Hollanda Türk Federasyon’un aylık etkinlik ve haber bülteni - Murat GEDİK - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Hollanda Türk Federasyon’un aylık etkinlik ve haber bülteni - Murat GEDİK
Tarih: 01.12.2015 > Kaç kez okundu? 2092

Paylaş


Hollanda Türk Federasyon’un aylık etkinlik ve haber bülteni

www.turkfederasyon.nl - info@turkfederasyon.nl

Aziz Türk milleti,

Suriye’de Türkmenlerin yoğun yaşadığı Türkmendağı, Bayırbucak bölgesine ağır silahlarla alçakça saldırılar yapılmaktadır. Yapılan bu saldırılarda savunmasız insanlar, çocuklar, kadınlar gözetilmeksizin katlediliyorlar.

Yapılan saldırılarda topraklarını kahramanca savunmaya çalışan Türkmenlerin binlercesi şehit oluyor ve Türkmen bölgeleri boşaltılıyor. Onbinlerce Türkmen evlerini, köylerini terk etmek zorunda bırakılıyor. Dünya ise olup biteni sessizce seyrediyor, hatta bu konuyu gündeme dahi taşımıyor.

Avrupa Türk Konfederasyon olarak maruz kalan Türkmen soydaşlarımızın yaralarını bir nebze de olsa sarabilmek için bir “Yardım Kampanyası” başlatılmıştır. Bu doğrultuda Hollanda Türk Federasyon olarak bizler de bu kampanyanın Hollanda bölümü için çalışmalarımızı başlatmış bulunuyoruz.

Kampanyamızı ilginize sunar ve Suriye Türklüğü için yardımlarınızı bekleriz.

Kasım 2015

Sayı: 35

Federasyon Bülteni

Bu sayıda

Taş olduğu yerde ağırdır

Arnhem’de 20.yıl coşkusu

Dursun Önkuzu için anma programı

Fırat Yılmaz Çakıroğlu Futbol Turnuvasında Kupa Utrecht’in Oldu

“Alparslan Türkeş ve Hollanda”

Bu projemiz kapsamında Alparslan Türkeş ve Hollanda ile ilgili yazılı, sözlü, görüntülü, kaydedilmiş her türlü belgeye ihtiyaç duymaktayız.

Yardımcı olabileceklerin bizimle irtibata geçmesini rica ediyoruz.

Federasyon Bülteni

SAYFA 2

www.turkfederasyon.nl - info@turkfederasyon.nl

Taş olduğu yerde ağırdır

“Türk Töresi laf ebeliğini kabullenmez; takdir Türk milletinindir! Her şeyde ölçümüz TÖRE'dir. Asil milletimizin geleceği aydınlık olsun.” Bu sözleri 1 Kasım Türkiye genel seçimleri sonucu sanal alemde paylaşmış olup insanımız tercihini yapmıştır, yapacak bir şey yok, istişaremizi yapıp kalınan yerden çalışmaya devam mesajı olarak vermeye çalışmıştım. Gelin görelim ki birileri zafer sarhoşluğuna kapılmışken bu sarhoşluk esnasında bile Milliyetçi – Ülkücü Hareket üzerine saldırılarına devam etmeye ve adeta yön vermeye kalkışmıştır.

Basit insanlar, çıkar peşinde olanlar, cahiliye devrine adeta özlem ile bakanlar her zaman başkalarının söylediklerine kanıp adeta onlara yalakalık yapmakta yarışa girerler. Bu tanımlamaya da başka işleri yokmuş gibi tek gayeleri Türk Milliyetçilerinin içine fitne ve fesat sokmak isteyenlerdir. Kendilerini öyle dev aynalarında görürler ki sanki onların dışında Milliyetçi – Ülkücü Hareket’i düşünenler yoktur. Oysa bu tiplemeler ilk olarak Başbuğ Alparslan Türkeş’e ihaneti göstermişler, onu yarı yolda bırakmışlar ve aradan yaklaşık 30 yıl geçmesine rağmen halen Milliyetçi – Ülkücü Hareket ile uğraşırlar. Ülkücü davaya her zaman yük olmuş bu zevatlar utanmadan adeta sokak karılarının çıkar karşılığı yapmış oldukları iş gibi piyasaya çıkarlar. Ve sözde Tük milliyetçileri ve sözde ülkücüler bunlar. Oysa biz fikrimizde her zaman savunuruz “Bir Türk milliyetçisi TÜRK olan hiçbir şeye mesafe koyamaz, küsemez ve onsuz asla yapamaz. İnsanoğluna tapmaz ve midesi için Türklük davasını satmaz.” diye. Bu tipler ise Türklüğün tanımını bile yeni ağa babaları sayesinde tanımlarlar. Gün olur Türklüğü ayaklar altına alırlar, gün olur Türkçülükten bahsederler.

***

Büyük fikir adamı Altan Deliorman ne güzel söylemiş: “Ülkü ulaşılması büyük çaba isteyen, uğrunda her türlü fedakarlığa katlanılan bir inanış ve bir emeldir. Ülkü bir millete ait ise ona "milli ülkü" denilmektedir.” Evet, tanım budur işte. Ülkümüz millidir ve gereken her türlü fedakarlığa katlanılmaya devam edilecektir. Birileri saldırsa da, birileri fitne ile surda gedik açmaya çalışsa da samimi dava adamları her daim bu tür alçakça yaklaşımları püskürteceklerdir.

***

Kendilerini, başkaları (gayri milli unsurlar) tasarladığı için, sözum ona ahmaklar Ülkücüleri de tasarlamaya çalışıyorlar. Hatta o kadar ileri gidiyorlar ki Hareket’in Liderini bile onlar görevden almaya ve atamaya çalışıyorlar. Ve maşaları, oyuncakları da sözüm ona eski ülkücüler. Şu ufacık Hollanda’da bile bu tiplemelere rast gelebiliyorsunuz. Türk milliyetçileri olarak 1 Kasım seçimlerinin bir neticesi de “imandan dolayı değil de, mideden dolayı” ülkücü görünenlerin daha net bir biçimde ortaya çıkmalarıdır. Oy tercihini başka yönde yapmalarına rağmen halen ülkücüler aleyhine yorum yapanlar mevcut. Terör örgütü tekrar barajı aşmış umurlarında değil, ülkenin bir kısmında hakimiyet çoktan gitmiş önemli değil ama Ülkücüler her daim bunlar için tehdit. Hele o eli öpülesi büyüklerimizin çoluk çocukların rızıkları ile Avrupalara gelenlere sahip çıkılan satılmışları görünce insan gerçekten kahroluyor. Adam kalkmış buradan, yani Avrupa'dan Ülkücü Hareket’i eleştiriyor. “Ulan sümüklü yırtık çorapla buraya geldiğinde Ülkücülerin HELAL olan sadakalarıyla yırtıklarını örttün, bunun hatırına bari sus!” diyesi geliyor, geliyor ama, yapılan iyilikler yüze vurulmamalı diyerek Ülkücü Ahlak engel oluyor. İşte bu AHLAK değil mi zaman zaman bazen bizlere engel olan.

***

Ülkücü gelenek aileyi kutsal saydığı için aile içi konuları dışarı yansıtmaz, aile içinde olup bitenleri iffetten sayıp kendi içinde tutar. Dışarıda olduğu halde adeta perde açığından bir şeyler kapmak isteyenlere fırsat da tanımaz. TÖRE'de iffete uzatılan dilin ve elin akıbeti bellidir. Herhalde bu konuda da geride kaldık gibi, bazen şöyle geçmişe bakıp ilham alınmalıdır, tabi her şey demokrasi çerçevesinde. Ülkücü Hareket’in değil Liderini, en alt kademedeki şahsını bile mideden bir yerlere bağlı olanlar tasarlayamazlar. Varsa da yoksa da tek tasarım mekanizması Ülkücü İradedir.

Taş olduğu yerde ağırdır ve herkes kendi eksiklerini gidermek için gereken istişaresini yapıp ileri doğru adımlarını atacaktır. Bu adımlar arasında mideden başka yerlere bağlı olupta bu davanın üzerinde adeta kara bulut gibi durmak isteyenler gereken tepkiyi alıp yerlerini güneşe bırakacaklardır. Ülkücü Dünya görüşü, milli olan her şeyi içinde barındırır; ecnebi kökenli fikirleri, her türlü cemaat yapılanmalarını, maneviyata ters olan hiçbir akımı içinde barındırmaz ve bunlara da pan zehir olma özelliğini korumaya devam edecektir.

Bu sözler de dostlara: “Ülkücü dünya görüşü akla çok önem verir, bazı dostlar algı operasyonlarına gelip sazan balığı gibi her şeye atlamamalılar, zaman her şeyin ilacıdır.”

H.T.F. Genel Başkanı

Murat Gedik

SAYFA 3

www.turkfederasyon.nl - info@turkfederasyon.nl

Federasyon Bülteni

Arnhem’de 20.yıl coşkusu

Arnhem Hoca Ahmet Yesevi Türk Kültür ve Eğitim Merkezi kuruluşunun 20. yılında üyelerini ve görev yapmış yöneticilerini düzenlediği programda buluşturdu. Arnhem Türkiyem Camii salonunda gerçekleşen programda sanatçılar Ali Kınık ve Gökhan Tekin programa katılanlara coşkulu anlar yaşattılar. Programda yapılan anlamlı konuşmalar ve müzik bölümünün yanı sıra Suriye’deki Bayırbucak Türkmenleri de anıldı ve Hollanda Türk Federasyon’un düzenlemiş olduğu yardım kampanyasına katkı amaçlı satışlar yapıldı.

Programa Kuran- Kerim ve İstiklal Marşı’nın yanı sıra bütün şehitler için bir dakikalık saygı duruşu ile başlandı. Arnhem Hoca Ahmet Yesevi Türk Kültür ve Eğitim Merkezi gençleri tarafından şiirler ile süslenen programda ilk olarak sözü başkan İbrahim Günay aldı. Katılan davetlilere ve Hoca Ahmed Yesevi Türk Kültür ve Eğitim Merkezi’nin günümüze gelmesinde katkıları olan herkese teşekkür etti. Konuşmasında geçmişe kısaca değinen Günay, katılanlara gelecek adına da önemli mesajlar verdi. Gençlerimizin milli şuura sahip Türkçeye vakıf bireyler olarak yetişmelerinin önemine değinen Günay “Gençlerimize gerekli önemi gösterip, onlara Türkçeyi ve Türk Kültürü’nü öğretemezsek 3, 4 nesil sonra geleceğimiz maalesef çok parlak olmaz. Bundan dolayı teşkilatlarımızın değerini bilerek ve gençlerimizi buralara göndererek onların bilinçli bireyler olarak yetişmelerini sağlamalıyız.” dedi. Merkezin kuruluşundan günümüze kadar 6. Başkan olduğunu belirten Günay, her türlü zorluklara ve sıkıntılara rağmen mücadeleden vazgeçmediklerini ve gelecekte de vazgeçmeyeceklerini belirtti.

Konuşmasından sonra İbrahim Günay geçmişte Arnhem Hoca Ahmet Yesevi Türk Kültür ve Eğitim Merkezi’nde görev yapmış olan başkanlara plaket takdim ederek teşekkür etti. İbrahim Günay’dan sonra söz alan Arnhem Kadın Kolları başkanı Şerife Demirel birlik mesajı vererek Türk Dünyasındaki soydaşlarımız ile sağduyulu olmaya davet etti.

Arnhem Hoca Ahmet Yesevi Türk Kültür ve Eğitim Merkezi’nin kuruluşundan günümüze kadarki faaliyetlerinden karelerin bulunduğu slayt gösterisinden sonra sözü Hollanda Türk Federasyon Genel Sekreteri Erim Uğurlu aldı. Uğurlu Federasyon’un faaliyetlerine değinerek insanlarımızı açıklamalarında ve yazışmalarında dikkatli olmaya davet etti. Sosyal platformlarda kırıcı ve uygun olmayan paylaşımların çoğaldığına dikkat çeken Uğurlu, milletimizin bundan dolayı kutuplaştığına işaret etti. Erim Uğurlu son olarak Hollanda Türk Federasyon’un Bayırbucak Türkmenleri için başlatmış olduğu kampanya hakkında bilgi verdi.

SAYFA 4

www.turkfederasyon.nl - info@turkfederasyon.nl

Federasyon Bülteni

SAYFA 5

www.turkfederasyon.nl - info@turkfederasyon.nl

Federasyon Bülteni

Fırat Yılmaz Çakıroğlu Futbol Turnuvasında Kupa Utrecht’in Oldu

Hollanda Türk Federasyon’a bağlı Harderwijk Al Sancak Ocağı tarafından Fırat Yılmaz Çakıroğlu anısına düzenlenen salon futbolu turnuvasına katılan takımlardan Utrecht Türk Kültür Merkezi futbol takımı turnuvayı birincilikle bitirerek kupanın sahibi oldu.

Hollanda Türk Federasyon’a bağlı dernekler arasında yapılan “Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu” salon futbol turnuvasına, Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Harderwijk ve Deventer Oba teşkilatlarından takımlar katıldı. Turnuva bir hayli çekişmeli geçti ve sonunda ipi göğüsleyen Utrecht Türk Kültür Merkezi takımı oldu.

Kaynak: Haber Utrecht

Dursun Önkuzu için anma programı

Hollanda Türk Federasyon Dordrecht teşkilatının “Dursun Önkuzu Gençlik Kolları” şehadetinin 45. yılında Dursun Önkuzu için anma programı tertipledi.

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlanılan programa 1 dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşının okunması ile devam edildi. Dursun Önkuzu Gençlik Kolları Başkan Vekili Umut Durkut’un yapmış olduğu açılış konuşmasında Önkuzu ve bugün onun gençler için olan anlamı dile getirildi. Programda gençlerin hazırlamış oldukları slayt gösterileri yanı sıra gençler tarafından şiirler de okundu.

Hollanda Türk Federasyon genel başkanı Murat Gedik ile ülkücü şehitler ile ilgili yapılan röportajın gösterimi sonrası Hollanda Türk Federasyon Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Çömlekçi programın kapanış konuşmasını yaptı.

Hollanda Türk Federasyon’un “Suriye Türkmenleri” için başlatmış olduğu yardım kampanyası ayrıca bu programda gündeme alınıp geniş bilgi verilmiş oldu.

Şehit Dursun Önkuzu Tokat'ın Zile kazasında dünyaya geldi. Ankara Erkek Teknik Yüksek Öğretmen Okulunda tahsil görürken İşgal altındaki okulda komünistler tarafından yakalanıp üç gün süren ve bisiklet pompasıyla ciğerlerine hava basmaya varan ağır işkenceler yapıldıktan sonra, 23 KASIM 1970 günü, okulun üçüncü katından aşağıya atılarak şehit edildi...

SAYFA 6

www.turkfederasyon.nl - info@turkfederasyon.nl

Federasyon Bülteni





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 50
Dün Tekil 1505
Bugün Tekil 1498
Toplam Tekil 4076279
IP 3.139.72.78






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























16 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk milletindenim diyen insanlar her eyden nce ve mutlaka T rk e konu mal d r.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.287 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu