Türk Kültür Derneğine anlamlı ziyaret - Murat GEDİK - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Türk Kültür Derneğine anlamlı ziyaret - Murat GEDİK
Tarih: 23.05.2016 > Kaç kez okundu? 1720

Paylaş


13 Mayıs 2000 tarihinde Enschede havai fişek deposu faciası anısına yapılan anma töreni geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da yaşanan facianın 16. yılı münasebetiyle Enschede Belediye Başkanı Onno van Velthuizen’in katılımıyla gerçekleşti.



Enschede’de bu faciayı yaşayan herkesin kendine has bir anısı mutlaka vardır. Kiminle sohbete başlasanız bu konuda yaşadığı ve unutamadığı hatıraları mevcuttur. Anma programı gereği Prismare Binasında toplanan heyet daha sonra Belediye Başkanı Onno van Velthuizen ve Stichting Herdenking Vuurwerkramp başkanı Bram Thistle öncülüğünde 23 kişinin hayatını kaybettiği ve Roombeek mahallesinin yok olduğu bu korkunç facia anısına yaptırılan Anıt heykeline çiçekler kondu ve faciada can verenler için saygı duruşunda bulunuldu. Ayrıca hayatını kaybedenler için Hollanda Bayrağı yarıya indirildi.



Belediye Başkanı Onno van Velthuizen program öncesi Prismare Binası içerisinde bulunan Hollanda Türk Federasyon’a bağlı Enschede Türk Kültür Derneğini ziyaret ederek teşkilat başkanı Alparslan Adıbelli’den çalışmalar ve faaliyetler hakkında bilgi aldı.



Enschede Türk Kültür Derneği Başkanı Alparslan Adıbelli 2000 yılında yaşanılan facia ile ilgili yapmış olduğu açıklamada yaşananları unutmamak adına küçük çapta da olsa her yıl bu anma etkinliğinin mutlaka devam etmesi gerektığini belirtt. Adıbelli: “23 insanımız bu faciada hayatını kaybetti, inşallah bu tür acılar bir daha yaşanılmaz. Bu faciada hayatlarını kaybedenler arasında Temel ailesi de var, Allah rahmet eylesin.”





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 31
Dün Tekil 1238
Bugün Tekil 1814
Toplam Tekil 4066021
IP 3.15.18.66






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























9 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Saraylarda s remem da larda s rd m , Bin cihana de i mem u ks z T rkl m .
(H seyin Nihal ATSIZ)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.192 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu