“1915-Osmanlı Dosyası”nın tanıtımı gerçekleştirildi! - Ali HACIZADE - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









“1915-Osmanlı Dosyası”nın tanıtımı gerçekleştirildi! - Ali HACIZADE
Tarih: 23.04.2015 > Kaç kez okundu? 2497

Paylaş


Dün, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de Park Inn Hotel’de Ali Hacızade’nin yazarlığını yaptığı “1915-Osmanlı Dosyası” kitabının tanıtım töreni gerçekleştirildi.

Kitapta, 1915 senesinde, I. Dünya Savaşı sırasında Osmanlı Devleti’nde gerçekleşmiş ancak daha sonraki dönemlerde başka devletleri de ilgilendiren hadiselere yer verilmiştir.

Belirtmek isteriz ki; Ali Hacızade, PR teknikleri alanında uzman olmasının yanı sıra, Rusya ve Azerbaycan basın ve yayın organlarında “Ermeni Meselesi” ve Orta Doğu meseleleri ile ilgili pek çok makalenin de yazarı ve bir çok Rusya basın ve yayın organlarının saygın uzmanlarındandır.

Yazar, kitabın tanıtım töreni esnasındaki konuşmasında, söz konusu hadiseler ile ilgili objektif bir Rusça eser yazmayı uzun zamandır plânladığını belirtmiştir. Kitabın, Türk milletine ve Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı gerçekleştirilen “Sözde Ermeni Soykırımı” ile ilgili iftira sürecinin doruk noktaya ulaştığı dönemde tamamlanmış olması ise, yazara göre bir işarettir. Kitabın giriş kısmında yazar; “Kitap 1915 senesinde Osmanlı Devleti’nde gerçekleşen olaylara ve bu karmaşık zamanda hayatını kaybetmiş herkese ithaf edilmiştir.” notunu düşmüştür.

Kitapta incelenen tarihi olaylar, Batılı misyonerlerin Osmanlı Devleti’nde harekete geçmesinden, 20.yy’ın son 20 yılına kadar- modern Türkiye Cumhuriyeti’nde gerçekleşen olaylara değin- geçen dönemi ele almaktadır. Kitabın yazımı esnasında; Rus, Türk, Batı ve Ermeni kaynaklarından yararlanılmış ve söz konusu kaynaklara dayalıdır.

Söz konusu zaman diliminde dünyadaki diğer ülkelerde eşzamanlı gerçekleşen benzer olaylara da yer verilmiş, Osmanlı Devleti’nde gerçekleşen olaylarla kıyaslaması yapılmıştır.

Kitap yazarın önsözü hariç 13 bölümden oluşmaktadır.

Söz konusu bölümler:

“İmparatorluğun Son Dövüşü”, “Osmanlı Ermeniler’i ve Misyonerler”, “Savaş Zamanı Yerli Halkın Tehciri”, “Kurbanlar ve İstatistikler”, “1919-1920 senelerinde kurulan Âliye Divan-ı Harb-i Örfi”, “Malta Sürgünleri”, “Talat Paşa’nın Telgrafları-Ermeni Soykırımı’na Kanıt Olarak Gösterilenler”, “Hitler’in Söylemleri-Oberzalsberg Söylevi”, “Ermeni Soykırımı’nın Holokost ile Karşılaştırılması”, “Ermeni Soykırımı ve Ermeni Terörizmi”, “Türk Katliamları”, “Altı Vilayet”, “1915 Olayları Soykırım Olarak Nitelendirilebilir mi?”.

Özellikle belirtilmesi gereken bir diğer husus ise, 1915-Osmanlı Dosyası kitabının farklı özelliği, Rusça olarak bu olalarla ilgili yayınlanan tarihi eser ve kitapların genel olarak Türk, Ermeni veya olayla ilgili Türkiye karşıtı düşüncelere sahip kişilerce kaleme alınmış olmasıdır. Bu nedenle de, söz konusu hadiseyle ilgili kaleme alınan eserlerde objektif düşünceler korunamamaktadır.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 40
Dün Tekil 1787
Bugün Tekil 136
Toplam Tekil 4068058
IP 3.131.13.37






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























11 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Sevgim - Millete!
Vurgunlu um - Azadl a ve adalete!
itaatim - Hocalar ma!
Borcum - Dostlar ma ve meslekta lar ma!
Nefretim - Yalanc lara ve iki y zl lere!

(Eb lfez EL BEY)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.597 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu