BASIN BÜLTENİ - Kader ÖZLEM - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ - Kader ÖZLEM
Tarih: 30.09.2009 > Kaç kez okundu? 4868

Paylaş


BASIN BÜLTENİ



Basın Bülteni / BB023

29 Eylül 2009



Yunanistan’da yaz aylarında başlayan siyasi kaos, ülkeyi erken seçime götürmüştür. Yunanistan’da ön plana çıkan iktidardaki Yeni Demokrasi Partisi (YDP) ve muhalefetteki PASOK partileri arasında gerçekleşen çetin mücadelenin yanı sıra, ülkedeki tüm siyasi partilerin seçim kampanyalarının ortak özelliği Türkiye ve Batı Trakya üzerinde yoğunlaşmaktadır. Bunun yanı sıra, diğer Balkan ülkelerinde gördüğümüz genel tablo, Yunanistan için de geçerliliğini korumakta olup; Türk azınlık üzerinde çeşitli siyasi hesapların yapıldığı gözlemlenmektedir. Bu siyasi oyunlara karşı, Batı Trakyalı soydaşlarımızın dikkatli olmaları gerekliliğinin altını önemle çiziyoruz.



4 Ekim 2009 tarihinde Yunanistan’da gerçekleştirilecek olan Parlamento seçimlerinde, Batı Trakya bölgesinden çeşitli siyasi partiler toplam 14 Türk milletvekili adayını listelerinde göstermişlerdir. Türk milletvekili adaylarının listesi partilere göre şu şekildedir:



Rodop İli (Gümülcine):



PASOK : Ahmet Hacıosman ve Rıdvan Kocamümin

YDP : İlhan Ahmet ve İdris Ahmet

Sol İttifak Partisi (SYRIZA): Dr. Mustafa Mustafa ve Celalettin Yurtçu

Yunanistan Komünist Partisi (KKE): Faik Faik



İskeçe İli:



PASOK : Çetin Mandacı ve Seval Osmanoğlu

YDP : Aysel Zeybek ve Ahmet Bodur

Sol İttifak Partisi (SYRIZA): Hasan Malkoç ve Hüseyin Zeybek

Yunanistan Komünist Partisi (KKE) : Hamdi Efendi



Türk nüfusun önemle ölçüde azaldığı Meriç bölgesinde ise, Yunan partileri Türk milletvekili adayı göstermemişlerdir. İktidar hedefinde olan PASOK’un ve Başbakan Karamanlis’in partisi YDP’nin Türk azınlığın kökleşmiş eğitim, vakıflar, müftülük, etnik kimliğin tanınması ve örgütlenmeyle ilgili sorunlarına yönelik somut vaatlerinin olmadığını belirtmekte fayda vardır. Öte yandan, ülkede etnik gerginliği tırmanmasına neden olan aşırı milliyetçi Ortodoks Halkçı Partisi’nin (LAOS) “Türkiye’nin Batı Trakya’daki iktidarına son vermek” ve “Gümülcine’deki Türk Konsolosluğunun kapanması” gibi söylemler üzerine yoğunlaşan seçim kampanyası dikkat çekmektedir. LAOS’un Yunan İstihbarat eski Başkanı ve Ankara eski Büyükelçisi Yannis Korantis’i milletvekili adayı gösterdiği de gelen bilgiler arasındadır.





Bu genel tabloda, Batı Trakya’daki Türk azınlık mensuplarımıza ve Türkiye’de yaşayan Yunanistan vatandaşlığına sahip Batı Trakyalılara demokratik haklarını kullanmaları ve azınlığımızın geleceğine sahip çıkmaları için sandık başına gitmeleri çağrısında bulunuyoruz. BAL-GÖÇ olarak; şahıs veya parti ayırt etmeksizin ve çok fazla bölünmelere de yol açmadan, Batı Trakya Türklüğü davasına hizmet edebilecek bütün Türk milletvekili adaylarını desteklemekteyiz. “Türk’ün oyu Türk’e” sloganı seçim parolamızdır.



Kamuoyuna ve soydaşlarımıza saygı ile duyurulur.



BAL- GÖÇ Genel Sekreterliği

Tel. : 0 224 360 36 85

Mail : balgoc@balgoc.org.tr





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 28
Dün Tekil 1787
Bugün Tekil 1491
Toplam Tekil 4069412
IP 18.116.63.236






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























11 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Sevgim - Millete!
Vurgunlu um - Azadl a ve adalete!
itaatim - Hocalar ma!
Borcum - Dostlar ma ve meslekta lar ma!
Nefretim - Yalanc lara ve iki y zl lere!

(Eb lfez EL BEY)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.597 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu