BAL-GÖÇ Başmüftülük Konusunda Kararlı - Kader ÖZLEM - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BAL-GÖÇ Başmüftülük Konusunda Kararlı - Kader ÖZLEM
Tarih: 13.07.2010 > Kaç kez okundu? 4197

Paylaş


Bulgaristan”da Başmüftülük krizi sonlanacak gibi görünmüyor. Mayıs ayı içerisinde Yüksek Temyiz Mahkemesi”nin aldığı karar ile Kongre sonucunda seçilen Başmüftü Mustafa Hacı Aliş ve yönetiminin yasal olmadığına karar verilirken, alınan karar Bulgaristan Müslümanları cephesinde tepkiyle karşılanmıştı. Ülke genelinde Müslümanların yaşadığı şehirlerde gösteriler yapılmış ve protesto yürüyüşleri düzenlenmişti.



Bulgaristan”da infial uyandıran kararın ardından Bulgaristan”daki gelişmeler ülkemizde de yakından takip ediliyor. Merkezi Bursa”da bulunan ve kısa adı BAL-GÖÇ olan Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği, ülkedeki Başmüftülük kriziyle ilgili daha önce yazılı bir basın açıklaması yaparak kararı sert bir dille eleştirmişti.



Konuyla ilgili Bulgaristan”a yönelik faaliyet gösteren yöre dernekleriyle bilgilendirme toplantıları yapan BAL-GÖÇ, göçmenlerin yoğun olarak yaşadığı yerleşim yerlerinde de lokal organizasyonlar yaparak konuyu gündeme taşıyor. Geçtiğimiz ay içerisinde BAL-GÖÇ”ün organize ettiği Balkan Panayırı”nda Dernek Genel Başkanı Prof. Dr. Emin Balkan yaptığı konuşmada, Bulgaristan”ın Başmüftülük meselesinde içine düştüğü durumdan yol yakınken dönmesi çağrısında bulunarak, “kimse bizim sabrımızı ölçmeye kalkmasın” ifadesini kullanmıştı.



Geçen hafta içinde de Bulgaristan Müslümanlarının Başmüftülük sorunuyla ilgili stratejik bir rapor yayımlayan BAL-GÖÇ, konuyu gündemden düşürmemeye kararlı görünüyor. BAL-GÖÇ Genel Sekreter Yardımcısı ve Balkanlar”da Türk Kültürü Dergisi Editörü Kader Özlem imzasıyla yayınlanan makalede, sorun tarihsel arka planıyla ele alınarak, son yaşanan gelişmelere ve Müslümanları bekleyen büyük tehlikelere işaret ediliyor. Sofya yönetiminin bu krizle hangi hedeflere ulaşmak istediğine de yer verilen çalışmada, Türkiye”deki yoğun gündem dolayısıyla meselenin henüz yüksek sesle gündeme getirilemediğinden yakınılıyor. Çalışmasında Başmüftülük mekanizmasının Türk ve Müslümanlar için hayatî bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Özlem, Bulgaristan Müslümanlarının protestolarını artırarak sürdürmesini ve Türkiye”deki Balkan kökenli derneklerin meseleyi daha etkili bir biçimde taşıması gerekliliğine işaret ediyor.







BAL-GÖÇ BÜLTEN KOMİSYONU











Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 30
Dün Tekil 1097
Bugün Tekil 415
Toplam Tekil 4072343
IP 3.140.242.165






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























14 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


K peklerin dudaklar de di diye deniz kirlenmez.
(MEVLANA)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.311 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu