RUSYA KAFKASLARI’DA KAŞIYOR - Güngör YAVUZASLAN - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









RUSYA KAFKASLARI’DA KAŞIYOR - Güngör YAVUZASLAN
Tarih: 03.08.2014 > Kaç kez okundu? 2766

Paylaş


Bartın Gazeteciler Dernek Başkanı Güngör Yavuzaslan işgal altındaki Azerbaycan topraklarında yaşanan sıcak gelişmeleri değerlendirdi.



RUSYA KAFKASLARI’DA KAŞIYOR



BGD Başkanı Rusya’nın Kırım’ı işgalinden sonra yeni hedefinin Kafkaslar olduğunu açıklayarak’’ Ateşkesin sağlandığı 1994 yılından beri ilk defa Azerbaycan ordusu bir günde bu kadar büyük kayıplar vermiştir.Putin Ermenilere destek vererek Azerbaycan’a baskı kuruyor’’ dedi. Güngör Yavuzaslan’’ Rusya’nın desteğine rağmen Ermenistan’ın Azerbaycan ile topyekun savaşa girmesi Ermenistan için intihar manasına gelecektir. Ermenistan Rusya’nın bütün desteğine rağmen bu savaşa dayanamaz. Ancak bölgede sıcak çatışma ihtimali ve hatta topyekun savaş ihtimali de her geçen gün artmaktadır. Ukrayna’daki ayrılıkçıların açık bir şekilde Rusya tarafından desteklenmesi Rusya’yı bölgede iyice yalnızlaştırmıştır. Rusya şimdilik bir çıkış yolu aramaktadır ve bunun için Ermenistan saldırılarını koz olarak kullanılmaktadır.Karabağdaki işgalic güçler Ermenistan Savunma Bakanı tarafından teftiş edilmiş ve birkaç gün önce de Gümrü’deki Rus Askeri Üssü’nde Rus ve Ermeni askerler ortak tatbikat yapmışlardır’’dedi.



ERMENİ GÜÇLERİ KATLİAM YAPTI



Hocalı Katliamı, Karabağ Savaşı sırasında 26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan Cumhuriyeti'nın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında yaşanan ve Azeri sivillerin Ermenistan'a bağlı kuvvetler tarafından toplu şekilde öldürülmesi olayıdır.



"Memorial" İnsan Hakları Savunma Merkezi, İnsan Hakları İzleme Örgütü, The New York Times gazetesi ve Time dergisine göre katliam, Ermenistan'ın ve 366. Motorize Piyade Alayı'nın desteğindeki Ermeni güçleri tarafından gerçekleştirilmiştir. Ayrıca, Karabağ Savaşında Ermeni kuvvetlere komutanlık yapmış bugünkü Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ve Markar Melkonyan'ın aktardığına göre kardeşi Monte Melkonyan, katliamın Ermeni güçler tarafından yapılan bir intikam olduğunu açıklamıştır.



İnsan Hakları İzleme Örgütü, Hocalı Katliamı'nı Dağlık Karabağ'ın işgalinden bu yana gerçekleşen en kapsamlı sivil katliamı olarak nitelendirmiştir. Azerbaycan Cumhuriyeti'nin resmî açıklamasına göre saldırıda 106'sı kadın, 83'ü çocuk olmak üzere toplam 613 Azerbaycanlı hayatını kaybetmiştir



Hedef Enerji Hattı



Dağlık Karabağ'ın Ermenistan ile Azerbaycan'ı yeniden savaşa sürüklemesi halinde, Bakü-Tiflis-Ceyhan ve Bakü-Tiflis-Erzurum boru hatları hedef alınabilir. Dağlık Karabağ ve yedi bölge dahil olmak üzere Azerbaycan topraklarının yaklaşık yüzde 20'si halen Ermenistan Silahlı Kuvvetleri’nin işgali altında bulunuyor. Dağlık Karabağ Savaşı nedeniyle 30 bin kişi hayatını kaybetti; yüzbinlerce Dağlık Karabağlı Azeri, evlerini terk ederek Azerbaycan’a sığınmak zorunda bırakıldı. Dağlık Karabağlı mülteciler, Azerbaycan için önemli bir toplumsal sorun teşkil ediyor. Azerbaycan, savunma harcamalarına son yıllarda çok geniş bir bütçe ayırıyor. Azerbaycan’ın 2011 yılı savunma bütçesi 1,68 milyar dolar iken, Ermenistan’ın aynı yıl savunmaya ayırdığı miktar yalnızca 395 milyon dolardı.Dağlık Karabağ Savaşı sırasında Azerbaycan’a destek olmak için 1993’te Ermenistan ile olan sınırını kapatan Türkiye, muhtemel savaşın en ağır şekilde yansıyacağı ülke. Etnik ve kültürel bağları nedeniyle Azerbaycan ile Türkiye arasında yakın ilişkiler mevcut. Türkiye’nin Azerbaycan’ın enerji kaynaklarının en önemli geçiş hattı olması, iki ülke ilişkilerini Avrasya ekseninde stratejik bir boyuta taşıyor.











AZERBAYCAN’IN EVLADLARINA



Sizler Hamza yürekli yiğitler



Sizler Bedrin Aslanları



Sizler Can Azerbaycan’ın evlatları



Ey sen şehit asker



O tertemiz bedeniyle toprağa düşen



Sen Can Azerbaycan’ın evladı



Sen Alparslan yürekli asker



Sınır boylarının namusu sen



Ay-yıldızlı bayrağın kanı sen



Sen elleriyle toprağa sarılan



Sen Can Azerbaycan’ın evladı



Annen helal süt emzirdi sana



Sen kelime-i şahadet



Sen duası ümmetin



Sen peygamberin müjdesine nail



Sen mezar taşında bir karanfil



Bak şehit ister vatan



Bak kan emiciler sınırda



Atıl en öne şanlı asker



Bugün şehit olacaksın



Durma Can Azerbaycan’ın evladı



Sen ölmeyeceksin



Sen bitmeyeceksin



Sen ŞEHİT olacaksın



GÜNGÖR YAVUZASLAN..kahraman AZERBAYCAN askerlerine…BARTIN





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 37
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 1337
Toplam Tekil 4067471
IP 18.191.5.239






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.406 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu