BASIN BÜLTENİ Cumhurbaşkanı Akıncı, Alman Büyükelçi Kremp’i kabul etti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Alman Büyükelçi Franz Josef Kremp’i kabul etti. - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ Cumhurbaşkanı Akıncı, Alman Büyükelçi Kremp’i kabul etti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Alman Büyükelçi Franz Josef Kremp’i kabul etti.
Tarih: 08.11.2018 > Kaç kez okundu? 865

Paylaş
















BASIN BÜLTENİ





Cumhurbaşkanı Akıncı, Alman Büyükelçi Kremp’i kabul etti

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Alman Büyükelçi Franz Josef Kremp’i kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanlığı’nda yer alan görüşme, saat 10:00’da gerçekleşti.





Töre, Ecevit’in ölüm yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı

Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, 20 Temmuz 1974 Mutlu Barış Harekâtı Başbakanı Bülent Ecevit’in 12. ölüm yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Onu minnet ve sevgiyle anıyoruz” ifadelerini kullandı.

Töre mesajında, “20 Temmuz şafak sökerken Ecevit’in kararlılık ve cesaret yüklü sözlerini çok canlı bir şekilde hatırlıyoruz. Türk ordusu Ecevit’in ve hükümetinin doğru ve haklı açıklamalarıyla hem havadan hem de denizden Kıbrıs’a çıkmış zafere ulaşmıştır. Barış harekâtı adı altında yapılan bu 20 Temmuz harekâtı Kıbrıs’a barışı özgürlüğü de getirmiştir. Kıbrıs Türk halkının 96 yıllık hasretine son vermişti” ifadelerine yer verdi.

Töre Ecevit’e rahmet diledi.





Kuzey Kıbrıs, Londra’da tanıtılıyor

Turizm ve Çevre Bakanlığı, Londra’da 5-7 Kasım tarihleri arasında düzenlenen World Travel Market 2018 Turizm Fuarı’nda KKTC’yi temsil ediyor.

Dünyanın ikinci büyük turizm fuarı olarak kabul edilen World Travel Market (WTM), Excel Fuar Merkezi’nde dünya turizm sektörünün önde gelen temsilcilerini ağırlıyor.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, fuarın ilk gününde KKTC Standı’nı ziyaret ederek çeşitli temaslarda bulundu. Ataoğlu’na, KKTC Londra Temsilcisi Oya Tuncalı, Özel Kalem Müdürü Türker Yüksel ve KKTC Londra Turizm Koordinatörü Kadir Doruhan eşlik etti.

World Travel Market 2018 Turizm Fuarı’na bu yıl yaklaşık 181 Ülkeden 4,600 firma katılıyor.3 gün boyunca devam edecek fuarın 52 bin turizm profesyoneli tarafından ziyaret edilmesi bekleniyor.

World Travel Market Turizm Fuarı’ndaki KKTC standı son iki yıldan beri kullanılan ve birçok beğeni almış olan “Kıbrıs Türk köy evi” konsepti ve dünyaca ünlü İngiliz şair, oyun yazarı ve oyuncu William Shakespeare tarafından yazılan Othello trajedisinin yer aldığı Mağusa şehrinin Othello Kalesi’nin bir bölümü yer alıyor.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, World Travel Market’i ziyareti esnasında yaptığı açıklamada, İngiltere pazarının KKTC açısından çok önemli olduğunu, bu pazarın daha fazla büyümesi için tanıtma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Ataoğlu görev süresi içerisinde turizmin daha iyi noktalara taşınabilmesi için adımlar attıklarını belirterek, İngiltere pazarını arzu edilen seviyelere taşıyacaklarını da vurguladı.

Fuarın ilk gününde TC Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, KKTC Standı’nı ziyaret ederek, bakan Ataoğlu ile görüştü.

KKTC turizminin tanıtım ve pazarlama çalışmalarında her zaman işbirliği içerisinde olduklarını söyleyen Ersoy, yeni projelerin de gündemde olduğuna değindi.

Bakan Ataoğlu, İngiltere pazarının daha da güçlenmesi için Türk Hava Yolları’na ait bir uçağın Antalya üzerinden Ercan Havalimanı’na touchdown sefer düzenlemesi için Bakan Ersoy ile bir çalışma başlattıklarını söyleyerek, Londra’dan Kuzey Kıbrıs’a seyahat edecek yolcuların Antalya’da kısa süreli beklemeli olarak adaya gelebileceklerini belirtti.

Türkiye’den gelen turistlerin yanı sıra, Avrupa’dan gelen turistlere alternatif turizm imkanları sunduklarını da söyleyen Ataoğlu, ”Kuzey Kıbrıs’ta bakir kalmış görülmesi, gezilmesi gereken çok fazla zengin tarih ve kültür var. Biz bu kültürü, bu güzellikleri Adaya gelen misafirlerimizle 12 ay boyunca paylaşmak istiyoruz” diye konuştu.

KKTC Standını ziyaret eden misafirlere; hellim böreği, gül şurubu, çörek, sumada, limonata, brandi, şarap, zivaniya, çitlembikli bidda, üzüm sucuğu, badem, pastelli, çay ve Türk kahvesi ikram ediliyor.

Standda ayrıca Dizayn 74, geleneksel bir çömlek tezgahı kullanarak, ülkeye özgü toprak el sanatlarını icra ederken, tamamlanmış olan çeşitli toprak el sanatı ürünleri de sergileniyor. Ayrıca sele, sepet, sesta ve sandalye örme gibi hasır sanatı çalışmaları da bakanlık personeli Kemal İyikalp tarafından sergilenip, üretimi icra ediliyor.

World Travel Market’te yer alan KKTC standında Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB), Kıbrıs Türk Otelciler Birliği (KITOB), Kıbrıs Türk Rehberler Birliği (KITREB), Kıbrıs Türk Restorancılar Birliği (RES-BİR), Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi ve Karpaz Eko Turizm Birliği tanıtımlarını gerçekleştiriyor.





KTBB heyeti Strasbourg’a gitti

Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği (KTBB) ve Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, beraberinde bir heyetle birlikte Strasbourg’a gitti.

KTBB temsilcileri, dünden itibaren 8 Kasım'a kadar, Strasbourg’da yer alacak Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nin 35. Genel Kurulu’na ve komite toplantılarına katılacak.

KTBB Heyeti, Genel Kurul ve komite toplantılarının ardından 8 Kasım Perşembe gecesi KKTC’ye dönecek.













Enformasyon Dairesi







Facebook





Twitter





Instagram





Flickr





LinkedIn





Website













Dışişleri Bakanlığı







Facebook





Twitter





YouTube





Website













Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

Başbakan Yardımcılığı ve

Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 601 1800 - 01

Faks: +90 (392) 228 4847

E-Posta: pio@mfa.gov.ct.tr

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: @trncpio

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 35
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 858
Toplam Tekil 4066993
IP 18.224.149.242






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.287 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu