KİTAP KULÜBÜNDEN “DOĞU TÜRKİSTAN KONFERANSI” - Bahadır ÇELİKBAŞ - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









KİTAP KULÜBÜNDEN “DOĞU TÜRKİSTAN KONFERANSI” - Bahadır ÇELİKBAŞ
Tarih: 19.05.2010 > Kaç kez okundu? 4936

Paylaş


Niğde Üniversitesi Kitap Kulübü’nün düzenlemiş olduğu, Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Seyit TÜMTÜRK’ün konuşmacı olarak katıldığı” Türk Dünyası ve Doğu Türkistan” adlı konferans Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda 17.05.2010 Pazartesi günü yapıldı.



Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat ALP, Kitap Kulübü Başkanı Yalçın DEMİREL, Kulübün Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Şahin ORUÇ, Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği Gökbayrak Dergisi Niğde Temsilcileri Prof. Dr. Remzi KILIÇ ve Bahadır ÇELİKBAŞ, Altay Köyü Muhtarı Abay ORHUN, Niğde Üniversitesi’nden birçok akademisyenin yanı sıra çok sayıda öğrencinin katıldığı konferansta Doğu Türkistan’ın Türk Tarihi’ndeki yeri ve bugün yaşadığı sıkıntılar belgesel gösterimiyle konuklara sunulduktan sonra açılış konuşmasını yapmak üzere Şahin ORUÇ söz aldı.



Konuşmasına; “Doğu Türkistan davasının sadece Uygurların değil, bütün Türklerin ortak davası olduğunu” vurgulayarak başlayan Oruç, “Kendini Türk hisseden herkesin bu davaya sahip çıkmakla mükellef olduğunu” dile getirerek sözü Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Seyit TÜMTÜRK’e bıraktı.



Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Seyit TÜMTÜRK konuşmasına: Doğu Türkistan’ın tarihini ve bu süreç içerisinde meydana gelen siyasi ve toplumsal gelişmeleri dile getirerek başladı. Türk Dünyası’nın stratejik konumu hakkında bilgi vererek sürdürdüğü konuşmasını, baskıcı Çin politikalarının son yaşanan 5 Temmuz olaylarıyla birlikte Doğu Türkistan’daki soydaşlarımız üzerindeki etkisini anlatmasıyla noktalayarak Niğde Valisi Âlim BARUT ve Niğde Belediye Başkanı Faruk AKDOĞAN’ı ziyaret etmek üzere konferans salonundan ayrıldı.



İlk olarak Niğde Belediye Başkanı Faruk AKDOĞAN’ı makamında ziyaret eden Seyit TÜMTÜRK, samimi bir havada geçen ziyarette Doğu Türkistan konusunun önemini ve Anadolu Türklüğünün soydaşlarına daha fazla ilgi göstermesi gerektiğini ifade ederek, Doğu Türkistan Bayrağı ve Gökbayrak Dergi Setinden oluşan hediyeleri Faruk AKDOĞAN’a sundu. Kendisine teşekkür ederek ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Akdoğan; Doğu Türkistan’ın bağımsızlığı için dilek ve temennilerde bulunarak Tümtürk’ü uğurladı.



İkinci durağında Niğde Valisi Âlim BARUT’u makamında ziyaret eden Tümtürk; yakın tarihte Doğu Türkistan’da meydana gelen gelişmeleri ve Türk Dünyası’nın konuyla ilgili tutumunu aktardığı konuşmasını, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin son yıllarda Doğu Türkistan’a gösterdiği hassasiyet için teşekkür etmesiyle bitirip Niğde ziyaretini noktaladı.



















Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 41
Dün Tekil 1505
Bugün Tekil 1378
Toplam Tekil 4076159
IP 18.226.96.61






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























16 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk milletindenim diyen insanlar her eyden nce ve mutlaka T rk e konu mal d r.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.502 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu