Can insan gitti - Murat GEDİK - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Can insan gitti - Murat GEDİK
Tarih: 23.12.2015 > Kaç kez okundu? 2014

Paylaş


Henüz 46 yaşında imiş, konuştuğunda bir araya gelsen zannedersin yaşça çok daha büyüktü. Hem bilgi konumundan, hem de konuşma adabından.

Samimiydi, dürüsttü, bilgiliydi ve en önemlisi özüne bağlı idi.

Soyadı gibiydi, yani CAN’dı, adı da Mehmet’ti; yani Mehmet Can.

Hayatta tek bir davası vardı, o da mensubu olduğu NOGAY Türklüğünü yaşatabilmekti, daha doğrusu tanıtmaktı. TÜRK’tü, hem de tavizsiz.

Yaptığımız nice sohbetlerde Türk’ün tarihine dalar giderdi, her sohbetimizde mutlaka bir bilgi katkısı olurdu. Konuşmak için değil, bilgi aktarmak için konuşurdu.

Samimiyetten olacak ki toplumunun sıkıntılarını hep aktarırdı. O güleç yüzüyle “Murat başkanım şunlar yok mu hep sıkıntı içimizde diye!” başlardı derdini aktarmaya. Bir avuçtular ama herkes bir yerden çekiyordu.

Son iki senedir buluşamadık, hastalığı bir türlü el vermiyordu. Çok çekmişti hastalık denen düşmandan. Her fırsatta telefonlaşır ve hasbihal ederdik. Abi nasıl oldun, nasılsın der demez başlardık sohbete. Hep konu Türk’tü, daha doğrusu TURAN’dı. Son nefesine kadar işte o TURAN aşkı ile yaşadı.

***

Çıkar için taviz verenlerden olmadı.

Yapmacık olarak ben de sizdenim diyenlerden olmadı.

İçi ve dışı hep aynı oldu.

Gel görelim ki tez aramızdan ayrıldı. Şimdi yüz yüze gelsek o güleç yüzüyle, biraz da son halinde olduğu gibi terleyerek, “Hak’tan geldik ve Hakka gideceğiz başkanım” diyeceğinden eminim; sağlam inançlıydı.

***

Evet Mehmet abi gittin bu diyardan, mekanın Cennet olsun. Ne diyeceğiz geride kalanlara, başın sağolsun değil mi? Gerçi geride kalanlar kim ki ailen mi, dostların mı, NOGAY Türklüğü mü? Vallaha sana haksızlık etmiş olurum. Senin için ancak “Başın sağolsun TURAN”denir be abi.

Biz geride kalanlardanız, sen ise vuslata erenlerden. Gün olur biz de geleceğiz. Kutlu Otağ’da buluşmak üzere…………



Murat Gedik, 20 Aralık 2015

E-posta: muratgedik@muratgedik.nl





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 33
Dün Tekil 1349
Bugün Tekil 1345
Toplam Tekil 4074621
IP 3.137.171.121






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























15 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Asil yetimler anadan babadan de il, ilim ve ahlaktan yoksun olanlard r. (HZ. AL )


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.597 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu