DOĞU TÜRKİSTAN’DA TANKLAR YÜRÜYOR… - Yılmaz ŞAHİN/Türkistan İslam Bülteni Haber Ajansı - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









DOĞU TÜRKİSTAN’DA TANKLAR YÜRÜYOR… - Yılmaz ŞAHİN/Türkistan İslam Bülteni Haber Ajansı
Tarih: 01.07.2013 > Kaç kez okundu? 3960

Paylaş


Bu gün 30 Haziran 2013 tarihinde Türkiye saatiyle 14:00 da kaşgara bağlı tüm nahiyelerde tank ve panzerler yürütüldü, Çin Kominist Devleti Doğu Türkistan sokaklarında terör estiriyor. 2009 yılında Urumçi katliamının bir ikincisi yaşanmasından endişe duyuyoruz diye haber merkezimize ulaşan Uygur’lu müslümanlar, yüzlerce müslümanın gözaltına alınıp cezaevlerine götürüldüğünü ve bu götürülen müslümanlardan bilgi alamadıklarını bizlere bildiriyor.

Doğu Türkistan’da Urumçi ve Turpan’da başlayan olaylarda Doğu Türkistanlı 50 Türk Şehit olmuştu. Kaşgar ve Hoten vilayetlerinede sıçrayan olaylarda yüzlerce Türk yaralandı ve tutuklandı.

Kaşgara bağlı tüm nahiyelerin sokaklarında kominist terörü estiren Çin, sokak giriş ve çıkışlarında seyyar barikatlar kurmuş durumda. Ufak bir kıvılcımla seyyar barikatleri kapatarak, Uygurların Katliamdan kaçmasına bile izin vermemeyi planlıyor. Kışlalarda askeri araçları hazır durumda tutan Kominist sistem, seyyar barikatleri de silahlandırmayı ihmal etmedi.

Tüm dükkan şirket vs ticarethanelere ani baskınlar düzenleyen Çin, dini faaliyet ile alakalı dvd, vcd kitap gibi sesli ve görüntülü islami doküman arayışı içersinde. İslami kitap VCD gibi metaryaller bulunduran dükkanlar mühürleniyor. Hastahane, taksi, halk otobüsü gibi araçlara sakallı peçeli insanların binmesi yasaklandı. Tesettürlü ve sakallı insanları araçlarına alanlar trafikten men ediliyor. Bu sebepse kimse taksi ve otobüslerine müslümanları almıyor.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 52
Dün Tekil 1947
Bugün Tekil 835
Toplam Tekil 4077563
IP 18.219.189.247






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























17 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Tanr nasip eder, mr m vefa ederse; Musul, Kerk k ve Adalar geri alaca m. Selanik de dahil Bat Trakya'y T rkiye hudutlar i ine kataca m.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.406 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu