AVRUPA TÜRK MEDYASININ GELECEĞİ MASAYA YATIRILDI - Necdet SİVASLI - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









AVRUPA TÜRK MEDYASININ GELECEĞİ MASAYA YATIRILDI - Necdet SİVASLI
Tarih: 19.12.2015 > Kaç kez okundu? 2025

Paylaş


AVRUPA TÜRK MEDYASININ

GELECEĞİ MASAYA YATIRILDI



ALMANYA VE TÜRKİYE MEDYA KURULUŞLARI

ARASINDAKİ İŞBİRLİĞİ GELİŞTİRİLECEK



Almanya ve Türk medya kuruluşları arasındaki işbirliğini geliştirmek amacıyla Sivil Toplum Diyalogu tarafından desteklenen Medya İşbirliğinin Güçlendirilmesi Projesi kapsamında Almanya Duisburg’da gerçekleştirilen “Medya Etiği ve Şeffaflık” konulu panelde medya etiği, meslek ilkeleri, yerel medyanın sorunları ve Avrupa Türk Medyasının geleceği masaya yatırıldı.

Almanya Duisburg’da gerçekleştirilen etkinliğe, Duisburg Belediye Başkanı Erkan Kocalar, Türkiye Cumhuriyeti Essen Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa, Kanal Avrupa Televizyonu Genel Müdürü Ali Paşa Akbaş, EkoAvrasya Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren ve çok sayıda üst düzey yetkilinin yanı sıra Türkiye’deki bazı medya kuruluşlarının temsilcileri, bürokratlar katıldı.

Avrupa Türk Medyasının gelecek stratejilerinin de belirlenmesi konusunda büyük önem taşıyan bu panelin Almanya’da yapılıyor olmasının çok önemli olduğunu söyleyen Proje Koordinatörü Gökhan Bahçecik “Türkiye Cumhuriyeti Avrupa birliği Bakanlığı Sivil Toplum Diyalogu Programı tarafından desteklenen Medya Hibe Programı tarafından gerçekleştirdiğimiz projenin bu aşamasında Avrupa Türk medyasını ele alıyor olmamız bizim için büyük bir onur vesilesidir. Avrupa’daki medya mensuplarının katılımı ile gerçekleştirdiğimiz bu etkinlik aynı zamanda önümüzdeki süreç için bir yol haritasını da ortaya çıkaracaktır. Avrupa Türk medyasının dünü, bugünü ve yarının değerlendirildiği oturumda çok önemli stratejiler değerlendirildi. En kısa süre içerisinde bu stratejileri kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hayati Aktaş, Ufuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Can Ünver, EkoAvrasya Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren, Essen Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Ahmet Ünalan ve TV programcısı Oğuzhan Erkmen, oturum başkanlıklarını yürüttükleri panelde medya ve etik, Meslek İlkeleri ve Toplumsal Sorumluluk, Medyanın Toplum Kalitesine etkisi ve Yerel Medyanın Sorumlulukları, Sosyal Medya, Yeni Medya Teknolojileri ve Etik, Medyada Şeffaflık, Özgürlük Anlayışı ve Etik Anlayışı, gibi konu başlıkları altında sunumlar gerçekleştirildi.

Avrupa Türk Medya Forumu’nun bir an önce kurulması ve sekretaryasının oluşturulması yönünde görüş birliğinin olduğu panelde Avrupa’da yaşayan Türklerin gür sesi olan basın sektörünün her geçen gün daha da kan kaybettiği ve acil eylem planı ortaya konulmadığı takdirde gelecek 10 yıl içinde gazetecilik mesleğini yapacak kimsenin kalmayacağı da vurgulandı.

necdetbuluz@gmail.com

www.facebook.com/necdet.buluz





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 38
Dün Tekil 1787
Bugün Tekil 997
Toplam Tekil 4068918
IP 3.145.74.54






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























11 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Sevgim - Millete!
Vurgunlu um - Azadl a ve adalete!
itaatim - Hocalar ma!
Borcum - Dostlar ma ve meslekta lar ma!
Nefretim - Yalanc lara ve iki y zl lere!

(Eb lfez EL BEY)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.406 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu