“Biz ayrıştırmanın değil kucaklaştırmanın; kavganın değil barışın tarafında yer alacağız” 01.06.2019 - TC Cumhurbaşkanlığı - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









“Biz ayrıştırmanın değil kucaklaştırmanın; kavganın değil barışın tarafında yer alacağız” 01.06.2019 - TC Cumhurbaşkanlığı
Tarih: 01.06.2019 > Kaç kez okundu? 823

Paylaş


Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘10 Bin Hatim, 100 Bin Dua’ konseptiyle düzenlenen geleneksel Kadir Gecesi programında yaptığı konuşmada, “Biz ayrıştırmanın değil kucaklaştırmanın; kavganın değil barışın tarafında yer alacağız. 82 milyonun her bir ferdini Türkiye ortak paydasında buluşturmanın mücadelesini verecek, kardeşliğin üzerine titremeye devam edeceğiz. Türkiye’yi büyütmeye, güçlendirmeye, bir barış ve huzur abidesi olarak yüceltmeye devam edeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esenler Dörtyol Meydanı’nda “10 Bin Hatim, 100 Bin Dua” konseptiyle düzenlenen geleneksel Kadir Gecesi programına katılarak, vatandaşlara hitap etti.



İstanbulluların ve tüm Müslümanların Kadir Gecesi’ni tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, *Bizleri Kadir Gecesi’ne eriştiren, gönüllerimizi bu mübarek gecede, böylesine güzel bir atmosferde buluşturan Mevla’ya sonsuz hamd-ü senalar ediyorum” dedi.





Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye’de, Yemen’de, Afganistan’da, Irak’ta, Pakistan’da, Libya’da çatışmaların gölgesine Ramazan’ı geçirmek zorunda kalan mazlumlara dualar gönderdiklerini belirterek, “ Peygamber Efendimizin övgüsüne mazhar olarak 566 yıl önce İstanbul’u fetheden Fatih Sultan Mehmet Han’ı, onun kahraman askerlerini, tam 566 senedir bu aziz şehrin semalarından Ezan-ı Muhammediyi eksik etmeyen tüm şehitlerimizi rahmetle yâd ediyorum. Yurt içinde ve yurt dışında vatanımızın bekası için eli tetikte, gözü ufukta nöbet tutan Mehmetçiklerimize buradan selam ediyorum” diye konuştu.



Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, Irak’ın kuzeyinde bölücü terör örgütüne yönelik Pençe Harekâtı’nı yürüttüğünü hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, harekâta katılan tüm kahraman Türk askerlerine şükranlarını sundu.



“RAMAZAN AYI KARDEŞLİĞİ YENİDEN DİRİLTMEK İÇİN FIRSATA DÖNÜŞTÜRÜLMELİ”



Ramazan’ın nefsi terbiye etme, Kur’an, ibadet, hayır-hasenatla Hakk’a yaklaşmanın, Mukabeleyi Şeriflerle kalpleri arındırma, tefekkür ve tezekkürle kulluğun şuuruna varma ayı olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Kadir Gecesi münasebetiyle bizleri ‘10 bin Hatmi Şerif’in’ ve ‘100 bin duanın’ bereketine ortak eden siz kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Rabbim; günahların af edildiği; samimiyetle, göz yaşlarıyla yapılan duaların geri çevrilmeyeceği bu mukaddes gece hürmetine, indirdiğiniz hatimleri dergahı izzetine kabul buyursun diyorum. Mevla’m hepimizi tıpkı bugün burada olduğu gibi, Rûz-i Mahşerde de Efendimizin Liva-ül Hamd Sancağı altında felaha erenlerden eylesin diye dua ediyorum.”



Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan ayının sadece ibadetleri artırmak için değil, kardeşliği yeniden diriltmek, hatırlamak için de fırsata dönüştürülmesi gerektiğine işaret ederek, Müslümanların meşakkatli bir dönemden geçtiğini, iç savaşlar ve çatışmaların, terör örgütleri eliyle yürütülen çıkar kavgalarının, Ramazan sevinçlerine gölge düşürdüğünü söyledi.



Suriye’de sekiz yıldır aralıksız süren zulüm ve katliamın, her gün yeni canlar almaya devam ettiğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Coğrafyamızın farklı bölgelerinde, her gün beş kez aynı kıbleye yönelen, aynı safta bir birine kenetleyen; aynı peygambere, aynı kitaba, aynı yaratıcıya inanan insanlar, çoğu zaman bir hiç uğruna birbirlerinin kanını döküyor. Filistin’de ilk kıblemiz Kudüs’e yönelik devlet terörü, tüm dünyanın gözleri önünde pervasızca sürdürülüyor” ifadelerini kullandı.



“TÜRKİYE ÇATIŞMALARIN ORTASINDA BİR HUZUR ADASIDIR”



Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin çatışmaların ortasında istikrarı, iç barışı, demokrasisi ve vatandaşlarının birlik ve beraberliğiyle bir huzur adası olduğunu kaydederek, şu değerlendirmelerde bulundu: “Bazı şeylerin kıymeti ancak kaybedilince anlaşılır. İstikrarın önemi kaosta, barışın önemi savaşta, huzurun, sükûnetin önemi çatışmada daha iyi kavranır. Bizler Türk Milleti olarak geçmişte bu sıkıntıların hemen hepsini yaşadık. Bugünlere sınana sınana, imtihanlardan geçe geçe geldik. Evlatlarımızın sağ-sol diyerek bölündüğü, aynı mahallenin çocuklarının birbirine kurşun sıktığı dönemlere şahit olduk. Demokrasimizin askıya alındığı, darbe mahkemelerinin uyduruk kararlarıyla körpe fidanların darağaçlarında analarından kopartıldığı yürek dağlayan sahneler gördük. Çorum’da, Sivas’ta, Kahramanmaraş’ta mezhepçilik fitnesiyle komşunun komşuya düşman edilmek istendiği kirli provokasyonlara maruz kaldık. İnsanlarımızın kılık-kıyafetinden, sakalından, dış görünüşünden dolayı eziyet çektiği, kızlarımızın başörtüsünden dolayı üniversitelere alınmadığı günleri yaşadık.”



“17 YILDA İHANETTEN EKONOMİK TETİKÇİLİĞE KADAR HER TÜRLÜ PROVOKASYONU YAŞADIK”



Ağaç bahanesiyle sokakların ateşe verildiği, bölücü terör örgütünün vatandaşların mahremine el uzattığı dönemlerin yaşandığına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “DEAŞ’lı canilerin ülkemizin üzerine salındığı operasyonlara mazur kaldık. İşte en son 15 Temmuz’da aklını ve kalbini Pensilvanya’daki şarlatanın emrine vermiş bir ihanet çetesinin darbe girişimiyle karşılaştık. Son 17 yılda vesayet girişimlerinden sokak olaylarına, ihanetten ekonomik tetikçiliğe kadar her türlü provokasyonu bizzat gördük, yaşadık, tecrübe ettik” dedi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, millet olarak bir daha benzer acılar yaşamaya tahammülleri olmadığına vurgu yaparak, bunun için herkesin uyanık olması, basiret ve ferasetle hareket ederek kardeşliğine sahip çıkması gerektiğini söyledi.



“HİÇBİR ŞEY BİZİM DAYANIŞMAMIZDAN DAHA ÖNEMLİ DEĞİLDİR”



Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Unutmayın, hiçbir şey bizim şu dayanışmamızdan daha önemli değildir. Hiçbir şey komşumuzun, dostumuzun, sevinci ve hüznü paylaştığımız, her gün yüzüne baktığımız, selam verdiğimiz ahbabımızın gönlünü kırmaktan daha değerli değildir. Hiçbir şey Türkiye’nin istiklalinden, Türk Milletinin istikbalinden daha mühim değildir” dedi.



“Biz ayrıştırmanın değil kucaklaştırmanın; kavganın değil barışın tarafında yer alacağız” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 82 milyonun her bir ferdini Türkiye ortak paydasında buluşturmanın mücadelesini vereceklerini, kardeşliğin üzerine titremeye, Türkiye’yi büyütmeye, güçlendirmeye, bir barış ve huzur abidesi olarak yüceltmeye devam edeceklerini vurguladı.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Rabbim bu mübarek gece hürmetine, indirdiğiniz 10 bin hatim ve yaptığınız 100 bin dua hürmetine kardeşliğimizi muhafaza buyursun” duasında bulunarak, Türkiye’nin başarısı için dua eden herkese en kalbi selamlarını iletti.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Haziran’da yenilenecek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde AK Parti ve Cumhur İttifakı’nın adayı Binali Yıldırım’ın tecrübelerini anlatarak, “Emaneti ehline vermemiz lazım, burada bu emanetin ehli Binali Yıldırım kardeşimizdir. Uluslararası camiada yeri olacak, uluslararası ülkelerden bir tanesi İstanbul’a yakışacak belediye başkanı olarak Binalı Yıldırım kardeşimizi belirledik, biliyorsunuz oylar çalındı” diye konuştu.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlardan bazılarını cezaevindekiler için genel af talebinde bulunması üzerine, “Herkesi serbest bırakmak gibi bir şey olmaz. Bırakılması gerekenler noktasında Adalet Bakanlığımızın çalışması var. İnşallah bu çalışma neticesinde bırakılabilecek olanları inşallah seçimlerden sonra Meclis açıldığında tekrar oralarda bunlar görüşülecek” bilgisini verdi.



Kaynak:

https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/105580/-biz-ayristirmanin-degil-kucaklastirmanin-kavganin-degil-barisin-tarafinda-yer-alacagiz-





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 31
Dün Tekil 1388
Bugün Tekil 1568
Toplam Tekil 4062958
IP 18.224.32.86






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























7 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


K rler ar s nda ayna satma, sa rlar ar s nda gazel atma.
(MEVLANA)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.406 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu