BASIN BÜLTENİ Özersay’dan Avustralya Dışişleri Bakanı’na taziye mesajı - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ Özersay’dan Avustralya Dışişleri Bakanı’na taziye mesajı
Tarih: 07.01.2020 > Kaç kez okundu? 774

Paylaş


Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Avustralya’da Eylül 2019’dan beridir devam etmekte olan ve ülkede büyük kayıplara yol açan şiddetli yangınlara ilişkin Avustralya Dışişleri Bakanı’na KKTC Hükümeti adına bir taziye mesajı gönderdi.

Bakan Özersay mesajında, Avustralya’da ülkenin birçok bölgesini etkileyen, can kaybına yol açan ve doğal yaşamı tahrip eden yangın felaketine ilişkin derin üzüntüsünü dile getirerek, “Yaşanan can kayıpları hususunda Avustralya Hükümeti ve Halkına taziyelerimizi ve geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Avustralya’nın en kısa sürede yaralarını sarmasını temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.



Çavuşoğlu: “Laf olsun diye müzakereye başlamak anlamsız”



Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 2019 yılına ilişkin dış politika değerlendirme toplantısı düzenledi.

Kıbrıs sorununa ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Çavuşoğlu, laf olsun diye müzakereye başlamanın anlamsız olduğunu vurguladı.

Çavuşoğlu, Kıbrıs’ta çözüme ulaşılamamasının ardında Rum tarafının Kıbrıs Türkleri ile hiçbir şeyi paylaşmak istememesinin yattığının altını çizdi.

Çavuşoğlu, “Önümüzdeki süreçte biz elbette hiçbir çözüm modelinde ısrar etmiyoruz. Ama herhangi bir modelin de dayatılmasına karşıyız. Hangi model olacağından çok artık referans belgesinde müzakere çerçevesinde dönüşümlü başkanlık artı bir pozitif oy dahil siyasi eşitliğin temelini oluşturan unsurların olması gerekiyor. Aksi takdirde laf olsun diye bir müzakereye başlamanın anlamının olmayacağını BM’ye de diğer ülkelere de ilettik.” diye konuştu.



İngiltere Dışişleri Bakanı Raab Güney Kıbrıs’ı uyardı



İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab, Aya Napa ’da 12 İsrailli gencin 19 yaşındaki İngiliz kadına toplu tecavüz konusuna yönelik soruşturmada yalan söylediği suçlamasıyla yargılanan İngiliz kadın olayıyla ilgili BBC’ye konuştu.

İngiliz Bakan, yalan beyan gerekçesiyle tutuklanan İngiliz uyruklu kadının davasıyla ilgili olarak Güney Kıbrıs makamlarını ‘doğruyu yapmaya’ çağırdı.

Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis’e de kadına ilişkin endişelerini aktardığını ifade eden Dominic Raab, önceliğinin genç kadının serbest bırakılarak ülkesine dönmesi ve tedavisine başlanması olduğunu belirtti.

Raab, davanın İngiltere ve diğer yerlerde tepkilere neden olduğuna ve boykot çağrıları yapıldığına da dikkati çekti.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı’nın İngiliz turistlere Güney Kıbrıs’a seyahat uyarısı yapıp yapmayacağının sorulması üzerine, Dominic Raab seyahat uyarısının her zaman değerlendirildiğini söyledi.













Enformasyon Dairesi







Facebook





Twitter





Instagram





Website













Dışişleri Bakanlığı







Facebook





Twitter





YouTube





Website













Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

Başbakan Yardımcılığı ve

Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 601 1800 - 01

Faks: +90 (392) 228 4847

E-Posta: pio@mfa.gov.ct.tr

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: @trncpio

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 52
Dün Tekil 1505
Bugün Tekil 645
Toplam Tekil 4075427
IP 3.144.84.155






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























16 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk milletindenim diyen insanlar her eyden nce ve mutlaka T rk e konu mal d r.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.502 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu