TURAN-SAM || TURAN(TÜRK DÜNYASI) Stratejik Araştırmalar Merkezi || www.turansam.org

Vatan ne Türkiye'dir Türklere ne Türkistan, Vatan büyük ve müebbet bir ülkedir: TURAN! (Ziya GÖKALP). İSLAM'da TÜRK'ler: "Ben sizi kavim-kavim yarattım. Birbirinizi tanıyasınız, sevesiniz diye." /Hücürat Suresi, 13. Ayeti/; "TÜRKLER SİZE DOKUNMADIĞI, HARBETMEDİĞİ SÜRECE, SAKIN SİZ DE TÜRKLERE DOKUNMAYINIZ!" Hadis-i Şerif(en-Nesei, Sünen en-Nesei, 4, s. 44.); "SİZLER; TÜRKLERLE ÇARPIŞMADIKÇA KIYAMET KOPMAYACAKTIR" Hadis-i Şerif(el-Buhari, 4, s. 34, 35, 156; Sahih-i Müslim, 17, s. 37, 38.); "ALLAH(c. c.)u Teala'nın "Doğuda" bir ordusu vardır. Onun adını TÜRK koymuştur. Kendisine baş kaldıranlardan işte onlar vasıtasıyla intikam alır" (Hadisi nakleden: Kazvini. el-Kaşgari, Mahmud, Divanü'l-Lügat et-Türk, İstanbul, 1333, s. 292.). "İstanbul mutlaka fethedilecektir. Onu fetheden komutan ne güzel komutan, onu fetheden ordu ne güzel ordudur.”(Hadisi Şerif)








Çinli turist sayısında patlama olacak… - Necdet SİVASLI
 Tarih: 30.04.2019 > 1058 kez okundu.

Bugüne kadar Çin ile Türkiye arasında turizme yönelik çalışmalar nihayet sonuç vermeye başlıyor. Çini turistlerin rotasına giren Türkiye ile Pekin arasında yeni uçak seferlerin başlaması ile Türkiye’nin Çinli turist kaynayacağına dikkat çekiliyor.

> Makalenin devamı

Gündemdeki konu: Doğu Türkistan… - Necdet SİVASLI
 Tarih: 08.11.2018 > 1099 kez okundu.

Son günlerde Çin’in Doğu Türkistan Bölgesindeki Uygur Türklerine karşı yıllardır devam eden asimilasyon ve işkence uygulamaları dünya kamuoyunun gündemine oturmaya başladı. Biz de günlerdir bu konuda yazıyoruz.

> Makalenin devamı

ABD Başkanı Trump, Çinli mevkidaşıyla G20 Zirvesi'nde görüşecek
 Tarih: 01.11.2018 > 994 kez okundu.

ABD Başkanı Donald Trump, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile bu ayın sonunda Arjantin'de yapılacak G20 Liderler Zirvesi'nde görüşeceğini bildirdi.

> Makalenin devamı

MÜSİAD, Türkiye-Çin iş birliğini perçinleyecek
 Tarih: 20.10.2018 > 966 kez okundu.

- MÜSİAD Yurt Dışı Teşkilatlanma Başkanı İbrahim Uyar: - "MÜSİAD olarak iki ülkenin daha çok yakınlaşması ve birlikte büyük projelere imza atmasına ticari katkı sağlamak amacıyla bütün gücümüzle çalışacağız"

> Makalenin devamı

Çin'de ortalama yaşam süresi 2040'a kadar 80 yaşını geçecek
 Tarih: 19.10.2018 > 1075 kez okundu.

Çin'de ortalama yaşam süresinin 2040'a kadar 80'i geçeceği bildirildi.

> Makalenin devamı

Çin uzaya 'yapay Ay' görevi üstlenen uydu gönderecek
 Tarih: 18.10.2018 > 1067 kez okundu.

Çin’in uzaya yapay ay görevi üstlenecek ve güneşin ışığını dünyaya yansıtacak bir uydu göndereceği bildirildi.

> Makalenin devamı

Osmanlı saray lezzetlerini Çinliler de tadacak
 Tarih: 13.10.2018 > 1074 kez okundu.

Uluslararası İpek Yolu Ticaret ve Kültür Derneği Çin Temsilcisi Denk, "İlk defa bu kadar lezzetli bir kurabiye yedim. Osmanlı kurabiyelerini Çin'de tadacaklar. Oraya da götüreceğiz, Çinliler de çok beğenecek." dedi.

> Makalenin devamı

'Interpol Başkanı Mıng soruşturma altında'
 Tarih: 07.10.2018 > 998 kez okundu.

Uluslararası Polis Teşkilatı Başkanı Mıng Hongvey'in yasaları ihlal ettiği şüphesiyle soruşturma altına alındığı açıklandı.

> Makalenin devamı

Çin'den ABD'nin 'askeri yaptırımlarına' tepki
 Tarih: 23.09.2018 > 1000 kez okundu.

Çin Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin Pekin Büyükelçisinin Bakanlığa çağrıldığını ve askeri yaptırımlar nedeniyle tepki gösterildiğini açıkladı.

> Makalenin devamı

Trump, Çin'e yönelik tehditlerini sürdürüyor
 Tarih: 18.09.2018 > 1192 kez okundu.

ABD Başkanı Donald Trump, "Eğer Çin çiftçilerimizi ve işçilerimizi hedef alırsa büyük ve hızlı bir ekonomik misillemeyle karşılanır." dedi.

> Makalenin devamı

Çinliler geliyor… - Necdet SİVASLI
 Tarih: 30.06.2018 > 1148 kez okundu.

Başlığa aldığımız “Çinliler Geliyor” yıllar önce çevrilmiş bir Türk filimin de konusu olmuştu. Filmde Türkiye’ye Çinli turist akınının olacağına vurgu yapılıyor, Çin lokantaları açılıyor, alış-veriş mekânlarının adları da Çince yazıları ile donatılıyordu.

> Makalenin devamı

Çin ile yeni bir dönem… - Necdet SİVASLI
 Tarih: 10.06.2018 > 1187 kez okundu.

Türkiye turizmde Çinli turistlere gözünü dikti. Hedef “ 1 milyon Çinli turist” denilerek yola çıkılıyor. Yıllardır aynı hedefte çalışmalar yapan Türk yetkililer şimdi turizm alanında Çin ile yeni bir dönemin kapılarını aralıyor. Elimizde Çinli turistlerle ilgili bir veri var, önce buna bakalım:

> Makalenin devamı

Doğu Türkistan, Türk-İslam Medeniyetinin beşiği… - Necdet SİVASLI
 Tarih: 07.02.2017 > 1702 kez okundu.

Yücel Tanay, genellikle Doğu Türkistan konusundaki araştırmalar ve yazıları ile tanınıyor. Aynı zamanda Özbekistan Demokrasi Vakfı Türkiye Temsilcisi ve Uygur insan hakları actıvıstı araştırmacısı olan değerli kardeşimizin bu paylaşımlarını sürekli takip ediyor ve faydalanıyoruz. Geçenlerde gidip, 15 gün kaldığımız Doğu Türkistan’da izlenimlerim

> Makalenin devamı

Çin, turizmimiz için umut olabilir mi?... - Necdet SİVASLI
 Tarih: 16.11.2016 > 1686 kez okundu.

Turizm konusunda Çin ile ilgili bugüne kadar çok yazdık. Çinli turistlerin Türkiye’ye getirilmesi konusunda nasıl bir çalışma yapılması gerektiği üzerindeki görüşlerimizi de yansıttık. Kriz yaşayan turizmimiz için şimdi yeni arayışlar başladı. Çin, yine bu konuda çok konuşuluyor. 1 milyon Çinli turistin Türkiye’ye gelebileceğinden söz ediliyor.

> Makalenin devamı

Uygur Türkleri’nde “maşrab geleneği…” - Necdet SİVASLI
 Tarih: 04.11.2016 > 1884 kez okundu.

Türk Dünyası uzmanı Shurubu Kayhan, Türk dünyası ile ilgili yazılarına yenisini eklemiş. Uygur Türkleri’ndeki “maşrab geleneği”ni anlatmış. Bugün bile Türkiye’de ve diğer Türk devletlerinde ve boylarında uygulanan bu gelenek hayata dair ahlak ve terbiye kurallarını ön planda tutuyor. İlgi ile okuyacağınıza inandığımız bu güzel ve akıcı yazıyı siz

> Makalenin devamı

Doğu Türkistan Cumhuriyeti شەرقىي تۈركىستان جۇمھۇرىيىتى Sherqiy Türkistan Jumhuriyiti - Derleyen: Y
 Tarih: 29.10.2016 > 2033 kez okundu.

Doğu Türkistan Cumhuriyeti ("Üç Bölge Devrimi") Başkent Gulca Dil(ler) Uygurca Yönetim Seküler Sosyalist cumhuriyet Devlet Başkanı - 1944-1945 Alihan Töre - 1945-1949 Ahmetcan Kasimi Tarihi - Eylül 1945 Doğu Türkistan ordusunun Urumçi'ye doğru ilerlemesi - 1945 SSCB'nin Töre'yi kaçırışı - 1946 Şincan Birleşik Hükûmeti'ne iştirak etm

> Makalenin devamı

Türkiye-Çin ilişkilerinde bir sıkıntı mı var?... - Necdet SİVASLI
 Tarih: 06.10.2016 > 1853 kez okundu.

Çin’de ikamet eden ve ticaretle uğraşan arkadaşımız Zafer Karadağ, zaman zaman Çin’deki izlenimlerini bizimle de paylaşıyor. Karadağ son olarak “Türkiye-Çin ilişkileri neden normalleşemiyor?” başlıklı bir yazı yazmış. Türkiye’nin Çin için çok önemli bir ülke olduğuna da değinen Karadağ, özellikle Çin’in Türk firmaları için en büyük fırsatlar ülkesi

> Makalenin devamı

Sürgünde Bağımsızlık Mücadelesi Doğu Türkistan - Şener MENGENE
 Tarih: 28.09.2016 > 2136 kez okundu.

Türklerin tarih'deki en eski yerleşim yeri olan Doğu Türkistan, makûs kaderinden asırlardır kurtulamamış, bir taraftan Rusya diğer taraftan Çin’in kıskacı arasında sıkışarak işgal, zulüm ve esaret altında bağımsızlık mücadelesi vermeye çalışmaktadır.

> Makalenin devamı

BANU AVAR ÇİN istihbaratına çalıştığını ve Türk millet düşmanı olduğunu açıklasın! - Şener MENGENE
 Tarih: 02.09.2016 > 2154 kez okundu.

Doğu Türkistan Sürgün hükümeti Bakanlar kurulu Banu Avar’a çok sert tepki verdi. “Dün akşam HABERTÜRK TV ‘de katıldığı programda Macaristan Jobbig partii lideri VONA GABOR ‘U Soros’un çocuğu olarak suçlayan Avar’a tepkiler dinmiyor. Bu açıklamanız ve bundan önce Türk milletini terörist ilan ettiğiniz açıklamalrınız göz önüne alındığında bundan

> Makalenin devamı

Çin polisi, otellere Türklerin girmesini yasakladı… - Necdet SİVASLI
 Tarih: 02.09.2016 > 1867 kez okundu.

Uzun zamandır Çin’de yaşayan Zafer Karadağ, zaman zaman bu ülkeden mesajlar gönderiyor. Kendisini yakından takip ediyoruz. Karadağ, sosyal medyada da paylaştığı son mesajında, Çin Polisinin otellere talimat verdiğini ve Türklerin otellere alınmamasını istediğini yazdı.

> Makalenin devamı

Doğu Türkistan Cumhuriyeti Sürgün Hükümeti - Şener MENGENE
 Tarih: 01.09.2016 > 2450 kez okundu.

Türklerin tarihte'ki en eski yerleşim yeri olan Doğu Türkistan, makûs kaderinden asırlardır kurtulamamış, bir taraftan Rusya diğer taraftan Çin’in kıskacı arasında sıkışarak işgal, zulüm ve esaret altında bağımsızlık mücadelesi vermeye çalışmaktadır. 1949'dan bu yana yaşanan işgal ve zulümlerde 35 milyondan fazla Müslüman Uygur Türk'ü katledilmişti

> Makalenin devamı

Türk Dünyası Doğu Türkistan Zirvesinde Buluştu - Şener MENGENE
 Tarih: 02.08.2016 > 1865 kez okundu.

Gök Bayrak ile Al Bayrak Istanbul da buluştu. Doğu Türkistan Cumhuriyeti Sürgün Hükûmeti Kurucu ve Başbakanı Enver Yusuf Turani onuruna, Türk Dünyası Platformu ve Strateji Enstitüsü organizasyonu ile düzenlenen Doğu Türkistan Zirvesi Süleymaniye Darüzziyafe'de gerçekleşti. Doğu Türkistan Cumhuriyeti Kurucu ve Başbakanı Enver Yusuf Turani önemli

> Makalenin devamı

Türkiye-Çin ilişkileri geriliyor mu?.. - Necdet SİVASLI
 Tarih: 20.04.2016 > 1961 kez okundu.

Çin Halk Cumhuriyeti’nin Türk vatandaşlarına vize işlemlerinde daha sıkı bir kontrol işlemi başlattığını daha önce yapılan açıklamalardan biliyoruz. Son günlerde Çin’e giden Türk vatandaşlarının da pasaport kontrollerinde sıkıntı yaşamaya başladıkları haberleri yoğunlaşmaya başladı.

> Makalenin devamı

Necdet SİVASLI'nın yazısı
 Tarih: 14.07.2015 > 2477 kez okundu.

MİSAD Bodrum Şube Başkanı Derya Kürkçüoğlu, iftar yemeğinden önce yaptığı konuşmada Doğu Türkistan’daki olaylara ve Çin zulmüne de dikkat çekip “Bu zulmün bir an önce sona ermesini bekliyoruz ve yapılanları protesto ediyoruz” dedi. Ressam Dilek Kaynak, kendi yaptığı Atatürk resmini Kürkçüoğlu’na hediye etti.

> Makalenin devamı

Türkiye - Çin İkili İlişkilerinde Uygur Sorunu Paneli
 Tarih: 14.07.2015 > 2455 kez okundu.

Son yıllarda Doğu Türkistan’da yaşanan siyasi, ekonomik, dini ve kültürel baskılardan dolayı, aralarında çocuk, kadın ve erkekler olmak üzere binlerce Uygur’un yaşamış oldukları sorunlar ve Çin’in, Doğu Türkistan’ı egemenliği altında tutmak amacıyla işgal dönemlerinden itibaren Uygurlara yönelik uyguladığı sistemli asimilasyon politikaları, Stratej

> Makalenin devamı

Eğer ölçüyü kaçırırsak… - Necdet SİVASLI
 Tarih: 07.07.2015 > 2407 kez okundu.

Çin’in Uygur Bölgesinde yaşayan Doğu Türkistanlılara karşı Çin’in baskıcı rejimi Türkiye’nin hemen her tarafında protesto ediliyor. Konuyla ilgili de çeşitli kurum, kuruluş ve kişilerce açıklamalar yapılıp Çin Hükümeti’nin uyguladığı baskı, şiddet, işkence ve keyfi hapis cezalarına karşı sert tavırlar ortaya konuluyor, kınamalar yapılıyor.

> Makalenin devamı

“Çin, Doğu Türkistan üzerinden Dünyaya meydan okuyor…” - Necdet SİVASLI
 Tarih: 05.07.2015 > 2476 kez okundu.

Son günlerde Çin’in Uygur Bölgesi’ndeki Doğu Türkistanlılara karşı başlattığı işkence, gereksiz tutuklama ve baskı büyük yankı uyandırmaya başladı. Türkiye’de birçok yerde Çin uygulamalarından dolayı protesto ediliyor. Yapılan tüm uyarılara ve Çin’in insanlık dışı davranışlarına dünyanın sessiz kalması da eleştiriliyor.

> Makalenin devamı

Ey Müslüman, Ramazan’ınız nasıl geçiyor? - Murat GEDİK
 Tarih: 05.07.2015 > 2384 kez okundu.

Bırakın Müslüman olmayı ya da Türk olmayı, insanım diyen Doğu Türkistan’da olanların resimlerini görünce adeta kendinden geçmeli. Yardım elini uzatma ya da mazlumlara destek amaçlı eylem yapma imkanı yoksa insan en azından buğz etmeli ve mazlumlar için duaya yönelmelidir. Hiçbir canlıya yapılmaması gereken işkenceler ebedi Türk Yurdu olan Doğu Tü

> Makalenin devamı

EkoAvrasya’dan Çin’e ‘Uygur’ Tepkisi
 Tarih: 05.07.2015 > 2344 kez okundu.

Ekoavrasya Başkanı Hikmet Eren, Çin’in Uygur Türklerine karşı başlattığı baskı ve zulümlere sessiz kalmayacaklarını söyledi ve “Bölge gözlemci ve basına açılmalı”dedi. Eren: ’’Bölge Uluslararası Gözlemcilere ve Basına Açılmalıdır’’

> Makalenin devamı

Doğu Türkistan’daki Çin mezalimi - Murat GEDİK
 Tarih: 30.06.2015 > 2603 kez okundu.

Aziz Türk milleti, Çin zulmü altında yaşayan Doğu Türkistan Uygur Türk halkının nasıl bir vahşete ve katliama maruz kaldığını duymayan kalmamıştır. Maalesef bu konuda da başta Türkiye’miz ve kendi insanımız olmak üzere sessizlik hakimiyetini sürdürmektedir. Doğu Türkistan’da yaşananlara sessiz kalmamak öncelikle bir insani görevdir.

> Makalenin devamı

“Doğu Türkistanlılar Çin Zulmünden kurtarılmalı” - Necdet SİVASLI
 Tarih: 30.06.2015 > 2454 kez okundu.

Çin’in Uygur Bölgesinde yaşam mücadelesi veren Doğu Türkistan halkına karşı Çin’in uyguladığı baskıların giderek artıyor. Ramazan ayında oruç tutan Uygur Türklerine baskıyı artıran Çinliler, oruç tuttuğu tespit edilenleri işkenceden geçiriyor. Dünyanın gözü önünde meydana gelen bu olaylara karşı Türkiye’nin de sessiz kalması özellikle milliyetçi ce

> Makalenin devamı

Doğu Türkistan.. İnadına Yaşayanların Ülkesi - Aziz Dolu ATABEY
 Tarih: 14.03.2015 > 2826 kez okundu.

Halvetimizin konusu Doğu Türkistan canlar. Hâl böyle olunca da Doğu Türkistan hakkında hem yıllar öncesine dayanan hem de oldukça zengin sayılabilecek bir dağarcığa sahip birisi olarak ne yazabileceğimizden ziyâde; nasıl yazacağımızın kaygısı ağır basmakta… Tarihî bilgilerle söze başlamak en uygunu olacaktır sanırım.

> Makalenin devamı

1 Şubat Pazar - Yesevi Dostları Kahvaltısı - İsmail CENGİZ
 Tarih: 29.01.2015 > 2514 kez okundu.

Değerli YESEVİ Dostları, Yesevi Dostlarıyla geleneksel olarak 15 günde bir yaptığımız kahvaltılarımız devam etmektedir. Bu kahvaltımızda da kahvaltı ile sohbet arasında ki 5 dakika Hoca Ahmed Yesevi'nin Divan-ı Hikmet'lerinden seçmeler okunacaktır.109.'sini yapacağımız bu kahvaltımızda siz YESEVİ Dostlarını da aramızda görmekten mutlu oluruz. S

> Makalenin devamı

Sağlıklı yaşamda “bisiklet Kültürü”… - Necdet SİVASLI
 Tarih: 28.01.2015 > 2762 kez okundu.

Çin Halk Cumhuriyeti’ne 1992 yılında gittiğimizde Başkent Pekin’in bir bisiklet kenti görünümünde olduğunu da görmüştük. Geniş yollar özellikle bisikletler için ayrılmıştı. Çinliler en uzak noktalara bile bisiekletle ulaşıyorlardı.Bisiklet,aynı zamanda bir taşıma aracı olarak da kullanlıyordu.

> Makalenin devamı

Hollanda Türk Federasyon Uygur Türklerini unutmadı - HTF
 Tarih: 28.01.2015 > 2651 kez okundu.

Çin zulmünden dolayı Doğu Türkistan’dan Türkiye’ye sığınıp Kayseri’ye yerleşen Uygur Türklerine Hollanda Türk Federasyon yardım elini uzatarak her zaman mazlumların yanında olduğunu tekrar göstermiş oldu.

> Makalenin devamı

Çin malları ile ilgili yapılması Gerekenler yapılmazsa… - Necdet SİVASLI
 Tarih: 10.12.2014 > 2879 kez okundu.

Son günlerde piyasalarda sağlığa zararlı Çin malları konusu gündemi doldurmaya başladı. Konu aslında bugünün konusu da değil. Daha önce de bazı Çin mallarının kalitesiz olduğu, sağlığı tehdit ettiği, özellikle de kanserojen maddeleri barındırdığı tespit edilmişti.

> Makalenin devamı

SON TÜRK HANI RAHMANKUL HAN DOĞUMUNUN 100. YILINDA ANILDI - İsmail CENGİZ
 Tarih: 29.10.2014 > 2887 kez okundu.

TDBB, Zeytinburnu Belediyesi, TİKA ve Kırgız Başkonsolosluğu’nun desteğiyle Rahmankul Vakfı ve Avrasya Türk Dernekleri Fedewrasyonu tarafından organize edilen Doğumunun 100. Yılında Rahmankul Han Etkinliğinde Kırgız-Türk dostluğu sergilendi…Saat 17.00'de başlayan etkinlik saat 22.00'de sona erdi. Salonu tıklım tıklım dolduran 650 kişi, 5 saat sürey

> Makalenin devamı

ÇİN TUTUKLU GAZETECİLER ÜLKESİ OLDU - Güngör YAVUZASLAN
 Tarih: 15.08.2014 > 2843 kez okundu.

Çin'in Ramazan Bayramı'nın ilk günlerinde İlişku'daki Doğu Türkistanlı Uygur asıllı Müslümanlara uyguladığı katliamın ayrıntılarını dünyaya duyuran Uygur Türkü Gazeteci Ebubekir Rahim isimli genç Çin askerlerinde tutuklandı. Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Güngör Yavuzaslan işgal altındaki Türk yurdu Doğu T

> Makalenin devamı

ÇİN’DE TUTUKLU GAZETECİLERİN YAŞAMINDAN ENDİŞELİYİZ - Güngör YAVUZASLAN
 Tarih: 09.08.2014 > 2987 kez okundu.

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Güngör Yavuzaslan işgal altındaki Türk yurdu Doğu Türkistanlı gazeteciler İlham Tohti, Dilşat Perhat Ve Hayrat Niyaz’ın durumları ile ilgili hiçbir bilgi olmadığını açıkladı.Yavuzaslan Perhat, Niyaz serbest bırakılmasını ve Tohti’nin serbest bırakılmasının yanı sıra uygun sağlık

> Makalenin devamı

“ANKARA” ve “PEKİN” HÜKÜMETLERİNE ÇAĞRI : BARIŞ ADINA ON ADIM ATMAYA HAZIRIZ… - İsmail CENGİZ
 Tarih: 05.08.2014 > 2906 kez okundu.

Çin Halk Cumhuriyeti’nin Doğu Türkistan Uygur Özerk Bölgesi’nde 28 – 30 Temmuz 2014 tarihleri arasında meydana gelen olaylarda çok sayıda can kaybı ve yaralı olmuştur. Ölü ve yaralıların sayısı konusunda birbirinden çok farklı rakamlar zikredilmekle birlikte, ölenlerin ve yaralananların büyük çoğunluğunun Uygur Türkü olduğu, aralarında Kırgızların

> Makalenin devamı

ÇİNLİLERİN TÜRKİYE’YE İLGİSİ ARTIYOR… - Necdet SİVASLI
 Tarih: 30.05.2014 > 2948 kez okundu.

Giderek zenginleşen ve refah düzeyi artan Çinliler, şimdi daha çok tatil için yurt dışına çıkmaya başladı. Dünyanın en kalabalık ülkesi olarak gösterilen Çin’den yurt dışına çıkanların tercihleri arasında Türkiye de yer alıyor. Çinli yetkililer “Eğer Türkiye, Çin’de tanıtımını çok iyi yapabilirse daha çok Çinli turiste de ev sahipliği yapabili

> Makalenin devamı

STSH'NİNG 22-MAY URUMCHİ WEQESİ HEQİDEKİ BAYANATİ - İsmaiş CENGİZ
 Tarih: 23.05.2014 > 3216 kez okundu.

22 May küni Ürümchide yüzbergen qanliq weqede 30din artuq adem ölüp, 100 din artuq adem éghir yarilandi. Uyghur pidayilliri özliri üchün tijaret pursiti bérilmey, qanunsiz Xitay aqqunlirining xelqimizni qaqti-soqti qilip pul tépishi üchün dewlettin alahiyde imtiyaz bérilgen Uyghur wetinidiki Xitay bazirigha hujum qilip, qanche yildin béri Ürümchi k

> Makalenin devamı

URUMÇİ’DE PAZAR YERİNDE PATLAMA HADİSESİ - İsmail CENGİZ
 Tarih: 23.05.2014 > 2991 kez okundu.

Doğu Türkistan’ın başkenti Urumçi’de kent merkezinin 4 km uzağında Renmin Park yanında “Şayıbakı” bölgesinde Şimal sokaktaki “Açık Pazar” yerine sabah 07.50’de iki aracın infilak etmesi ve atılan bombalar sonucu ilk belirlemelere gore en az 31 kişinin öldüğü, 94 kişinin de yaralı olarak hastanelere kaldırıldığı; araçlardan fırlayan şarapnel parçala

> Makalenin devamı

PEKİN ÖRDEĞİ HER DERDE DEVA İSE... - Necdet SİVASLI
 Tarih: 17.04.2014 > 3282 kez okundu.

Çin'de Başkent Pekin'de Minzu Wenhua Gong Restaurat'ta Pekin ördeği yemiştik. Son derece özenle pişirilen ve adeta bir şölene dönen sunumla masamıza getirilen bu Pekin ördeğinin tadı hala damağımızda. Bunun yanında Guangzhou 'da Huang Ji Zhangjiang Chicken Restaurant'ta da Pekin ördeği tatmış, bunu da son derece kaliteli ve damak tadına uygun

> Makalenin devamı

DOĞU TÜRKİSTAN SÜRGÜN HÜKÜMETİ ÇİN’İN KUMMİNG KENTİNDEKİ PALALI SALDIRIYLA İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI - İsmail CENGİZ
 Tarih: 16.03.2014 > 3011 kez okundu.

1 Mart 2014 tarihinde Çin’in güney batısındaki Kumming şehri Tren Garı’nda eli palalı 14 kişinin bilet kuyruğunda sıra bekleyen masum sivil vatandaşlara yönelik rastgele saldırısı sonucu 38 kişi ölmüş, 130 kişi de yaralanmıştır. Palalı saldırganlardan 4 kişi açılan ateş sonucu öldürülmüş; olaya karıştığı iddia edilen biri yaralı kadın olmak üzere 4

> Makalenin devamı

Çin’deki olayla ilgili Doğu Türkistan Maarif ve Dayanışma Derneğinin açıklaması
 Tarih: 07.03.2014 > 3469 kez okundu.

Biz Doğu Türkistan Maarif ve Dayanışma Derneği olarak başta Türkiye olmak özere tüm Dünya kamuoyun insanlık açıdan Doğu Türkistan’a ilgi çekmesini, Uygur Türklerinin çeşitli sıkıntılarının giderilmesi için girişimde bulunmasını, Uygur Türklerinin katliama ve keyfi tutuklamaya maruz kalmaması için çapa göstermesini talep ediyoruz.

> Makalenin devamı

Prof. İlham Tohtiye Özgürlük..!‏ - Yücel TANAY
 Tarih: 21.02.2014 > 3378 kez okundu.

Çin Uygur Türklerinden Prof. İlham Tohtiyi Türkistan’da “ayrılıkçılığı ” ve “terörist eylemleri teşvikle” suçlayarak önce gözaltına alıp tutukladı. Tohti; Çin işgali altındaki Doğu Türkistan’da İnsan hakları ve Çin Sömürgeciliğine karşı çıkan bir İnsan hakları savunucusu olarak tanınıyor. Pekin Merkezi Milletler Üniversitesi öğretim üyesi ve

> Makalenin devamı

BİR İNSAN HAKLARI SAVUNUCUSUNUN AÇIKLI ÖYKÜSÜ... - Necdet SİVASLI
 Tarih: 20.02.2014 > 3090 kez okundu.

Çin'in Uygur Türkleri'ne karşı uyguladığı akıl almaz baskı ve işkence bütün hızı ile sürüyor. Şimdi de, Çin Uygur Türkleri'nden Prof. Dr. İlham Tohtiyi, "ayrıcılıkcılığı ve terörist eylemi teşvik etmek" suçlaması ile tutuklanıp cezaevine konuldu. Tohtiyi, Çin işgali altındaki Doğu Türkistan'da insan hakları ve Çin sömürgeciliğine karşı çıkan b

> Makalenin devamı

TÜRK’CE BİR SORU: KİM VAR? - Hüseyin Alperen BURAK
 Tarih: 09.01.2014 > 4388 kez okundu.

Mısır için sokaklardaydı insanlar, elleri Rabia! Darbe karşıtı olmak güzel şey. Hele hele kilometrelerce uzakta da olsa, Müslüman bir kardeşin acısını duyarak meydanlarda olmak takdire şayan…

> Makalenin devamı

Dünya Uygur Kurultayı Hollanda teşkilatında yönetim değişikliği - Hollanda TÜRK Federasyonu
 Tarih: 21.12.2013 > 3303 kez okundu.

Merkezi Almanya’da bulunan Dünya Uygur Kurultayı’nın (DUK) Hollanda teşkilatında, 15 Aralık 2013 tarihinde Haarlem’de düzenlenen kongre ile başkan ve yönetim kurulu değişti. Uluslararası düzeyde faaliyetlerini sürdüren Kurultay, 2004 yılında Münih’te kurulmuş olup, dünyanın dört bir yanında temsilcilikler kurarak Çin’de zulüm gören Uygur halkının ö

> Makalenin devamı

Uygur Türklerinin Var Olma Mücadelesi - İsmail CENGİZ
 Tarih: 03.07.2013 > 3680 kez okundu.

Sürgündeki Doğu Türkistan Hükümetinin Başbakanı Cengiz: “Olayların temel sebebi, Doğu Türkistan’ın zengin bir bölge olması” ERKAN AVCI - Çin'in kuzeybatısında, petrol ve mineral zenginliği dolayısıyla Pekin yönetiminin ilgi odaklarından biri olan Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Uygur Türkleri var olma mücadelesi veriyor.

> Makalenin devamı

DOĞU TÜRKİSTAN’DA TANKLAR YÜRÜYOR… - Yılmaz ŞAHİN/Türkistan İslam Bülteni Haber Ajansı
 Tarih: 01.07.2013 > 3964 kez okundu.

Bu gün 30 Haziran 2013 tarihinde Türkiye saatiyle 14:00 da kaşgara bağlı tüm nahiyelerde tank ve panzerler yürütüldü, Çin Kominist Devleti Doğu Türkistan sokaklarında terör estiriyor. 2009 yılında Urumçi katliamının bir ikincisi yaşanmasından endişe duyuyoruz diye haber merkezimize ulaşan Uygur’lu müslümanlar, yüzlerce müslümanın gözaltına alınıp c

> Makalenin devamı

KOMİNİST ÇİN’İN AYYILDIZ DÜŞMANLIĞI - Yılmaz ŞAHİN
 Tarih: 29.06.2013 > 3654 kez okundu.

27 Haziran tarihinde Hoten ilinden Türkistan İslam Derneğimize ulaşan Doğu Türkistan’lı uygur Türkü müslümanlar. Sokakta sırf Ay Yıldızlı tişört giyindikleri için göz altına alınan uygurlar olduğunu, bu uygurların tutuklanarak karakollara götürüldüğünü, işkence ve zulüm altında olan müslüman kardeşlerinin sebepsiz yere tutuklanarak zulme uğradığını

> Makalenin devamı

KERKÜK’TEN “İMDAT” SESLERİ GELİYOR… - Necdet SİVASLI
 Tarih: 29.06.2013 > 3291 kez okundu.

Sabah bir okurumuz aradı. Kerkük’te, Barzani’nin Türkmenlere karşı bir yıkım politikası uyguladığını, Kerkük Valisi’nin emriyle Albay Adnan’ın şu ana kadar 30 tane Türkmen’in evini yıktığını, ard arda patlayan bombalarla da birçok Türkmen’in hayatını kaybettiğini söyledi. Ardından Çiğden Oakes bize mail ile ulaştı. Ondan da aynı şikayetleri okuduk.

> Makalenin devamı

AVRASYA TÜRK DERNEKLERİ FEDERASYONU’NDAN TÜRKMEN ŞEHİTLER İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZINA DAVET... - İsmail CENGİZ
 Tarih: 29.06.2013 > 3547 kez okundu.

1959 Kerkük Katliamı’ndan bu yana sırf Türk oldukları için büyük zulüm ve katliamlara maruz kalan Irak Türkmenleri’n yaşadıkları trajedilere maalesef bir yenisi daha eklenmiş; aralarında Irak Türkmen Cephesi Başkan Yardımcısı Ali Haşim Muhtaroğlu’nun da olduğu 13 Türkmen kardeşimiz bombalı bir saldırı sonucu şehit edilmiştir.

> Makalenin devamı

8 YAŞINDAKİ TÜRK KIZINA ÇİN POLİSİ TECAVÜZ EDİP ÖLDÜRDÜ - Yılmaz ŞAHİN
 Tarih: 29.06.2013 > 4555 kez okundu.

8 yaşındaki Türk kızı, Çin polisi tarafından tecavüz edildikten sonra boğularak, cesedi parçalara ayrılıp bir sokağa terk edildi. Terk eden polis hakkında tutuklama kararı alınmazken. Polis memuru görevine devam ediyor. Geçtiğimiz Günlerde çatışmalarda Doğu Türkistan’da 27 kişinin ölümünün ardından, dün de Doğu Türkistan’ın Turfan şehrinde çıkan

> Makalenin devamı

Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti Başkanı İsmail Cengiz: PEKİN YÖNETİMİ DURUMA MÜDAHALE ETMELİ - İsmail CENGİZ
 Tarih: 29.06.2013 > 3274 kez okundu.

Şincan Uygur Özerk Bölgesi olarak adlandırılan Doğu Türkistan’da son aylarla artarak devam eden terör ve şiddet olayları bizleri endişeye sevk etmektedir. Yerel yöneticilerin özellikle güvenlik güçlerinin Han Çinlisi olmayan unsurlara yönelik sergiledikleri haksızlık ve aşağılama gibi hakaretimsi davranışlardan ve keyfi baskılardan kaynaklanan olay

> Makalenin devamı

PEKİN YÖNETİMİ, KEYFİ UYGULAMANIN ÖNÜNE GEÇMELİ - İsmail CENGİZ
 Tarih: 24.06.2013 > 3279 kez okundu.

Basın Açıklaması 23/06/2013 Doğu Türkistan’ın Aksu ve Kaşgar Ceza Mahkemeleri’nde açılan davalar sonucunda 19 Uygur Türkünün internet üzerinden dini ve milli propaganda yapma suçlarıyla cezalandırılmaları, bölgede insan hak ve ihlallerinin yoğun ve keyfi şekilde sürdüğünü göstermektedir. İnsanların sırf internet üzerinden fikir ve görüşlerini

> Makalenin devamı

RABİA KADİR’İN SİTESİNDEN GEZİ PARKI’NA DESTEK MESAJI VERİLMESİNİ ŞİDDETLE KINIYORUZ... - İsmail CENGİZ
 Tarih: 15.06.2013 > 3852 kez okundu.

- Basın Açıklaması - Rabia Kadir’in sorumluluğu altındaki www.uyghuramerican.org adlı web sitesindeki forum bölümünde “İstanbol’diki Namayishni Qollayli” başlığında yayınlanan; “Türkiye’deki Uygurlar’ın Recep Tayyip Erdoğan’a karşı yapılan eyleme katılmaları çağrısını içeren mesajın yayından kaldırılmamasını kınıyoruz.

> Makalenin devamı

Sürgündeki Doğu Türkistan Parlamentosu Toplanıyor - İsmail CENGİZ
 Tarih: 13.06.2013 > 3324 kez okundu.

Sürgündeki Doğu Türkistan Parlamentosu, Parlamento Başkanı Prof. Dr. Sultan Mahmud Kaşgarlı'nın başkanlığında toplanıyor. Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti'nin çalışmaları, parlamento üyelerinin sorunları ve diasporadaki Doğu Türkistan faaliyetleriyle ilgili genel değerlendirmenin yapılacağı toplantıya DTSH'nin Başbakanı ve bazı bakanları da katılacak

> Makalenin devamı

DOĞU TÜRKİSTAN’DAN AZERBAYCAN’A MESAJ - İsmail CENGİZ
 Tarih: 27.05.2013 > 3388 kez okundu.

Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti Başkanı İsmail Cengiz, mazereti sebebiyle katılamadığı; Azerbaycan’ın bağımsızlığının 95 nci yıldönümü münasebetiyle Azerbaycan Birliği teşkilatıyla birlikte İlesam İstanbul Şubesi tarafından düzenlenen “Resulzade’den, Elçibey’e Azerbaycan Davası” konulu toplantıya aşağıdaki mesajı göndererek duygularını katılımcılarl

> Makalenin devamı

BARTIN, DOĞU TÜRKİSTAN DAVASINA SAHİP ÇIKTI - İsmail CENGİZ
 Tarih: 13.05.2013 > 3342 kez okundu.

Bartın Gazeteciler Cemiyeti’nin katkısıyla Bartın Üniversitesi tarafından düzenlenen “Bartın’dan Türk Dünyasına Bakış” başlıklı toplantıya konuşmacı olarak Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti’ni temsilen İsmail Cengiz ve Hızırbek Gayretullah katıldı. Kırım-Emel Vakfı Başkanı Zafer Karatay’ın da Kırım adına konuşmacı olarak katıldığı toplantıda Doğu Türk

> Makalenin devamı

BASIN BÜLTENİ - Güngör YAVUZASLAN
 Tarih: 10.05.2013 > 3362 kez okundu.

CEMAL AKIN’DAN BAKKA’YA TEŞEKKÜR Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı(BAKKA)‘nın Bartın’a verdiği mali destekler dolayısı ile emeği geçenlere teşekkür etti. Akın yaptığı açıklamada „Kurulduğu günden bu yana Bartın, Karabük ve Zonguldak illerinde gerek kamu, gerek özel sektör, gerekse sivil toplum kuruluşlarına proj

> Makalenin devamı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ’NDE TÜRK DÜNYASI’NA BAKIŞ VE DOĞU TÜRKİSTAN - İsmail CENGİZ
 Tarih: 06.05.2013 > 3330 kez okundu.

Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti temsilcileri Bartın Üniversitesi ve Bartın Gazeteciler Derneği’nin işbirliğinde düzenlenen “Türk Dünyası’na Bakış” başlıklı panelde konuşmacı olarak katılmak üzere 7 Mayıs günü Bartın’da olacaklar. Bartın Üniversitesi Konferans Salonu’nda Türk Dünyasının Genel Durumu çerçevesinde Doğu Türkistan Sorunu ile ilgili ko

> Makalenin devamı

DTSH BASIN AÇIKLAMASI - İsmail CENGİZ
 Tarih: 25.04.2013 > 3387 kez okundu.

24 Nisan 2013 DTSH- Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti Başkanı İsmail Cengiz: KAŞGAR’DAKİ ÇATIŞMANIN TERÖRİZMLE İLGİSİ YOK Doğu Türkistan’ın güney bölgesindeki Kaşgar’ın Maralbaşı ilçesi, Serikbuya Pazarı mevkiinde çıkan çatışmada 21 kişi hayatını kaybetti. 10 Uygur, 3 Çinli ve 2 Moğol’dan oluşan 15 polis ve memurun öldürüldüğü ve 2 Uygur gö

> Makalenin devamı

OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ’NDE DOĞU TÜRKİSTAN PANELİ - İsmail CENGİZ
 Tarih: 07.04.2013 > 3273 kez okundu.

DTSH Başkanı İsmail Cengiz Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde Doğu Türkistan konulu konferans verdi. Osmangazi Üniversitesi Rektörü’nün açış konuşmasıyla başlayan panele, Üniversitenin Rektörü Yardımcısı, Tarih Bölümü Başkanı da katıldı. Doç. Dr. Ömer Kul’un Doğu Türkistan’nın tarihi geçmişini anlattığı sinevizyon gösterisinin ardından kürsüye

> Makalenin devamı

Çinli Diplomatların Niyeti Ne? - Yakup CAN
 Tarih: 04.04.2013 > 3982 kez okundu.

Son günlerde ÇHC Büyükelçilik mensuplarının, Türkiye’de yaşayan Doğu Türkistanlı hemşerilerimize yönelik artan ziyaret ve temaslarını yakından takip etmekteyiz. Özellikle geçen 10 gün içinde Altay Köyü ile Salihli ilçesinde Çinli diplomatların sergiledikeri rahat ve fütursuz tavırlarından duyduğumuz rahatsızlığı kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz. Bu

> Makalenin devamı

DOĞU TÜRKİSTAN SÜRGÜN HÜKÜMETİ BASIN AÇIKLAMASI - İsmail CENGİZ
 Tarih: 31.03.2013 > 3443 kez okundu.

Bartın Gazeteciler Dernek Başkanı ve Kerkük’ün Sesi Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Güngör Yavuzaslan’ın girişimeriyle merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nu Anma amacıyla düzenlenen etkinliklerde, Doğu Türkistan ve Irak Türkleri’nin dert ve davaları gündeme getirildi.

> Makalenin devamı

CAMİLERE ÇİN BAYRAĞI DAYATMASI - Doç. Dr. M.Murat HATİPOĞLU
 Tarih: 22.03.2013 > 3764 kez okundu.

Doğu Türkistan'daki camilere Çin bayrağının asılmasınn zorunlu hale gelmesi tepkilere neden olurken gerilim arttı. Doğu Türkistan'a yönelik baskıcı uygulamalrını arıtran Çin yönetimi yeni bir uygulamyla gerilimi iyice yükseltti. Müslüman Çin İşgal yönetimi son olarak camilere Çin bayrağının asılmasını ve asılan bayrağın Komünist Partisi'ne bağl

> Makalenin devamı

Nevruz Şenliğimizi onurlandırmanız dileğiyle - İsmail CENGİZ
 Tarih: 22.03.2013 > 3492 kez okundu.

Aziz YENİAY Küçükçekmece Belediye Başkanı Aybek SARIGULOV Kırgızistan Dostluk ve Kültür Derneği Başkanı NEVRUZ ŞENLİĞİ PROGRAMI Tarih 21 MART 2013 - PERŞEMBE 18.00 Kermes ve Etli Pilav İkramı 19.00 Kırgız Müzik ve Dans Gösterisi Yer SKSM – Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi Tevfikbey Mah. Maslak Çeşme Cad. Sefaköy LCV Kırgız

> Makalenin devamı

NEVRUZ ŞENLİĞİ'NE DAVET - İsmail CENGİZ
 Tarih: 19.03.2013 > 3302 kez okundu.

Sayın ................................................................................................................. Aziz YENİAY Küçükçekmece Belediye Başkanı Aybek SARIGULOV Kırgızistan Dostluk ve Kültür Derneği Başkanı NEVRUZ ŞENLİĞİ PROGRAMI Tarih 21 MART 2013 - PERŞEMBE 18.00 Kermes ve Etli Pilav İkramı 19.00 Kır

> Makalenin devamı

DTSH Başkan Yardımcısı Hızırbek Gayretullah : “ATATÜRK, TÜRK DÜNYASININ ORTAK REHBERİDİR”
 Tarih: 05.03.2013 > 3821 kez okundu.

Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti Başbakan Yardımcısı Gayretullah, Antalya’da Düzenlenen Konferansta Atatürk’ü ve Bağımsızlığı Anlattı. 11 Kasım Derneği tarafından Antalya Kültür Merkezi Aspendos Salonu’nda düzenlenen konferansta Gayretullah, Doğu Türkistan’daki bağımsızlık hareketlerinden bahsederek, Atatürk’ün yalnız Türkiye’nin değil,

> Makalenin devamı

BÜYÜK MÜCAHİT İSA ALPTEKİN VEFATININ 17. YILINDA ANILDI - İsmail CENGİZ
 Tarih: 19.12.2012 > 3621 kez okundu.

Doğu Türkistan Davası’nın yılmaz savaşcısı, dava adamı İsa Yusuf Alptekin, vefatının 17. Yılında, Pendik İsa Alptekin Okulu’nda düzenlenen törenle hatırlandı. Doğu Türkistan Göçmenler Derneği’nin katkısıyla Pendik İsa Alptekin İlköğretim Okulu’nun ev sahipliğinde düzenlenen anma programında İsa Alptekin ile ilgili sinevizyon gösterisi yapıldı. Öğr

> Makalenin devamı

DOĞU TÜRKİSTAN SİLSİLESİ, BİLGİ HAZİNESİ - İsmail CENGİZ
 Tarih: 27.11.2012 > 7302 kez okundu.

Orta Asya’nın orta bölümünde yer alan “Büyük Türkistan”’ın doğu kesimini oluşturan Doğu Türkistan, 1949 yılından bu yana Çin Halk Cumhuriyeti - ÇHC’nin siyasi, askeri ve ekonomik kontrolü altındadır. “Türkistani Şarki”, “Şarki Türkeli”, “Şarki Türkistan”, “Çin-i Türkistan”, “Çini Türkeli”, “Doğu Türkeli”, “Uygur Eli” ve benzeri adlarla bilinen T

> Makalenin devamı

KAZAKİSTAN RUSÇA BİLMEYEN UYGUR’A İDAMA GİDEN DİLEKÇEYİ ZORLA İMZALATTI … - Yılmaz ŞAHİN/
 Tarih: 27.11.2012 > 3745 kez okundu.

Çeşitli ayak oyunlarıyla ilk önce avukatı ile ilişkisini kopartan ve ilerisinde, Rusça bilmeyen Uygur Türküne idam edilmesi için ‘’Kendi isteği ile Çin’e teslim edilmesini içeren dilekçeyi imzalattırdı. Kazak hükümeti dünyada bir ilke imza attı ve ‘’Kendi isteğiyle İdama giden adam’’ komedisiyle başbaşa kaldı… 1971 yılında Doğu Türkistan’ın Gul

> Makalenin devamı

ÇİN’DEKİ “TÜRK YILI”NA İDDİALI HAZIRLANIYORUZ… - Necdet SİVASLI
 Tarih: 23.11.2012 > 3613 kez okundu.

İçinde bulunduğumuz 2010 yıl Türkiye’de “Çin Yılı” olarak kutlanıyor. Gelecek yıl 2013’de ise Türkiye Çin’de “Türk Yılı” etkinliklerine imza atacak. Bir yıl süre ile Çin’de Türkiye bütün hatları ile tanıtılacak. Bu tanıtımda en çok kültürel, turizm ve yeme-içme, gıda üzerine hazırlıklar yapıyoruz. Çin ile ilişkilerimizi en üst seviyeye taşımaya çal

> Makalenin devamı

DOĞU TÜRKİSTAN SÜRGÜN HÜKÜMETİ BASIN AÇIKLAMASI - İsmail CENGİZ
 Tarih: 23.11.2012 > 3534 kez okundu.

TURAN YAZGAN, TÜRK DÜNYASI’NIN AKSAKALIYDI... “Türk Dünyas’ında Dilde, İşde, Fikirde Birlik” sloganını tüm Türk Dünyası’na yayma gayreti içinde mücadele eden Prof. Dr. Turan YAZGAN’ın aramızdan ayrılmasının derin üzüntüsü içindeyim. Türk Dünyası’nda “Aksakallar Toplantısı”, “Türk Halkları Assemblesi”, “Gençlik Şöleni”, “Çocuk Şöleni” ve “Türk

> Makalenin devamı

Kominist Çin Doğu Türkistan’lı Müslümanların evlerini Fişliyor - Yılmaz ŞAHİN
 Tarih: 23.11.2012 > 3540 kez okundu.

Ellerinde Fotoğraf Makinası ve Defterlerle dolaşan Kominist Çin’li ler Doğu Türkistan’lı Müslüman Kardeşlerimizin evlerini tek-tek fişliyorlar. Fişlemekle kalmayıp evlere girip Bilgisayarları inceliyorlar. İçlerinde ‘’Hadis, Tefsir,Kur’an’’ gibi İslami Kitap bulunan bilgisayarlara el koymakla beraber, sahiplerini ve ev halkını tehdit edip gözaltına

> Makalenin devamı

Türkistan İslam Derneği Basın Açıklaması … - Yılmaz ŞAHİN
 Tarih: 09.11.2012 > 3765 kez okundu.

KOMİNİST ÇİN, DOĞU TÜRKİSTAN’DA SOKAKLARA BARİKAT KURUP, GÖZETİM MASALARI OLUŞTURDU. Doğu Türkistan’da Bayram yasaklarıyla başlayan, Kominist Çin baskısı, Çin Kominist Partisi 18. Kurultayına 5 kala adeta ‘’Sıkıyönetim Yasaklamaları’’na dönüştüğünü belirtmiştik. Kafir Çin’li lerin işgal ettiği Doğu Türkistan’ı,Doğu Türkistan Muhabirimiz kendi

> Makalenin devamı

Türkistan İslam derneği basın Açıklaması … - Yılmaz ŞAHİN
 Tarih: 04.11.2012 > 4485 kez okundu.

ÇİN’DE KURULTAYA 5 KALA : SIKIYÖNETİM TALİMATLARI … Çin Doğu Türkistan’da ancak savaş zamanında alınabilecek kararlara imza attı. Doğu Türkistan’lı Müslümanların Temel Hak ve Hürriyetlerini gasp ederek diktatörlük uygulamaya başladı. Çin Kominist Partisinin 18. Kurultayı Öncesi sıkıyönetim haline geçmesi, Doğu Türkistan’lı Müslümanlardan ne ka

> Makalenin devamı

Essalamu Eleykum Hormetlik DUQ rehberliri, eziz musulman qerindashlar - Nuri MUSABAY
 Tarih: 02.11.2012 > 4009 kez okundu.

12-Noyabir tariximizdiki shanliq küni,Watimizde ikki qetimliq Jumhuriyet qurulghan kündur.yeni 1933-yili 11-ayning 12-küni we 1944-yili 11-ayning 12-küni musteqil Jumhuryet qurup,shu küni xatirilesh üchün.shundaqla reisimiz Rabiye xanimning Sherqiy Turkistanliq Musulmanlargha chaqiriqini ewetiman. hormet bilan Nurmemet. Nuri Musabay Se

> Makalenin devamı

Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti; DTSH Basın Açıklaması - İsmail CENGİZ
 Tarih: 31.10.2012 > 3498 kez okundu.

Çin’de yayınlanan Global Times Gazetesi’nin, terörle mücadele yetkililerine dayanarak, Uygurlar’ın Türkiye üzerinden sınırı geçerek Suriye’de El-Kaide saflarında savaştığı iddiası gerçekci değildir. Henüz kendi sorunlarını çözüme kavuşturamamış olan Uygurlar’ın Suriye’deki çatışmalarla yakından uzaktan bir bağlantısı yoktur.

> Makalenin devamı

TÜRKİSTAN İSLAM KARDEŞLERİ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ - Yılmaz ŞAHİN
 Tarih: 01.09.2012 > 5434 kez okundu.

Derneğin Adı ve Merkezi Madde 1- Derneğin adı, "TÜRKİSTAN İSLAM KARDEŞLERİ DERNEĞİ"dir. Kısa adı TİKD' dir. Derneğin Genel Merkezi İstanbul'dur. Dernek, yurt içinde ve yurt dışında şube açabilir. Derneğin Amacı ve Bu Amacı Gerçekleştirmek İçin Dernekçe Sürdürülecek Çalışma Konuları ve Biçimleri İle Faaliyet Alanı Madde 2- a) Savaş ve d

> Makalenin devamı

Rabia Kadir’in Türkiye’ye sızma Planı - Türkistan İslam Kardeşleri Derneği
 Tarih: 23.08.2012 > 4297 kez okundu.

Çin Kominist Partisi Üyeliğinden, Amerikan’cı Demokratlığa terfi eden, Uygur Amerikan Dernek Dernek Başkanı Rabia Kadir, Amerikan demokrasi si ni Doğu Türkistan’a getirmeye kararlı. Bu konuda hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan Rabia Kadir, Budizmden, sosyalizme, kominizmden demokrasiye uzanan çeşitli dinler arasında koşuyor. Allahın dini İslam Hariç b

> Makalenin devamı

Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti Başkanı İsmail CENGİZ; yayınladığı bildiri ile, Ramazan ayında getirilen yasak ve kısıtlamalardan dolayı Pekin Yönetimini ve bölgesel yöneticileri İslam’a saygı göstermeye davet etti - İsmail CENGİZ
 Tarih: 08.08.2012 > 3787 kez okundu.

Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti Başkanı İsmail CENGİZ; yayınladığı bildiri ile, Ramazan ayında getirilen yasak ve kısıtlamalardan dolayı Pekin Yönetimini ve bölgesel yöneticileri İslam’a saygı göstermeye davet etti: Özerk Bölge Hükümet Sözcüsü Hu Hen Min’e Cevap: “Dini İbadet, Sağlıklı ve Huzurlu Yaşamın bir Parçasıdır” PEKİN YÖNETİMİ

> Makalenin devamı

Dini Eser satan esnaf'a 10 senelik hapis - UHA
 Tarih: 26.06.2012 > 4448 kez okundu.

Gün geçmiyor ki Doğu Türkistan da sudan bahanelerle hapis cezasi yiyen Uygurlar'ın dramına yenileri eklenmesin, islam dini ile ilgili kitap ticareti yapan bir Uygur esnaf, Çin mahkemesince ilginç bir yargılamayla tam 10 yıllık Hapse atıldığı bildirildi.

> Makalenin devamı

Çin, D.Türkistan'da ev baskınlarını artırdı - UHA
 Tarih: 21.06.2012 > 4100 kez okundu.

İşgalci Çin polisi, Müslüman Uygur Türklerinin yaşadığı Doğu Türkistan Cumhuriyetinde evlere anı baskınlar düzenlemeyi hızlandırdığı bildirildi. Baskınların gerekçesi, sözde yasadışı dini eğitim yapılan evler ve Kurani-kerim başta olmak üzere dini eser bulundurulan haneler. Artık Uygur Türklerine gece evlerinde bile rahat uyku yok,Çin Polisi İsr

> Makalenin devamı

Dava Adamı Arslan Alptekin, Vefatının I. Yıldönümünde Anıldı - İsmail CENGİZ
 Tarih: 21.06.2012 > 4101 kez okundu.

Vefatının birinci yıldönümü dolayısıyla, Arslan Alptekin için İstanbul’da Siyasal Vakfı toplantı salonunda, Doğu Türkistan Gençlik ve Kültür Derneği tarafından “Anma Etkinliği” düzenlendi. Doğu Türkistan kuruluşlarının tüm temsilcilerinin hazır bulunduğu anma toplantısında başta Erkin Alptekin olmak üzere Alptekin ailesinin tüm fertleri de hazı

> Makalenin devamı

ÇİN POLİSİ KUR’AN ÖĞRENEN ÇOCUĞU ÖLDÜRDÜ… - Yılmaz ŞAHİN
 Tarih: 31.05.2012 > 3925 kez okundu.

Gizlice dini eğitim alan 12 yaşındaki Doğu Türkistanlı çocuk, polis işkencesinde can verdi Doğu Türkistan’ın Korla şehrinde adı açıklanmayan bir din aliminin evinde Kuran Kerim öğrenmek için bulunan ve Çin polisince gözaltına alınan 12 yaşındaki Mirzahit, polis merkezinde işkence altında can verdi. Mirzahit, geçtiğimiz hafta pazar günü Çin polisi

> Makalenin devamı

DİLAVER CEBECİ ölümünün 4. Yılında Çengelköy'de mezarı başında Pazartesi Saat 11'de anılacaktır - Doğu Türkistan Göçmenler Derneği
 Tarih: 27.05.2012 > 4375 kez okundu.

DİLAVER CEBECİ ölümünün 4. Yılında Çengelköy'de mezarı başında Pazartesi Saat 11'de anılacaktır. Dilaver CEBECİ’yi Rahmetle Anıyoruz Mekanı cennet Olsun Doğu Türkistan Göçmenler Derneği

> Makalenin devamı

BAŞBAKAN’IN URUMÇİ ZİYARETİNİN HATIRLATTIKLARI - Dr. Tahir Tamer KUMKALE
 Tarih: 11.04.2012 > 4149 kez okundu.

Milleti aldatmayacağız! Millete, daima ve daima hakikati söyleyeceğiz. Belki hata ederiz, yanlış şeyleri hakikat zannederiz, fakat bunu millet düzeltsin. Kendimizi kimsenin üstünde görmeğe de hakkımız yoktur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk (1923)

> Makalenin devamı

İlk defa bir başbakan Doğu Türkistan’a resmi ziyarette bulundu… - Ahmet SAĞLAM
 Tarih: 09.04.2012 > 5203 kez okundu.

İlk defa bir Türk Başbakanı tüm güçlere rağmen Doğu Türkistan’a resmi ziyarette bulundu. Söz konusu ziyarette Sayın Başbakana ve beraberindeki heyetine büyük bir sevgi gösterisinde bulunuldu. Ziyaret boyunca Sayın Başbakanın kucağından Uygur çocukları inmedi. Bu ziyarette zihinlere kazınan diğer bir tablo ise Sayın Başbakan ve heyetinin bir Uygur

> Makalenin devamı

Jama'et Munbirining 3-Sanidin Behriman Bolung - UAA
 Tarih: 11.02.2012 > 4374 kez okundu.

Musulman uygur millitining ozige has yahxi jamaet munbiri boluptu.paaliyitinglardin alla razi bolsun.amili turmuxtiki amali millat yardimi bolup nahayiti yahxi taxkillangan paaliyatkan.dunyaning herkaysi terepliridiki uygurlarmu bu paaliyattin paydilinip oziga has ohxaax harektirige iga bu hil jaamaat munbirini kursa bak yahxi bolidikan.silarning t

> Makalenin devamı

Republic of East Turkistan Government in Exile Doğu Türkistan Cumhuriyeti Sürgün Hükümeti CUMHURİYET BAYRAMI KUTLU OLSUN - İsmail CENGİZ
 Tarih: 12.11.2011 > 4794 kez okundu.

CUMHURİYET BAYRAMI KUTLU OLSUN 1933 ve 1944’de Kurulan Doğu Türkistan Cumhuriyetleri’nin Yıldönümü dolayısıyla Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti Başbakanı İsmail Cengiz’in Yayınladığı Mesaj: İçinde bulunduğumuz Kasım ayı içerisinde; 1933 yılında Kaşgar’da, 1944 yılında ise Gulca’da kurulan Doğu Türkistan Cumhuriyetleri, halkımızın asla v

> Makalenin devamı

Türk milletçiliğinin tarihi esasları ve Uygurlarda Türklük sevgisi - Yüsüpjan YASİN
 Tarih: 23.08.2011 > 6445 kez okundu.

Özet: Türkler, tarihte milletçilikle ün kazanmış bir millettir. kökü tarihin derinliklerine kadar gitmekle birlikte çok bariz bir biçimde ortaya çıkan bu özellik komşu kavimlerin dikkatini çekmiştir. milli mukadderatın koyu bir milletçiliğe dayanmakla sağlam bir temel üzerine oturtulacağını iyi kavrayan Türkler, daha Hun döneminde milletçiliğin si

> Makalenin devamı

Kashgar attacks expose deep wounds in East Turkestan - Dünya Uygur Kongresi
 Tarih: 03.08.2011 > 4724 kez okundu.

August 1, 2011, 2:45 pm EST Contact: Uyghur American Association +1 (202) 478 1920 Attacks that occurred over the weekend in Kashgar, together with recent unrest in the city of Hotan, have punctuated an atmosphere of fear, repression and conflict that has permeated East Turkestan in recent months. According to media reports, the attacks too

> Makalenin devamı

ETKİNLİK - Kasım TUMAN
 Tarih: 25.06.2011 > 4409 kez okundu.

Salam Dostlar, Ikki yil burunqi 26-Iyun Guangdong xiaoguan qanliq weqesi we 5-Iyuldiki tenich namayishining jallatlarche bastughanliqigha ikki yil boldi. Biz Qoltuq rayonidiki uyghurlar UAA we DUQ ning chaqiriqigha asasen, ozumizning biguna qeyit qilinghan qerindashlirimizgha bolghan hisdahsliqini we Insaniyet qelipidin chiqqan hitaygha bolghan

> Makalenin devamı

Doğu Türkistan Cumhuriyeti Devletinin İşgali ve Uluslararası Hukuk - Gökhan GÖKÇEK
 Tarih: 15.04.2011 > 4349 kez okundu.

TÜRK HUKUK ENSTİTÜSÜ ANKARA ŞUBESİ ve DOĞU TÜRKİSTAN KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ ANKARA ŞUBESİ’nin ortaklaşa düzenlediği “Doğu Türkistan Cumhuriyeti Devletinin İşgali ve Uluslararası Hukuk Paneli”ne dostlarımızı bekliyoruz. 19 Nisan 2011, 21:34 TÜRK HUKUK ENSTİTÜSÜ ANKARA ŞUBESİ ve DOĞU TÜRKİSTAN KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ ANKARA ŞUBESİ’nin

> Makalenin devamı

Doğu Türkistan Şehitleri İçin Hatim - Gökhan GÖKÇEK
 Tarih: 09.04.2011 > 4222 kez okundu.

Doğu Türkistan Şehitleri İçin Hatim 05 Nisan 1990 yılında Doğu Türkistanın Kaşgar vilayetine bağlı BARIN kasabasında yaşanan kanlı katliamının 21.yıldönümü dolayısı ile BARIN şehitleri ve tüm Doğu Türkistan şehitlerinin ruhlarına ithafen Pazartesi günü dernek misafirhanesinde Kuran-ı Kerim okundu.

> Makalenin devamı

Türk Dünyası Aşığı Fatma Işık KAYA hanımın UYGUR Radyosuna Vermiş olduğu röportaj - Fadime Işık KAYA
 Tarih: 24.01.2011 > 4489 kez okundu.

TURAN-SAM ekibinden Fadime Işık KAYA hanım Doğu Türkistan - UYGUR Radyosuna röportaj vermiştir. Bu bağlantıdan indirip dinleyebilirsiniz: http://www.turansam.org/fadime_isik_kaya_uygur_radyosu.mp3

> Makalenin devamı

Türkiye vatandaşı 3 Uygur Türk’ü Çin’e teslim edildi - Azer HASRET
 Tarih: 23.01.2011 > 4277 kez okundu.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı’nın, iade kararına karşı Tacikistan Hükümeti nezdinde yaptığı girişimler sonuç vermedi. Üç Türk vatandaşının akıbeti hakkında bilgi edinilemiyor.

> Makalenin devamı

WE SHARE GRIEF OF UIGHUR AND IRAQI TURKS - Prof. Dr. Osman Metin ÖZTÜRK
 Tarih: 23.12.2010 > 4767 kez okundu.

The Rector of Giresun University has made the statement (announcement) below regarding the latest events in China and Iraq. Respectfully submitted to the public opinion. “Since the last week, Giresun University has been following the human rights violations that the Uighur Turks, living in Uigur autonomous region of the People’s Republic of

> Makalenin devamı

Çin'i Kınamaya Davet - Uygur Haber Ajansı
 Tarih: 02.11.2010 > 4725 kez okundu.

Dünya ya yayılmak için diplomatik menavrayla heratarafa koşuşturan Kızıl Çin 4 kasım 2010 Tarihinde Fransa yı Ziyaret etmesi bekleniyor, Bu Münasebetle Doğu Türkistanlı Uygur Türkleri, Tibetliler,Falongonglar , Çinli Demokratlar ve çok sayıda Uluslararası İnsan Hakları örgüt temsilcilerinin katılımlarıyla Geniş Çaplı Protesto gösterisi düzenlenecek

> Makalenin devamı

DOĞU TÜRKİSTAN CUMHURİYETLERİNİ ANMA ETKİNLİĞİ - Yakup CAN
 Tarih: 29.10.2010 > 4376 kez okundu.

Program: • Doğu Türkistan ve Türk Dünyası Şehitleri için Saygı Duruşu • İstiklal marşı • Protokol konuşmaları • Açık Oturum Konuşmacılar: Prof. Dr. Mehmet SARAY, Yeditepe Üniversitesi Türkistan Hükümetleri Neden Başarısız Oldular? Yrd. Doç. Emin KIRKIL, Manisa, Celal Bayar Üniv. Fen Ed. Fak. Tarih Böl.

> Makalenin devamı

Çinli Hakerler Sitemize saldırılar
 Tarih: 06.10.2010 > 4081 kez okundu.

Değerli arkadaşlar, Dün gece saatlerinde http://www.turansam.org adresindeki websitemize şimdilik tespitlerimize göre Hong-Kong IPsinden saldırı yapılması sonucu sitemiz 12 saat boyunca kapalı kalmış ve ayrıca veritabanımızdaki 1 aylık bilgi yanmıştır.

> Makalenin devamı

Uygur Türklerine Gösterilen İlgi Yetersiz - Azər Həsrət
 Tarih: 11.07.2010 > 4381 kez okundu.

Amerika’nın Sesi’nin sorularını yanıtlayan Dünya Uygur Kurultayı Başkanı Rabiye Kadir, Uygur Türkleri’ne gösterilen uluslararası ilginin son derece yetersiz olduğunu söyledi Bir yıl önce 5 Temmuz 2009’da Doğu Türkistan’ın Urumçi kentinde Çinlilerle Uygur Türkleri arasında çıkan çatışmalarda – resmi rakamlara göre – 200 kişi hayatını kaybetmiş; 1

> Makalenin devamı

Yedi Devlet – Bir Millet Konseyi`nin Açıklaması: Hepimiz Uyguruz! - Azer Hasret
 Tarih: 07.07.2010 > 4595 kez okundu.

Tam bir yıl önce zalim Çin rejimi dünyanın gözü önünde eski Türk toprağı olan Urumçi ve Doğu Türkistan`ın diğer yerlerinde kendi zulmünü daha şiddetli bir şekilde göstermekle yüce Türk milletinin öz parçası olan Uygur kardeşlerimizi katletti. İnsanlar öldürüldü, hapse atıldı, evleri dağıtıldı. Bu azmış gibi tüm dünyaya Uygur kardeşlerimizin suçlu o

> Makalenin devamı

Dünya Uygur Kurultayı`nın 5 Temmuz Açıklaması - Seyit TÜMTÜRK
 Tarih: 06.07.2010 > 4369 kez okundu.

Bir Pazar günü yaşandı bundan bir yıl önce. 5 Temmuz 2009 ve devam eden günlerde Doğu Türkistan’ın başkenti Urumçi’de, binlerce Müslüman Uygur Türk’ü katledildi. Dehşet verici sahneler yansıdı basına. Yollarda katledilmiş insanlar, ellerinde çivili sopalar, satırlar, bıçaklar; insan avına çıkmış binlerce Çinli milis. Günlerce süren sokak çatışmalar

> Makalenin devamı

Doğu Türkistan Platformu - Mitinge Davet
 Tarih: 26.06.2010 > 5457 kez okundu.

4 Temmuz, 2010 Tarihinde İstanbulda 5 Temmuzda Ankarada

> Makalenin devamı

DOĞU TÜRKİSTAN SÜRGÜN HÜKÜMETİ BAŞBAKANI İSMAİL CENGİZ”İN BASIN AÇIKLAMASI
 Tarih: 17.06.2010 > 4287 kez okundu.

Kırgızistan”da devam eden iktidar ve muhalefet çatışmasının, ülkeyi adeta iç savaşın eşiğine getirmiş olması hür dünyadaki Doğu Türkistanlıları son derece üzmüştür.

> Makalenin devamı

Bozkır Türkistan ‘ında bir Uygurum - Güngör YAVUZASLAN
 Tarih: 12.06.2010 > 4573 kez okundu.

Bozkır Türkistan ‘ında bir Uygurum Atalarımın mezarının bekçisiyim Ey Türk; Kızıl Çin zulmünde güne başlarım, Her gece bir ölümle yatarım. Bakma bana öyle uzaktan yaban gibi; Bir yanım Kerkük’dür; öteki yarım Karabağ.

> Makalenin devamı

CANM TÜRKİSTAN - Murat KARABULUT
 Tarih: 12.06.2010 > 6080 kez okundu.

Hasretle Can Türkistan’ın Yoluna Bakarım Asırlar önce çıkmış olsak da ata yurttan, Türkoğlu hep hasret çekerek, bekler görmeyi Aksakallı bilgeler yorulmaz anlatmaktan, Destanı, ağıtı, örfü, âdeti, töreyi, Gurbete düştüm, yaban ellerde hep ağlarım, Hasretle Can Türkistan’ın yoluna bakarım. Tarihte yoktur, görülmedi emsali yeri, Başta Kom

> Makalenin devamı

KİTAP KULÜBÜNDEN “DOĞU TÜRKİSTAN KONFERANSI” - Bahadır ÇELİKBAŞ
 Tarih: 19.05.2010 > 4943 kez okundu.

Niğde Üniversitesi Kitap Kulübü’nün düzenlemiş olduğu, Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Seyit TÜMTÜRK’ün konuşmacı olarak katıldığı” Türk Dünyası ve Doğu Türkistan” adlı konferans Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda 17.05.2010 Pazartesi günü yapıldı.

> Makalenin devamı

Çin`de 10 00 kişi zorunlu kısırlaştırılacak - Memet AYDEMİR
 Tarih: 20.04.2010 > 4420 kez okundu.

Çin`de devlet planının üstünde fazla çocuk yapan 10 000`e yakın kadın ve erkek zorunlu olarak kısırlaştırılacak.

> Makalenin devamı

DOĞU TÜRKİSTANDA VE TÜRKİYEDE NÜFUS PLANLAMASI - Baki DÖKME
 Tarih: 11.04.2010 > 7027 kez okundu.

Bütün dünya Türk nüfusunun artmasından korkuyor sevgili okuyucular. Doğu Türkistan”daki de öyle, korkudan.. Peki, ya Türkiye”dekilere ne demeli? Türkiye”de de devlet eliyle nüfus denetlemesi (kontrolü) var. Bir yandan 3 çocuk yapın daveti, bir yandan doğum kontrolü.

> Makalenin devamı

DOĞU TÜRKİSTAN SÜRGÜN HÜKÜMETİ BASIN AÇIKLAMASI - Kuresh ATAHAN
 Tarih: 20.03.2010 > 4281 kez okundu.

Merkezi İstanbul’da bulunan, kısaca İHH olarak bilinen İnsan Hak ve Hürriyetleri Yardım Vakfı tarafından 22 Mart 2010 tarihinde düzenlenen “Hür Doğu Türkistan Sempozyumu” katılımcıları arasında, Doğu Türkistan’ın özgürlük ve bağımsızlığını talep edemeyen kurumların temsilcilerinin konuşmacı olarak yer almasından ve konuşmacılar arasında “bağımsız v

> Makalenin devamı

Avrasya Türk Dernekleri Federasyonu Başkanlığı Basın Açıklaması
 Tarih: 19.03.2010 > 6968 kez okundu.

Sayın Başkan, Öncelikle başkanlığınızı yaptığınız kurumunuzun insanlığın kanayan yaralarından biri olan Çin esareti altındaki Doğu Türkistan meselesine gösterdiğiniz yakın alâkadan dolayı minnet ve şükranlarımızı ifade etmek isteriz.

> Makalenin devamı

DOĞU TÜRKİSTAN’DA SAĞLIK HAKLARI İHLALİ - İsmail CENGİZ
 Tarih: 07.03.2010 > 6600 kez okundu.

Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti tarafından Doğu Türkistan’daki Sağlık Haklarına yönelik ihlaller hakkında yayımlanması dileğiyle kamuoyunu bilgilendirmeye yönelik aşağıdaki özet rapor hazırlandı.

> Makalenin devamı

DIŞ TÜRKLER VE AKRABA TOPLULUKLARI İSTİŞARE TOPLANTISI”NDA DOĞU TÜRKİSTANLILARI TEMSİLEN DTSH BAŞBAKANI İSMAİL CENGİZ TÜRK DEVLET PROTOKOLÜNDE AĞIRLANDI.
 Tarih: 01.03.2010 > 4699 kez okundu.

Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti Başbakanı İsmail Cengiz, T.C. Devlet Bakanlığı tarafından İstanbul Cevahir Otel Kongre Merkezi”nde düzenlenen Dış Türkler ve Akraba Toplulukları Toplantısı”na katıldı. Türkistan kuruluşlarını temsilen devlet “A” protokolünde ağırlanan İsmail CENGİZ, Türkiye Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan”ın hemen yakınında

> Makalenin devamı

Esaret Altındaki Doğu Türkistan Konferansı...(İstanbul) - Kültür ve Töre Derneği
 Tarih: 25.02.2010 > 4867 kez okundu.

Doğu Türkistan”ın bağımsızlığının sembolü çelikleşmiş ismi İsa Yusuf ALPTEKİN”in Oğlu ve Doğu Türkistan Gençlik ve Kültür Derneği Onursal Başkan”ı Arslan ALPTEKİN”in üzerinden özetle geçtiği konular, can yakan yürek burkan türden...Türkiye Türkleri”nin bu konuda çok daha hassas olması gerektiği vurgusuda bizlere olan güvenin,inancın getirisidir...

> Makalenin devamı

“IRAK’TA DEMOKRASİ, TÜRKMENLER VE SEÇİM“ - Dr. Fethi Ahmet YÜKSEL
 Tarih: 19.02.2010 > 4296 kez okundu.

• Saygı Duruşu ve İstiklali Marşı • Açılış Konuşmaları • Açık Oturum Prof. Dr. Mustafa ERKAL, İstanbul Üniv., Oturum Başkanı Prof. Dr. Selami KURAN, Marmara Üniv. Av. Hidayet GÜMÜŞSOY, Avrupa Aydınlar Ocağı Savaş AVCI, Türkmeneli İnsan Hakları Der. Irak Türkmen Milletvekili Adayları

> Makalenin devamı

M.Rıza Bekin (1925-2010) - İsmail CENGİZ
 Tarih: 17.02.2010 > 5198 kez okundu.

Asker ve cemiyet adamı olan M. Rıza Bekin, 1925”te bugün Çin esareti altında bulunan Doğu Türkistan “ın Hoten şehrinde doğmuştur. Uygur Türklerinden olan M.Rıza Bekin, dokuz yaşında iken ailece yurtlarından ayrılıp, Afganistan”da Kabil”e yerleşmişlerdir. O yıllarda oldukça yüksek seviyede seyreden Türkiye-Afganistan münasebetleriyle, eniştesi Mehme

> Makalenin devamı

Toplantıya Davet - Dr. Fethi Ahmet YÜKSEL
 Tarih: 16.02.2010 > 6103 kez okundu.

Asker ve cemiyet adamı olan M. Rıza Bekin, 1925”te bugün Çin esareti altında bulunan Doğu Türkistan “ın Hoten şehrinde doğmuştur. Uygur Türklerinden olan M.Rıza Bekin, dokuz yaşında iken ailece yurtlarından ayrılıp, Afganistan”da Kabil”e yerleşmişlerdir. O yıllarda oldukça yüksek seviyede seyreden Türkiye-Afganistan münasebetleriyle, eniştesi Mehme

> Makalenin devamı

Paylaşılan Türkistan - Prof. Dr. Turan YAZGAN
 Tarih: 08.02.2010 > 4466 kez okundu.

Doğu Türkistan birkez daha kan ağlıyor. Doğu Türkistan’a Çinli göçmenlerin yerleştirilmesini, Türklerin Çin içlerinde ikamete mecbur edilmesini ve tutuklanan Türklerden bir daha haber alınamamasını protesto eden Türkler bütün dünyanın gözü önünde vahşice katledildiler. Hür dünya vahşeti seyretmekle yetindi. İnsan Hakları Örgütleri suskun. Hukuk kur

> Makalenin devamı

TÜRK MİLLETİNİN KAHRAMAN EVLATLARI UYGUR KARDEŞLERİME - FATMA IŞIK KAYA (FADİME)
 Tarih: 03.02.2010 > 4336 kez okundu.

Gayret UYGUR KARDEŞİM özgürlük senin hakkın!!!... Hain düşmanın zulmü sakın ha yıldırmasın!!!... DOĞU TÜRKİSTAN’ıma esaret yakışmıyor. Haydi şahlan UYGUR’um GÖKBAYRAĞIM ağlıyor!!!... TÜRK’ün yedi bayrağı şanla dalgalanıyor!!!... GÖKBAYRAĞIM onlara imrenerek bakıyor. Savaş UYGUR kardeşim, göklere yükselt onu!!!... Elb

> Makalenin devamı

RABİA KADİR HANIMEFENDİYE!!!... - FATMA IŞIK KAYA (FADİME)
 Tarih: 01.02.2010 > 4526 kez okundu.

Selam UYGUR ANASI, Selam YÜCE TÜRK KADINı. Yad ellerde yücelttiniz Milletimin adını!!!... Yeriniz oralar değil TÜRKİYE’m kucağıdır!!!... ANADOLU’m her TÜRK’ün Öz be öz vatanıdır!!!...

> Makalenin devamı

DEFOL ÇİN - FATMA IŞIK KAYA (FADİME)
 Tarih: 24.01.2010 > 4298 kez okundu.

Defol topraklarımdan oralar değil senin. Yaptıkların yetmedi mi Allah’ın cezası çin?... İğrenç işkencelerin daha ne kadar sürecek?... Çok yakındır milletim defterini dürecek!!!...

> Makalenin devamı

DOĞU TÜRKİSTAN SÜRGÜN HÜKÜMETİ - Korash ATAHAN
 Tarih: 06.12.2009 > 4881 kez okundu.

Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti Başbakanı İsmail Cengiz yayınladığı basın açıklamasında; Doğu Türkistan halkının nihai hedefinin bağımsızlık ve özgürlük olduğunu vurguladı. Başbakan Cengiz; Maltepe Üniversitesi”nde yapılan Uygur Toplumunun Durumu konulu toplantı dolayısıyla yayınladığı basın açıklamasında şunları ifade etti:

> Makalenin devamı

DOĞU TÜRKİSTAN SÜRGÜN HÜKÜMETİ ---- Basın Açıklaması ----
 Tarih: 03.12.2009 > 4463 kez okundu.

DOĞU TÜRKİSTAN’DA 5 UYGUR İDAM EDİLDİ Çin’de İdam Edilen Uygurların Ailelerinden Kurşun Vergisi Talep Ediliyor 2009 yılı 5 Temmuz günü başlayan ve yüzlerce kişinin ölümüyle sonuçlanan olaylara katıldıkları gerekçesiyle bugün (3 Aralık günü) 2 Uygur’un ömür boyu hapis cezasına çarptırılmaları, 5 Uygur’un ise idam edilmiş olmaları, Pekin’in a

> Makalenin devamı

Demir sıcağı sıcağına dövülür - Zeynure İsa
 Tarih: 24.11.2009 > 4282 kez okundu.

949 senesi, Kızıl Çin “Komünistlik yardımlaşma”, “Üç seneliğine geliyoruz..” diye, vatanımız Doğu Türkistan’a (Uyguristan’a) adım attığından beri 60 sene oldu.

> Makalenin devamı

Aynı telden çalıyor mu diyelim? Zeynure İsa
 Tarih: 24.11.2009 > 4198 kez okundu.

Bugün Ürümçi’de 21 Uygur masum insan kurşuna dizilecek. Telefon, internet halâ kapalı. Doğu Türkistan’ın (Uyguristan’ın) dış dünya ile ilişkisini kesen Çin zalimlerinin 30 milyon Uygur’dan birisini bile hayatta koyma niyeti yok.

> Makalenin devamı

Obama’ya “ObaMao” demek…Zeynure İsa
 Tarih: 23.11.2009 > 4585 kez okundu.

Obama’ya “ObaMao” demek onurlu bir Amerikan president için hakarettir, küçük düşürmektir. Dalga geçmektir.

> Makalenin devamı

DOĞU TÜRKİSTAN İÇİN ÇARPAN BİR YÜREK - Hasan ORHAN
 Tarih: 12.11.2009 > 4410 kez okundu.

İzmir’de yaşayan bir okurumuz var. Fatma Işık KAYA kendisi her iki gözünden görme özürlü olmasına rağmen,yazılı metinleri sesli olarak çeviren özel programlı bilgisayarıyla Çağrı Gazetesini www.erdemlihaber.com üzerinden takip edip, haberlerimizi ve köşe yazarlarımızın yazılarını okumaktadır. Bu değerli arkadaşımız özgeçmişini anlatırken

> Makalenin devamı

Sherqiy Türkistan Sürgündiki Hökümiti- Köresh Atahan
 Tarih: 24.10.2009 > 5908 kez okundu.

Sherqiy Türkistan Sürgündiki Hökümiti we Parlamentining 5-nöwetlik yighini 2009-yili, 2-Öktebirdin 5-öktebirghiche daghdughuluq we muweppiqiyetlik halda ötküzüldi.

> Makalenin devamı

Çin’in planı - Zeynure İsa
 Tarih: 24.10.2009 > 4312 kez okundu.

Çin soykırımında yok olmakta olan Uygur halkından sizlere selamlar, saygılar, hürmetler ve en iyi dilekler, dualar…

> Makalenin devamı

Cinlerin Dogu Türkistandaki Soy Kirimi - Koraş ATAHAN
 Tarih: 19.10.2009 > 4855 kez okundu.

Monday, October 19, 2009 Frankfurt Sheheride Birleshme Namayish Ötküzildi Gérmaniyening Frankfurt Sheheride Xitay tajawuzchillirining wetinimiz Sherqiy Türkistanda yürgüziwatqan qanliq qirghinchiliqigha qarshi keng-kölemlik namayish élip bérildi.

> Makalenin devamı

Yine bir kez ağladık - Zeynure İsa
 Tarih: 13.10.2009 > 4276 kez okundu.

Her belalar geliyormuş, Esir insan başına Çölde değirmen çevriliyor Gözden akmış yaşına

> Makalenin devamı

Böylesine aile kadınları varken…Zeynure İsa
 Tarih: 09.10.2009 > 4394 kez okundu.

Fatih Sultan Mehmet bir sabah gariban fakir fukara gibi giysiler giyerek, şehir sokaklarını karış karış gezmiş. Bir ekmekçiden bir ekmek satın almış sonra bütün şehri dolaşıp tekrar o ekmekçiden ikinci bir ekmek satın almaya kalkışmış.

> Makalenin devamı

SÜRGÜNDEKİ DOĞU TÜRKİSTAN HÜKÜMETİ - İsmail CENGİZ
 Tarih: 07.10.2009 > 8036 kez okundu.

Saygıdeğer Dostumuz; Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti”nin 5 nci dönem parlamento toplantısı yapılmış ve 3 ncü dönem Sürgün Hükümet”in yeni üyeleri seçilmiş olup, dört gün süren toplantının tutanağı siz değerli dostlarımızı ve kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla ilişikte (EK”te) sunulmuştur. Maddi ve manevi desteğinizin devamını temenni ederek saygılar

> Makalenin devamı

Geceye Davet - Yakup CAN
 Tarih: 05.10.2009 > 4509 kez okundu.

Zeytinburnu Belediyesinin organize ettiği 28 Eylül-13 Ekim 2009 tarihleri arasında gerçekleştirilen YÖRESEL GÜNLER çerçevesinde Türkistanlılar Platformu olarak Doğu Türkistan Göçmenler Deneği tarafından bir akşam etkinlik programı oluşturulmuştur. Program aşağıdadır. Tüm Türkistanlı Hemşehrilerimiz davetlidir. Saygılarımla.

> Makalenin devamı

Hapishane mi? Leşhane mi?- Zeynure İsa
 Tarih: 05.10.2009 > 4474 kez okundu.

Çinlilerin geleneksel yemek zevklerinde böyle alışkanlığı vardı. Taze eti yemezdi. Eti akvaryum türündeki böceklenme sandığında kurutarak (böceğe) çevirip böceği yerler.

> Makalenin devamı

Çin Katliamı hakkinda - Koraş Atahan
 Tarih: 04.10.2009 > 4548 kez okundu.

Siz Demokratik Dünyanın temsilcileri, İnsan Hakları Savunucuları, Birleşmiş Milletler, Uluslar arası Af Örgütleri ve insanları olarak sizlerden rica ediyoruz Çine temsilciler göndererek yok edilmek istenen 5 bin senelik kültürü ve 60 yıldır sistematik soykırıma, vahşete dur deyin.

> Makalenin devamı

DOĞU TÜRKİSTAN”A SAHİP ÇIKALIM! - Koraş ATAHAN
 Tarih: 04.10.2009 > 5017 kez okundu.

Free Osttürkistan! 17.10.2009 Frankfurt”da! Çin”in Doğu Türkistan”da uyguladığı sistematik soykırıma dur diyelim. 17.10.2009 Cumaertisi günü Çinlilernin Frankfurt Konsuluslugunin önünde Doğu Türkistan”da yaşanan trajedi ve katliamı beraber protesto edelim.

> Makalenin devamı

HOLLANDA TELEVİZYONUNDA UYGUR TÜRKLERİ BELGESELİ - Burhan CARLAK
 Tarih: 26.09.2009 > 5807 kez okundu.

Çin Halk Cumhuriyeti 1 Ekim`de kuruluşunun 60. yıldönümünü kutluyor. Çince `yeni ülke ` anlamına gelen `Sincan` özerk bölgesinde yaşayan Uygur Türkleri 60 yıldır artarak devam eden baskı ve asimilasyon politikları altında kimliklerini korumaya çalışıyor.

> Makalenin devamı

Dünya iklim çevre bozucusu cinayetçi - Zeynure İsa
 Tarih: 25.09.2009 > 4733 kez okundu.

BM Genel Kurulu’nda 192 ülkeden temsilciler iklim değişikliği zirvesinde bir araya geldi. İklim değişikliğinde, çevreyi kirletmede olsun, komşu ülkeleri soykırım yapmakta olsun, dünya birinciliğini elden bırakmayan 60 yıllık müstebit, Çin komünist yetkililerinden cümleden Çin Başbakanı Hucintao, kıyametin kedisi gibi ortaya çıkarak, sera gazını aza

> Makalenin devamı

SÜRGÜNDEKİ DOĞU TÜRKİSTAN HÜKÜMETİ - BASIN AÇIKLAMASI
 Tarih: 17.09.2009 > 4206 kez okundu.

14 Eylül 2004 tarihinde Amerika Parlamento Binası Capitol Hill’de kurulan Sürgündeki Doğu Türkistan Hükümeti’nin kuruluşunun 5 nci yıldönümünü idrak ediyoruz.

> Makalenin devamı

SÜRGÜNDEKİ DOĞU TÜRKİSTAN HÜKÜMETİ - BASIN AÇIKLAMASI
 Tarih: 14.09.2009 > 4323 kez okundu.

14 Eylül 2004 tarihinde Amerika Parlamento Binasında kurulan Sürgündeki Doğu Türkistan Hükümeti’nin kuruluşunun 5 nci yıldönümünü idrak ediyoruz. Şüphesiz beş yıl önce 60 Doğu Türkistanlı delegenin hür iradesiyle Washington’da Sürgün Hükümeti’nin kuruluşu, esaret altındaki Doğu Türkistan halkının geleceğe olan ümitlerinin en azından yaşamasına ve

> Makalenin devamı

Çin, Rabia Kadir in işyerlerini yıkıyor - Memet Aydemir
 Tarih: 08.09.2009 > 5812 kez okundu.

Çin, Doğu Türkistan daki ayaklanmanın sorumlusu olarak gördüğü Rabia Kadir in ülkedeki mal varlıklarını yakın takibe aldı. Çin yönetimi, Kadir in iş yerlerini yıkma kararı aldı. Uygurlara ait dükkanlarla dolu olan Rabia Kadir e ait Akida Ticaret Merkezinin, duvarlarındaki çatlaklar ve temellerinin su içinde kaldığı bahanesiyle yıkılması gerekti

> Makalenin devamı

Çin Kahpeliği
 Tarih: 08.09.2009 > 4364 kez okundu.

izleyin, izlettirin... Allah belanızı versin rezil Çinliler!

> Makalenin devamı

Doğu Türkistan meselesi Çin in iç meselesi değildir - Zeynure isa
 Tarih: 06.09.2009 > 4744 kez okundu.

Stalin ile Mao komünist cellattır. Şu an Dünyada komünizm yok olduğuna göre, Doğu Türkistan ı Çin e bağlayan anlaşma çoktan gücünden kalması, yok edilmesi lazım.

> Makalenin devamı

DUYDUNUZ MU ? - ŞEN OZAN
 Tarih: 03.09.2009 > 4770 kez okundu.

Siz, Kız evlatları ellerinden zorla alınan ve çinin iç bölgelerine yollanan ve oralarda mal gibi satılan ve bu rezil hayattan kurtulmak için intihar eden şeref li Uygur kızlarımızın çâresizliğini hiç düşündünüz mü, düşündük mü ?

> Makalenin devamı

Çirkin adımlar ile yürüyen genç - Zeynure İSA
 Tarih: 01.09.2009 > 4654 kez okundu.

Almaata, Köprü yanındaki çay bahçesinde toplanıp oturan 10-12 Uygur genci içinden Ferhat, 40 metre uzaklıkta yürümekte olan bir genci:

> Makalenin devamı

Yalan propagandacı, Gerçek Soykırımcı
 Tarih: 31.08.2009 > 4565 kez okundu.

1- Çin ve Çin yetkilileri Sahtekardır. Yalancıdır. Soykırımcıdır. Çin’in iki sembolü var: Birisi – Ejderha. İkincisi – Sung Maymun. (72 çeşit değişen karakter)

> Makalenin devamı

DOĞU TÜRKİSTAN’DA ETNİK SOYKIRIM UYGULANIYOR - Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti’nin Yayınladığı Basın Bildirisi
 Tarih: 31.08.2009 > 4384 kez okundu.

26 Haziran 2009 tarihinde bir fabrikada zorunlu olarak çalıştırılan Doğu Türkistanlı genç kız ve erkeklerle Çinli işçiler arasında başlayan tartışma, Çinli işçilerin Uygur kızlarına sarkıntılıklarını devam ettirmeleri neticesinde çıkan olaylar, 200 kadar Çinlinin sopa ve demir çubuklarla gece yarısı Uygur gençlere saldırmalarının ardından katliama

> Makalenin devamı

TÜRK DÜNYASININ İŞGAL ALTINDA KALAN TEK BÖLGESİ : DOĞU TÜRKİSTAN - İsmail CENGİZ, Sürgündeki Doğu Türkistan Hükümeti Sözcüsü
 Tarih: 31.08.2009 > 6329 kez okundu.

1949 yılından bu yana Çin Halk Cumhuriyetinin yönetiminde bulunan; 1.828.418 km2 yüzölçümü ile Asyanın merkezinde yer alan Türklerin anayurdu Doğu Türkistan, Türk Dünyasının işgal altında kalan tek bölgesi özelliğini taşıyan kanayan yarasıdır.

> Makalenin devamı

Çin cellatlarının kemik kırma zevki sefası (videolu) - Zeynure İSA (ÖZTÜRK)
 Tarih: 30.08.2009 > 7226 kez okundu.

Çinliler aslında işkenceden zevk alan bir toplumdur. Onların başka bütün Dünya insanlarından farkı da işte burada. Özel yapılmış masaya maymunun kafasını sıkıca sıkıştırarak onun beynini yemekte olan Çinliler: “Esas zevk maymun beyninin lezzetinden öte, maymunun çığlığında…” derler. 26 Haziran Çinliler 800 Uygur işçiyi linç etti. Bu olay pro

> Makalenin devamı

Yakupbeg’in Başarılarının ve Başarısızlıklarının Ana Sebebi - Yrd. Doç. Dr. İklil Kurban
 Tarih: 28.04.2009 > 4472 kez okundu.

Çin, günümüz dünyasında giderek söz sahibi olmaya başlamıştır. Kim olursa olsun, Çin ile olan ilişkilerinde, Yakupbeg’in kişiliği ve onun kurduğu devletinin (1865-1877) trajedisi ders niteliğindedir.

> Makalenin devamı

Kaşgar Olayı - Yrd. Doç. Dr. İklil Kurban
 Tarih: 21.04.2009 > 4478 kez okundu.

Çin Olimpik şenliğinden 4 gün önce-2008 yılının 4 Ağustos Pazartesi günü, Kaşgar’ın Semen Yolu’nda ansızın bir olay oluvermiş. Ben bu olayı öğrenince, “Kaşgar Olayı” olarak kavradım.

> Makalenin devamı

Ahmet Kasimi’nin Doğumunun 95. Yılını Anarken - Yrd. Doç. Dr. İklil Kurban
 Tarih: 19.04.2009 > 4684 kez okundu.

“Dünyadaki mesleklerin en şereflisi öğretmenliktir. Çünkü, gelmiş geçmiş büyük zatlar, bilginler, yazarlar, doktorlar, generaller, mühendisler ve bunlar gibi meslek sahiplerinin hepsi öğretmenlerin emeğinin meyvesidir” diyordu.

> Makalenin devamı

Kaçırılan Uygur Kızları - Memet Aydemir
 Tarih: 19.02.2009 > 8853 kez okundu.

2008 yılı Pekin olmipaytlarini protosta etmek için Çin´e karşı Ankara`da gösteri yapan Uygur kökenli, bir Türk vatandaşı “ Namusumuzu koruyamıyoruz” diyerek üstünde benzin döküp kendisini yaktı. Bu olay sırasında “Namusumuzu koruyamıyoruz” derken, acaba meseleyi kaç kişi anladı?

> Makalenin devamı

Bizim Geleceğimiz - Yrd. Doç. Dr. İklil Kurban
 Tarih: 26.01.2009 > 4356 kez okundu.

Türkistan, Asya’nın tam göbeğindedir. Yani tam anlamıyla Orta Asya’dır. Burada, Türkistan’ın dört tarafının da denizden aynı uzaklıkta bulunduğunu ve dünyada denizden en uzak tek ülke olduğunu da söyleyebiliriz.

> Makalenin devamı

Turgun Almas (1924-2001) ve Uygurlar - Yrd. Doç. Dr. İklil Kurban
 Tarih: 07.01.2009 > 5475 kez okundu.

Yıl 1989, Doğu Türkistan’da “UYGURLAR” adında 840 sayfalık, Büyük Hun İmparatorluğu’ndan Büyük Moğol İmparatorluğu’nun sonuna kadar 3000 yıllık olayları içeren dev bir eser Arap harfleriyle Uygurca olarak basılır ve satılır.

> Makalenin devamı

Guantanamo`da Olan Uygur Türkleri - Memet Aydemir
 Tarih: 30.12.2008 > 4785 kez okundu.

Gecenin bir vakti ihtiyaç molası verildi. Aşhanede otururken, yanıma iki Uygur adam geldi. Birinin elinde cep telefonu vardı, bana uzatarak içindeki SMS`i okumamı rica etti.

> Makalenin devamı

Uygur Türklerine Yapılan Çin İşkence Çeşitleri - Sen Ozan
 Tarih: 22.12.2008 > 69187 kez okundu.

Şimdi elimizde fotoğrafları saklı bulunan Çin millî sanatından örnekler okuyacaksınız...

> Makalenin devamı

Yalta Konferansı Tarihi Bir Hata İdi - Yrd. Doç. Dr. İklil Kurban
 Tarih: 21.12.2008 > 5282 kez okundu.

Yukarıda başlık yaptığım sözler, Başkan Bush’un sözleridir. Amerika Devlet Başkanı Bush, İkinci Dünya Savaşı bitiminin 60.yıl dönümü dolayısıyla (Mayıs 2005) Avrupa’yı ziyaret ederken, Baltık ülkelerindeki bir konuşmasında, "YALTA KONFERANSI TARİHİ BİR HATA İDİ" demiş.

> Makalenin devamı

Rus Emperyalizminin Doğu Türkistan’daki Son Kurbanları - Yrd. Doç. Dr. İklil Kurban
 Tarih: 19.12.2008 > 5941 kez okundu.

Bilindiği gibi Rus Emperyalizmi, Kazan Hanlığının işgaliyle beraber doğmuştu. Kazan’ın 1552’de, Ural sahası Başkurtlarının 1555’te, İdil ağzındaki Astrahan’ın 1556’da Rusların eline geçmesiyle, parçalanmakta ve zayıflamakta olan Türkistan’ın kapıları Rus genişlemesine açılıvermişti.

> Makalenin devamı

Türkistan Özlemi - Yrd. Doç. Dr. İklil Kurban
 Tarih: 21.11.2008 > 5792 kez okundu.

"Türkistan!" Ne kadar cana yakın bu sözcük, çünkü bu sözcük benim vatanımın adıdır. Tarihimizin derinliklerinde, insanlarımızın gönlünde yatan ve yurdumuzun ta ezelden ta ebediyete kadar bizimki olduğunu kanıtlayan ve savunan bu kutsal sözcük, Türkler için, atalarımızı andıran ölümsüz yaşamı ve gözleri yaşartan duygu dolu anlamlar içerir.

> Makalenin devamı









Aktif Ziyaretçi 36
Dün Tekil 2050
Bugün Tekil 998
Toplam Tekil 4079776
IP 3.136.154.103






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























18 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Hepiniz birer T rk Bayra s n z. Bayra lekelemeyin, kirletmeyin yere d rmeyin.
(Alpaslan T RKE )


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.215 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu