Suriye Halep ve Rakka – Bölgesındeki Türkmenler - Dr. Mukhtar FATİH - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Suriye Halep ve Rakka – Bölgesındeki Türkmenler - Dr. Mukhtar FATİH
Tarih: 10.06.2015 > Kaç kez okundu? 2386

Paylaş


IŞİD’in Suriye’nin Halep kentinin kuzeyindeki Türkmen bölgelerine saldırıları şiddetlenirken Şanlıurfa Akçakale’nin karşısında bulunan Telabyad’da ve Kilis'in karşısında bulunan Azaz'da hareketlilik başladı. IŞİD ile diğer silahlı Gruplar Arasında çatışmalarının sürdüğü, koalisyon ve rejim uçaklarının da saldırılarının devam ettiği bölgede yaşayan 20 bin Türkmen, Akçakale ve Azaz Sınır Kapısı’na doğru yürüyüşe geçti.

Türkmenler, kapalı olan sınırın açılmasını istiyor. Türkmen nüfusun yoğunluklu yaşadığı köylerinde evlerini terk ederek Türkiye sınırına yürüyüşe geçti.

Konuyla ilgli Suriye Türkmen Doktorlar Birliği Başkani Dr.Mukhtar Fatih acil yardım çağrısı Yayını

SURIYE TÜRKMENLERININ ÇAĞRISI

Türkiye’deki din ve kan kardeşlerimize ve soydaşlarımıza çağrımızdır;

Suriye'de rejimin Halep'e yönelik yoğun hava saldırılarıyla bölgedeki sivil halkı göçe zorladığı Rejimin Halep'e yönelik kuşatması nedeniyle Türkiye'ye büyük göç dalgası ihtimali bulunuyor.IŞİD ve YPG arasında ve İŞİD ve Nusret Cephesi ,ÖSO savaşçıları arasında süren çatışmaların bu saat itibariyle çok şiddetlendi

Özellikle doğu cephesinde artan şiddetli çatışmaların güneye de sıçradığını, Batı cephesinde de yeni saldırı hazırlıkları olduğunu bildirildi bugün sabah saatlerinden itibaren

Azaz Sınır kapısına yakininde saldıran İŞİD burayı da ele geçirmek istayan kente insani yardımı tümden kesmeyi ve kenti dört bir taraftan kuşatmayı planladığı bildirildi.

Suriyeli Türkmen halkının diğer gruplarla her koşul altında direnişini sürdüreceğini, ancak güvenlik nedeniyle köylerini boşaltarak kentlerin merkezine yerleşen binlerce sivilin insani yardıma muhtaç olduğuna vurguluyoruz .

Bu nedenle sivil halka yiyecek, içecek, giyecek, ilaç, battaniye vb. yaşamsal gereksinimlere ihtiyacı bulunmaktadır”

Bu sebeple 2 Haziran 2015 tarihinde başlayan çatışmalardan dolayı, Türkmenler evlerini ve köylerini terk etmek zorunda kalmışlardır. Türkmen mültecileri, Türkiye’deki kardeşlerinde ve soydaşlarından kapılarına açarak Türkiye’ye sığınmak talebi ile Azaz ve Akça-Kale sınır kapısına doğru ilerlemektedirler. Halep ve Rakka Türkmenleri dindaş soydaş Türk halkmızdan Surıye Türkmenlerinin canı ve namusunu koruması için acil eylem çağrısı yapmaktadılar.

Dünya Türkmenlerine ve dünya kamuoyuna acil insani yardım çağrısında bulunıyoruz Surıye halkı aç ve susuz da kalsa direnişini sürdürecektir. Ancak tüm Surıyeli Türkmen halkı, Dünya Türk'leri ve Dünya Türkmenleri ve uluslararası insani kurum ve kuruluşların da sorumluluk duygusuyla hareket ederek, acil yardımda bulunması gerekiyor.

Suriye Türkmen Doktorlar Birliği Başkanı

Dr.Mukhtar Fatıh





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 45
Dün Tekil 1787
Bugün Tekil 1216
Toplam Tekil 4069137
IP 3.146.221.204






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























11 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Sevgim - Millete!
Vurgunlu um - Azadl a ve adalete!
itaatim - Hocalar ma!
Borcum - Dostlar ma ve meslekta lar ma!
Nefretim - Yalanc lara ve iki y zl lere!

(Eb lfez EL BEY)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.096 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu