BASIN BÜLTENİ Uluçay: “ KKTC, TC ile birlikte spor ambargosunun aşılması için elinden gelen tüm çabayı ortaya koyacak” - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ Uluçay: “ KKTC, TC ile birlikte spor ambargosunun aşılması için elinden gelen tüm çabayı ortaya koyacak”
Tarih: 18.12.2018 > Kaç kez okundu? 880

Paylaş


Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay, Spor Şurası Genel Kurulu’na katılmak amacıyla KKTC’ye gelen Türkiye Cumhuriyeti (TC) Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve beraberindeki heyeti kabul ederek, KKTC’nin TC ile birlikte spor ambargosunun aşılması için ellerinden gelen tüm çabayı ortaya koyacağını ifade etti.

Meclis Şeref Salonu’nda gerçekleşen kabulde, Uluçay konuk heyeti Adada görmekten ve spor şurasına katılacak olmasını görmekten mutluluk duyduğunu belirterek, KKTC’nin uluslararası anlamda spor ambargosundan dolayı ne bireysel ne de takım yarışmalarına katılabildiğine işaret etti.

Yetenekli gençler için bunun büyük sıkıntı olduğunu belirten Uluçay, KKTC’nin TC ile birlikte bunun aşılması için ellerinden gelen tüm çabayı ortaya koyacağını ifade etti.

Gençlik Dairesi ve Spor Dairesi’nin gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutabilmek adına çalışmalarını ve faaliyetlerini yoğun şekilde sürdürdüğünü belirten Uluçay, spor şurasının ardından gerekli kaynak ihtiyacının karşılanması ve TC ile daha yakın işbirliği ile orta vadede bu konudaki politikaların gençler ve sporcular adına daha etkin noktaya taşınmasını beklediğini sözlerine ekledi.

TC Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da Türkiye olarak son 16 yılda spor alanında gerçekleştirilen hamle ve tesisleşmenin çok ciddi aşamaya geldiğini ve sporda başarı yönünde çalışmaların söz konusu olduğunu belirtti.

Bu çalışmalar ve KKTC ile iş birliği ile hem uluslararası arenada hem de yerel anlamda ortak faaliyet ve projelerin görüşüleceğini söyleyen Kasapoğlu, Türkiye’den Kıbrıs’a gelen gençlerin zihnen ve bedenen gelişmeleri için yapılacak çalışmaların mütalaa edileceğini kaydetti.



Erhürman: “Temel hedef daha fazla insanın spor yapması, daha fazla lisanslı sporcuya sahip olmak ve sporcuların uluslararası alanlarda yer alması”



Başbakan Tufan Erhürman, temel hedeflerinin daha fazla insanın spor yapması, daha fazla lisanslı sporcuya sahip olmak ve sporcuların uluslararası alanlarda yer almasını sağlamak olduğunu kaydetti.

Başbakan Tufan Erhürman, Türkiye Cumhuriyeti Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nu kabulünde yaptığı konuşmada, Kasapoğlu’nun spor şurası münasebetiyle kendileriyle birlikte olmalarının kendisi için onur kaynağı olduğunu söyledi.

KKTC sporcularının faaliyetler yürütürken bir taraftan da başka ülkelerin maruz kalmadığı bazı sorunlarla uğraşmak zorunda olduğunu dile getiren Erhürman, temel hedeflerinin daha fazla insanın spor yapması, daha fazla lisanslı sporcuya sahip olmak ve sporcuların uluslararası alanlarda yer almasını sağlamak olduğunu kaydetti.

Uluslararası alanda başarı gösteren çok fazla sporcunun olduğunu söyleyen Erhürman, bu kadar az nüfuslu bir toplum olarak bu kadar başarılı sporcu çıkmasının da kendilerini gururlandırdığını belirtti.

Erhürman, tesisleşmede gerekli çabaların ortaya konulması ve uluslararası alanda sporcuların önünün açılması halinde KKTC’nin spor alanında kendi ismini rahatlıkla duyurabileceğini vurguladı.

KKTC’nin uluslararası müsabakalarda yer almak açısından bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türkiye Cumhuriyeti’nin ciddi desteğine ihtiyaç olduğunu söyleyen Erhürman, birlikte yapılacak çok güzel işler olduğuna yürükten inandığını kaydetti.

Türkiye Cumhuriyeti Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ise kabulde yaptığı konuşmada, KKTC’de bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, “KKTC ile olan işbirliğimiz ve ortak geleceğimiz için yaptığımız çalışmalar bizim için çok anlamlı, çok kıymetli ve önceliklidir” dedi.

Spor şurasının ülkedeki spor tesisleri noktasındaki atılımları ile projelerini paylaşma ve bununla ilgili işbirliğini geliştirme açısından önemli bir viraj olduğunu kaydeden Kasapoğlu, bugünkü şuradan sonra da KKTC’li sporcular ve gençler için çalışmalar ve projelerin farklı boyut alacağını belirtti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak tüm imkânlarıyla KKTC’nin sportif gelişimi noktasında destek olmak istediklerini dile getiren Kasapoğlu, federasyonlar ve kulüplerle olan işbirliği çerçevesinde yeni olanaklar geliştirmek için hazır olduklarını belirtti.

Uluslararası arenadaki KKTC sporcularına karşı uygulanan ambargoların bertaraf edilmesi çalışmalarına da el birliğiyle devam edeceklerini söyleyen Kasapoğlu, bu tür ziyaretlere devam edilmesi temennisinde bulundu.



Lute, Pazar günü Kıbrıs’a geliyor



BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs sorunu için görevlendirdiği Geçici Özel Danışmanı Jane Holl Lute, Pazar günü Kıbrıs’a geliyor.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Lute’u, Pazartesi günü kabul etmesi öngörülüyor.

AB Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile Aralık başında görüşen Lute’un Kıbrıs ziyaretinin ardından garantör ülkeleri ziyaret ederek, çalışmalarına devam etmesi öngörülüyor.













Enformasyon Dairesi







Facebook





Twitter





Instagram





Flickr





LinkedIn





Website













Dışişleri Bakanlığı







Facebook





Twitter





YouTube





Website













Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

Başbakan Yardımcılığı ve

Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 601 1800 - 01

Faks: +90 (392) 228 4847

E-Posta: pio@mfa.gov.ct.tr

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: @trncpio

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 30
Dün Tekil 1238
Bugün Tekil 1211
Toplam Tekil 4065418
IP 3.133.154.106






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























9 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Saraylarda s remem da larda s rd m , Bin cihana de i mem u ks z T rkl m .
(H seyin Nihal ATSIZ)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.192 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu