BERLİNDE MESELELER MASAYA YATIRILDI - Yakup TUFAN - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BERLİNDE MESELELER MASAYA YATIRILDI - Yakup TUFAN
Tarih: 19.05.2013 > Kaç kez okundu? 3347

Paylaş


Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğinde düzenlenen toplantıda Almanya'da yaşayan Türklerin meseleleri tartışıldı. Dışişleri Bakanı Davutoğlu ve Batı Avrupa Başkonsoloslarının katıldığı toplandıda, çok sayıda STK temsilcileri hazır bulundular.









Berlin Büyükelçisi Sayın Hüseyin Avni Karlıoğlu'nun ev sahipliğinde yapılan toplantıda, başta NSU cinayetleri olmak üzere aile, eğitim, kimlik, ırkçılık, İslam ve Türk düşmanlığı ve çifte vatandaşlık gibi birçok konu dile getirildi ve görüşler ortaya kondu.









Dışişleri Bakanı Sayın Ahmet Davutoğlu yaptığı konuşmasında, NSU cinayetlerine değindi ve Avrupa'da cereyan eden ırkçı saldırılara dikkat çekti. Davutoğlu, her yerde ve her zaman vatandaşlarımızın yanında olacağız diyerek Almanya'da yaşayan 3 milyon Türkün yalnız olmadığının bir kez altını çizdi ve devlet millet işbirliğinin önemini vurguladı.









Berlin'de yapılan topantıya ATİB'i temsilen iştirak eden Genel Başkan Yardımcımız Yakup Tufan, yaptığı konuşmasında Almanya'da yaşayan Türklerin meselerini dile getirerek ve aciliyet arz eden konuların altını çizdi. Çifte vatandaşlık, Türkiye ve Almanya'a seçme ve seçilme hakkı, koruyucu aile, gençlerimiz ve kimlik gibi konularda görüş ve düşünceler ortaya koydu. Konuşmasında Yakup Tufan, ATİB'in onbeş yıldan beri gençlere yönelik yaptığı ''Türkiye Kültür ve Eğitim Gezileri''ne değindi ve kimliğin oluşmasında bu tür faaliyetlerin öneminin altını çizdi. Konuşmasının sonunda ise ''koruyucu aile'' konusundaki prosedüre dikkat çekti. Bu konuda Türk ve Alman resmi makamları ve STK'lar işbirliğinde ''onbin koruyucu/bakıcı aile'' eğitilmesi teklifinde bulundu.









İki bölüm halinde yapılan ve millet devlet kaynaşması ve işbirliğin sergilendiği toplantı dilek ve temennilerin dile getirilmesiyle sona erdi.









Berlin, 11 Mayıs 2013



YT





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 25
Dün Tekil 1238
Bugün Tekil 489
Toplam Tekil 4064697
IP 18.116.118.244






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























9 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Saraylarda s remem da larda s rd m , Bin cihana de i mem u ks z T rkl m .
(H seyin Nihal ATSIZ)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.215 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu