BULTÜRK'ÜN YENİ GENEL MERKEZ BİNASI AÇILDI - Rafet ULUTÜRK - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BULTÜRK'ÜN YENİ GENEL MERKEZ BİNASI AÇILDI - Rafet ULUTÜRK
Tarih: 05.04.2011 > Kaç kez okundu? 6250

Paylaş




Bulgaristan Türk'leri Kültür ve Hizmet Derneğinin (BULTÜRK) yeni genel merkez binası hizmete girdi.

Bayrampaşa Yıldırım Mahallesinde hizmete giren BULTÜRK yeni genel merkezinin açılışında konuşan dernek başkanı Rafet Ulutürk, Türkiye'de 10 milyon, İstanbul'da 2,5 milyon Bulgaristan Türk'ü bulunduğunu belirterek, "Buna rağmen Bulgaristan Türk'leri siyasi, iktisadi ve sosyal alanlarda ne yazık ki yok. Tabi bunun birçok sebebi var. Fakat gelişen ve değişen nüfusumuzla birlikte Bulgaristan Türkleri ileride İstanbul'un ve Türkiye'nin geleceğinde söz sahibi olacaktır"şeklinde konuştu.



Daha sonra, yeni merkez binasının açılışı, Kurucu Başkan Prof.Dr.Hayati DURMAZ, Yeni Başkan Rafet Ulutürk ile İstanbul Vali Yardımcıları Harun Kaya, Mustafa Altuntaş, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Rumel Türkleri Dayanışma Derneği Başkanı Sadullah Sipahioğlu tarafından gerçekleştirildi.











Rafet ULUTÜRK'ün Konuşma metni:



Sayın Valilerim, Sn. Belediye başkanlarım, Sn.Türk Konseyi Başkanı, Sn.Konsoloslar,



Sn. Dernek Başkanları ve yöneticileri, Değerli dava arkadaşlarım ve kıymetli misafirlerimiz,



Derneğimiz 2003 yılında Bulgaristanlı soydaşlarımızın yanı sıra Türkiye’de bizlere destek veren bizlerin dertleriyle dertlenip sevincimizle sevinen birçok arkadaşımızın maddi ve manevi katkıları, en önemlisi bizlere ışık tutan fikir önderlikleri sayesinde oldukça güç şartlara rağmen Bayrampaşa ilçemizde kurulmuştur.



Balkan coğrafyasına yönelik çok sayıda dernek olmasına rağmen sorunların giderek birikmesi ve çözümleri ile ilgili gerekli çalışmaların yetersiz olması nedeniyle derneğimiz Bulgaristan Türkleri ve Bulgaristan Devletinin Türkiye Cumhuriyeti devletiyle ilgili sorun ve isteklerin Bulgaristan ve Türkiye arasında çözümlenmesi hususunda faaliyetlerde bulunmak üzere kurulmuştur.



Bulgaristan’da ve Türkiye’de yaşayan Türklerin ve göçmenlerimizin sorunlarını çözmek maksadıyla iki devlet arasında kültür, barış ve dostluk köprüsü olmayı hedeflemiş bulunmaktayız. Faaliyet alanımızı coğrafi manada küçültmek profesyonelleşerek başarı şansımızı da arttırmaktadır.



Başarılarımızı Balkan coğrafyasında faaliyet gösteren diğer derneklerle paylaşarak Balkanlarla ilgili ortak bir çalışmaya gidebilmeliyiz. Ayrıca İstanbul’da Balkanlardan STK’lar içerisinde sadece derneğimiz Uluslararası bir kuruluş olan Dünya Türk Gençler Birliği’nin üyesidir. Sofya’da 30 devlettin temsilcileri ile Türk Dünyası Liderler Zirvesi düzenledik. Bulgaristan’da ve Türkiye’de dev bir anket yaptık. Bizler tüm uluslararası kuruluşların içerisinde olmalıyız hatta karar verebilme durumuna gelebilmeliyiz.







Kuruluşumuzdan bu yana faaliyet gösteren derneğimizi Bulgaristan Türklerinin toplanabileceği bir mekân haline getirmek için kurucularımız, yöneticiler ve üyelerimizin oldukça özverili çalışmaları oldu. Bugün açılışını yapmakta olduğumuz bu güzel mekânı bizlere tahsis ederek Türkiye’deki soydaşları adına büyük fedakârlık gösteren vefakâr Büyümüz Sn. Mümin YURDAKUL Hocamıza huzurlarınızda bütün soydaşlarımız ve BULTÜRK yönetim kurulumuz adına şükranlarımı sunuyorum. Amacımız önce Bulgaristan kökenli Türk kardeşlerimizin bir araya gelmesi, sorunlarımızın tartışılması, birbirlerimizi yakından tanıyarak dayanışma içerisinde olmamızı sağlamaktır.



“BİR ELİN NESİ VAR İKİ ELİN SESİ VAR” deyiminden hareketle siz muhterem hemşerilerimiz derneğimize gelerek, aramıza katılmanız bizleri mutlu edeceği gibi, camiamıza da büyük bir güç katacaktır. Biz bu derneğimizi “GELECEK NESİLLERİMİZ İÇİN” açmış bulunuyoruz.



Gelecek nesillerimizin atalarının geldikleri yerleri unutmamaları, çekilen sıkıntıları zorlukları her zaman düşünmelerini ve orada kalan kardeşlerimize yardım edebilmelerini temenni ediyoruz. En büyük hayalimiz ise en kısa zamanda Bulgaristanlıların İstanbul’da bir Kültür Merkezini oluşturmaktır. Bunu da hep birlikte sizlerle başaracağımıza inanıyoruz.



Bizler bunu da çok iyi biliyoruz ki “Bir milletin içine ayrılık girmeden, ona düşman zarar veremez, topluca vurdukça yürekler, kalpler birlikte attıkça, o topluluğa kimse zarar veremez”. İşte bunu gerçekleştirebilmek için mücadele edeceğiz.







Türkiye’de yaşayan Bulgaristanlıların sayısı 10 milyonu aşmıştır. Fakat Bulgaristan göçmenlerinin sivil toplum kuruluşlarına katılımları son derece düşüktür. Bunun tabi ki bir kısım sebepleri var, ancak biz bunlara şimdilik değinmeyeceğiz.



Adrese dayalı nüfus verilerine göre sadece Bayrampaşa’da yaşayan Bulgaristan doğumluların sayısının 22.000 civarında olduğu, burada 51,68-78’de gelenlerin çocukları yok. Avcılar-%45, GOP-%40, Esenyurt-%25, Sultangazi-%20, Arnavutköy-%15 v.s. Bunları göz önüne alacak olursak Bulgaristanlıların barındırdığı potansiyelin küçümsenemeyecek bir düzeyde olduğu görünmektedir. Bu nedenle Bulgaristan Türkleri artık İstanbul’un gelişmesine ve geleceğine ilişkin önemli katkıları olacağı görülmektedir.







Bunun için hemşerilerimizin sadece kahvene sohbetleri ile bu potansiyellerini heba etmelerinin önüne geçilerek bu kitlenin atıl kalmayarak etkinliğini gösterebilmesi için bir Merkezden yönlendirilerek örgütlenmesini gerçekleştirmek amacıyla çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Şu anda bulunduğumuz Merkezde siz değerli hemşerilerimiz sayesinde bu amaca hizmet etmek üzere faaliyete geçirilmiştir. Şimdilik önem verdiğimiz husus önde gelen isimlerin faaliyetlere katılmasıdır.



İşte biz bunu amaçlıyoruz ve de ilk meyvelerini almaya başladık. Şu anda 2.885 olan üye sayımızı da önümüzdeki üç yıl içinde 25.000’e çıkarmayı hedefliyoruz. Bunu da her aileden bir kişiyi BULTÜRK’E üye yapmayı planlıyoruz. Önümüzdeki yıllarda birlik ve beraberliği sağlamakta da önemli aşamalar kat ederek Türkiye’nin her yerinde örgütlenmeye gideceğiz.



Bu vesileyle toplantıyı fırsat bilerek Tüm Bulgaristan Türklerine sesleniyoruz.



Gelin tanışalım, sorunlarımızı iletelim, hep birlikte çalışalım, aramızda “BİRLİK VE BERABERLİĞİ SAĞLAYALIM” böylece tam bir dayanışma örneği göstererek, yarınlara emin adımlarla hep birlikte yürüyelim.



Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bizim devletimiz olduğunu bilelim ve devletimizin siyasi, iktisadi ve sosyal hayatında yer alalım, örgütlü sivil toplum kuruluşları olarak güçlü olalım ve ülkemizin en güçlü lobilerini hep birlikte oluşturalım.



Şunu çok iyi görebilmeliyiz ki, bu dernekler siyasetin anaokuludur. Bu nedenle siyasete giren gençlerimizin gelişimlerini sağlayarak, hedeflerini belirleyerek siyaset merdiveninin ilk basamağına derneğimiz sayesinde ulaşacaklardır.



Türkiye’nin sadece İstanbul’unda iki buçuk milyon Bulgaristan göçmeni yaşamaktadır. Bunu hiç kimse görmezlikten gelemez. Yeter ki biz bir olalım tüm balkan toplulukları ile de kenetlenebilelim.



Son olarak Merkezimizin yapımında emeği ve katkısı olan tüm arkadaşlarımızın isimlerini faaliyetler kitapçığında yerini alacaklardır ve böylece kendi isimlerini tarih sayfalarına yazdırabilmişlerdir. Tekrar bu 200 arkadaşımıza katkılarından dolayı teşekkür eder ve Merkezimizin faaliyette bulunabilmesi için öncelikle bu binayı tahsis eden Nuvaplı Hocalarımızdan değerli hemşerimiz Sn. Mümin YURDAKUL büyümüze en içten şükranlarımızı sunar.



Tüm katılımcılara bu mutlu günümüzde bizimle olduklarından dolayı teşekkür eder çalışmalarında başarılar, hayatlarında mutluluklar, evlerinde huzur ve işlerinde bereketlerin çoğalmasını diler. Derneğimizin başta Bulgaristan Türkleri olmak üzere tüm Türk Dünyasına hayırlara vesile olmasını dileriz. Sevgi ve Saygılarımızı sunarız.



Rafet ULUTÜRK



Genel Başkan





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 49
Dün Tekil 1505
Bugün Tekil 1233
Toplam Tekil 4076014
IP 3.17.74.227






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























16 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk milletindenim diyen insanlar her eyden nce ve mutlaka T rk e konu mal d r.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.311 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu