Arnhem’de Türk Festivali coşkusu - Murat GEDİK - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Arnhem’de Türk Festivali coşkusu - Murat GEDİK
Tarih: 13.06.2014 > Kaç kez okundu? 2755

Paylaş


Arnhem Hoca Ahmed Yesevi Türk Kültür ve Eğitim Merkezi (HAYKEM) tarafından bu yıl dördüncüsü yapılan Türk Festivali yine yoğun bir ilgi ile gerçekleştirildi. Dört gün boyunca süren Festival’e hem Arnhem’den, hem de çevresinden katılımlar oldu. Bölgenin en geniş ve en katılımlı organizesi gelecek yıllar için daha da genişleyeceğinin sinyallerini vermiş oldu.

Dört gün boyunca Türk mutfağı ve Türk Kültürü tanıtımının yapıldığı, aralıksız programların gerçekleştirildiği festivalde ayrıyeten Türk işverenlerin tanıtımı da yapıldı. Çocuklar için gösterilerini sunan tanınmış Türk figürleri ise festival’e ayrı bir tat kattılar.

Festival’ın üçüncü gününde ise yüzlerce insanın katıldığı Türk Günü yürüyüşü yapıldı. Mehteranın öncü olduğu yürüyüşe başta Hollanda Türk Federasyon genel başkanı Murat Gedik olmak üzere çeşitli Türk kuruluşlarının da temsilcileri katıldı. Arnhem’in merkezinden başlayan yürüyüş festival alanına kadar sürdü. Yürüyüş güzergahı işlek caddeler olan Steenstraat ve Velperweg üzeri olup çevrede bulunanlar tarafından ilgi ile izlendi. Mehteran ve yürüyüşe katılanlar festival alanına yoğun alkış ve tezahüratla ulaştılar.

HAYKEM başkanı İbrahim Günay yapmış olduğu açıklamada her yıl daha da büyüyen festival’ın vermiş olduğu mutluluğu dile getirirken katılımcılara teşekkürlerini sundu. İbrahim Günay ayrıca festival’e katkıda bulunanlara birer plaket hediye etti.

Festival’de bir konuşma yapan Hollanda Türk Federasyon genel başkanı Murat Gedik başta HAYKEM Kadın Kolları olmak üzere emeği geçen herkesi kutladı. Gedik: “Arnhem teşkilatımızın geleneksel festival programını her zaman desteklemeyi bir borç olarak kabul ederiz. Çünkü bu programlar gelecek nesillerimize kültürümüzün aktarılmasında çok önem arz etmektedir.”





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 32
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 362
Toplam Tekil 4066496
IP 3.144.187.103






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.311 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu