DTGB BAŞKANI SAYIN DR. HASAN ALİ KARASAR’A - Akademik Ord. prof. Ermentay SULTANMURAT - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









DTGB BAŞKANI SAYIN DR. HASAN ALİ KARASAR’A - Akademik Ord. prof. Ermentay SULTANMURAT
Tarih: 14.08.2010 > Kaç kez okundu? 6157

Paylaş




DTGB BAŞKANI SAYIN DR. HASAN ALİ KARASAR’A

“ 13 ” ağustos 2010 yıl, kasaba Turan, Kazakstan

Sayındeğer Dr. Hasan Ali Karasar,

Dünya Türkleri Asamblesi (DTA) Türklerin geleceği uğruna faaliyet göstermekte olduğundan Dünya Türk Gençleri Birliği’ni ve tarafınızca başkanlığını sürdürmekte olduğunuz Sizi saygıyla selamlar.

Bildiğiniz üzere 1990’dan beri faaliyet göstermekte olan bizim Asamble 2007’de Kazakistan’da düzenlemiş olduğu 5.Kurultay’ın kararlarını gerçekleştirmek için çalışmaktadır. Faaliyetlerimiz hakkında şu sitelerden bilgi alabilirsiniz: www.dta1.org, www.turkbirlik.gen.tr/lang-tr/dta.html vd.

Aşağıda zikredeceğimiz meseleler Türk Dünyasına yönelik çalışmaları ve Dünya Türkleri Asamblesiyle yakından ilgili olduğundan görüşlerimizi şu maddelerle tarafınıza sunma kararını almış bulunmaktayız:.

1. “Kırım Haber Ajansı” Kırım-Tatarları temsilcisi ve DTGB liderler kurulu üyesi İskender Bariyev’i kaynak göstererek “DTGB aksakallar heyeti Dünya Türkleri Asamblesi’ni Türk Halkları Kongresi şeklinde reanime edilmesi ideasını ortaya sunmuştur” şeklinde bir haber yaymıştır. İşbu makalenin kopyasını EK’te sunmaktayım. Dünya Türkleri Asamblesi şu an hayatta ve sağ selim Türk Dünyasının geleceği için aktif olarak çalışmakatdır. Bundan dolayı DTGB Aksakallar Heyetinin bu görüşü en azından şaşırtıcıdır. Biz bunu Kırım-Tatar milli hareketinin ve DTGB bünyelerine sızmış olan gizli servislerin, antitürk güçlerin ve bu güçlerin yandaşlarının çalışmaları olabileceğini de dikkatten kaçırmamaktayız.

1997 tarihinde İzmir’de gerçekleşen DTA kurultayında Asamble genel başkanlığına Kırım-Tatarları temsilcisinden seçilen İ.Umerov çalışmadığından dolayı DTA’yı etkinsiz hale getirmiştir. Ancak Türkçülük hareketinin önemli şahsiyetlerin gücü DTA faaliyetlerini canlandırarak DTA 5. Kurultayında çağdaş zamanın şartlarına uygun olarak faaliyetlerinin istikamet ve amaçlarını net olarak belirlemiştir. Bu kurultaya hemen hemen tüm Türk halklarından delegeler katılmış ve Türkiye’den Turan Yazgan ve Prof.Dr. Bayram Bayraktar başkanlığında delegasyon katılmıştır. Ama buna rağmen EK’te sunulan makaleden görüldüğü gibi anti-DTA faaliyetleri Kırım-Tatarları ortamından olan bazı şahıslar sürdürmektedir.

2. Şu an DTGB aksakalları tarafından Dünya Türk Halkları Kongresinin oluşturulacağı haberi mevcuttur. Türk coğrafyasında çalışması amacıyla böyle bir oluşumun ABD’de tüzel kişilik edindiğini Tüzel Kişilik Belgesi’ni sunarak tarafınızı haberdar etmek istiyorum. Bildiğim kadarıyla bu kuruma göçmen yahudi olan dünürü vasıtasıyla tüzel kişilik kazandıran Özbekistanlı bir Tatardır. Ayrıca bu şahsın esas amaçlarının örtülmesi için Kazakistanlı bir Kazak’ı oluşumun genel başkanı olarak gösterilmektedir. Bir zamanları Türkçülüğü araç olarak kullanarak ABD’li bazı Özbeklerin yaptığı gibi, mezkur şahsı ilgilendiren sadece özel ihtiyaçlarına kaynakların sağlanmasıdır.

Bundan dolayı, mezkur kurumun gelecekte aynı adla faaliyet gösterilmesi her açıdan nonsens olarak değerlendirebilir. Diğer taraftan mezkur kurumunuz “Dünya Türk Gençleri Kongresi” olarak adlandırılırsa çoğunluk tarafından sözünü ettiğimiz kıtalarüstü Dünya Türk Halkları Kongresi’nin bir gençlik uzantısı olarak algılanabilir.

“Asamble” ile “Kongres” terimleri birçokları için anlam açısından pek farklı kavramlar değildir. Önemli olan her ikisinin de toplumsal sorunları kapsamasıdır. Paralel böyle oluşumların varlığı insan algılayışında bir karışıklık yaratır, etkinliğini azaltır ve çalışmalarını zorlaştırır. Bu ise hangi gerekçeyle olursa olsun, eylemde, genel olarak Türçülük hareketinin affedilmeyecek derecedeki parçalanmasıdır.

Şahsen, bölük pörçük birçok oluşumların komutanı değil, muzaffer ordunun askeri olmayı tercih ederim.

Bizim çalışmamız tarafınızı ilgelindirirse, bence, DTGB aksakallar heyetinin DTA çalışmalarına katkıda bulunması daha da yararlı olacağı kanaatindeyim. Önümüzdeki yıl DTA’nın kurultayı gerçekleşecek ve tarafınızın yetnekli şahsiyetleri DTA yönetim organlarına seçilebilecektir. İşte o zaman faaliyet alanlarımızı da genişletebileceğiz. Zira, şu an, DTA ve TÜDEV birbirini tamamlayarak birlikte faaliyet göstermektedir.

Diğer yandan, DTGB aksalları Türk Dünyasına hizmet yollarından kültür, spor vs. alanlarını da seçebilirler. Biz gene bu alanlarda da birlikte çalışabiliriz.

Yazımı DTGB aksakalları almış oldukları yanlış kararı takip etmekten vazgeçerek, düşünerek, daha da bilgin bir yol takip edeceklerine inanarak tamamlıyorum. Ayrıca, DTGB aksakallar heyetinin, yukarıda bahsettiğimiz, “Dünya Türkleri Asamblesi’nin reanime edilmesi” kararıyla ilgili bir açıklama yapmanızı beklemeteyiz.

Saygı ve Türk Dünyası için ortak faaliyette bulunma umuduyla,

Ermentay SULTANMURAT

Dünya Türkleri Asamblesi Genel Başkanı









Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 64
Dün Tekil 1947
Bugün Tekil 348
Toplam Tekil 4077077
IP 3.145.88.130






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























17 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Tanr nasip eder, mr m vefa ederse; Musul, Kerk k ve Adalar geri alaca m. Selanik de dahil Bat Trakya'y T rkiye hudutlar i ine kataca m.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.096 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu