon Dairesi







Facebook





Twitter





Instagram





Website













Dışişleri Bakanlığı







Facebook





Twitter





YouTube





Website













Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

Başbakan Yardımcılığı ve

Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 601 1800 - 01

Faks: +90 (392) 228 4847

E-Posta: pio@mfa.gov.ct.tr

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: @trncpio

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 41
Dün Tekil 1787
Bugün Tekil 1400
Toplam Tekil 4069321
IP 18.217.144.32






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























11 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Sevgim - Millete!
Vurgunlu um - Azadl a ve adalete!
itaatim - Hocalar ma!
Borcum - Dostlar ma ve meslekta lar ma!
Nefretim - Yalanc lara ve iki y zl lere!

(Eb lfez EL BEY)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.192 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu