BASIN BÜLTENİ Akıncı, Verwey ve beraberindeki heyeti kabul etti - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ Akıncı, Verwey ve beraberindeki heyeti kabul etti
Tarih: 07.12.2018 > Kaç kez okundu? 862

Paylaş


Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Avrupa Komisyonu’nun Yapısal Reformları Destekleme Ofisi Genel Direktörü Maarten Verwey ve beraberindeki heyeti kabul ederek görüştü.

Cumhurbaşkanı Akıncı, görüşmede Verwey’e, Kıbrıs sorunundaki son durum ve güven yaratıcı önlemlerle ilgili görüşlerini aktardı.

Görüşmede ayrıca, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Verwey’e Yeşil Hat Tüzüğü çerçevesinde yapılan ticaret konularındaki düşüncelerini iletti ve fikir alışverişinde bulunuldu.

Görüşmede, Cumhurbaşkanlığı AB ve Diplomasi Danışmanı Erhan Erçin, Cumhurbaşkanlığı Siyasi İşler ve Tarih Özel Danışmanı Meltem Onurkan Samani, Avrupa Komisyonu Kıbrıs'ta Çözüm Destek Ofisi Masası Şefi Kjartan Björnnson ve Avrupa Komisyonu’nun Kıbrıs Temsilcisi İeroteos Papadopulos da hazır bulundu.



Candan ve Saner Paris'te AKPA toplantılarına katılıyor



Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekili Armağan Candan ve Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Hamza Ersan Saner'den oluşan Cumhuriyet Meclisi heyeti 3-7 Aralık tarihlerinde düzenlenen Avrupa Konseyi Parlamenterler Asamblesi (AKPA) toplantılarına katılmak için Paris'te bulunuyor.

Heyet hafta boyunca AKPA Kültür, Bilim, Eğitim ve Medya Komitesi, Göç, Mülteciler ve Yerlerinden Edilmiş Kişiler Komitesi, Sosyal İşler, Sağlık ve Sürdürülebilir Kalkınma Komitesi ile Eşitlik ve Ayırımcılığın Önlenmesi Komitesi toplantılarına katılacak.

Söz konusu komitelerin raporları 2019'un Ocak ayında Strazburg'da düzenlenecek AKPA Genel Kurul toplantısında ele alınacak.



Moskova: “ABD’nin Kıbrıs’da askeri varlığını artırması halinde buna kayıtsız kalmayız”



Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova ABD’nin Kıbrıs’a asker yığması halinde Moskova’nın önlem alması gerekeceğini söyledi.

Tass Haber Ajansı’na göre Zaharova “Washington’un, bölgede artan Rus nüfuzunu göğüslemek için Kıbrıs’ta askeri varlığını artırma olanaklarını değerlendirdiğine dair çeşitli kaynaklardan bilgiler aldıklarını” açıkladı.

Zaharova, Amerikalı yetkililerin, adada yeni askeri üsler kurmak için Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile görüşmeler yürüttüğünü de sözlerine ekledi.

Maria Zaharova “Ada’nın daha çok militarize edilmesi, Amerikalıların ve NATO’nun uygulamalarına katılması Kıbrıs’ı tehlikeli ve istikrarsızlaştırıcı sonuçlara sürüklemesi neredeyse kaçınılmazdır. Moskova, bu planların Rus karşıtı arka planını dikkate almazlık edemez. Uygulanmaları halinde göğüslemek için önlem almamız gerekir” dedi.

















Enformasyon Dairesi







Facebook





Twitter





Instagram





Flickr





LinkedIn





Website













Dışişleri Bakanlığı







Facebook





Twitter





YouTube





Website













Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

Başbakan Yardımcılığı ve

Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 601 1800 - 01

Faks: +90 (392) 228 4847

E-Posta: pio@mfa.gov.ct.tr

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: @trncpio

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 36
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 1487
Toplam Tekil 4067621
IP 3.149.233.97






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.192 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu