“İstanbul'a hizmet sadece Türkiye'ye değil dünyaya hizmet etmektir” 29.05.2019 - TC Cumhurbaşkanlığı - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









“İstanbul'a hizmet sadece Türkiye'ye değil dünyaya hizmet etmektir” 29.05.2019 - TC Cumhurbaşkanlığı
Tarih: 30.05.2019 > Kaç kez okundu? 863

Paylaş


Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’un Fethi’nin 566. yılı kutlamalarında yaptığı konuşmada, “İstanbul dünyanın merkezidir. Bu şehre hizmet sadece Türkiye’ye değil, dünyaya hizmet etmektir” dedi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen İstanbul’un Fethi’nin 566’ncı yılı kutlamaları ve iftar programına katıldı.



Programda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan-ı Şerif’in son beşinci gününe girildiğine dikkati çekerek, vatandaşların Ramazan ayını tebrik ederek, Cuma gecesi idrak edilecek Kadir Gecesi’ni de kutladı.



“İSTANBUL’U KAYBETMENİN ACISINI 566 SENEDİR İÇLERİNDEN ATAMAYANLAR VAR”



Bugün tarihin en önemli dönüm noktalarından biri olan İstanbul’un Fethi’nin 566’ncı yıl dönümü olduğunu anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Fethin 566’ncı sene-i devriyesinde İstanbul’un kapılarını İslam’a açan Fatih Sultan Mehmet Han’ı selamlıyorum. Daha 21 yaşındaki bir cihan hakanını yetiştiren Akşemseddin Hazretleri’ni selamlıyorum. Resulü Ekrem Aleyhissalatu Vesselam Efendimizin ‘O ne güzel ordudur’ diyerek övdüğü Fatih’in kahraman neferlerini selamlıyorum” dedi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul, Osmanlı’nın yedinci kuşatmasında ve yedinci Osmanlı padişahı tarafından fethedildi, ancak İstanbul’a dair hesaplaşma tam 566 yıldır hiç bitmedi, hiç eksilmedi. İstanbul’u kaybetmenin acısını tam 566 senedir içlerinden atamayanlar var” diye konuştu.



“Bugün Batı dünyasında adeta bir veba gibi yayılan ırkçılık akımının temel motivasyonlarından biri, Megalo İdeası ve onu temsil eden İstanbul’dur” ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu: “Bugün coğrafyamızı kan ve gözyaşına boğan DEAŞ’lı canilerin hedefi de yine bu kutlu şehirdir. Daha iki ay önce Cuma namazı kılan 52 Müslümanı vahşice şehit eden Yeni Zelendalı teröristin ‘Ayasofya’yı minarelerden kurtaracağız’ diyerek tehditler savurması asla tesadüfi değildir.Bu katilin silahına kazımış olduğu tarih, isim ve sembollere kadar hepsi 566 yıldır sönmeyen bir nefret ateşinin yansımasıdır.”



“İSTANBUL’UN SEMALARINDA EZAN SESLERİ KESİLENE KADAR HESAPLAŞMALARI BİTMEYECEK”



Gezi olayları sırasında şehrin duvarlarını “Zulüm 1453’te başladı” sloganlarıyla kirletenlerin de aynı zihniyetin mensupları olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bölücü örgütün çukur terörü sırasında vatandaşlarımızın evleriyle beraber tarihî camilerimize saldırmasının, Kur’an kurslarımızı ateşe vermesinin gerisinde de aynı sebep vardır. 1915 Olayları üzerinden milletimizi karalayanlar ile Pontus soykırımı iftirası atanlar da hep aynı niyetleri taşıyorlar. Hedefleri, İstanbul’un fethiyle sembolleşen medeniyet değerlerimizi, Anadolu’ya asıl kimliğini kazandıran Türk İslam mirasını bu topraklardan kazıyıp atmaktır. İstanbul’un semalarında ezan sesleri kesilene kadar bu hesaplaşma asla bitmeyecektir.”



“İSTANBUL DÜNYANIN MERKEZİ”



İstanbul’un dünyanın merkezi olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu şehre hizmet sadece Türkiye’ye değil, dünyaya hizmet etmektir. Hamdolsun Rabbimize, bize bu şehre hizmet etme şerefini bahşetti. Temiz içme suyunun dahi bulunmadığı, çöp dağlarının patlayarak 39 can aldığı, nefes almanın zorlaştığı, Haliç’in yanından geçmenin bile mümkün olmadığı bu şehri kısa sürede ülkemizin iftihar tablosu hâline getirdik. Kültür, sanat, ulaşım, çevre, sosyal yardım ve diğer alanlarda İstanbul’u tarihinin en kaliteli belediyecilik hizmetleriyle tanıştırdık” değerlendirmesinde bulundu.



“İstanbul’a baktığında sadece rant gören, çıkar gören muhterislerin bu şehri yağmalamasının önüne geçtik” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’a yaptıkları yatırım ve hizmetlerle şehrin çehresini değiştirdiklerini vurguladı.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Fatih’in emaneti olan, Peygamber Efendimizin övdüğü bu şehri asıl kimliğine yeniden kavuşturduk” ifadesini kullanarak, Marmaray, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve hızlı tren yatırımlarını saydı.



“DÜNYANIN GÖZBEBEĞİ BU ŞEHRE LAYIK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”



İstanbul’un iki yakasına toplamda yaklaşık 7 bin yataklı iki dev şehir hastanesi yaptıklarını, Başakşehir Şehir Hastanesi’nin yapımının devam ettiğini, Başakşehir, Hoşdere, Baruthane, Çırpıcı Millet Bahçeleri ve Kayaşehir Millet Bahçesi’nin birinci etabını İstanbul’a kazandırdıklarını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnşallah yeni dönemde İstanbul’un güzelliğine güzellik katmaya, tüm dünyanın gözbebeği bu şehre layık olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.



İstanbul’da gönlüne dokunmadık tek bir vatandaş bırakmayacak şekilde çalışmaları sürdürdüklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Binali Yıldırım kardeşimiz bu şehirde başladığı hizmet kariyerinin ve Bakanlık, Başbakanlık, Meclis Başkanlığı görevlerinin birikimini tekrar İstanbul’a sunmaya hazırdır ve İstanbul’un hizmetkârı olmaya adaydır. Gerek 25 ilçemiz, gerek inşallah Binali Yıldırım kardeşimiz ve gerekse Türkiye Cumhuriyeti’nin Başkanı olarak üçlü bir güçle İstanbul’umuzu çok daha farklı bir yere uçuracağız. Sizlerden Binali Yıldırım kardeşimin etrafında kenetlenmenizi ve İstanbul’un geleceğini hep birlikte inşa edecek örnek bir dayanışmayı ortaya koymanızı istiyorum. Türkiye’yi ve İstanbul’u 2053 vizyonuna beraberce taşıyacağız. 2023 Türkiye’nin inşallah 100. yıl önümü olacak ve 1919 Samsun’a çıkışı nasıl kutladıysak, inşallah 2023’ü de öyle kutlayacağız.”



Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’un Fethi’nin 566’ncı yıl dönümünü tekrar kutlayarak, Fatih Sultan Mehmet Han’a ile İstanbul fethinin şehit ve gazilerine rahmet diledi.



Kaynak:

https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/105554/-istanbul-a-hizmet-sadece-turkiye-ye-degil-dunyaya-hizmet-etmektir-







Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 28
Dün Tekil 1579
Bugün Tekil 156
Toplam Tekil 4063126
IP 3.139.97.157






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























8 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Ba ka dile uymaz anan n sesi, Her s z n ararsan vard r T rk esi
(Ziya G KALP)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.287 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu