DEAF İSLAM KÖLN’DE TOPLANTI YAPTI - Yakup TUFAN - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









DEAF İSLAM KÖLN’DE TOPLANTI YAPTI - Yakup TUFAN
Tarih: 01.01.2012 > Kaç kez okundu? 5589

Paylaş


Engelli Müslümanlar’ın bir araya geldiği “DEAF İSLAM” toplantısı Köln’de yapıldı. NRW`de yaşayan “konuşma ve duyma engelli Müslümanlar” Köln’de biraraya gelerek çesitli konulardaki meseleleri dile getirdiler ve çözüm yolları aradılar.



2010 yılında Köln’de kurulan DEAF İSLAM, engelli Müslümanlar (Türk, Alman, Arnavut, Arap,...) konusunda hizmet veren tek cemiyet konumunda. Başta NRW olmak üzere Almanya’nın geneline hizmet vermek gayreti içerisinde. Toplantıya başta Köln olmak üzere Aachen, Siegburg, Düsseldorf ve Oberhausen gibi bir çok şehirlerden ailece gelen engelli Müslümanlar katıldılar. Toplantı boyunca aralarında “İşaret Dili” (Gebärdensprache) kullanarak meramlarını, dertlerini ve karşılaştıkları sıkıntıları dile getirdiler.



Köln’de yapılan toplantıda DEAF İSLAM yetkililerinden H. B. Dreschner üye ve misafirlere hitaben “İşaret Dili” aracılığıyla hitap ederek, cemiyetin çalışmaları hakkında bilgiler verdi. H.B. Dreschner: “Biz engelli insanlarız, fakat sokaktaki toplum bizi bilmiyor ve bizi kimse göremiyor. Zira biz de normal insanlar gibi yürüyor, okuyor ve yazıyoruz. Bundan dolayı toplum bizi göremiyor ve bizi bilemiyor. Biz insanların arasındayız, fakat onların ne söylediklerini duyamıyor ve onlarla konuşamıyoruz. Kendimizi ve meselelerimizi anlatamıyoruz. Bu sebeple, toplumda ayrı bir mağduriyet içersinde olan -duyma ve işitme engelli Müslümanlar-, DEAF İSLAM’ı kurdular. Biz DEAF İSLAM olarak, engelli insanlara sahip çıkmak ve onların meselerinin çözümünde yardımcı olmak istiyoruz“, dedi. Kendisi bir Alman Müslümanı olan H.B. Dreschner, İslam dinini öğrenmek, Cuma namazı kılmak ve Cuma hutbelerini anlamak için, acilen“İşaret Dili” bilen hocaya ihtiyaçları olduklarını belirtti.



DEAF İSLAM toplansına davet edilen ve meseleleri (tercüme ve yazı dili sayesinde) dinleyen ATİB/ ZMD Genel Başkan Yardımcısı Yakup Tufan yaptığı konuşmasında: “Sizler bizim kardeşlerimizsiniz. Hepimiz aynı ailenin mensuplarıyız. Bu manada hiç birimizin bir diğerinden üstünlüğü yoktur”, dedi. Öte yandan bir gerçeğin altını çizen Tufan: “Biz, İslam cemiyet ve cemaatleri olarak, bugüne kadar ancak sağlıklı insanlara, cemaate ve camiye gelen Müslümanlara hizmet verdik. Maalesef siz kardeşlerimizin durumlarını ciddi manada gündeme getiremedik. Ele alıp çözümler üretemedik. Fakat bu toplantı bize çok şeyler öğretti ve şahsen beni de çok etkiledi. Bu vesileyle sizlere bir kez daha teşekkür ediyorum. Bundan böyle ve yine sizlerle birlikte bu engelleri aşacağız inşallah. Sizlerin dile getirdiği -uzman (İşaret Dili) hoca ve eğitimci- ve yer gibi konularda da ATİB ve ZMD olarak, yine sizlerle birlikte çözümler üreteceğiz”, dedi.



ATİB Genel Merkez toplantı salonunda öğle namazına müteakiben başlayan DEAF İSLAM toplantısı yatsı namazına kadar devam etti. Birlikte yenen yemek ve ikram edilen Türk çayı akabinde toplantı başarılı bir şekilde sona erdi.





Köln, 26.12.2011

















Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 25
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 1288
Toplam Tekil 4067423
IP 3.140.185.123






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.001 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu