KAZAKİSTAN’A YATIRIM ÇAĞRISI - Necdet SİVASLI - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









KAZAKİSTAN’A YATIRIM ÇAĞRISI - Necdet SİVASLI
Tarih: 02.12.2014 > Kaç kez okundu? 2724

Paylaş


KAZAKİSTAN BÜYÜKELÇİSİ TÜYMEBAYEV “TÜRK İŞ

ADAMLARINI KAZAKİSTAN’DA YATIRIM YAPMAYA VE

İŞBİRLİĞİMİZİ GELİŞTİRMEYE ÇAĞIRIYORUM” DEDİ.





Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya) ve Kazakistan Ankara Büyükelçiliğinin ortaklaşa düzenlediği ’’Kazakistan’da Yatırım İmkânları’’ konulu toplantı Ankara’da gerçekleştirildi.

2020 yılına kadar petrol, doğalgaz, altyapı, maden, turizm, eğitim, tarım ve hayvancılık sektörlerinde yaklaşık 200 milyar dolarlık yatırım yaparak büyümeyi hedefleyen Avrasya’nın kalkanı Kazakistan, Türk işadamlarını yatırıma davet ediyor.

’’Kazakistan Kurucu Devlet Başkanı Günü’’ münasebetiyle Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya) ve Kazakistan Ankara Büyükelçiliğinin ortaklaşa düzenlediği ’’Kazakistan’da Yatırım İmkânları’’ konulu bilgilendirme toplantısı Ankara’da gerçekleştirildi.

Kazakistan'da yatırımlar açısından çok elverişli bir ortam olduğunu ifade eden AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, "Kazakistan'a yatırım için en önemli güvence istikrarlı yönetimdir. Bu Kazakistan'ın diğer devletlerle rekabet edebilmesinde de çok önemli bir artıdır" ifadesini kullandı.

Türkiye'deki şirketleri Kazakistan'daki yatırım fırsatlarını kaçırmaması hususunda uyaran İpek, "Türkiye Kazakistan'ın olduğu coğrafyada mutlaka bulunmalı. Birbiriyle Kardeş olan Türklerin, birbiriyle kardeş olacak şirketler kurarak, hem Kazakistan'ı hem de Türkiye'yi geliştirecek, büyütecek ve birlikteliğimizi daha iyi noktalara getirecek fırsatları iyi değerlendirmemiz gereklidir" dedi.

Türk işadamlarının ülkesinde yatırım yapmalarından büyük memnuniyet duyacağını ifade eden Kazakistan Ankara Büyükelçisi Janseyit Tüymebayev, "Türk işadamlarının Kazakistan'daki yatırım fırsatlarını değerlendirmelerini öneriyorum. 1993 yılından bu yana Kazakistan’a yapılan doğrudan Türk yatırımlarının toplam tutarı 2 milyar $ civarındadır. Türk firmalarının faaliyetleri genellikle ticaret, otel işletmeciliği ve müteahhitlik sektörlerinde devam etmektedir. Kazakistan enerji sektöründe çok önemli bir konuma geldi. Özellikle Türk işadamlarının enerji sektöründe faaliyette bulunmalarını tavsiye ediyorum. Yaptığımız bu toplantıda başta enerji sektörü olmak üzere ülkemizde ki yatırım imkânlarını Türk işadamları ile paylaşmaktan büyük memnuniyet duyduk’’ dedi.

Türkiye ile Kazakistan arasındaki mevcut ve sürekli gelişmekte olan ekonomik ilişkilerin önemine vurgu yapan EkoAvrasya Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren, ’’Kazakistan ile Türkiye arasında ikili ilişkiler çok boyutlu olarak gelişmeye devam etmektedir. Özellikle ekonomik ilişkilerimiz gün geçtikçe güçlenmekte ve daha sağlam zemine oturmaktadır. 2014 yılının 10 ayında ikili ticaret hacmimiz 4 milyar doları aşmış durumdadır. Ümidimiz 2015 yılında bu rakamların ciddi oranda artmasıdır. Orta Asya’da yatırım açısından en iyi imkânları sunan ülkenin Kazakistan olduğunu çok rahatlıkla söyleyebilirim. Kardeş ülkede yatırım avantajlarının değerlendirilmesini öneriyorum’’ dedi.

Kazakistan'ın Expo yarışında 161 ülkeyi geride bırakarak EXPO 2017'ye ev sahipliği yapacağını belirten Expo Uzmanı Ali Rıza Koç, ’’Dünyanın en önemli organizasyonlarından birisi olan Expo 2017 etkinliklerinin kardeş ülke Kazakistan’da yapılacak olması bizim için büyük onurdur. Kazakistan’ın Expo organizasyonundan ülkemiz mutlaka tecrübe edinecektir’’ dedi...

necdetbuluz@gmail.com

necdetes@mynet.com





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 32
Dün Tekil 1787
Bugün Tekil 1434
Toplam Tekil 4069355
IP 3.144.187.103






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























11 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Sevgim - Millete!
Vurgunlu um - Azadl a ve adalete!
itaatim - Hocalar ma!
Borcum - Dostlar ma ve meslekta lar ma!
Nefretim - Yalanc lara ve iki y zl lere!

(Eb lfez EL BEY)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 6.914 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu