BASIN BÜLTENİ Erenköy direnişi ve şehitleri bugün düzenlenecek törenle anılacak - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ Erenköy direnişi ve şehitleri bugün düzenlenecek törenle anılacak
Tarih: 08.08.2018 > Kaç kez okundu? 892

Paylaş


Kıbrıslı Türklerin Rumlara karşı verdiği varoluş mücadelesin çok önemli bir yere sahip olan Erenköy direnişi ve direniş sırasında şehit düşenler, bugün düzenlenecek törenle anılacak.

Direnişin 54. yıldönümü çerçevesinde düzenlenecek anma töreni, Erenköy Şehitliği’nde yer alacak.

5 Ağustos 1964’te tam teçhizatlı 15000 Rum’un saldırısına karşı, o yıllarda Anavatan ve İngiltere de yükseköğretim gören 530 üniversite öğrencisi, Erenköy bölge halkı ile birlikte bütün imkânsızlıklara karşı günlerce direnmiş, 8 Ağustos günü Anavatan’dan gelen savaş uçaklarının da yardımı ile Rumları yenilgiye uğratmışlardı.

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği, Şanlı Erenköy Direnişi’nin 54. yıl dönümünü onur ve gururla andığını belirtti.

Dernek başkanı Celal Bayar mesajında, Kıbrıs Türkü’nün Anadolu’ya açık tek penceresi durumunda olan Erenköy bölgesinin TMT’nin en önemli ikmal merkezi olduğunu, bereketin buradan başlayarak diğer sancaklara da buradan ulaştırıldığını kaydetti.

Şehit Aileleri Malul Gaziler Derneği Başkanı Gürsel Benan da yayımladığı mesajda, “Şanlı mücadele tarihimizin Erenköy direnişinin 54. yılında vatan toprakları için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi ise minnetle anıyoruz” ifadelerine yer verdi.



Erkut Şahali Ankara’ya gidiyor



Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali, resmi temaslarda bulunmak üzere bugün Ankara’ya gidiyor.

TC Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin daveti üzerine Ankara’ya gidecek olan Şahali, buradaki temasları çerçevesinde ilk olarak Pakdemirli ile görüşecek. Erkut Şahali’ye Ankara’daki temaslarında bakanlık bürokrat ve yetkilileri eşlik edecek.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Ankara’daki temaslar sırasında, bakanlıklar arasında işbirliği ve teknik konular ele alınacak.



Bursa’da “Tanıtım Günleri” düzenleniyor



Turizm ve Çevre Bakanlığı, ülkenin tanıtılması ve turizm sektörünün pazarlanması konusunda yürütülen tanıtım günleri etkinliklerine Bursa’da devam ediyor.

Bakanlık tarafından gerçekleştirilen tanıtım günleri kapsamında Türk Hava Yolları, KITOB, KITSAB ve ülke turizm sektör temsilcileri işbirliğinde ‘KKTC Turizm Tanıtım Günleri” etkinliği düzenlendi.

Turizm ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı İsmet Esenyel, etkinlikte yaptığı konuşmada KKTC’nin sadece eğlence sektöründen ibaret olmadığını, adanın medeniyetlere ev sahipliği yaptığını çok kültürlü ve tarihsel bir yapıya sahip olduğuna dikkat çekti.

Sağlık sektörünün yanı sıra denizi, doğası, kültürel yapısı, yöresel mutfağı ile KKTC’ye olan ilginin her geçen gün devam ettiğini kaydeden Esenyel, ülkeye en çok turist akışının Türkiye’den olduğunu söyledi.

Yapılacak işbirlikleri sayesinde Türkiye’den gelen turist sayısını daha da artırmayı hedeflediklerini ifade eden Esenyel, bu konuda tur öperatörlerine çok büyük görevler düştüğünü belirtti.

Paket programlar doğrultusunda 3 gün Bursa, 4 gün Kuzey Kıbrıs gibi alternatiflerin de olabileceğine değinen Esenyel, iyi niyetle güzel projelere imza atabileceklerini söyledi.

Bursa Turizm Platformu Başkanı Hasan Eker de konuşmasında, Kıbrıs’ın sadece eğlence merkezi olmadığını aynı zamanda gastronomi, deniz, tarihsel dokusu ve artık sağlık sektörünün de merkezi haline geldiğini ifade ederek, KKTC’ye giden turistlerin kendilerini ülkelerinde gibi hissettiklerini söyledi.

Konuşmaların ardından etkinlik, THY ve KKTC’nin tanıtım videolarının izlenmesiyle devam etti.

Etkinliğin ikinci bölümünde ise ülke turizm sektör temsilcileri ile Bursa sektör temsilcileri bir araya gelerek turizm işbirliği konusunu ele aldılar.

Bursa ve bölgesinden 30 acentenin katıldığı etkinlikte, KKTC’den sektör temsilcileri ile Bursalı acenteler arasında verimli görüşmeler gerçekleştirildiği bildirildi.













Enformasyon Dairesi







Facebook





Twitter





Instagram





Flickr





LinkedIn





Website













Dışişleri Bakanlığı







Facebook





Twitter





YouTube





Website













Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

Başbakan Yardımcılığı ve

Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 601 1800 - 01

Faks: +90 (392) 228 4847

E-Posta: pio@mfa.gov.ct.tr

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: @trncpio

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 54
Dün Tekil 1349
Bugün Tekil 523
Toplam Tekil 4073799
IP 18.218.169.50






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























15 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Asil yetimler anadan babadan de il, ilim ve ahlaktan yoksun olanlard r. (HZ. AL )


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.215 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu