BASIN BÜLTENİ Yıldırım ile May iki ülkenin Kıbrıs dahil birçok konuda işbirliğinin artarak devamı konusunda mutabık kaldı - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ Yıldırım ile May iki ülkenin Kıbrıs dahil birçok konuda işbirliğinin artarak devamı konusunda mutabık kaldı
Tarih: 28.11.2017 > Kaç kez okundu? 1062

Paylaş


TC Başbakanı Binali Yıldırım'ın İngiltere Başbakanı Theresa May ile görüşmesinde, iki ülkenin yeni dönemde, Kıbrıs dahil birçok konuda işbirliğini daha ileriye taşıma konusundaki ortak iradesi ve kararlılığı vurgulandı.

Yıldırım ile May'in görüşmesine ilişkin, Türkiye Başbakanlık Basın Müşavirliğinin yaptığı açıklamaya göre, görüşmede, iki ülkenin içinden geçtikleri yeni dönemde işbirliğini daha da ileriye taşıma konusundaki ortak iradesi ve kararlılığı bir kez daha vurgulanırken, özellikle ekonomi, ticaret ve savunma sanayi alanlarında ortaklıkların derinleştirilerek daha ileriye taşınması arzusu ifade edildi. İki dost ve müttefik ülke, Türkiye ve Birleşik Krallık'ın ikili ve bölgesel konularda sahip oldukları görüş birliğinden duyulan memnuniyet dile getirildi, terörle mücadeleden Kıbrıs'a, birçok alan ve konuda ikili temas ve işbirliğinin artarak devam etmesi üzerinde mutabık kalındı.



Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği 28 Kasım Anti-Enosis Mitinginin yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı



Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği, Kıbrıs Türklerinin 28 Kasım 1948 günü yabancılara karşı Kıbrıs politikalarını açıkladığı ve dünyaya mesaj verdiği Anti-Enosis mitinginin yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı.

Dernek Başkan Yardımcısı Celal Bayar yayımladığı mesajda, Kıbrıs Türkünün tek kalp halinde birlik ve beraberlik içinde haykırdığını, Türk bayrakları Atatürk resimleri yanında yafta ve pankartlarla ilhaka karşı çıktığını ve “Kıbrıs Türk’tür, Türk kalacaktır” diye haykırdığını anlattı.

Toplum lideri Dr. Fazıl Küçük, Dr. Orhan Müderrisoğlu, Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği temsilcisi Kemal Deniz, Dt. Nazif Denizer’in o gün yapığı konuşmalardan da örnekler veren Bayar, Miting Komitesi’nin başta İngiliz Valisi, Müstemlekeler Müsteşarı ve Müstemlekeler Bakanına ayrı ayrı “ENOSİS’i” Red ve Telin telgrafları gönderme kararı aldığını, ayrıca Türkiye Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Dışişleri Bakanına üç telgraf gönderme kararı aldığını anımsattı.

Kıbrıs Türkü’nün 28 Kasım Mitinginin heyecanının uzun süre devam ettiğini kaydeden Bayar, bu mitingden Kıbrıslı Türkler ve Türkiye’deki Türkler kadar, İngilizlerin de memnun göründüğünü anlattı.

Bayar, mitingin en önemli sonucunun yaklaşık on ay sonra 8 Eylül 1949’da “Kıbrıs Türk Kurumları Federasyonu’nun” kurulması olduğunu kaydederek, bu bakımdan 28 Kasım 1948’in Kıbrıs Türk tarihinde önemli bir kilometre taşı olduğunu ve bu tarihten sonra Anavatanın Kıbrıs’a bakış açısının giderek değişmeye başladığını sözlerine ekledi.













Enformasyon Dairesi







Facebook





Twitter





Instagram





Flickr





LinkedIn





Website













Dışişleri Bakanlığı







Facebook





Twitter





YouTube





Website













KKTC Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 601 1800 - 01

Faks: +90 (392) 228 4847

E-Posta: pio@mfa.gov.ct.tr

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: @trncpio

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 28
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 943
Toplam Tekil 4067078
IP 3.141.31.240






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.382 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu