TURAN Vakfı’ndan muhteşem 20. Yıl kutlaması - Hollanda TÜRK FEDERASYONU - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









TURAN Vakfı’ndan muhteşem 20. Yıl kutlaması - Hollanda TÜRK FEDERASYONU
Tarih: 22.02.2014 > Kaç kez okundu? 3099

Paylaş


Eindhoven şehrinde 20 yıldır faaliyet gösteren TURAN Vakfı yoğun bir katılım ile kültür ve sanat şölenini gerçekleştirdi.

Hollanda Türk Federasyon bünyesinde faaliyetlerini yürüten TURAN Vakfı bu sefer davetlilerle Nazar Düğün salonunda buluştu.

Kuran-ı Kerim ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan kültür ve sanat şöleni TURAN Vakfı başkanı Alparslan Güner’in açılış konuşması ile devam etti. Güner yapmış olduğu konuşmada Vakfın çalışmaları hakkında bilgi verip ileri tarihlerde düşünülen faaliyetlerle ilgili katılımcıları bilgilendirdi. TURAN Vakfı’nda başkanlık yapanlara bir plaket takdimi ile teşekkürlerini ileten Güner konuşmasına son verdi.

Ozan Ömer Kadan, Ozan Çelebi ve diğer sanatçıların sahne aldığı programda genç kızların Nihal Atsız’dan şiirler okumaları ile program devam etti.

Hollanda Türk Federasyon sanatçısı Gökhan Tekin’in seslendirmiş olduğu şiirler ve türküler sonrası katılımcılara konuşma yapması için Hollanda Türk Federasyon genel başkanı Murat Gedik sahneye davet edildi. Gedik konuşmasında geçmiş dönemlerde TURAN Vakfı’nda emeği olan herkese teşekkür ettikten sonra Hollanda ve Türkiye gündemine değindi. Gedik ayrıca konuşmasında 1992 Hocalı (Azerbaycan) ve 1997 Gulca (Doğu Türkistan) katliamlarını da unutmadı. Hollanda Türk Federasyon “Türkçe dil eğitimi projesi” ve “19 Mart Hollanda yerel seçimleri” de Murat Gedik tarafından dile getirildi.

Kültür ve sanat şölenine Türkiye’den katılan sanatçı Ali Kınık meşhur şiir ve türkülerini seslendirerek Eindhoven TURAN Vakfı’nın 20. Yıl kutlamaları son buldu.

Şölende yoğun ilgiden dolayı çok sayıda kişi ayakta kaldı.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 47
Dün Tekil 1579
Bugün Tekil 253
Toplam Tekil 4063223
IP 18.118.7.85






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























8 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Ba ka dile uymaz anan n sesi, Her s z n ararsan vard r T rk esi
(Ziya G KALP)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.597 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu