BASIN BÜLTENİ Akıncı, Maronit Başrahip Hashem’i kabul etti - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ Akıncı, Maronit Başrahip Hashem’i kabul etti
Tarih: 25.04.2018 > Kaç kez okundu? 1088

Paylaş


Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Lübnan Maronitlerinin Başrahibi Namatallah Hashem ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Genelde Maronit açılımı, özelde ise Gürpınar’daki Prophet Elias Manastırı’nın restorasyonu ile ilgili bilgi alışverişinde bulunulan toplantıda, Prophet Elias Manastırı’nın yakın zamanda Kültürel Miras Teknik Komitesi’nde öncelikle restore edilecek eserler arasında yer almasından ötürü Maronit Başrahip Namatallah Hashem, Cumhurbaşkanı Akıncı’ya teşekkür etti.

Görüşmede, Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Gürdal Hüdaoğlu, Cumhurbaşkanlığı Siyasi İşler ve Tarih Özel Danışmanı Meltem Onurkan Samani, Cumhurbaşkanlığı Güvenlik Özel Danışmanı Halil Sadrazam ve Kültürel Miras Teknik Komitesi Kıbrıslı Türk Eşbaşkanı Ali Tuncay da yer aldı.



Meclis Divan Heyeti, TBMM’nin davetlisi olarak Ankara’ya gidiyor



Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay başkanlığındaki Divan Heyeti bugün, Ankara’ya gidiyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman’ın davetiyle Ankara’ya gidecek olan heyetin, bu kapsamda TBMM Başkanı Kahraman ile görüşme gerçekleştireceği ve Meclis’te temaslarda bulunacağı belirtildi.

Anıtkabir’i de ziyaret edecek olan heyette, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay’ın yanı sıra, Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, Divan üyeleri; Mesut Genç, Salahi Şahiner, Yasemin Öztürk ve Özel Kalem Müdürü Çağlar Gulamkadir ile Protokol Görevlisi Batu Beyit yer alıyor.

Heyetin cumartesi KKTC’de olması bekleniyor.



Meclis Heyeti Strazburg’da temaslarda bulunuyor



Cumhuriyet Meclisi’ni temsilen CTP Milletvekili Armağan Candan ve UBP Milletvekili Ersan Saner’den oluşan heyet, Avrupa Konseyi Parlamenterler Asamblesi (AKPA) İlkbahar oturumuna katılmak üzere Fransa’nın Strazburg şehrine gitti.

Candan, Sosyalist, Demokrat ve Yeşiller Grubu; Saner ise Avrupa Muhafazakar Grup toplantılarına katılarak birer konuşma yaptı ve grup üyelerine başta Crans-Montana’da gerçekleştirilen Kıbrıs Konferansı olmak üzere, Kıbrıs müzakerelerinde gelinen son aşama hakkında bilgi verdi.

Meclis heyeti önceki gün ve dün AKPA Genel Kurul toplantıları yanında komite toplantılarına da katıldı.

Bu çerçevede, her iki milletvekili de dün gerçekleştirilen Siyasi İşler ve Demokrasi Komitesi toplantısına katıldı. Ayrıca CTP Milletvekili Candan, Hukuk İşleri ve İnsan Hakları Komitesi; UBP Milletvekili Saner ise Kültür, Bilim, Eğitim ve Medya Komitesi toplantılarında yer aldı.

Meclis heyeti, AKPA üyesi BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs eski Özel Danışmanı Espen Barth Eide’yle de görüştü.

Heyet ayrıca AKPA’da temsil edilen diğer ulusal meclis heyetleriyle ikili temaslarda bulundu.

Candan ve Saner’e, KKTC Strazburg Temsilcisi Növber Ferit Vechi ve İkinci Sekreter Deniz Kalyoncu da eşlik ediyor.



Kayıp Şehit Ahmet Derviş Cuma günü defnedilecek



Mağusa’da1963’te çalıştığı işyerinden Ağrotur’a giderken Lefkoşa’da Kaymaklı veya Baf Kapısı bölgesinde şehit edilen ve kalıntıları yıllar sonra kayıp kazıları çerçevesinde bulunarak kimlik tespiti yapılan Ahmet Derviş, cuma günü Çınarlı’da defnedilecek.

Derviş’in naaşı, 27 Nisan Cuma günü Çınarlı Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından askeri törenle Çınarlı Mezarlığı’na defnedilecek.

Tekke Bahçesi’nde Ayvasıl mezarlarında kalıntıları bulunarak Kayıp Şahıslar komitesi tarafından kimliklendirilen aslen Artemili (Arıdamı) Ahmet Derviş, Mağusa’da NAAFI’de şoför olarak çalışıyordu.

Altı çocuk babası olan Derviş, 1931 doğumluydu.

Ahmet Derviş, 21 veya 23 Aralık 1963’te, Mağusa’daki işyerinden çıkıp Lefkoşa üzerinden Ağrotur’daki mağazaya mal götürürken Lefkoşa’da kayıp edilmişti.

















Enformasyon Dairesi







Facebook





Twitter





Instagram





Flickr





LinkedIn





Website













Dışişleri Bakanlığı







Facebook





Twitter





YouTube





Website













Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

Başbakan Yardımcılığı ve

Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 601 1800 - 01

Faks: +90 (392) 228 4847

E-Posta: pio@mfa.gov.ct.tr

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: @trncpio

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 42
Dün Tekil 1349
Bugün Tekil 553
Toplam Tekil 4073829
IP 18.191.240.243






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























15 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Asil yetimler anadan babadan de il, ilim ve ahlaktan yoksun olanlard r. (HZ. AL )


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.192 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu