ÇİN POLİSİ KUR’AN ÖĞRENEN ÇOCUĞU ÖLDÜRDÜ… - Yılmaz ŞAHİN - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









ÇİN POLİSİ KUR’AN ÖĞRENEN ÇOCUĞU ÖLDÜRDÜ… - Yılmaz ŞAHİN
Tarih: 31.05.2012 > Kaç kez okundu? 3917

Paylaş


Gizlice dini eğitim alan 12 yaşındaki Doğu Türkistanlı çocuk, polis işkencesinde can verdi

Doğu Türkistan’ın Korla şehrinde adı açıklanmayan bir din aliminin evinde Kuran Kerim öğrenmek için bulunan ve Çin polisince gözaltına alınan 12 yaşındaki Mirzahit, polis merkezinde işkence altında can verdi.

Mirzahit, geçtiğimiz hafta pazar günü Çin polisince gözaltına alınmıştı. Ertesi günü Mirzahit’in annesine telefon eden polis, oğlunun intihar ettiğini belirterek, cenazesini almasını istedi.

Polisin, annesine verdiği bilgiye göre, 12 yaşındaki Mirzahit, başını nezarethane duvarlarına vura vura intihar etti. Polis, Mirzahit’in annesinden cesedi teslim aldıktan sonra, ölümü etrafa duyurmadan defnetmesini de istedi. Çin işgal yönetiminin ağır baskı ve tehditleri üzerine Mirzahit, 22 Mayıs günü gizlice toprağa verildi. Defin esnasında da hazır bulunan Çin polisi, mezar başında Kur’an okunmasına dahi izin vermedi.

ABD’den yayın yapan Hür Asya Radyosu, Mirzahit’in aslen, Kuçar şehrinin Şayar ilçesinden olduğunu, babasının ise 11 sene önce Suudi Arabistan’a iltica ettiğini belirtti. Mirzahit’in babasının talebiyle Korla şehrindeki bir din aliminden eğitim aldığını kaydeden radyo, Mirzahit ile birlikte aynı gün bir talebenin ve bunlara ders veren alimin de gözaltına alındığını, onların durumunun ise belli olmadığını kaydetti.

Geçen Mart ayında Korla şehrinin Tovarçı köyünde Uygur direnişçiler ile Çin polisleri arasında çıkan çatışmalarda 4 Uygur genci öldürülmüştü. Bu olaydan sonra işgalci Çin güvenlik güçleri, bölgede baskıları arttırmış ve “din adamlarına darbe vurma” adını verdikleri operasyonlarına hız kazandırmıştı.

Türkistan İslam Kardeşleri Derneği Basın Bürosu …





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 37
Dün Tekil 1787
Bugün Tekil 1079
Toplam Tekil 4069000
IP 18.216.94.152






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























11 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Sevgim - Millete!
Vurgunlu um - Azadl a ve adalete!
itaatim - Hocalar ma!
Borcum - Dostlar ma ve meslekta lar ma!
Nefretim - Yalanc lara ve iki y zl lere!

(Eb lfez EL BEY)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.001 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu