Başkent’te Kırım rüzgarI - Güngör YAVUZASLAN - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Başkent’te Kırım rüzgarI - Güngör YAVUZASLAN
Tarih: 19.03.2013 > Kaç kez okundu? 3618

Paylaş


Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Kırım'a özgü Nevruz Bayramı arifesinde asırlardır Türk Dünyasında kutlanan şenliklere Ankara'da gala programı ile devam etti. Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği genel merkezi’nin Türkiye genelinde 15 ilde gerçekleştirmiş olduğu etkinliğin Ankara ayağına Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber, Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Sergiy Korsunsky, Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği üyeleri, Bartın Gazeteciler Derneği Başkanı Güngör Yavuzaslan, ve Ankaralılar katıldı.

Kırım Türkleri Derneği genel merkezince, Kırım'ın en tanınmış dans ve müzik topluluklarından olan Kırım “Ansambli'nin” 1 Mart'ta Gebze'de başlayan turnesinin Ankara bölümü 16 Mart akşamı Ankara MEB Şura Salonu'nda gerçekleştirildi.Kırım’dan gelen 23 kişilik Kırım Ansambli müzik ve dans toplululuğu Ankaralılara ve Kırım Tatar Türklerine unutulmaz bir Nevruz gecesi yaşattı.Mart ayı boyunca Türkiye'nin 15 merkezini gezerek 16 konser verecek olan Kırımlı grup, Ankara'nın ardından 19 Mart Eskişehir, 20 Mart Manavgat, 22 Mart Konya, 23 Mart Balıkesir ve 24 Mart'ta Bursa'da gösteri sunacak.Kırım Türkleri Derneği genel merkezi tarafından düzenlenen bu muhteşem gece de, kardeşliğin ön plana çıkarıldığı programda her iki ülkenin gelenek ve görenekleri sergilendi. Kırım’ın ünlü müzik topluluklarından Kırım Ansambli grubunun sunmuş olduğu program büyük ilgi gördü.Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Tuncer Kalkaya etkinlikte ev sahibi olarak katılımcılara hitap etti.Tuncer, Kırım Türkleri Kültür Ve Yardımlaşma Derneği Genel Merkezi olarak kendi imkanlarımızla bu yıl Türkiye genelinde 15 noktada asırlardır kutladığımız Nevruz Bayramını kutluyoruz.Bugün burada üyelerimizle, Ankaralılarla ve konuklarımızla birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.

Kırım Ansambli ekibi bu etkinlikler için 10 bin km yol katetti. Derneğimizin 20 şubesi var, merhum Genel Başkanımız İhsan Kırımlı’nın izinden devam ediyoruz. Dilimizi ve medeniyetimizi kaybetmemek için uğraş veriyoruz. Bu konuda herkesin desteğini bekliyoruz, Kırım Tatarları, Türkiye ve Ukrayna arasında uzanan bir köprüdür.Kırım Türkleri 44 sürgünü ile ellerinden alınan insani ve milli haklarını geri istiyorlar. Bizler Türkiye’de yaşayan Tatar Türkleri olarak Kırım Mücadelesi için sonuna kadar çalışmaya devam edeceğiz. Nevruz yazın gelişini, bereketi, dostluğu ve kardeşliği temsil ediyor. Bu Nevruz Bayramı'nın tüm türk dünyasının birlik ve beraberliğini pekiştireceğini umuyor, hepinizin bayramını kutluyorum’’dedi. Uluslararası Kırım Kırım'ın en tanınmış dans ve müzik topluluklarından olan Kırım Ansambli’ye Genel Başkanı Server Kakura başkanlık ediyor.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 42
Dün Tekil 1787
Bugün Tekil 1219
Toplam Tekil 4069140
IP 3.138.200.66






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























11 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Sevgim - Millete!
Vurgunlu um - Azadl a ve adalete!
itaatim - Hocalar ma!
Borcum - Dostlar ma ve meslekta lar ma!
Nefretim - Yalanc lara ve iki y zl lere!

(Eb lfez EL BEY)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.382 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu