BASIN BÜLTENİ Özersay: “Müzakereler aynen devam edemez” - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ Özersay: “Müzakereler aynen devam edemez”
Tarih: 31.07.2018 > Kaç kez okundu? 953

Paylaş


Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, BRT'de katıldığı programda Kıbrıs konusuna değindi.

Müzakerelerin aynen geçmişte olduğu gibi devam edemeyeceğini vurgulayan Özersay, hükümetin yanı sıra Cumhurbaşkanı'nın da bu görüşte olduğunu, bunun bir devlet politikası olarak benimsendiğini belirtti. Dışişleri Bakanlığı olarak, Kıbrıslı Türklerin uluslararası toplumun bir parçası olmasını hedeflediklerini, uluslararası alanda daha görünür olmak için çalıştıklarını anlattı. Doğalgaz kaynaklarında Kıbrıslı Türklerin de payı olduğunu söyleyen Özersay, bu konuda uluslararası aktörlerle ve gaz şirketleriyle temasların sürdüğünü de kaydetti.



Lute, Çavuşoğlu ile görüştü



BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in Kıbrıs sorunu için görevlendirdiği geçici danışman Jane Holl Lute, Ankara ve Atina’da temaslarda bulunuyor.

Lute dün Ankara’da Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştü. Görüşmeyi twitter hesabından duyuran Çavuşoğlu, “BM Genel Sekreteri'nin görevlendirdiği yetkili Lute'a Kıbrıs meselesinin çözümüne dair vizyonumuzu aktardık” ifadesini kullandı.

Jane Holl Lute’un, Londra ve Brüksel’i de kapsayacak temaslarının ardından, müzakerelerin başlaması konusunda bir zemin bulunup bulunmadığına ilişkin Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’e, Eylül ayı başında bir rapor sunması bekleniyor.



Türkiye Dışişleri Bakanlığı'ndan uyarı



Türkiye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, bazı ülke büyükelçilerinin Rum Yönetimi’nin Doğu Akdeniz’de tek taraflı olarak sürdürdüğü hidrokarbon faaliyetlerine destek beyan eden ifadelerini yersiz bulduklarını belirtti. Aksoy, "Söz konusu ülkelerin temsilcilerine hadlerini aşmamalarını tavsiye ediyoruz." ifadesini kullandı.

Kıbrıs'ta adil ve kalıcı bir çözümün henüz tesis edilmemiş olduğu bir ortamda, Kıbrıs Rum tarafının Ada'nın yegane sahibi gibi davranmakta ısrar ederek tek taraflı hidrokarbon faaliyetlerini sürdürmesinin kabul edilemez bir durum olduğuna dikkati çeken Aksoy, söz konusu faaliyetlerle Rum tarafının, Ada'nın ortak sahibi Kıbrıs Türklerinin doğal kaynaklar üzerindeki asli haklarını hiçe saydığını vurguladı.

Aksoy, Rum yönetiminin bu uzlaşma ruhundan uzak tutumunun, Kıbrıs Türk tarafı ve Türkiye'nin ulaşmak için yoğun çaba sarf etmekte olduğu olası çözümle Ada'da ve Doğu Akdeniz'de ortaya çıkabilecek "kazan-kazan" temelli ekonomik iş birliği potansiyelini henüz idrak edemediğini gösterdiğini belirtti.





“1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı” törenlerle kutlanacak



Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın 42’nci, efsanevi Türk Mukavemet Teşkilatı’nın 60’ıncı ve Kıbrıs’ın fethinin 447’nci yıl dönümü olan, “1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı”, yarın törenlerle kutlanacak.













Enformasyon Dairesi







Facebook





Twitter





Instagram





Flickr





LinkedIn





Website













Dışişleri Bakanlığı







Facebook





Twitter





YouTube





Website













Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

Başbakan Yardımcılığı ve

Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 601 1800 - 01

Faks: +90 (392) 228 4847

E-Posta: pio@mfa.gov.ct.tr

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: @trncpio

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 32
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 1229
Toplam Tekil 4067363
IP 18.218.38.125






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 2.098 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu