Avrasya Türk Dernekleri Federasyonu Başkanlığı Basın Açıklaması - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Avrasya Türk Dernekleri Federasyonu Başkanlığı Basın Açıklaması
Tarih: 19.03.2010 > Kaç kez okundu? 6966

Paylaş


Sayın

Bülent YILDIRIM

İHH İnsan Hak ve Hürriyetleri Yardım Vakfı Başkanı







Sayın Başkan,

Öncelikle başkanlığınızı yaptığınız kurumunuzun insanlığın kanayan yaralarından biri olan Çin esareti altındaki Doğu Türkistan meselesine gösterdiğiniz yakın alâkadan dolayı minnet ve şükranlarımızı ifade etmek isteriz.



Özellikle 5 Temmuz 2009 tarihinde Doğu Türkistan’da başlayan ve kanlı sonuçlanan Urumçi Olayları sonrasında, İHH gibi bir kuruluşun bu öksüz, yetim dava ile yakından ilgilenmeye başlaması şüphesiz sürgünde yaşayan Doğu Türkistan halkını ve bu davaya gönül verenleri memnun etmiştir.



1. Hür Doğu Türkistan Sempozyumu adlı uluslararası bir toplantıda sizlerle birlikte olmayı arzu etmekle birlikte, işbu toplantıya katılımcı olarak davet edilen Doğu Türkistan kökenli kişilerin daha çok Sorosvari vakıflardan ve İsrailli siyasilerden maddi ve manevi yardım alanlar arasından konuşmacı olarak davet edilmeleri kanaatimizce yakışık almamıştır.

2. Her ne kadar konuşmacı olarak davet edildiğine sevindiğimiz değerli kardeşimiz Meryem Hakim arkadaşımızın bu konulara değinecek olması bizleri bir nebze mutlu edecek olsa da; genelde Kazak Türklerini dışlayıcı Doğu Türkistan konulu bir toplantının her zaman noksan kalacağının da bilinmesinde fayda vardır. Bu bilgi eksikliğinden kaynaklandığına inanmak istediğimiz bu tavrın, Milli kahramanımız Osman Batur ve silah arkadaşlarının özgürlük ve bağımsızlık mücadelesini hiçe saymak olarak değerlendirilecektir.

3. Böyle bir toplantı öncesi; hür dünyada kurulan ilk teşkilatımız olan ve kamu yararına çalışan tek derneğimiz olan Doğu Türkistan Göçmenler Derneği’nin fikrinin alınmaması, Doğu Türkistan Gençlik ve Kültür Derneği’ndeki arkadaşlarımızın görüşlerine başvurulmaması ve Başkan Yardımcısı’nın davetine icabet eden Doğu Türkistan Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Cengiz’in ve Avrasya Türk Dernekleri Federasyonu Bşk. Doç. Dr. F. Ahmet Yüksel ile Doğu Türkistan Gençlik ve Kültür Derneği Onursal Başkanı, merhum İsa Yusuf alptekin’in oğlu Arslan Alptekin’in görüşlerinin dikkate alınmamış olması bizleri üzmüştür.

4. Elbette demokratik bir hayatta her STK’nın kendi görüşleri çerçevesinde istediği gibi, istediği şekilde etkinlik düzenleme özgürlüğü olmakla beraber, kanaatimce İHH gibi köklü kuruluşun daha tarafsız, daha kucaklayıcı olmasında fayda olduğunu düşünüyorduk.

5. Tüm olumsuzluklara rağmen, olaya yine de iyi niyetle yaklaşıldığını düşünerek bu etkinliğe katılmayı düşünen bizler,

a. 1.nci maddede belirtilen hususlardan dolayı,

b. Dr. Yang Jianli adlı Çinlinin böyle bir toplantıda konuşmacı olarak çağrılmasından dolayı,

c. bağımsızlık ve özgürlük yanlısı, milliyetçi kişi ve kurumların bilerek veya bilmeyerek dışlanmasından dolayı düzenlediğiniz bu toplantıda yer alamayacağımızdan dolayı üzüntülerimizi sizinle paylaşmak isteriz.

d. Kurumun Başkanı olarak bu organizasyonun her safhasından, içeriğinden haberdar olmadığınızı veya yeterli şekilde bilgilendirilmediğinizi düşünerek bu görüşlerimizi sizinle paylaşmayı uygun bulduk… 19.03.2010



Avrasya Türk Dernekleri Federasyonu Başkanlığı / Doğu Türkistan Göçmenler Derneği Başkanlığı / Doğu Türkistan Dayanışma Derneği Başkanlığı / Doğu Türkistan Milli Merkezi Genel Sekreterliği





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 49
Dün Tekil 1505
Bugün Tekil 603
Toplam Tekil 4075384
IP 18.188.20.56






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























16 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk milletindenim diyen insanlar her eyden nce ve mutlaka T rk e konu mal d r.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.502 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu