BAL-GÖÇ”e Ağır Misafirler - Kader ÖZLEM - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BAL-GÖÇ”e Ağır Misafirler - Kader ÖZLEM
Tarih: 14.07.2010 > Kaç kez okundu? 4079

Paylaş


Kosova”dan Mamuşa, Mitrovica, Vustri, Priştina belediye başkanları ve Kosova İşadamları Derneği üyelerinin de bulunduğu 17 kişilik heyet, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Bursa”da Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği”ni (BAL-GÖÇ) ziyaret etti.

Balkanlardan gelen misafirleri ağırlamaktan mutluluk duyduklarını dile getiren BALGÖÇ Başkanı Emin Balkan, Bursa”nın Balkanlar”dan ve Kosova”dan çok fazla göç alan bir kent olduğunu kaydetti. Kosova ile tarihsel ve akrabalık bağlarının bugüne kadar devam etmesinden büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Balkan, şöyle konuştu:

"Geçmişten bugüne kadar, Kosova ile Türkleri birbirinden ayırmak isteyen güçler, halen daha çalışıyorlar. Ama sizler Türk ve Arnavut kardeşliğinin en güzel örneklerini orada tüm dünyaya gösteriyorsunuz. Bunu daha da iyi hissettirmemiz gerekiyor. Biz Türkiye”deki kardeşleriniz olarak sizlere her zaman destek olamaya hazırız."



"AB”YE GİRMEK İSTİYORUZ AMA ASIL VATANIMIZ TÜRKİYE"

Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç ise Evlad-ı Fatihan”ın torunlarından selamlar, sevgiler getirdiklerini dile getirdi.

Türkiye”nin, Kosova”yı 24 saat geçmeden tanıyan ilk ülke olmasından gurur duyduklarını vurgulayan Bütüç, şunları kaydetti: "Bizim vatanımız Kosova”dır. Orada doğduk, orada yaşıyoruz. Vatanımızın Avrupa Birliği içinde olmasını istiyoruz. Ama diğer taraftan bizim ana ülkemiz Türkiye”dir. Bizim atalarımız, Türkiye”den oralara giderek vatan edinmişler. Sevgiyi, barışı, huzuru getirmişler. O güzelim Kosova”da bu değerlerimizi yaşamaya çalışıyoruz. Orada çok güzel çalışmalar yapılıyor. Türkiye”den çok iyi yatırımlar geliyor."

Türkiye Cumhuriyeti ile Kosova Cumhuriyeti”ni bir elmaya benzeten Bütüç, "Yarısı burada, yarısı orada. Ama bizim gönüllerimiz birdir. El ele vererek o güzelim Kosova”yı en güzel konuma getirebiliriz. İşadamlarımızı oraya davet ediyoruz." diye konuştu.



"İKİ ÜLKE BENZER SIKINTILAR YAŞADI"

Vustri Belediye Başkanı Bayram Mulaku da Kosova ile Türkiye”nin kader birliği etmiş iki ülke olduğunu ve benzer acılar yaşadığını belirterek, ilişkilerin daha da güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Bu arada, heyetle birlikte Bursa”ya gelen Mitrovica Belediye Başkanı Avnu Kastrati, rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Heyetle birlikte BAL-GÖÇ ziyaretine katılamayan Kastrati”nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.







Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 23
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 672
Toplam Tekil 4066807
IP 3.139.81.58






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 2.002 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu