“Türkler değil, Ermeniler Soykırım yaptı…” - Necdet SİVASLI - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









“Türkler değil, Ermeniler Soykırım yaptı…” - Necdet SİVASLI
Tarih: 01.03.2015 > Kaç kez okundu? 2747

Paylaş


BAŞKENT GÜNLÜĞÜ / NECDET SİVASLI



e.mail: necdetes@mynet.com







“Türkler değil, Ermeniler



Soykırım yaptı…”







Artık şu gerçek iyi bilinmelidir:



Arşivler, eldeki belgeler, yerli ve yabancı araştırmacıların bulguları, Ermeni yalanlarını bir kez daha ortaya koyuyor. Ermeniler’in “Türkler soykırım yaptı” iddialarını çürütüyor. Bu konuda ellerinde bilgi ve belgesi olan tarihçilerin ortak buluşma noktası da “Türkler değil, Ermeniler soykırım yaptı” oluyor.



Sıkıntımız şudur:



Kendimizi iyi anlatamıyoruz. Siyasi açıdan bu noktada zayıf olduğumuzu da göremiyoruz. Başta Amerika, Rusya ve Batı, bütün yalanlara ve ortadaki gerçeklere rağmen bugüne kadar hep Ermenilerden yana oldular. Siyasi geleceklerini ve çıkarlarını ön planda tuttular.



Bunlar yetmiyormuş gibi, Ermeni yalanlarını kabul etmemizi, Ermenilerle iyi ilişkiler içinde olmamız için de yıllardır baskı uyguluyorlar. Bütün bunların siyasi olduğu gerçeğini de artık görmemiz gerekiyor.



1915 olaylarını kapsayan Ermeni iddialarını çürüten yeni belgeler daha ortaya çıkarıldı. Louisville Üniversitesi Tarih Profesörü Justin McCarthy “Elimizde binlerce ama binlerce belge var. Bu belgeler Türklerin değil, Ermenilerin soykırım yaptığını gösteriyor” diyor.



Osmanlı döneminde Ermeniler devlete baş kaldırmışlardır. Arkalarına da Fransa ve Rusya’nın desteğini alan Ermenilerin Anadolu’da sergiledikleri mezalim ve eşi görülmemiş cinayetler artık dış dünyada da tarihçiler tarafından su yüzüne çıkarılıyor. McCarthy de bu konuyu anlatırken ”Ermeniler yaşadıkları devlete başkaldırdılar. Bunun adı nedir? Buna vatan hainliği derler” ifadesini kullanıyor.



100 yıldır Türk düşmanları Osmanlı’nın Ermeni soykırımı yaptığını iddia ediyor, bu konuda yalan uyduruyor, belge arıyor. Ancak, ortaya çıkan belge ve bilgiler, bunun tam tersini sergiliyor. Profesör McCarthy”Elimizde binlerce ama binlerce belge var. Bu belgeler Türklerin değil, Ermenilerin soykırım yaptığını gösteriyor. Osmanlı arşivleri açık ama Ermenilerinki değil. Tarih, insanların birbirini öldürmesine savaş der. 1915′te orada olanlar da soykırım değil, savaştı.” diyerek karşılık veriyor.







McCarthy, Ermenilerin doğuda Osmanlı askerlerini, devlet görevlilerin, valileri bile öldürdüğünü, astığını ve işkence ettiğini, bu olaylardan sorumlu bir tane bile Ermeni bulunamadığını aktararak, ”Şimdi kim soykırım suçlusu? Herhalde Osmanlı değil Tüm bu olaylar olurken, Osmanlı devleti yöneticilerinin, istese Ermenileri kolayca öldürebilecekken bunu yapmadılar sadece bu kişilerin yerlerini değiştirdiler” diyerek bir tarih dersi veriyor.



Zaten burada Ermeni yalanlarına karşı Türkiye tüm arşivleri açmış durumda. Arşivlerini açmayan ve kaçıran taraf her zaman Ermeniler oldu. Türk tarafı her zaman “Bu işi siyaset dışı bırakalım, tarihçiler incelesin, açıklama yapsın” dediler. Dikkat edilecek olursa bu çağrılara bile Ermeniler hiçbir zaman yaşanmadı.



Çoğu zaman yazdığımız yazılarda biz de Ermenilerin işgalci, soykırımcı, eşkıya olduğundan söz ettik. Çok uzaklara gidilmemesi gerektiğine, Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ’ın Ermenilerce işgal edildiğine, Hocalı’da işlenen soykırımın Ermeniler tarafından yapıldığına dikkat çektik. Dünyanın bütün bunlara sessiz kalmakta olduğunun da altını çizdik.



Amerikalı tarihçi Prof. McCarthy’nin şu açıklamalarını da sizlerle paylaşmak istiyoruz:



”O dönem Osmanlı devletinin en kuvvetli ve düzenli orduları doğu bölgesinde idi. Ermeniler, Bağdat demiryolunu tahrip etmeyi, bu yolla Osmanlı devletine darbe vurmayı teklif ettiler. Bağdat demiryolunun çalışamaz hale gelmesi, Osmanlı devletinin yarısının gitmesi, savaşın da kazanılmasının da garanti edilmesi anlamına geliyordu. Ermeniler, İngilizlere güney ve doğuda karışıklık çıkararak yardımcı olmayı teklif ettiler. Böylesi durumlarda devletin yapması gereken insanları korumaktır. Osmanlı da öyle yaptı. Ermenileri, olay çıkarttıkları bölgelerden başka yerlere taşıdı. Hatta Osmanlı, Ermenileri bile Ermenilerden korudu. Ermenilerin nefret ettiği Cemal Paşa, açlıktan ölmek üzere olan Ermenilere yiyecek dağıttı. Bütün bunlar elimizde bulunan belgelerde mevcuttur. Ermeniler Doğu’da Osmanlı askerlerini, devlet görevlilerini valileri bile öldürdü. Hamile kadınlara işkence yaptı, katliamlarla köyleri ortadan kaldırdı, toplu mezarlara gömdü. ”



Ermeniler şimdi yeni bir siyasi propagandanın hazırlığını yapıyor. Dış destek de görüyor. Bunları çürütmek, bu yalanları ortaya döküp ikna edebilmek, Ermeniler üzerinde baskıyı artırmak her zaman söylediğimiz gibi siyasi ve ekonomik güçle oluyor. Türkiye, artık varsa bu gücünü ortaya koyabilmelidir.



necdetbuluz@gmail.com



necdetes@mynet.com





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 32
Dün Tekil 1388
Bugün Tekil 1373
Toplam Tekil 4062763
IP 18.223.108.186






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























7 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


K rler ar s nda ayna satma, sa rlar ar s nda gazel atma.
(MEVLANA)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 8.010 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu