Yedi Devlet – Bir Millet Konseyi`nin Açıklaması: Hepimiz Uyguruz! - Azer Hasret - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Yedi Devlet – Bir Millet Konseyi`nin Açıklaması: Hepimiz Uyguruz! - Azer Hasret
Tarih: 07.07.2010 > Kaç kez okundu? 4589

Paylaş


Tam bir yıl önce zalim Çin rejimi dünyanın gözü önünde eski Türk toprağı olan Urumçi ve Doğu Türkistan`ın diğer yerlerinde kendi zulmünü daha şiddetli bir şekilde göstermekle yüce Türk milletinin öz parçası olan Uygur kardeşlerimizi katletti. İnsanlar öldürüldü, hapse atıldı, evleri dağıtıldı. Bu azmış gibi tüm dünyaya Uygur kardeşlerimizin suçlu olması tebliğ edilmeğe çalışıldı. Ama dünya her zaman olduğu gibi bu kez de kırmızı Çin komünist rejiminin yalanlarına uymadı ve aldanmadı. Dünya Çin`in ne olduğunu, buradaki rejimin neler yaptığını zaten bildiğindendir ki, Uygur kardeşlerimizin yüzleştiği kanlı olaylar her tarafta kınandı. Bu kınanmalar sırasında özellikle de Türk devletlerinde düzenlenen protestoların ve Uygurlar`a destek eylemlerinin altı çizilmelidir. Türkiye`de, Azerbaycan`da, Kırım`da ve Türkler`in yaşadığı çeşitli Avrupa ülkelerinde sokaklara dökülen Türk halkları “Hepimiz Uyguruz!” demeği becerebildi o zor günlerde. Şimdi o olaylardan bir yıl geçmiş durumdadır. Biz şehit düşen kardeşlerimizi yeniden hatırlıyor, onların ruhlarının rahatı için Yüce Haktan niyazda bulunuyoruz.



Uygurlar bizim aziz kardeşlerimizdir. Uygurlar Azerbaycanlılar`ın, Kazaklar`ın, Kırgızlar`ın, Özbekler`in, Türkmenler`in, Tatarlar`ın, Gagauzlar`ın, Başkurtlar`ın ve daha nice Türk halklarının ta kendisi, Türk milletinin özüdür. Uygur kardeşlerimizi katleden zalim Çin ve yandaşları duysun sesimizi: böyle bir günde biz hepimiz Uyguruz! Katledeceksin, gel de becerebilirsin hepimizi katlet! 300 milyonluk Türk Dünyası`nı önüne aldın artık, böyle zulüm hiç bir zaman unutulmaz! Hepimiz Uyguruz, hepimiz Türküz! Biz büyük ve yüce Türk milletinin neferleri olarak kırmızı Çin rejiminin bu hüsumetini hiç bir zaman unutmayacağız!



Aziz Uygur kardeşlerim. Bilmenizi ve duymanızı isteriz: böyle ağır bir günde biz hepimiz sizinleyiz, sizin yanınızdayız! Çektiğiniz acılar bizim acılarımızdır! Size acı çektirenler bize çektirmiştir demek! Olanları unutmayız, unutturmayız! Bir gün gelir öcümüzü hep birlikte alırız ve bir zamanlar bizden kurtulmak için yedi bin km`lik duvar ördüren Çin bu kez duvarın arkasında bile saklanamaz! Tanrı şehit düşen Uygur kardeşlerimize rahmet eylesin ve bize Çin zulmüne direnmek için güç versin inşallah!



Azer Hasret, Yedi Devlet – Bir Millet Konseyi Başkanı



Bakı, Azerbaycan. 05 Temmuz 2010



KAYNAK: http://www.azerhasret.com/?p=1520





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 41
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 1658
Toplam Tekil 4067792
IP 18.191.5.239






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.096 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu