BASIN BÜLTENİ Akıncı ve Erhürman, 9. Boğaziçi Zirvesi’nde “Uluslararası Gaz Ticareti ve Gereksinimleri” başlıklı oturumun açılış konuşmasını yapacak - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ Akıncı ve Erhürman, 9. Boğaziçi Zirvesi’nde “Uluslararası Gaz Ticareti ve Gereksinimleri” başlıklı oturumun açılış konuşmasını yapacak
Tarih: 26.11.2018 > Kaç kez okundu? 852

Paylaş


Başbakan Tufan Erhürman dün, 9. Boğaziçi Zirvesi’ne katılmak üzere İstanbul’a gitti.

Uluslararası İşbirliği Platformu’nca düzenlenen zirve bugün başlayacak. Zirvenin açılışında Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da konuşma yapacak.

Bu yıl 9'uncusu düzenlenen Boğaziçi Zirvesi'nde 80 ülkeden devlet yöneticileri, iş insanları ve etki gücü yüksek katılımcılar; dünya meseleleri hakkında konuşmalar yapacak.

Türkiye Cumhurbaşkanlığı himayelerinde 26, 27 ve 28 Kasım tarihlerinde “Barışın Sürdürülmesi ve Herkes İçin Kalkınma” ana temasıyla düzenlenen zirvenin onursal açılış konuşmalarını Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge Ivanov yapacak.

Başbakan Tufan Erhürman da zirvenin yarın “Uluslararası Gaz Ticareti ve Gereksinimleri” başlıklı oturumun açılışında katılımcılara hitap edecek.

Katar’ın Al Jazeera News kanalından haber sunucusu Sami Zaidan’ın moderatörlüğünü üstleneceği bu oturumda Akito Matsumoto (Üst Düzey Ekonomist, IMF, ABD), Belaifa Mahdjouba (Gaz Piyasası Analizi Başı, Gaz İhracatçısı Ülkeler Forumu, Cezayir) Gulmira Rzayeva ( Araştırma Görevlisi, Oxford Enerji Çalışmaları Enstitüsü, İngiltere) Dr. Jan Frederik Braun ( Stratejik Enerji Analisti, Hague Stratejik Araştırmalar Merkezi, Hollanda), Robin Mills (CEO, Qamar Energy, BAE) ve Oliksey Ivchenko (E. Başkan, Naftogaz, Ukrayna) sunumlar yapacak.

“Herkes İçin Kalkınmaya Küresel Tehdit: Ticaret Savaşları” ve “Yön Arayan Dünyada Sürdürülebilir Geleceğin Kodları” alt başlıklarıyla üç gün boyunca düzenlenecek oturumlarda çeşitli konularda dünyanın değişik ülkelerinden politikacılar ve uzmanlar konuşacak.

Zirvenin “Bankacılar ve İhracatçılar Perspektifinden Yerel Parayla Ticaret (TİM)” başlıklı oturumunda, Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Turgay Deniz de konuşma yapacak.





Özersay, İtalya’ya gitti



Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, İtalya’da yapılacak “Doğu Akdeniz’de Riskler ve Fırsatlar” konulu toplantıya katılmak üzere dün adadan ayrıldı.

Toplantıda “Deniz Hukuku ve Doğu Akdeniz’deki Kaynakların Hakça Paylaşımı: Türkiye ve Kıbrıs’a Olası Etkileri” başlıklı konuşma yapacak olan Dışişleri Bakanı Özersay, yarın akşam KKTC’ye dönecek.

Konrad-Adenauer Vakfı’nın organize ettiği toplantıya Almanya, Rusya, İsrail, İtalya, Türkiye, Güney Kıbrıs ve Yunanistan’dan doğal gaz ve enerji konularında uzman isimler katılacak.





Çeler, 3. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi’nde ‘‘Liderler Oturumu’’nda konuşma yaptı



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler, açılışını Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı, TC Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) evsahipliğinde, ‘’Ailenin Güçlendirilmesi’’ temasıyla İstanbul’da gerçekleşen 3. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi'ne katılarak konuşma gerçekleştirdi.

Moderatörlüğünü İslam İşbirliği Teşkilatı Kadın Dayanışma Konseyi Başkanı Dr. Esra Albayrak'ın yaptığı "Küreselleşen Dünyada Ailenin Önemi , Öncelikli Politikalar ve Uygulamalar " başlıklı Liderler Oturumu’nda konuşma yapan Bakan Çeler, KKTC’de ailenin güçlendirilmesi ve korunmasına yönelik sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Liderler Oturumu’nda TC Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Filistin Kadın İşleri Bakanı Haifa Al-Agha Azerbaycan Kadın İşleri, Aile ve Cinsiyet Bakanı Hijran Huseynova, Senegal Aile, Kadın ve Çocuk İşleri Devlet Komisyon Başkanı Ndèye Sali Diop Dieng, Uganda Cinsiyet, Çalışma ve Sosyal Kalkınma Bakanı Janat Mukwayave, Kırgızistan Çalışma ve Sosyal Kalkınma Bakan Yardımcısı Adiyev Kanybek Mamatbekovich de konuşmacı olarak yer aldı.

Konuşmasında; Küreselleşen toplumsal alan büyüdükçe, geleneksel aile yapısının özgün niteliklerini kaybettiğini ve aile kurumunun çeşitli risklerle karşı karşıya kaldığını anlatan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler, aile yapısındaki değişim ve dönüşüme etki eden unsurların başında enflasyon, işsizlik gibi ekonomik sebeplerin ve buna bağlı sosyal sorunların geldiğine dikkat çekti. Çeler, kuşaklar arası iletişimin azalması, boşanmaların artması, aile içi şiddetin artarak varlığını sürdürmesi ve gelişen iletişim teknolojilerinin de ailenin yapısını olumsuz etkilediğini ifade etti.

Ailenin güçlendirilmesi ve risklere karşı korunması amacıyla bakanlığı aracılığıyla sürdürülen hizmetler hakkında bilgi veren Çeler, hem çalışma hayatında hem de sosyal hizmetler alanında yapılan düzenlemelerle ailelerin hayatını iyileştirecek adımlar atmaya gayret ettiklerini söyledi.

Çeler, aile bütünlüğünün ve refahının korunması amacıyla Sosyal Hizmetler Dairesi’nin ekonomik yönden ihtiyaçlı ve dar gelirli ailelere nakdi yardım desteği verdiğini, çocuk ve ailenin güçlendirilmesi amacıyla ise eğitim, danışmanlık, çocuk yuvası, yaşlı bakımı ve koruyucu aile başta olmak üzere çok yönlü hizmetler sunduğunu belirtti.

Aile birliğinin bozulmasına sebep olan etmenlerin başında kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddetin geldiğini kaydeden Çeler, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dairesi’nin, önümüzdeki günlerde aktif olarak hizmete başlamasıyla, TOCED bünyesinde kurulacak Şiddet Müdahale Merkezleri’nin şiddetle mücadelede koruyucu ve önleyici tedbirlerin hayata geçirilmesinde önemli rol üstleneceğinin de altını çizdi.

Aile içi iletişimin güçlendirilmesi ve aile içi sorunların ortaya çıkmadan etkin iletişimle çözülmesi amacıyla, Karpaz, Mağusa ve Lefkoşa Surlariçi gibi KKTC’de sosyal risklerin yüksek olduğu bölgeler öncelikli olmak üzere ülke genelinde aile eğitim programlarının düzenlenmesine önem verdiklerini anlatan Çeler, Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde hizmet veren Gençlik ve Aile Destek Merkezi’nin de toplum temelli bir müdahale merkezi olduğunu ve merkezde risk altındaki çocuklar ile gençlere mevcut sosyal sorunlarla baş edebilme becerilerinin gelişmesi yönünde danışmanlık hizmeti verildiğini sözlerine ekledi.













Enformasyon Dairesi







Facebook





Twitter





Instagram





Flickr





LinkedIn





Website













Dışişleri Bakanlığı







Facebook





Twitter





YouTube





Website













Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

Başbakan Yardımcılığı ve

Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 601 1800 - 01

Faks: +90 (392) 228 4847

E-Posta: pio@mfa.gov.ct.tr

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: @trncpio

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 19
Dün Tekil 1238
Bugün Tekil 1908
Toplam Tekil 4066115
IP 3.144.113.197






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























9 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Saraylarda s remem da larda s rd m , Bin cihana de i mem u ks z T rkl m .
(H seyin Nihal ATSIZ)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.192 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu