Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ziyaretinin ardından basın toplantısı düzenledi 26.09.2019 - TC Cumhurbaşkanlığı - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ziyaretinin ardından basın toplantısı düzenledi 26.09.2019 - TC Cumhurbaşkanlığı
Tarih: 27.09.2019 > Kaç kez okundu? 761

Paylaş


Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ziyaretinin ardından Atatürk Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında İstanbul'da meydana gelen depreme ilişkin, “Oldukça ciddi sayılabilecek depreme rağmen, küçük hasarlar dışında yüreğimizi yakacak bir haber şu ana kadar almadık” dedi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 74. Genel Kurulu’na katılmak üzere gittiği New York’tan Türkiye’ye dönüşünde, Atatürk Havalimanı’nda basın açıklaması yaptı.





Dönüş yolunda, Türkiye hava sahasına girdikleri anda İstanbul ve çevresini etkileyen Silivri merkezli bir deprem yaşandığı haberini aldıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremin büyüklüğünün AFAD ölçümlerine göre 5.8 olduğunu, ardından da 28 artçı deprem yaşandığını açıkladı.



“AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ MERKEZİ FAALİYETE GEÇTİ”



Artçı sarsıntıların devamının mümkün olduğunu aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında Afet ve Acil Durum Yönetimi merkezinin faaliyete geçtiğini, İstanbul Valiliği, İstanbul İl Jandarma Garnizon Komutanlığı ve diğer ilgili mercilerin çalışmalarını devam ettirdiklerini bildirdi.



Depremle ilgili tüm koordinasyonun ilgili bakanlık ve kurumların katılımıyla bu merkezden yönetildiğini ve yönetileceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu tür zamanlarda çok açıklama yapanlar olur, bu tür açıklamalar kimseyi yanıltması, şaşırtmasın. Az önce sosyal medyada bir kadın bir twit atmış; ‘Köprüleri kullanmayın, halatları koptu.’ Böyle densizlik yapanlar da var. Bunu âdeta fırsata çevirmek isteyenler var, böyle bir şey söz konusu değil” dedi.



“AFAD İSTANBUL’DA ON BİNLERCE TOPLANMA ALANI İLAN ETTİ”



Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremde sekiz kişinin hafif şekilde yaralandığını, bunun dışında binalarda bazı hafif hasarların yaşandığını ifade ederek, “Oldukça ciddi sayılabilecek depreme rağmen, küçük hasarlar dışında yüreğimizi yakacak bir haber şu ana kadar almadık” diye konuştu.



Kaymakamlıkların ve AFAD birimlerinin olayları yakından takip ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, binalarla ilgili hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbullular başta olmak üzere tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.



AFAD’ın İstanbul’da on binlerce toplanma alanı ilan ettiğini ve bu alanları sürekli olarak kendi internet sitesinde yayımladığını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, il veya ilçe planlarında yapılan değişiklikler sonrasında toplanma alanlarının değişebileceğini, güncellenen bilgileri de yine AFAD’ın ilan ettiğini söyledi.



ABD ZİYARETİ



İstanbul’da yaşanan depreme ilişkin açıklamalarının ardından ABD’deki temaslarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler 74. Genel Kurulu için gittiği New York’ta, ilk olarak Türk-Amerikan soydaş ve Müslüman toplumun önde gelen liderleriyle bir araya geldiğini, ayrıca Musevi cemaatinin temsilcileriyle de gündemdeki konuları değerlendirme fırsatını bulduklarını ve Türkiye’nin yetiştirdiği en büyük fotoğraf sanatçılarından Ara Güler’in İstanbul fotoğraflarından oluşan sergisinin açılışını yaptıklarını söyledi.



BM Genel Kurulu görüşmelerinin bu yıl, yoksulluğun giderilmesi, kaliteli eğitim, iklim eylemi ve kapsayıcılık için çok taraflı gayretlerin canlandırılması temasıyla yapıldığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kapsamda Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri tarafından düzenlenen İklim Eylemi Zirvesi ile Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Zirvesi Liderler Diyaloğuna da katıldığını hatırlattı.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu’na hitap ettiğini, konuşmasında küresel adaletsizliğin sembolleştiği Filistin, Arakan, Suriye, mülteci krizi ve göç gibi konularda Türkiye’nin tutumunu aktardığını ve İslam düşmanlığının ve kültürel ırkçılığın küresel barış için arz ettiği tehdide dikkat çektiğini kaydetti.



New York’ta bulunduğum süre zarfında Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’in yanı sıra pek çok devlet ve hükûmet başkanıyla da ikili görüşmeler gerçekleştirdiğini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Temaslarımda Birleşmiş Milletler 75. Genel Kurul Başkanlığı görevine Sayın Volkan Bozkır’ın adaylığını da takdim ettik” dedi.



TÜRKİYE-MALEZYA-PAKİSTAN ÜÇLÜ ZİRVESİ



Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-Malezya-Pakistan Üçlü Zirvesi’ni düzenlediklerini belirterek, “Bu Üçlü Zirvede de Mahathir Muhammed’le bir araya geldik, İmran Han, Mahathir Muhammed ve şahsım üçlü olarak bölgede neler yapabiliriz? Özellikle bu hassas konular üzerinde, Kudüs gibi, İslamofobya gibi bu konularda ne gibi çalışmalar yaparız, bunları görüşme fırsatımız oldu” ifadelerini kullandı.



Nefret söylemiyle mücadele konulu üst düzeyli bir etkinliğe Türkiye olarak ev sahipliği yaptıklarını, ekonomi alanındaki temasları kapsamında Türkiye Yatırım Konferansı’na katıldığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, medya kuruluşlarının temsilcileriyle de bir araya geldiklerini, heyetinde yer alan bakan ve milletvekillerinin de BM Genel Kurulu marjında tertiplenen veya Amerikalı kuruluşlarla düzenlenen çok sayıda toplantıya iştirak ettiklerini bildirdi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarını, “Birleşmiş Milletler Genel Kurul genel görüşmelerine iştirakim ve bu kapsamda gerçekleştirdiğim temaslar ve son olarak da TAİK’in toplantısıyla dün akşam bu ziyaretimizi noktalamış olduk ve temasların verimli geçtiğine inanıyorum” sözleriyle tamamladı.



Kaynak:

https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/109870/cumhurbaskani-erdogan-abd-ziyaretinin-ardindan-basin-toplantisi-duzenledi





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 30
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 770
Toplam Tekil 4066904
IP 3.145.175.243






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.192 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu