“Ne şehitlerimizi unutacak ne de Srebrenitsa soykırımını unutturacağız” 11.07.2020 - TC Cumhurbaşkanlığı - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









“Ne şehitlerimizi unutacak ne de Srebrenitsa soykırımını unutturacağız” 11.07.2020 - TC Cumhurbaşkanlığı
Tarih: 14.07.2020 > Kaç kez okundu? 683

Paylaş


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Srebrenitsa soykırımının 25. yıl dönümü kapsamında Bosna'daki anma törenine gönderdiği video mesajda, “Ne şehitlerimizi unutacak ne de Srebrenitsa soykırımını unutturacağız. Bosnalı kardeşlerimize karşı işlenen cinayet ve katliamların takipçisi olacak, hak ve adalet arayışınızda sizleri asla yalnız bırakmayacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Srebrenitsa soykırımının 25. yıl dönümü kapsamında Bosna'daki savaşta Birleşmiş Milletler askerlerinin üs olarak kullandığı eski akümülatör fabrikasında düzenlenen anma törenine video mesaj gönderdi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna Herseklileri ve tüm misafirleri selamlayarak bugün, tarihin acı ve utanç sayfalarından biri olan Srebrenitsa soykırımını anmak ve Boşnakların acısını paylaşmak gayesiyle bir arada bulunduklarını ifade etti.



“HÂLÂ KADINLAR KOCALARINA, ÇOCUKLAR ANNE-BABALARINA KAVUŞMANIN UMUDUYLA YAŞIYOR”



Koronavirüs sebebiyle fiziken aralarında olamasa da aklı ve gönlünün her daim Bosna'da olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, 25 sene önce katledilen aziz şehitleri rahmetle andı ve kederli aileleriyle yakınlarına başsağlığı diledi.



Geçen sene naaşlarına ancak yeni ulaşılabilen şehitleri Saraybosna'dan Srebrenitsa'ya birlikte uğurladıklarını anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüreklerindeki acıya rağmen ailelerin vakur duruşlarına hep beraber şahit olduklarını anlattı.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, soykırımın üzerinden çeyrek asır geçse de acılarının hâlen taze olduğunu, ortaya çıkarılan her toplu mezarda yüreklerin yeniden dağlandığını söyledi.



“Hâlâ kadınlar kocalarına, çocuklar anne-babalarına kavuşmanın umuduyla yaşıyor” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Aradan geçen bunca zamana rağmen hâlâ çocuklarının yolunu gözleyen anneler var. 25 yıldır mavi kelebeklerin izinde sevdiklerimizi arıyoruz. Rabbimiz şehitler için, 'Allah yolunda öldürülenler için ölüler demeyin, bilakis, onlar diridirler fakat siz bilemezsiniz' buyuruyor. Bizler de şehitlerimizin hep aramızda olduğuna, diri olduğuna inanıyoruz. Merhum Aliya İzetbegoviç 'Soykırımı asla unutmayın, unutulan soykırım tekrarlanır.' derdi. Ne şehitlerimizi unutacak ne de Srebrenitsa soykırımını unutturacağız. Bosnalı kardeşlerimize karşı işlenen cinayet ve katliamların takipçisi olacak, hak ve adalet arayışınızda sizleri asla yalnız bırakmayacağız.”



“AVRUPALI SİYASETÇİLER SREBRENİTSA KATLİAMINDAN HİÇBİR DERS ÇIKARMADI”



Cumhurbaşkanı Erdoğan, son dönemde Batılı ülkelerde yaşanan İslam karşıtı saldırılara dikkati çekerek bu konuda teyakkuz hâlinde olunması gerektiğini vurguladı.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Onca drama, katliama ve gözyaşına rağmen, Avrupalı siyasetçiler Srebrenitsa katliamından hiçbir ders çıkarmadı. İslam düşmanlığını körükleyen, yabancı karşıtlığını destekleyen söz ve beyanatların hâlen serbestçe kullanılması, geleceğimiz adına büyük bir endişe kaynağıdır. Bir daha benzer acılar yaşamamak için uluslararası kuruluşlar yanında bizlere de önemli sorumluluklar düşüyor” dedi.



Asırlar boyunca hoşgörü ve barışın güzel örneklerini vermiş bir medeniyetin temsilcileri olduklarına vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı: “Görüş farlılıklarının, etnik, kültürel ve mezhebi ayrımların bizi bölmesine, birbirimize düşman etmesine izin vermeyiz. Adaletin tecellisi için yürüttüğümüz mücadeleyi 'Haklıysak, güçlüyüz' inancıyla, tam bir özgüven içinde devam ettirmeliyiz. Rabbim yar ve yardımcımız olsun diyorum. Bu düşüncelerle sözlerime son verirken Türkiye’nin ve Türk Milletinin desteğinin Bosna-Hersek’le beraber olduğunun altını tekrar çizmek istiyorum. Srebrenitsa şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, ailelerine, sevenlerine ve bu acıyı yüreğinde hisseden herkese sabırlar diliyorum.”



Kaynak:

https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/120588/-ne-sehitlerimizi-unutacak-ne-de-srebrenitsa-soykirimini-unutturacagiz-





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 30
Dün Tekil 1238
Bugün Tekil 425
Toplam Tekil 4064633
IP 3.133.119.66






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























9 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Saraylarda s remem da larda s rd m , Bin cihana de i mem u ks z T rkl m .
(H seyin Nihal ATSIZ)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.406 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu