Bulgaristan Türklerinden “Yeni CHP” Yönetimine Sitem - Rafet ULUTÜRK - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Bulgaristan Türklerinden “Yeni CHP” Yönetimine Sitem - Rafet ULUTÜRK
Tarih: 17.05.2011 > Kaç kez okundu? 5022

Paylaş






Tarih: 17.05.2011





Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığı ve devamı hususunda vazgeçilmez gördüğümüz ve Atatürk ile özdeşleştirdiği Cumhuriyet Halk Partisi’ni her zaman ve her koşulda gönülden desteklemiş olan Bulgaristan Türkleri, 12 Haziran 2011 milletvekili genel seçimi aday listelerinde kendi hemşerilerinden olan aday adaylarına gereken değer ve önemi verilmediğini üzülerek fark etmiştir.



CHP yöneticilerinin sık sık dile getirdikleri “Yeni-CHP”nin ne anlama geldiğini böylece bir kez daha anladık. CHP’nin kurucusunun Atatürk olduğunu biliyoruz. Yeni CHP’nin yöneticilerinin kimler olduğunu ise listelerin açıklanmasından sonra daha iyi anladık.

Cumhuriyetin değerlerine ve onun kurumlarına böylesine sadık ve vefakâr bir toplumumuzun Yeni CHP Lideri ve yönetimi tarafından yok sayıldığı kanaatine varılmıştır.



Özellikle bugüne kadar yetiştirdiği ve bağrından çıkardığı insanlarının eğitim düzeyi ve çalışkanlığı ile her kesim tarafından yüksek kabul görmüş bu güzide toplumumuzu hiçe sayarak, milletvekili aday listelerinde hemşerilerimize ilk sıralarda dahi yer verilmemesi, biz Bulgaristan Türklerini CHP Cumhuriyet Halk Partisi’ne olan bakış açımızı ve tutumuzu yeniden gözden geçirmemize sebep olmuştur.

Bulgaristan göçmenleri olarak değerlerimizden ödün vermezken, CHP yönetiminin Cumhuriyetin kuruluş değerlerine ve millet egemenliğine gereken önemi göstermediği kanaatine vardık.



Ayrıca Bölücüleri Habur Sınır Kapısında karşılayan ve her zeminde avukatlığını yapan Sezgin Tanrıkulu’nun İstanbul 2. Bölge gibi göçmenlerimizin yoğun olduğu bir bölgeden 3. sıradan aday gösterilmesi Bölücülere karşı mücadelede devletinin ve milletinin yanında olan Bulgaristan Türklerini derinden yaralamıştır.



Yukarıda belirttiğimiz çerçeve içerisinde, Cumhuriyet Halk Partisi’ne uzun dönemdir tek yönlü karşılıksız oy vermekte olan biz göçmenleri anlayamayan “Yeni CHP” yönetiminin tutumu nedeniyle,12 Haziran 2011 Milletvekili Genel Seçimlerinde ki, tavrından dolayı uyarıyoruz.



Önümüzdeki Genel seçimlerde Türkiye’de yaşayan camiamız özellikle Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Bursa, Balıkesir, Aydın, Manisa, Adana ve İzmir seçim bölgelerinde 12 Haziran seçimlerinde Yeni CHP’nin bu tasfiyesini görmezden gelmeyecektir.

Bundan böyle bu büyük topluluğumuzu yok sayarak siyaset yapılmayacağını başta CHP yönetimi olmak üzere tüm siyasi partilerimiz anlamak zorundadırlar.

Umarız bundan sonraki CHP yönetimleri bu gerçeğin farkına varırlar

Saygılarımızla,









Dr. Müjgan DENİZ Mehmet ÇAKIR Rafet ULUTÜR

Genel Sekreter Başkan Yardımcısı Genel Başkan









Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 30
Dün Tekil 1787
Bugün Tekil 635
Toplam Tekil 4068556
IP 3.145.191.214






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























11 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Sevgim - Millete!
Vurgunlu um - Azadl a ve adalete!
itaatim - Hocalar ma!
Borcum - Dostlar ma ve meslekta lar ma!
Nefretim - Yalanc lara ve iki y zl lere!

(Eb lfez EL BEY)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.096 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu