TÜRK YATIRIMCILAR BALKANLARA AÇILIYOR BOSNA-HERSEK’E TÜRKİYE’DEN KÖPRÜ - Necdet SİVASLI - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









TÜRK YATIRIMCILAR BALKANLARA AÇILIYOR BOSNA-HERSEK’E TÜRKİYE’DEN KÖPRÜ - Necdet SİVASLI
Tarih: 10.10.2015 > Kaç kez okundu? 2380

Paylaş


Balkan ülkeleri ile Türkiye arasında yeni köprülerin kurulması için çalışmalarını yoğunlaştıran Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği, şimdi de Bosna-Hersek kapılarını Türk yatırımcılarına açan bir kapıyı araladı. EkoAvrasya Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren “Balkan ülkelerine olan ilgimizi güçlendirerek sürdürme kararındayız” dedi.



Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği ve Türk Bosna-Hersek İşadamları Derneği arasında karşılıklı ilişkileri geliştirmek amacıyla işbirliği protokolü imzalandı.

Türkiye ve Bosna-Hersek arasındaki ekonomik ve sosyal alanlarda işbirliğini geliştirmek ve mevcut ilişkileri daha üst seviyelere çıkarmak amacıyla protokol imzaladıklarını belirten Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren, “Bosna-Hersek’te Türk şirketleri birçok alanda faaliyetlerine devam ediyor. Türk yatırımcıların yatırımları Bosna-Hersek’teki doğrudan yabancı yatırımlarda 9. sırada yer alıyor. Farklı sektörlerde faaliyet yürüten güçlü yatırımcılarımızı, Bosna-Hersek’te yatırım yapmaları yönünde teşvik etmeliyiz. Balkanların Avrupa’ya açılan en önemli noktalarından biri olan bu ülkede işbirliği imkânlarımızı geliştirmek ve çalışmalarımızı daha kurumsal noktaya taşımak için Türk Bosna-Hersek İşadamları Derneği ile protokol imzaladık.” dedi.

Türk Bosna-Hersek İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Üvak ise “2003 yılında iki ülke arasında yürürlüğe giren Serbest Ticaret Anlaşması ile ekonomik ilişkilerimiz daha güçlü bir zemine oturdu. Fakat henüz beklenen seviyelerin gerçekleşmediğini üzülerek ifade etmek istiyorum. Türkiye’de mevcut hükümetimiz ve Sayın Başbakanımız iki ülke arasındaki ilişkilerin her alanda güçlenmesini arzu ediyor ve biz de bu hususta gayret gösteriyoruz. Her iki kuruluş olarak mevcut ilişkilerin daha üst seviyelere taşınması adına bu protokolü imza altına alarak inisiyatif üstlenmiş bulunuyoruz.” şeklinde konuştu.

İki sivil toplum kuruluşu arasında imzalanan protokole istinaden, önümüzdeki aylarda Türkiye’den işadamları bir dizi temaslarda bulunmak üzere Bosna-Hersek’e gidecekler.

necdetbuluz@gmail.com

www.facebook.com/necdet.buluz









Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 28
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 1599
Toplam Tekil 4067733
IP 3.141.31.209






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.311 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu