“Demokrasilerde sandık namustur” 10.02.2019 - TC Cumhurbaşkanlığı - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









“Demokrasilerde sandık namustur” 10.02.2019 - TC Cumhurbaşkanlığı
Tarih: 11.02.2019 > Kaç kez okundu? 685

Paylaş


Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Sandık Başkanları Buluşması’nda yaptığı konuşmada, “Demokrasilerde sandık namustur. Sandığa sahip çıkmanın yolları, yöntemleri de hem siyaset geleneğimizde hem de hukukumuzda açıkça belirtilmiştir. Sandığı ne kadar iyi korursak, milletimizin iradesinin, belediye yönetimlerine yansımasına o derece katkıda bulunmuş oluruz” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin Sinan Erdem Spor Salonu’nda düzenlediği, İstanbul Sandık Başkanları Buluşması’nda partililere hitap etti.





Salondaki atmosferin hem İstanbul'un büyüklüğünü hem de AK Parti'nin gücünü gösterdiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart seçimlerinde Türkiye genelinde 195 bin, İstanbul'da ise yaklaşık 31 bin sandıkta oy kullanılacağını, İstanbul'daki 10,5 milyon seçmenin 2 milyon 215 bininin, yani yüzde 21'inin AK Parti üyesi olduğunu kaydetti.



“31 MART SEÇİMİNDE 167 BİN KİŞİ İLK DEFA OY KULLANACAK”



Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart seçiminde 167 bin kişinin ilk defa oy kullanacağını açıklayarak, AK Parti’nin her sandıkta 3 ana kademe, 3 kadın kolları ve 3 gençlik kolları çalışanı olmak üzere 9 kişilik bir yönetim kurulu oluşturduğunu, bu imkânın AK Parti dışında hiçbir partide bulunmadığını söyledi.



AK Partili sandık görevlilerinin sabahın erken saatlerinden itibaren görevlerinin başında yer alacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, sandık görevlilerinin öncelikle sandıklarında oy kullanacak parti üyelerine, daha sonra da diğer seçmenlere ulaşmaları gerektiğini dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hedefimiz partimizi destekleyen tüm seçmenlerin mutlaka sandığa gelmesini sağlamak, başka partilere oy verenleri de AK Parti'ye kazandırmaktır” dedi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, mevcut üyelerin yakınlarından başlayarak temas kurdukları tüm seçmenleri AK Parti’ye davet etmesi gerektiğini vurgulayarak, üye kaydında gençlere ve kadınlara özel önem verdiğini, “AK Sandık” adı verilen yazılımla tüm irtibat noktalarıyla koordinasyonun sağlandığını 31 Mart’ta yapılan tüm çalışmaların hakkının verilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.



Türkiye'de istisnasız tüm seçim sandıklarında, sandık kurulu üyesi bulundurma hakkına sahip ve 81 vilayetin tamamına hitap eden tek partinin AK Parti olduğuna dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ayrım, bölücülük yok. Kucaklayan tek parti” ifadesini kullandı.



“SANDIKTA ADALETİ TESİS ETMEDEN, DİĞER İŞLERİMİZDE AYNI BAŞARIYI GÖSTEREMEYİZ”



Cumhurbaşkanı Erdoğan, adayların ve teşkilatın milletin gönlüne girmek için göstereceği gayretin hasılatını sandıkta toplanacağına vurgu yaparak, sandık sağlam tutulmazsa tıpkı dibi delik bir kaba konan su gibi verilen onca emeğin ellerin arasından kayıp gitmesinin, heba olmasının engellenemeyeceğini kaydetti.



AK Parti'nin adalet mücadelesini sandıkta başlatacağını, sandıkta adaletin tesis edilmeden diğer işlerde başarı gösterilemeyeceğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ne kimsenin tek bir oyuna tenezzül edeceğiz ne de bizim tek bir oyumuzun ziyan olmasına izin vereceğiz. Türkiye'de, özellikle de CHP geleneğinde sandıkta hile adeta bir tarz-ı siyasettir. Bu parti 1946 seçimlerinde açık oy, gizli tasnif yöntemiyle yetinmeyip bir de sonuçları günler sonra açıklayarak oy pusulalarını da hemen imha ederek milletin sandıktaki iradesini gasp etmiştir. Aradan geçen onca zamana rağmen CHP hâlâ aynı kafadadır” değerlendirmesinde bulundu.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye seçim sisteminin dünyaya örnek bir şeffaflığa sahip olduğuna işaret ederek, seçmen kütüklerinin tüm partilere verildiğini, her partinin sandıkları müşahitleriyle izleyebildiğini anlattı.



Cumhur İttifakının kuruluşunu anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart akşamı Cumhur İttifakının karşılarında yer alan zillet ve illet ittifakına en güzel cevabı sandıklarda vereceğini belirtti.



“SANDIĞI NE KADAR İYİ KORURSAK, MİLLETİMİZİN İRADESİNİN YANSIMASINA O DERECE KATKIDA BULUNURUZ”



Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin seçim çalışmalarında vatandaşlara çay ikramında bulunacağını, kenevirden dokunmuş torbaları vatandaşlara ulaştıracağını aktararak, böylelikle AK Parti’nin çevreci yaklaşımını sergilediklerini, diğer partilerin naylon poşetlerle çalışmaya devam ettiklerini söyledi.



Seçime kadar yapılacak çalışmaların detaylarının il teşkilatı aracılığıyla sandık başkanlarına ulaştırılacağını sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Demokrasilerde sandık namustur. Sandığa sahip çıkmanın yolları, yöntemleri de hem siyaset geleneğimizde hem de hukukumuzda açıkça belirtilmiştir. Sokaklarda demokrasi ve özgürlük havariliğine soyunanların, sandık başında en koyusundan birer faşist kesilmeleri, eskiden beri bildiğimiz bir durumdur. Sandığı ne kadar iyi korursak, milletimizin iradesinin, belediye yönetimlerine yansımasına o derece katkıda bulunmuş oluruz” şeklinde konuştu.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, sandık kurulu üyeleri ve müşahitlerden, oy verme vaktinden en az bir saat önce görev yerlerinde hazır bulunmalarını isteyerek, oy verme işlemi sırasındaki tüm olumsuzluklara, haksızlıklara, hukuksuzluklara sandık kurulu üyelerinin anında müdahale etmeleri, oy torbalarının seçim kurullarına götürülmesine nezaret etmeleri gerektiğinin altını çizdi.



Sandık müşahitlerinin de kritik bir görevi yerine getirdiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, gerektiğinde itirazları yazılı olarak kayda geçirme, sandık neticelerini partideki sonuç alma sistemine bildirme, ıslak imzalı sandık tutanağını ilçe teşkilatına teslim etme görevinin de müşahitlere ait olduğunu hatırlattı.



“SANDIKTAN ÇIKAN İRADE NE OLURSA OLSUN, BİZİM İÇİN DEĞERLİDİR”



Sonuç alma sisteminin önemini de anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1989 yerel seçiminde Beyoğlu Belediye Başkanlığı'nı sonuç alma sistemindeki aksaklıktan kaybettiğini anımsattı.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim günü tüm teşkilatın teyakkuz hâlinde olması gerektiğini vurgulayarak, "İşleri hakkıyla yerine getirirsek, sandığın namusuna sahip çıkmış oluruz. Sandıktan çıkan irade ne olursa olsun, bizim için değerlidir. Yeter ki biz milletimizin gönlüne girmek için gereken gayreti ortaya koyalım” dedi.



İstanbul’un AK Parti belediyeciliğinde nereden nereye geldiğinin, eski İstanbul ve eski Türkiye’nin yaşı eskiyi hatırlamayanlara mutlaka anlatılması gerektiğinin üzerinde duran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu şehrin sokaklarının nasıl çöpe, çamura, çukura teslim edildiğini, havasının nasıl kirletildiğini, Haliç'in nasıl bataklığa dönüştürüldüğünü, muslukların nasıl suya hasret bırakıldığını teker teker anlatmalıyız" ifadesini kullandı.



Eğitimden sağlığa, ulaşımdan konuta kadar ülkenin altyapısına nasıl çağ atlattıklarını tekrar tekrar anlatacaklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, millete gerçekleri anlatmamaları hâlinde birilerinin yalanları, iftiraları, çarpıtmalarıyla bu boşluğu dolduracağına dikkati çekti.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapılan hizmetlerde eksiklikler bulunabileceğini ancak yapılanların da çok önemli ve büyük olduğunu belirterek, sözlerini şöyle tamamladı: “Biz hep hayr etmenin, doğru yola gitmenin, hakkı gözetmenin, tevazuuyla samimiyetin, gayretle hizmet etmenin çabası içinde olduk. Biz, Üstadın deyimiyle, ‘pazarlıksız Müslüman’ olmanın, yaşımız kadar eser sahibi olmanın, canhıraş nispette samimi ve vecd içinde çalışmanın peşinde koştuk. Hamdolsun, milletimiz de bizim bu çabamızı karşılıksız bırakmadı, her seferinde yanımızda durdu, 31 Mart seçimlerinde de milletimizin yine gönlüyle ve oyuyla yanımızda yer alacağına inanıyorum. Bu büyük davayı yüceltecek, el birliğiyle yükseltecek hedeflere ulaştıracağız.”



Kaynak:

https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/101927/-demokrasilerde-sandik-namustur-





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 32
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 994
Toplam Tekil 4067128
IP 13.58.57.131






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.692 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu